32.1 C
Athens
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021
- Advertisement -

ΑΠΟΨΗ: Πόσο “λίγα” είναι τα 18 Rafale F3R; Πρέπει να κρατήσουμε τα Mirage 2000EGM σε υπηρεσία;

- Advertisement -

 

Πριν λίγο περισσότερο από ένα μήνα, η εμφάνιση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (δεν έγινε η ΔΕΘ λόγω κορωνοϊού, αλλά το “έθιμο” των δηλώσεων στο Βελλίδειο, τηρήθηκε) είχε για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού (των δηλώσεων), αμυντικό ενδιαφέρον. Για πρώτη φορά, ένας πρωθυπουργός, δεν αναλώθηκε σε “ταξίματα” προς άγραν ψήφων, αλλά αποφάσισε να ασχοληθεί με το πλέον αντιδημοφιλές άθλημα κάθε Κυβέρνησης. Τις αμυντικές δαπάνες. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ανακοίνωσε την αγορά 4 νέων φρεγατών πολλαπλού ρόλου, και το σπουδαιότερο, για όλους εμάς τους λάτρεις της αεροπορικής ιδέας, την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale. 18 μαχητικά, 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια. Απίστευτο!

EKTAKTO: Τέσσερις νέες φρεγάτες πολλαπλού ρόλου για το ΠΝ, εκσυγχρονισμός των ΜΕΚΟ200ΗΝ, 4 ελικόπτερα MH-60R

Οι πληροφορίες μας από την αρχή έφερναν το συνολικό κόστος του προγράμματος στα 1,4+ δις ευρώ. Έτσι όπως το είδαμε εμείς, η Κυβέρνηση και το ΥΠΕΘΑ έκανε κάτι που χρήζει ανάλυσης. Καταρχάς, παράλληλα με την Naval Group, το ΥΠΕΘΑ μιλούσε με το ΥΠΟΙΚ. Ότι και να πει ο πρωθυπουργός, αν δεν δώσει σύμφωνη γνώμη το ΥΠΟΙΚ, δεν κάνουμε τίποτα, λογικό όταν το χρέος μας κοντεύει στο 200% του ΑΕΠ. Έτσι, ένα πρόγραμμα αγοράς δυο φρεγατών, χωρίς “ευκολίες πληρωμής”, ύψους 3,3 δις ευρώ, ήθελε την ευλογία του ΥΠΟΙΚ.

Την απόφαση την πήρε το ΥΠΟΙΚ, όχι ως προς την τεχνική αξιολόγηση, αλλά ως προς την αμεσότητα των 3,3 δις. Κάπου εκεί μάλλον αποφασίστηκε να ακυρωθεί το πρόγραμμα των [email protected], σαν υπερβολικά ακριβό, και να ξοδέψουμε αυτά τα χρήματα σε αμυντικές δαπάνες άμεσης απόδοσης. Αφού τα λεφτά υπήρχαν, ας βλέπαμε πως θα καλύπταμε το χάος που άφησε μια 15ετία εκούσιου αφοπλισμού και “ρίσκου”. Έτσι, αποφασίστηκε να πάρουμε όπλα για τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικού προϋπολογισμού 3+ δις, ενώ σε βάθος χρόνου θα προστίθονταν περισσότερα χρήματα.

Εδώ ας μιλήσουμε λίγο για τα F-35. Ας υποθέσουμε πως η Κυβέρνηση αποφάσιζε να πάει σε F-35 “επιτόπου”. Πόσο καιρό θα χρειάζονταν να έρθουν τα πρώτα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Αναμφίβολα, μετά το 2025. Υπάρχουν διαθέσιμα αεροσκάφη, μεταχειρισμένα; ακόμη κι αν αποφάσιζε το Τραμπ να μας τα διαθέσει, θα ήταν αεροσκάφη αρχικών παρτίδων, χωρίς τις πλήρεις δυνατότητες. Αλλά και πάλι, τα χρειάζεται όλα η USAF, το USMC ενώ το USN έχει ελάχιστα. Ας μην το κουράζουμε, το F-35 δεν θα ήταν υποψήφιο για “άμεση” ενίσχυση της ΠΑ, απλά γιατί δεν θα ήταν “άμεση”.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπροσθοβαρές το πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, Rafale, MH-60R, SPIKE NLOS, Rampage κα εντός του 2021

Η ΠΑ έχει ανάγκη να αντικαταστήσει ένα μεγάλο αριθμό αεροσκαφών μέσα στη δεκαετία. Αν και στην κορφή της λίστας εμφανίζονται τα F-4E AUP, αυτά που πρέπει να φύγουν πρώτα είναι τα Mirage 2000EGM/BGM, εκτός κι αν προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό τους. Έχουμε όμως γράψει πως το κόστος ενός εκσυγχρονισμού θα έφτανε ίσως και το 1 δις ευρώ, για 17 μαχητικά. Και όλα αυτά, χωρίς να έχουμε ραντάρ AESA, σκοπευτικό επί κράνους, και χωρίς να πειράξουμε το ικανό μεν, παλιό δε σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ICMS-2000Mk1.

Όσα θέλετε να μάθετε για τον εκσυγχρονισμό (ή μη) των Mirage 2000EGM/BGM

Άλλωστε, οι αποστολές που αναλαμβάνουν τα F-4E AUP είναι τέτοιες που απαιτούν ένα αεροσκάφος σαν το F-35A/B. Έχει ήδη ανακοινωθεί πως η αγορά των F-35 θα γίνει, απλά να προχωρήσει το πρόγραμμα των F-16V. Όσοι θυμούνται, το πρόγραμμα είναι εμπροσθοβαρές, και άποψή μας είναι πως από του χρόνου θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα ελληνικά F-35, το πολύ μέχρι το 2022, με στόχο να έχουμε τα πρώτα αεροσκάφη κάπου το 2026-27. Κάπου εδώ να πούμε πως συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η καλύτερη επιλογή για την ΠΑ είναι το F-35B.

Πλήρως εξοπλισμένα θα έρθουν τα ελληνικά Rafale, η ΠΑ θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα μαχητικά χωρίς τα όποια λάθη του παρελθόντος…

Έχουμε λοιπόν ανάγκη αντικατάστασης/εκσυγχρονισμού των Mirage 2000EGM/BGM. Και θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τους Γάλλους. Αυτό άλλωστε προέβλεπε και η παραλίγο αγορά των [email protected] Helleniques, κοινά πλοία που θα μπορούν να δρουν μαζί. Δεν ξέρουμε από που ξεκίνησε η ιδέα των ελληνικών Rafale, αλλά είναι φανταστική. Αν θες να έχει συνεργασία με τη Γαλλία, τότε γιατί όχι με την AdlAelE και να έχουμε μόνο με το Marine Nationale; Η σκέψη απλή, σε περιόδους κρίσης ή ανάγκης, γαλλικά μαχητικά ενισχύουν την ελληνική άμυνα σε λίγες ώρες. Ναι, γαλλικά Rafale στην Τανάγρα μπορούν να φτάσουν άμεσα, και να κόψουν το “βήχα” κάποιων.

