Ο Καναδάς αποκτά 18 F/A-18 από την Αυστραλία

7
1554

Το υπουργείο άμυνας της Αυστραλίας ανακοίνωσε στις 13 Δεκεμβρίου την ύπαρξη συμφωνίας για την πώληση 18 μαχητικών F/A-18 Hornet, που σήμερα ανήκουν στην πολεμική αεροπορία της Αυστραλίας, στον Καναδά. Για την ολοκλήρωση της σύμβασης, ωστόσο, απομένει ακόμη η έγκριση της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Ο Καναδάς ενδιαφέρθηκε αρχικά να προμηθευτεί τα μαχητικά τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το ενδιαφέρον της Οτάβα σχετίζεται με την ενόχλησή της απέναντι στη στάση της Boeing κατά της Bombardier. Να θυμίσουμε πρώτη επιλογή της καναδικής κυβέρνησης ήταν η προμήθεια 18 F/A-18 Super Hornet καινούριας κατασκευής.

Η Αυστραλία σχεδιάζει την απόσυρση του στόλου μαχητικών F/A-18 Hornet μέχρι το 2022. Η χώρα είναι μέλος της κοινοπραξίας ανάπτυξης και παραγωγής του F-35, το οποίο προορίζεται να αντικαταστήσει τα αυστραλέζικα Hornet. Τα δύο πρώτα F-35A θα φθάσουν στην Αυστραλία τα τέλη του επόμενου έτους.

Η Καναδική Αεροπορία θα παραλάβει τα δύο πρώτα «νέα» μαχητικά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Notify of
GK
Guest
GK
Offline

Δεν υπαρχει νυξη για ποια εκδοση του Hornet προκειται! Αφορά τα αρχικα της δεκαετιας του ’80 ή τα νεοτερα F18E/F Super Hornet;
Εμμεσα, απο το κειμενο, μπορει να θεωρηθεί οτι προκειται μαλλον για αυτα τα τελευταια.

Flight and Space
Admin
Active Member

Εντάξει, είναι τα πρώτα…

Defencegreece
Guest

Δεν ισχύει αυτο που λέτε για το F-35

http://www.defense-aerospace.com/article-view/release/189176/canada-launches-competition-to-buy-88-new-fighters.html

Ο Καναδας προκυρρήσει διαγωνισμο για 88 νέα μαχητικά αεροσκάφη.

Η επιλογή F-35 δεν είναι δεδομένη ειδικα μετα την στήριξη της Αμερικανικής Κυβέρνησης στην Boeing που έκανε μυνήσεις στην Bombardier (καναδική)

Flight and Space
Admin
Active Member

To F–35 το φτιάχνει η Lockheed Martin

Defencegreece
Guest

Αν διαβάσετε την ανακοινωση την ανακοινωση της Κυβέρνησης του Καναδα μιλάει ξεκάθαρα για αντικατάσταση μέσω αυτου του διαγωνισμου των καναδικων F-18. Φυσικα θα συμμετέχει και το F-35 αλλα δεν σημαίνει αυτοματη επιλογη

Flight and Space
Admin
Active Member

Προφανώς

AIRMAN
Guest
AIRMAN
Offline

Εχουμε και μεις κατι σαπακια προσφορα φ16/30