Μητσοτάκης στη «Figaro»: Αγοράζουμε 4 φρεγάτες, τα πρώτα Rafale στην Ελλάδα μέχρι τα μέσα του 2021

Πάμε τώρα στο οικονομικό κομμάτι. Από τη μια έχεις δαπάνη σχεδόν 1 δις (σίγουρα 800 εκ) για εκσυγχρονισμό 17 Mirage 2000 μέχρι το 2025 περίπου. Από την άλλη 1,4 δις, για 18 μαχητικά 4,5ης γενιάς, με απίστευτες ικανότητες, απολύτως ώριμα πλέον, με φιλοσοφία διαφορετική των αμερικανικών μαχητικών, αλλά σίγουρα που έχουμε αναπτύξει στην Τανάγρα από το 1975. Θα ήταν ή δεν θα ήταν λάθος να μην πιάναμε αυτή την ευκαιρία από τα “μαλλιά”;

Οι Γάλλοι της Dassault, σαφώς περισσότερο “εμπορικοί” από το παρελθόν, δεν έχασαν την ευκαιρία. Ήρθε και ο Μακρόν, αν ισχύει το δημοσίευμα της LaTrubune, έκανε το θαύμα του, για κόστος μόλις 33 εκ ευρώ για κάθε μεταχειρισμένο, το πρόγραμμα “κλείδωσε”. Έτσι η ΠΑ θα αποκτήσει 12 μαχητικά υψηλής μαχητικής αξίας εντός του 2021, και άλλα 6 εντός του 2022. Ταυτόχρονα, θα αποκτήσει, με επιπλέον κόστος, όπλα που θα δώσουν το τακτικό πλεονέκτημα πάνω από το Αιγαίο, αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΠΟΨΗ: Αγορά F-35B, καινούργια F-16V, και επένδυση στα F-16C/D Block 30 και 50 το μέλλον της ΠΑ

Κι ενώ όλοι μας ζούσαμε σε επανάληψη την αξέχαστη διαφήμιση “όνειρο ζω μη με ξυπνάτε”, κάποιοι ξεκίνησαν το κλαστικό ελληνικό… “γιατί μόνο 18;”, “δεν φτάνουν, να τα κάνουμε 36 ή 40”, “μα καλά, τόσο κόστος για μόλις 18 μαχητικά”, “άμεση αγορά περισσότερων μαχητικών”, “να πάρουμε και τα 12 που προσφέρουν στους Κροάτες”. Πάμε να τα δούμε όλα αυτά.

Καταρχάς, θεωρούμε πως η τιμή των 33 εκ. ευρώ για κάθε μεταχειρισμένο Rafale είναι “πλασματική”, επιδοτούμενη τιμή είναι από το γαλλικό κράτος. Τιμή από ένα φίλο σε έναν άλλο φίλο που έχει ανάγκη. Και στο τέλος θα συμφέρει και τους δυο βέβαια, αλλά μέχρι κάποιο σημείο! ν Είπαμε, να αποχωριστούν οι Γάλλοι 12 μαχητικά, δεν χρειάζεται να ξηλώσουν όλη την αεροπορία τους! Και προφανώς δεν το θέλουν να το κάνουν. Λίγες μέρες μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη, η Παρλί πήγε στη Βουλή και ζήτησε να αγοράσει η Γαλλία νέα μαχητικά. Η Γαλλία είναι δυτικό κράτος, δεν είναι μπανανία, να “αδειάζει” τις Ένοπλες Δυνάμεις τις, και να τις ξαναφτιάχνει μετά από χρόνια.

ΤΙΜΗ ΣΟΚ για τα μεταχειρισμένα Rafale, ΜΟΝΟ 33 εκατομμύρια ευρώ το καθένα σύμφωνα με τη «La Tribune»

Κάποιοι πρότειναν να αγοράσουμε και τα 12 μαχητικά που προτείνουν οι Γάλλοι στους Κροάτες. Αν και δεν το ξέρουμε σίγουρα, θεωρούμε πως τα προτεινόμενα “κροατικά” Rafale είναι “απλά” F3 που προέρχονται από μετατροπή F2, και το πιθανότερο να διαθέτουν ακόμη το ραντάρ PESA. Δηλαδή, ίσως χωρίς να το ξέρουν, προτείνουν κάποιοι να βάλουμε σε υπηρεσία ένα μαχητικό με δυο υποτύπους. Και στην τελική, γνωρίζουμε αν η τιμή που προσφέρονται τα μαχητικά στην Κροατία είναι ανταγωνιστική; ή περιμένουμε “εκπτώσεις” μόνο προς την Ελλάδα; Κάπου εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως ΔΕΝ περιστρέφεται όλος ο κόσμος γύρω από εμάς. Ας μην το ξεχνάμε.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπροσθοβαρές το πρόγραμμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, Rafale, MH-60R, SPIKE NLOS, Rampage κα εντός του 2021

Τώρα, σε όσους ζητούν 36 ή 40 ή και περισσότερα μαχητικά, θα τους παραπέμψουμε στις αγορές της Ινδίας και του Κατάρ, ίσως όχι σε αυτή της Αιγύπτου. Μιλάμε για αστρονομικά ποσά. Δεν θα διστάσουμε να πούμε πως ίσως πλέον το F-35 να είναι οριακά φθηνότερο του Rafale, αλλά το F-35 θα κατασκευαστεί σε χιλιάδες κομμάτια, έχει οικονομίες κλίμακος, ενώ η Lockheed Martin φρόντισε να μοιράσει υποκατασκευαστικό έργο με βάση το κόστος. Γιατί πιστεύετε ότι κατασκευάζει τόσα κομμάτια στην Τουρκία, εκτός ίσως από το χαμηλότερο κόστος εκεί; Και θεωρούμε πως το Rafale είναι μια πιο περίπλοκη πτητική μηχανή.

ΑΠΟΨΗ: Μήπως αντί για τα F-16C/D Block 30, να πουλήσουμε το σύνολο των Mirage 2000EGM/BGM/-5Mk2 και να εκσυγχρονίσουμε όλα τα F-16 σε F-16V;

Αντιλαμβανόμαστες πως πολλοί “υποτιμούν” το Rafale, καθώς πράγματι δεν είναι 5ης γενιάς, και ναι, το “πιάνουν” τα ραντάρ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχει προβλέψεις χαμηλής παρατηρησιμότητας, όπως για παράδειγμα το F/A-18E/F BlockIII, καθώς και ένα ικανότατα σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, που κάνει εξαιρετικά δύσκολη τον εγκλωβισμό του. Επίσης, μιλάμε για δυνατότητες αντίστοιχες των τελευταίων εκδόσεων του F-15Ε (F-15ΕX), συνεπώς, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με όσα λέμε για το πλέον προηγμένο προϊόν της γαλλικής αεροδιαστημικής τεχνολογίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μέχρι και πριν δυο μήνες, η ΠΑ θα είχε κάπου μετά το 2022 τα πρώτα από τα 84  F-16V. “Παλεύαμε” για περισσότερα μαχητικά, ίσως μερικά F-35. Και ξαφνικά, θα μας έρθουν, κυριολεκτικά ουρανοκατέβατα, 18 Rafale F3R, σε ελάχιστο χρόνο, αλλά εμείς, πάντα ανικανοποίητοι, θέλουμε 40! Και τα θέλουμε εδώ και τώρα! Δηλαδή, μια χώρα που βγήκε από τη Μνημονιακή επιτήρηση πέρσι, και τόσα χρόνια έχουμε αφήσει το ΠΝ να καταρρεύσει, να πάρουμε 40 Rafale, έτσι γιατί μας αρέσει!

ThinkOutOfTheBox: Αντικατάσταση όλων των Mirage 2000EGM/BGM/5Mk2 με Rafale σε αναλογία 2:1

Θεωρούμε πως το ΑΓΕΑ έκανε μια εξαιρετική επιλογή. Μπαίνει έτσι στην εποχή των αεροσκαφών 4,5 γενιάς, φέρνει το AESA στο Αιγαίο, φέρνει την ηλεκτρονική κρούση, φέρνει τη δυνατότητα Meteor κοκ. O αριθμός είναι πράγματι μικρός, αλλά ας αναλογιστούμε κάτι. To Ισραήλ, για ανάλογες αποστολές με την ΠΑ, διαθέτει το αντίστοιχο F-15I. Πόσα F-15I έχει το Ισραήλ; 25. Νομίζουμε ότι το καλύψαμε κι αυτό…

Βέβαια, η ΠΑ θα αναθέσει πολύ περισσότερες “δουλειές” στα ελληνικά Rafale από ότι το Ισραήλ στα F-15I. Τις “εργασίες” αυτές όμως, θα τις μοιράζονται αρχικά με τα εξαιρετικά 24 Mirage 2000-5Mk2, που μάλλον κάποιοι τα ξεχνούν τον τελευταίο καιρό. Οι SCALP EG, οι AASM, οι MICA εκτοξεύονται και από τα Mirage 2000-5Mk2. Θεωρούμε σχεδόν σίγουρο, πως σε περίπου 6 με 8 χρόνια, η ΠΑ θα προχωρήσει και στην αγορά άλλων 24 Rafale (ίσως F4 τότε), για την αντικατάσταση των Mirage 2000-5Mk2. Τότε ναι, θα πάμε σε 40 Rafale. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν θα βλέπουμε συχνά Rafale σε αναχαιτίσεις πάνω από το Αιγαίο, παρά μόνο αν θέλουν να διασκεδάσουν οι πιλότοι τους

Αξιοποίηση για τα ελληνικά Mirage 2000EGM/BGM: New tricks for an old fighter dog!

Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την άποψη για διατήρηση των Mirage 2000EGM σε υπηρεσία. Αν και τα αεροσκάφη αυτά μπορούν να προσφέρουν σε καιρό ειρήνης, σε αποστολές αναχαίτισης ημέρας, εντούτοις δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για αεροσκάφη με παρωχημένο ραντάρ, χωρίς καμία δυνατότητα BVR πλέον, και το σημαντικότερο, ΧΩΡΙΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ. Η διατήρηση αεροσκαφών σε υπηρεσία, απλά και μόνο για να ευημερούν οι αριθμοί, δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Αν δεν αγοράζαμε τα Rafale, είμασταν οι πρώτοι που είχαμε προτείνει την αξιοποίηση των αεροσκαφών. Τώρα όμως, είναι καιρός να πάρουν το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Που μπορούν να προσφέρουν τα εναπομείναντα Mirage 2000EGM/BGM; Αξίζει η διατήρησή τους σε υπηρεσία;

Πρέπει να σκεφτούμε, πως τα αεροσκάφη τα πετούν πιλότοι, άνθρωποι με οικογένειες, που η ζωή τους είναι απείρως ακριβότερη από το όποιο αεροσκάφος. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από πιλότους να συνεχίσουν να πετούν αεροσκάφη με μονοδιάστατες δυνατότητες (TASMO), με μειωμένη επιβιωσιμότητα, ενώ η ΠΑ θα έχει πλέον περάσει στην 4η γενιά. Ακόμη και τα F-16C/D Block 30, μπορούν να εκτελέσουν αποστολές BVR, το ίδιο και τα F-4E AUP. Είναι καλύτερα οι πόροι, ανθρώπινοι και υλικού, να κατευθυνθούν στα νέα αεροσκάφη. Καλύτερα λοιπόν τα Rafale να έχουν διπλά πληρώματα, για 100% αξιοποίηση, παρά να πετάμε περισσότερα αεροσκάφη, χωρίς μαχητική αξία.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

201 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
201 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ultorius

Καλα αμα η αναβαθμηση ειναι για 1 δυς δε το συζηταμε. Καλυτερα να αγορασουμε μερικα Rafale ακομα με αυτα τα λεφτα

fambo

Όπως πάντα, λογικοί και κατατοπιστικότατοι. Συγχαρητήρια κύριοι.

evaggelos

σωστοι.

Punker

Πολύ σωστά όσα αναφέρει το άρθρο. Επίσης έχω μια απορία και όποιος γνωρίζει παρακαλώ να με διαφωτίσει. Νόμιζα από όσα είχα διαβάσει πως μόνο τα 6 καινούρια Rafale είναι F3R και τα μεταχειρισμένα F3OT4. Αν ναι, ποιες οι διαφορές μεταξύ τους ??? Είχε ποστάρει ένας φίλος συνforumίτης εδώ ένα link που ανέφερε αναλυτικά τα upgrades που έφερνε κάθε νέα έκδοση των Rafale (F1,F2,F3 κλπ.), θα τον παρακαλέσω αν μπορεί να το ξαναποστάρει γιατί το ψάχνω εδώ και καιρό αλλά δεν μπορώ να το εντοπίσω.

Desert_Falcon

Πααααααααμε….

NickKoliopoulos

Γνωρίζουμε αν στο σύστημα αυτοπροστασίας τους έχει ενσωματωθεί ή μπορεί να ενσωματωθεί προειδοποιητής επερχόμενου βλήματος? επίσης στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης για τα RAFALE θα μπορούσαμε να διερευνήσουμε πιθανή προμήθεια Γαλλικών Μ-2000-5F τα οποία θα μπρούσαν να αντικαταστήσουν τα δικά μας απλά m-2000 με σχετικά χαμηλό κόστος και να συμπληρώσουν τα mk2?

My_name_is_Nobody

“λίγα” είναι…
.comment image

CKfurious

Μα πως τα γράφετε αυτά έτσι Κυριακή βραδυ πως ακυρώθηκαν οι [email protected]??

Τους [email protected] δεν τους σκεφτόσαστε??

Σε προηγουμενη ανάλυση είχατε γράψει για εξοπλιστικό 5bill τώρα πέσαμε στα ..3bill??

Επί του άρθρου:

Η συγκεκριμένη αγορά δεν είναι επιλογή ΓΕΑ αφού και οι προηγούμενοι αλλα και οι τωρινοί ΓΕΑ/ΓΕΕΘΑ στο F35 αναφέρονται!

Οποτε έχουμε μια 100% πολιτική απόφαση

Τα EGM έπρεπε να αποσυρθούν και επίσημα 

Ανεπίσημα έχουν αποσυρθεί εδώ και χρονια λόγω έλλειψης FOS αλλα και ληγμένων οπλων
 
Θα απελευθερωθούν resources και… χώροι στη Τανάγρα προς υποδοχή των rafale

Εάν τώρα παραγγελθεί και το f35 τότε θα μιλάμε για τη τέλεια αεροπορική σαλάτα:
codybalog89 codybalog89?
F35————12?
F16V —-84
F16B50V—-38
RAFALE—–18
M2000-5——-24 

Εάν προχωρήσει το F35 δύσκολο να φανταστώ πως θα περισσεύουν πόροι για την αγορά επιπλέον RAFAELE δεδομένου μάλιστα των τεραστιων αναγκών του ναυτικού

Τα παθήματα με τη εξωτερική πολιτκή μέσω εξοπλισμών δεν μας γίναν μαθήματα δυστυχώς!!

kyrNG

Πάλι καλά που υπάρχουν άρθρα σαν και αυτά, με σύνεση, λογική και επιχειρήματα. Μπράβο σας, για μια εμπεριστατωμένη άποψη, μακάρι όλοι να έβλεπαν πιο ήρεμα και λογικά τα πράγματα. Έχουν ακουστεί τόσα το τελευταίο διάστημα!

simos

Παντως αν ισχυει οτι τα μεταχειρισμενα θα κοστισουν 33εκ τοτε πραγματι μιλαμε για ευκαιρια-και διευκολυνση απο τον Μακρον..ομως σιγουρα σε αυτην την τιμη δεν περιλαμβανονται τα οπλα τους και η τεχνικη υποστηριξη..παντως τα καινουρια ειναι οντως ακριβουτσικα,εξι αεροσκαφη για ενα δις και μαλιστα χωρις οπλα και τεχνικη υποστηριξη..αν συνολικα τα αεροσκαφη κοστισουν 1.4 δις τοτε θα πρεπει να προσθεσουμε αλλα 600εκ περιπου για ανταλακτικα και οπλα οποτε συνολικα η προμηθεια θα κυμανθει σε περιπου 2 δις ευρω..και πιστευω οτι στο μελλον θα ακολουθησει αλλη μια παραγγελια ραφαλ-μαλλον φ4-για αντικατασταση των Μ-2005..τα αεροσκαφη σιγουρα θα ενισχυσουν σημαντικα την ΠΑ εφοσον μαλιστα τα φ16ν αργουν ακομη..παντως σιγουρα οι επιτελεις της ΠΑ θα ενθουσιαστηκαν απο την αποδοση του αεροσκαφους στην επιχειριση στην Al Watiyia..Παντως πρεπει οπωσδηποτε να παρουμε αλλα δυο αεροσκαφη,εστω και μεταχειρισμενα, να συμπληρωσουμε μια κανονικη μοιρα και να στειλουμε τα σωστα μηνυματα..

PANAGIS

Ας είμαστε αισιόδοξοι, τα 18 Rafale είναι μια καλή αρχή……

Episkeptis

Δίκιο βουνό το άρθρο!

Μια απορία: Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πλεονεκτήματα του F35B Vs του F35Α για την Ελλάδα; θα κάνετε ένα σχετικό άρθρο;

Vasilis

Άρθρο με επιχειρήματα και βασισμένο στη λογική, με βρίσκει θα έλεγα απόλυτα σύμφωνο, εκτός από μία μικρή λεπτομέρεια… Αναφέρετε ότι απαξιώθηκε η Άμυνα τα τελευταία 15 χρόνια. Ορθό. Τα τελευταία ωστόσο 10-11 χρόνια μπορούσε η χώρα να τη θέσει σε προτεραιότητα; Μπορούσε να γίνει διαφορετικά δηλαδή; Οι ίδιοι, προς το τέλος του άρθρου, τονίζετε ότι μόλις το περασμένο έτος η Ελλάδα βγήκε από την μνημονιακή επιτήρηση. Πώς θα μπορούσε να είχε προσεχθεί η Άμυνα περισσότερο; Ή να μου επισημάνετε ποιος είναι ο τομέας εκείνος που είχε καλύτερη τύχη κατά τη δεκαετία που μας πέρασε. Σε ό,τι αφορά τη συνεχή “απαξίωση” των λεγόμενων “παροχών” από την πλευρά σας, καλό θα ήταν να θυμηθείτε ή να σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι ένας κυβερνών να διατηρήσει ισορροπίες, αλλά και το ότι πολλές φορές οι “παροχές” διατηρούν τον πληθυσμό και στη ζωή ακόμα, ή έστω, το λιγότερο, σε ακμαίο ηθικό. Γιατί και τον πόλεμο δηλαδή αν χρειαστεί, αν υποθέσουμε ότι έχουμε γενίκευση, πρέπει να έχεις κάποιους που θα τον αναλάβουν και που θα έχουν και το κουράγιο να το κάνουν. Κι αν τώρα γίνονται προσπάθειες να εξοπλιστούν οι Ελληνικές δυνάμεις, είναι και λόγω των συνθηκών που έχουν προκύψει και που θα διατηρηθούν επί σειρά ετών. Εξαιρετικό άρθρο πάντως και αντάξιο της ιστοσελίδας.

Scalp_eg

Και 36-40 rafale μακροπροθεσμα και 20-24 F35 είναι πάνω από 7 – 8 δις,
Τόσες είναι και οι ανάγκες του ναυτικού.
πως θα γίνουν αυτά και θα υπογράψουμε και άμεσα σε 2 χρόνια για τα F35 μου είναι αδιανόητο.
Μάλλον F35 τέλος οριστικά γι αυτό δίνουμε και λεφτά στη Lockheed, μέσω του ναυτικού με τις 4 mmsc.
Δεν υπάρχουν λεφτοδεντρα.
Η κυβέρνηση έκανε την απόλυτη ανατροπή το καλοκαίρι, και κει που θα υπέγραφε για τις belharra, πήρε rafale για να μην πουλήσει τους Γάλλους που τόσο της στάθηκαν, και κυρίως για να δώσει τις φρεγάτες στους αμερικανους σαν τυράκι για να πάρουν όλα τα ναυπηγεία.
Και mmsc και F35 στους αμερικανους 7-8 δις δηλαδή, και μόνο 18 Rafale κοψοχρονια με 1μιση δις στους Γάλλους που τους είχαμε έτοιμους να εμπλακούν για χάρη μας είναι η απόλυτη λάθος επιλογή για το πρωθυπουργό που αν το κάνει θα το πληρώσει με τεράστιο κόστος πολικα στο μέλλον. Ο κόσμος δεν είναι χαζός, καταλαβαίνει.
Η λογική λέει ότι το F35 μας αποχαιρέτισε οριστικά. Μόνο επιπλέον rafale στην αεροπορία από δω και πέρα.
Υ. Γ
Ρε μανία να φύγουν τα 2000-5, που είναι καλύτερα αεροπλάνα και από τα βαιπερ όταν θα είναι έτοιμα.
Αλλα 30 χρόνια μίνιμουμ έχουν.

Last edited 9 months ago by Scalp_eg
Digenis

Δεν συμφωνώ, πρέπει να πάρουμε παραπάνω αεροσκαφοι γιατι παραπάνω χρειαζόμαστε .Η λογική οτι ,αυτά θεωρό ότι έχω να δώσω, αυτά θα δώσω, δεν μπορει να εφαρμοστεί στο Υπουργείο άμυνας της Ελλάδος το 2020 .Και ολη ξέρουμε τους προφανείς λόγους … Οσο ποιο γρηγορα το καταλάβουμε τόσο καλύτερα …πρεπει να πέσουν μερικοι απο τα συνεφακια και να σταματήσουν τις δικαιολογίες πριν ειναι αργά …η τέλεια καταιγίδα ερχετε οσο και αν προσπαθούν εγχώριοι και εξωχωριοι να την κρύψουν .

Last edited 9 months ago by Digenis
Mitsos_Mantzos

Πολύ σωστά όλα. 18 ραφαλ και 25 2000-5 θα κάνουν πάρτι σε όλες τις αποστολές.
Στο τέλος πρέπει η ΠΑ να μείνει με 3 τύπους αεροσκαφών, F16v, Rafale F4, F35.
Το θέμα είναι ότι για τα rafale πρέπει να πέσει ακόμα 1,5 δις για όπλα και το ποίο σημαντικό FOS,
αλλιώς θα έχουμε μία από τα ίδια με τα Μιράζ σε λίγα χρόνια.

Tango.Alpha

Ενδιαφέρον άρθρο που μου προκαλεί μια ερώτηση: τι σας κάνει να πιστεύετε ότι μόνο γαλλικά Rafales μπορούν να έρθουν στην Τανάγρα σε περίπτωση ανάγκης – M2000 παραπλήσιας έκδοσης δεν μπορούν να έρθουν, Scalpe ή Exocet δεν μπορούν να στείλουν οι Γάλλοι αν προκύψει μια κρίση. Το ουσιαστικό ερώτημα είναι όμως θα θέλουν η Renault και η Peugeot να χάσουν τα εργοστάσιά τους στη Τουρκία για να βοηθηθεί η Ελλάδα;

Και μια τελευταία παρατήρηση: γιατί οι αμυντικές δαπάνες είναι “το πλέον αντιδημοφιλές άθλημα κάθε Κυβέρνησης”; Μήπως γιατί είναι συχνά συνυφασμένες με περιπτώσεις που καταλήγουν στον εισαγγελέα, γιατί η θητεία μας αφήνει τις χειρότερες εντυπώσεις στον τρόπο λειτουργίας των ΕΔ και με εξαίρεση την τρέχουσα περίοδο συνήθως το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό; για την Ελλάδα;

smark

Σε κάποια άλλα site εξερευνούν σαν ιδέα να κρατήσουμε τα EGM σε υπηρεσία για να εκτελούν buddy-to-buddy refueling. Αυτό έχει κάποια βάση σε λογιστικό επίπεδο ή είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας;

Γενικά γιατί η αεροπορία είναι τόσο εναντίον στο να αποκτήσουμε air refueling capability; Τα Rafale όταν παίζουν Αν. Μεσόγειο που θα ανεφοδιάζονται; Εκτός να ανοίξουμε μοίρα και στην Κρήτη ή περιμένουμε να φτάσουν Κύπρο…

Η τελευταία πρόταση όλα τα λεφτά.

Tjololo

Είναι λίγα….τι να πρωτοκάνουν???….να συμμετάσχουν στο πρώτο κύμα κατά των Τουρκιξών F-16 στην νοτιο-ανατολική Μεσόγειο???…..να ρίξουν SCALP-EG???….να ρίξουν EXOCET???

Χρειάζεται το συντομότερο άλλη μια μοίρα…..σύνολο 36

Προς Πτήση: συμφωνώ για την απόσυρση των M2000. Ποιο μαχητικό όμως θα αναλάβει τις αποστολές TASMO;

KostisM

Καλησπέρα , κατ’ αρχήν συμφωνούμε ότι η εντελώς απροσδόκητη αγορά των Rafale είναι ευπρόσδεκτη και πολύ έξυπνη κίνηση άμεσης ενίσχυσης της ΠΑ και μάλιστα σε εποχές που αντίστοιχος αριθμός F-16 θα λείπει για τις ανάγκες του εκσυγχρονισμού τους. Η ΤΗΚ επίσης αριθμεί 233 F-16 και 20 F-4 (για πόσο ακόμα δεν ξέρουμε) όλα εκσυγχρονισμένα και χρειαζόμαστε ικανό αριθμό μαχητικών για να αντιπαρατίθενται σε αυτά αλλά και για να υποστηρίζουν αν χρειασθεί τον ΕΣ και το ΠΝ. Θέλουμε και αριθμούς εκτός από ποιότητα. Για αυτό μέχρι τον εκσυγχρονισμό ΟΛΩΝ των F-16 (ακόμα και των block 30 είναι κρίμα να έχεις υπολογιστές MMC και τα ικανά ΑΝ/APG-69V(9) και να πάνε χαμένα), ίσως πρέπει να παραμείνουν λίγα χρόνια ακόμα τα F-4 και M2000. Καλό είναι να έχουμε 11 ΕΝΕΡΓΕΣ μοίρες μαχητικών.
Ακόμα πόσο πιθανό θεωρείται να δώσουμε μέσα στη δεκαετία άλλα 2 δις € + για 2η μοίρα Rafale και άλλα 2,7 δις € (3 δις $ είχαν απαντήσει πρόσφατα απ’ την LM) για μία μοίρα F-35 ? Δε νομίζω .Μήπως να περιμένουμε πρώτα την άφιξη του περίφημου/περιβόητου block 4 με FOC να δούμε και πόσο θα κοστίζει και αυτό το block αλλά και πόσα θα κοστίζει η συντήρησή του ? Και μετά να κάνουμε σχέδια απόκτησής του, επενδύοντας σε αναβάθμιση όλου του στόλου F-16 και τη 2η μοίρα Rafale που λέγαμε για να αντικαταστήσει αυτή τα F-4/M2K ? Δεν είναι πιο λογικό από το να έχεις 24 αφη ενός τύπου (Μ2000-5), 18 ενός άλλου (Rafale) και 18-20 ενός τρίτου (F-35)? Η επόμενη απόκτηση νέου μαχητικού πρέπει να είναι σχεδιασμένη, υπολογισμένη σε βάθους χρόνου και πιο μαζική.
Τώρα είστε σίγουροι για το πρόγραμμα Belharra “χωρίς “ευκολίες πληρωμής”, ύψους 3,3 δις ευρώ” ? Οι Γάλλοι δεν δημοσιοποίησαν τιμές , αλλά κάποιοι το έκαναν επωνύμως όμως και ανέφεραν με βάση τις δικές τους πληροφορίες ευθαρσώς ότι γνώριζαν. Πχ. ο Γιάννης Μάζης έδωσε για το κόστος στα 2,682 δις (όλα μέσα, πλοία, όπλα, αρχικό FOS κτλ.) και μάλιστα σε 13 (!) χρόνια αποπληρωμής (2020-2032) .Δείτε : α) https://www.youtube.com/watch?v=v08-m3hZK8Q&feature=youtu.be και β) https://www.neakriti.gr/article/editors-blogs/giorgos-sahinis-blog/1584871/i-mazis-me-lathos-stoiheia-tinaxan-tin-amudiki-sumfonia-me-tin-gallia-me-germano-amerikanikes-pieseis/ . Προσωπικά τον θεωρώ αξιόπιστο ιδιαίτερα όσο αφορά πηγές Γαλλικές.
Αν τώρα μπορούμε να δώσουμε 4 δις για 4 πλοία, που όλοι όσοι ασχολούνται με τα των ναυτικών απαξιώνουν, καλύτερα να δώσουμε το ίδιο ποσό για 3 Belharra (όχι 2) με πραγματικές ικανότητες AAW – βλέπε 32 aster30/SF500. Αν διαθέτουμε λιγότερα χρήματα να το δούμε με επίσημες προτάσεις.
Εμείς που εσχάτως συχνάζουμε στην Ambassade de France en Grèce (είμαι σίγουρος κάποιος θα το πει) δεν είναι μόνο επειδή ο κ.Πατρίκ μας κακομαθαίνει με κρουασάν και καφέ φίλτρου , αλλά επειδή μας έπεισαν οι γάλλοι με τη χειροπιαστή ενίσχυση που προσέφεραν στην ΠΑ και δεν φοβούνται μήπως κακοκαρδίσουν το σουλτάνο όπως κάποιοι άλλοι …

Seagull

Διαβάζω και σχολιάζω…

“και το σπουδαιότερο, για όλους εμάς τους λάτρεις της αεροπορικής ιδέας, την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale”

Δεν είστε οι μόνοι λάτρες της αεροπορικής ιδέας και αρκετοί απο αυτούς δεν το βρήκαν τόσο καλή ιδέα. Ναι, μας βοηθούν άμεσα αλλά οικονομοτεχνικά η αφορά είναι καταστροφική. Υπολογίστε 2 απώλειες και τη μείωση διαθεσιμοτήτων λόγω παλαιότητας σε 10 χρόνια και θα καταλάβετε. Εάν θέλουμε να έχει νόημα η αγορά θέλουμε τουλάχιστον μια δωδεκάδα ακόμα, πόσο μάλλον τα 24 που λέτε. Μιλάμε για 2 δις έυκολα και άλλα 3+ για τα F35… 5 plus σύνολο για την ΠΑ μόνο απο μια χώρα που, όπως και εσείς λέτε, βγήκε απο κρίση πρόσφατα. Και θα πρέπει να δούμε και UCAV αν δεν θέλουμε να μείνουμε πίσω σε αυτόν το τομέα που είναι και το μέλλον του Όπλου. Οι πόροι είναι πεπερασμένοι και χρειάζεται προσεκτική κατανομή. Πάθαμε και (ελπίζω οτι) μάθαμε…

Είχαμε μια ελπίδα να δούμε μια ΠΑ με 120 F-16V (τα Blk 50 μονόδρομος) & 24 F-35 (C θα έλεγα εγώ αλλα θα βολευτούμε και οι δύο με τα -Α) μαζί με τα 24 M2000-5. Απλά, όμορφα και ομογενοποιημένα. Ίσως να προσθέταμε μερικά Μ2Κ απο Αραβία μεριά και μετά αντικατάσταση τους με UCAV.

Αλλά τώρα πάμε για τα παρακάτω και οτι λάχει ακόμα:

84 F-16 V
38 F-16 Blk 52+
25 M2k-5
25 F35
18 Rafale F3R

“Πόσα F-15I έχει το Ισραήλ; 25. ”

Ναι, έχει 25 F-15I. Αλλά αυτά είναι μέρους ενος στόλου 80+ F15 που διατηρούν, δεν είναι μόνα τους. Η αναλογία είναι να διατηρούσαμε εμείς ΜΟΝΟ τα F16 Blk 52+ Adv και όχι ένα στόλο 150+ μαχητικών του τύπου.

“Θεωρούμε πως το ΑΓΕΑ έκανε μια εξαιρετική επιλογή.” 

Την επιλογή ΔΕΝ την έκανε το ΓΕΑ. Έδωσε το Οκ αλλά δεν ζήτησε ποτέ Rafale.

Tα Μ2Κ EGM προφανώς πρέπει να αποσυρθούν, είναι σωστή επιλογή.

Εν κατακλείδι… Το Rafale είναι ενα εξαιρετικό οπλοσύστημα με μοναδικές δυνατότητες αλλά ο τρόπος εισαγωγής του τονίζει τα επαναλαμβανόμενα λάθη μας που προσπαθούμε να τα λύσουμε κάνοντας νέα.

Last edited 9 months ago by Seagull
Iomar

Καλησπέρα,

Το σχόλιό μου πριν διαβάσω καν το άρθρο είναι ένα κατηγορηματικό όχι.

Να περιμένουμε μερικά χρόνια μέχρι να ξεκινήσουν να παραδίδονται τα F4, και τότε να συνάψουμε μια συμφωνία αντίστοιχη με αυτήν που ετοιμάζεται.

Να επιστρέψουμε τα F3R και τα Mirage-2000-5Mk2 για εξήντα τουλάχιστον F4.

MPAMPIS

Τα αεροπλάνα ειναι λίγα και ειναι λίγα γιατι θα πάνε…..Τανάγρα…..
Τα 12 μεταχειρισμένα πρέπει να πάνε Κρήτη οταν έρθουν τα καινούργια και ειναι πλέον επιχειρησιακά…..
Οπως εχω πει και πριν τα πάρουμε σε διάφορα σχόλια απο 2 ετιας……
Το αεροπλάνο ειναι φτιαγμένο για κυριαρχία στην Αν Μεσόγειο και πρεπει να πηγαινοέρχεται Κρήτη-Κύπρο….
Το Μ2000 ήταν άξιος συνεχιστείς του F1 αλλα πλέον έφτασε στο τελος της καριέρας του……παράδοξο αλλα το f4 (όσο πετάει) έχει ακόμα να προσφέρει….

christos_choris_a

Τα 24 Mirage-2000-5Mk2 είναι λίγα. Θα ήταν σωστό να κρατούσαμε 8 -EGM και λίγα λίγα να τα αναβαθμίζαμε σε Mk2 ( 2 το χρόνο). Ανάμεσά τους να κρατήσουμε τα διθέσια. Η αποτελεσμάτική χρήση των SCALP-EG ( που θα ήταν καλό να αυξηθεί ο αριθμός τους ) και των Exocet απαιτεί έναν αριθμό αεροσκαφών πάνω απ’ τα 30. Ακόμα και άν αποκτηθεί ένας αριθμός Harpoon για χρήση από τα F-16C οι Exocet είναι χρήσιμοί ώστε να μη βλέπουμε αεροσκάφη για αποστολές TASMO να είναι εξοπλισμένα (αφοπλισμένα) με AGM-65G.

sakdim

Eχει προταθει αλλου η αγορα των EGM απο την Κυπρο και ο εξοπλισμος τους με spice, για αποστολες βομβαρδισμου. Τι πιστευετε για αυτο το σεναριο;

Last edited 9 months ago by sakdim
panos

“Κάπου εδώ να πούμε πως συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η καλύτερη επιλογή για την ΠΑ είναι το F-35B.”

Μας λείπουν τα αεροδρόμια, δεν έχουμε ούτε αεροδρόμια διασποράς!

Έχουμε ένα εξαιρετικά οργανωμένο δημόσιο οδικό δίκτυο, με πολλαπλά διεσπαρμένα σημεια επανεξυπηρέτησης και επανοπλισμου αεροσκαφών που ζηλεύει η Σουηδία!

Στο πρόγραμμα έχουμε την προμηθέα μεγάλου ελικοπτεροφορου για την κάλυψη τη ΝΑ μεσογείου!

Είναι δρομολογημένη η αγορά μαχητικών κορυφαίων επιδόσεων στον εναέριο αγώνα.

Επομένως εάν είναι να αγοράσουμε F-35 προφανώς θα πρέπει να αγοράσουμε την εκδοσή Β,
την εκδοσή με τις χαμηλότερες επιδόσεις από τις άλλες δύο (A &C) γιατί απογειώνεται/
προσγειώνεται κάθετα (άσχετα με τη μέγιστο φορτίο και με πια εμβέλεια το κάνει αυτό)

Άλλωστε:

Το F-35B έχει μια δυνατότητα που πραγματικά είναι μοναδική παγκοσμίως, αυτή της δυνατότητας χρήσης από πλοία ή πολύ μικρούς διαδρόμους στην άκρη του “πουθενά”

Έτσι κι’αλλιώς λύθηκαν όλες οι μελλοντικές ανάγκες της ΠΑ, γιατί να μην κανουμε και μια πειραματική μπουτικ μοιρα με F-35Β!

tnt-am

Θα είναι ΈΓΚΛΗΜΑ αν δεν παραμείνουν σε υπηρεσία τα EGM/BGM αν δεν αναβαθμιστεί το ραντάρ τους και να πιστοποιηθουν τα όπλα. Είναι σε καλή κατάσταση και πρέπει να γίνουν φορείς κρούσης να μην τα περιμενουμε όλα από τα RAFALE.
Ο Στρατηγος Κωσταρακος το έθεσε πολύ σωστά. Αν πρέπει ντε και καλά να παροπλισουμε λόγω κόστους η απάντηση είναι ευκολη. PHANTOM

Lefteris

Πριν απ όλα: σε δημοσιογραφικά sites αναπαράγουν ότι πάρθηκε η απόφαση αγορά των αμερικανικών φρεγατών. Περαστικά μας.
Στο θέμα μας:

Ένα σοβαρό πρόβλημα με τα EGM/BGM ήταν το κόστος επαναπιστοποίησης/ ανακατασκευής των AM39/S530D/R550 Magic. Με απλά λόγια δεν θα έχουμε όπλα να τους φορτώσουμε εξαιτίας της απαξίωση των γαλλικών όπλων από τους όποιους ιθύνοντες.
Ευχόμαστε αυτό να αλλάξει με την έλευση των Rafale, μην μείνουν κι αυτά χωρίς …τακάκια επειδή θα είναι ακριβά (δηλαδή αγοράζαμε ανταλλακτικά για τα F16 και κάναμε επαναπιστοποίησεις σε AIM9 επειδή ήταν φθηνά, αλλιώς… ! )

Οι κινητήρες των EGM/BGM είχαν αναβαθμιστεί ψηφιακά και είναι πανομοιότυποι με των -5, υπάρχει κάποια αναφορά αν θα παραμείνουν ως απόθεμα;
Τα -5 θέλουν link για διασύνδεση με τα Rafale, έχει προβλεφθεί κάτι τέτοιο;

Και κάτι που πρέπει να αναπαράγεται συνεχώς μέχρι να ιδρώσουν τα αυτιά των ιθυνόντων (απ ότι κατάλαβα ιδρώνουν) : θα κάνουμε επίθεση φιλίας στα ΗΑΕ για τον δανεισμό τουλάχιστον μιας μοίρας Mirage 2000-9 με το αντίστοιχο οπλικό φορτίο τους;
Οι σχέσεις με το Ισραήλ ομαλοποιήθηκαν και θα πάρουν και F35, θα μπορούσαμε με αυτά να αποσύρουμε τα Phantom και με δεύτερη μοίρα τα F16 Block30 επιτυγχάνοντας ομοιογένεια και ποιοτική αναβάθμιση του στόλου μας.

sotbak

100% ισορροπημένο άρθρο μεταξύ λογικής/οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας και ανάγκης για δικινητήριο προηγμένο μαχητικό. Η αγορά των 18 ραφάλ σίγουρα θα συνοδευτεί και από παραγγελία επιπλέον (μακάρι φ4 έκδοσης) ώστε να σχηματίσουμε 2 πλήρεις μοίρες. Η παρουσία ραφάλ στην Ελλάδα νομίζω έχει γίνει δεκτή με ανακούφιση από πολλούς όχι μόνο μέσα εδώ, ενώ η προμήθειά τους δεν έρχεται σε αντίθεση με την είσοδο στην 5η γενιά Α/Φ για την ΠΑ. Παρόλο που δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε τις αρετές/ικανότητες του Φ-35, ειδικά των πιο ώριμων & βελτιωμένων χαρακτηριστικών/αξιοπιστίας εκδόσεων από τις οποίες θα πάρουμε κάποια κομμάτια αρχικά γύρω στο 2030, ΔΕΝ πρέπει να βιαστούμε στην προμήθειά τους, αλλά πρώτα θα πρέπει να ολοκληρώσουμε όλες τις βελτιώσεις πάνω στα ελληνικά Φ-16 (V + αναβαθμίσεις 50ριών & 30ριών), ίσως θα έλεγα και να συμπληρώναμε με αγορά και κάποιων ακόμη νέων ώστε αυτά να αποτελέσουν τον κορμό της αναχαίτισης στο Αιγαίο και να αναλώνονται στην αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής πάνω από τα νησιά μας σε καθημερινό επίπεδο, δηλ. αυτό της καθημερινής φθοράς που μας επιβάλλουν οι Τούρκοι, προκειμένου να επιτυγχάνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξοικονόμηση δαπάνης/φθοράς και τις 2 μοίρες ραφάλ με τα Μ-2000-5 να τα διατηρούμε έτοιμα για την εναέρια υπεροχή και την στοχευμένη πλήξη των κομβικών αμυντικών υποδομών του αντιπάλου όταν προβεί στο απονενοημένο….Φυσικά στο σύγχρονο περιβάλλον δυστυχώς θέση δεν έχουν τα Φ-4 και τα EGM-BGM, οπότε θα έρθει τελικά η ώρα που θα αποχαιρετίσουμε τα αγαπημένα μας φάντομ….

Jimmy

Στη σωστη κατευθινση το αρθρο και με λογικα επιχειρηματα.
Οσο αφορα τα μ-2000, προφανως ουσιαστικα δεν υποστηριζονται απο τη ντασο και αυτο ειναι το προβλημα εδω και πολλα χρονια. Οποτε αν ειναι να δωσουμε ενα σωρο χρηματα και παλι να εχουμε αεροπλανο του 80 πολυ σωστα το δινουμε σαν προκαταβολη για τα ραφαλ.
Οσον αφορα τα ραφαλ. Ο αριθμος σιγουρα ειναι μικρος και ειναι λιγα. Κατανοω ομως οτι αυτα τα λεφτα εχουμε τωρα, και τα σκυλια δεμενα. Πρεπει παντως να εχουμε στο μυαλο την αγορα επιπλεον ραφαλ στο αμεσο μελλον, ιδανικα με τον ιδιο τροπο που εγινε και η πρωτη, δλδ μιξ μεταχειρισμενα + καινουρια στην ιδια εκδοση για να ριξουμε το κοστος και να παρουμε οσο περισσοτερα μπορουμε.
Τελος το ιδιο ακριβως που καναμε στην αεροπορια,οπως δλδ πολυ σωστα γραφετε βαλαμε ενα αεροσκαφος 4,5 + γεννιας σε τιμη οκαζιον , με οπλα που κανουν την διαφορα και εξασφαλιζουν την υπεροχη απεναντι στον πολυπληθεστερο εχθρο και που μαλιστα ειναι σχεδον ετοιμοπαραδοτο, και βγαλαμε απο το στολο ενα αεροσκαφος που επι της ουσιας δεν εχει πλεον υποστηριξη, θα επρεπε να κανουμε και στον πολεμικο στολο. Η ερωτηση μου ειναι ειστε πεποισμενοι οτι η επιλογη του MMSC εχει τα αντιστοιχα χαρακτηριστικα δλδ νεα γεννια οπλων και ηλεκτρονικων, τιμη οκαζιον και ετοιμοπαραδοτο?

anas

Κατά την άποψή μου η Ελλάδα θα έπρεπε να αγοράσει άλλα 6 καινούργια rafale. Σύνολο 24 και όλα F3R. Τα 12 μεταχειρισμένα (10 μονοθέσια-2 διθέσια) θα συγκροτούσαν μία ”μικρή” μοίρα στην Τανάγρα που θα επιχειρούσε με τα Μ2000-5 και θα αντικαταστούσαν τα Μ2000 και τα 12 καινούργια θα συγκροτούσαν μία δεύτερη ”μικρή” μοίρα (4 διθέσια-8 μονοθέσια) που θα αντικαταστούσαν το σύνολο των (34?…) F4 στην Ανδραβίδα. Μία μοίρα 20-24 αεροσκαφών F35 στο μέλλον (2027…) μαζί με F16V στον Άραξο και κλείσαμε. Τα ξαναλέμε το 2050 για ΝΜΑ…

photographix

1.
Ειμαι εξω απο το χορό και εχω πιλοταρει μονο σε εξομοιωτες και αυτο πριν πολλα χρονια, και δεν ημουν καν λοχιας στο στρατο, όποτε παντα με καθε επιφυλαξη η αποψη μου, που βασικα κατω απο αυτο το πρισμα ουτε καν αποψη ειναι, εντυπωση κανονικα πρεπει να λεγεται.

Η εντυπωση μου λοιπον ειναι οτι σε γενικες γραμμες αν τα επαιρναν οι Γαλλοι πισω εντελως δωρεαν τα EGM ισως να επρεπε να τα κρατησουμε. Πιθανολογω οτι τα χρήματα που θα εξοικονομησουμε απο την πωληση τους στην Dassault μπορουν να πιασουν ΙΣΩΣ περισσοτερο τοπο με την διαθεση τους στην υποστηριξη και εξοπλισμο των Rafale απο οτι θα μπορουσαν ΙΣΩΣ να προσφερουν στην Αμυνα πετωντας μεχρι την ελευση της δευτερης παρτιδας Ραφαλ.

2.
Με βαζει σε σκεψεις οτι (πρωην) ανωτερος αξιωματουχος και επαγγελματιες αρθρογραφοι του χωρου επιχειρηματολογουν υπερ της διατηρησης των EGM σε υπηρεσία (μεχρι την ελευση και αλλων Rafale) και δεν νομιζω το κανουν για την πλασματικη ευημερια των αριθμων χωρις ουσιαστικο επιχειρησιακο αντικρυσμα.

θελω να ρωτησω λοιπον, σαν ουσιαστικα ασχετος του πληκτρολογιου, όντως ειναι καλυτερα να πουληθουν (στη χαμηλη τιμη που μπορουν σε καθε περιπτωση ετσι και αλλιως) ή εχουν να προσφερουν αναλογικα χρησιμη υπηρεσια μεχρι την ελευση και αλλων Rafale?

πχ με την προμηθεια περισσοτερων Εxocet και τη συμμετοχη τους σε ΤΑSMO αποστολες κορεσμου. Με τη χρηση τους σαν budy-budy tankers. Mε τον οπλισμο τους με Mica. (φανταζομαι οτι ειναι αδυνατο να εξοπλιστουν με link 16) (κ.α.?)

Kαλο απο καθε αποψη το αρθρο , αλλα καπου δεν επιασα απαντηση σε ικανοποιητικο βαθος στο παραπανω ερωτημα.

Last edited 9 months ago by photographix
Konstantinos_Zikidis

Μερικές διευκρινίσεις για τα Μ2000: σχετικά με την ενδεχόμενη αναβάθμιση των Μ2000 σε -5, γράφετε “…χωρίς να πειράξουμε το ικανό μεν, παλιό δε σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ICMS-2000Mk1”. Αυτό δεν ισχύει, καθώς η υπόψη αναβάθμιση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την αναβάθμιση του συστήματος αυτοπροστασίας. Γενικώς είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν των F-16, καθώς περιλαμβάνει (ή περιελάμβανε anyway) ακόμα και αναβάθμιση του συστήματος άφεσης των AM39 Exocet, καθώς και των ιδίων των πυραύλων. Το κόστος εκτιμάται σε λιγότερο από 1 δισ. €, ενώ πλέον έχουμε 16 μονοθέσια Μ2000 (λόγω της πτώσης του S/N 239), και όχι 17, όπως την εποχή που συζητάγαμε την αναβάθμιση (τέλος 2014 – αρχές 2015).

Andreas

Θεωρώ βέβαιη την προσθήκη και άλλων στην έκδοση F4. Σε μελλοντικές αγορές δεν θα έχουμε κόστος εκπαίδευσης και υποδομής. Θα αυξάνουμε βέβαια τα αποθέματα ανταλλακτικών και όπλων. Το F-35 δεν το βλέπω να το αγγίζουμε πριν το τέλος της δεκαετίας και ίσως να μην το δούμε καθόλου.

massey-ferguson-65

Μια χαρά τα νέα για ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ…ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΘ ΓΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ!!!!!! ΕΛΠΊΖΩ

George

Το σωστό θα ήταν με τη συνεργασία των Γάλλων να φύγουν (σταδιακά) τα MkII και στη θέση τους ας έρθουν PESA Rafale που στη συνέχεια θα τα κάνουμε κι αυτά F3R
Ας πάνε πχ τα MΚΙΙ στη Κροατία και ας έρθουν εδώ άλλα 16 Rafale (αν θεωρήσουμε μια αναλογία 2 προς 3 για M-2000 MKII και Rafale, κάποια θα είναι και της ίδιας ή πολύ κοντινής χρονολογίας) συν άλλα 2 καινούργια
Στο κάτω κάτω πιο φτηνό θα βγει στους Κροάτες το MK II και δεν έχουνε να αντιμετωπίσουν και κάποια αεροπορία άξια λόγου. Συμβατά με νατοικά στάνταρτς που τους ενδιαφέρει είναι
Και ναι 36 Rafale στη θέση των M-2000 έχουν πολύ νόημα και όντως θα είναι αρκετά (οριακά πάντως) για όλες αυτές τις αποστολές που τα θέλουμε
Αν αναβαθμίσουμε και τα 30/50ρια με τα απάρτια των 52ριών έχουμε δυο τύπους α/ε που το χειρότερο θα είναι το καλύτερο στην TAF
Βέβαια θα έχουνε 2 υποτύπους σε κάθε ένα αλλά τουλάχιστον τα Rafale μπορούμε σταδιακά να τα κάνουμε ένα τύπο. Μια τέτοια αναβάθμιση δεν θα είναι τέλους ζωής όπως τις συνηθίζουμε!
Κι αν θέλουμε και αριθμούς ας αναζητήσουμε 15 F-16C/D μέχρι απλά 50ντάρια max στη διεθνή αγορά να τους φορέσουμε απάρτια από τα 52άρια Adv
Σύνολο βγαίνει 204 α/ε με τα τα 120 να υπερέχουν των Τουρκικών και τα 84 να είναι εφάμιλλα κι όλα αυτά με κόστος που το αντέχουμε (κάπου 0,5 δις)
Χωρίς δηλαδή 3+ extra δις που δεν είμαι σίγουρος ότι τα έχουμε

x-m

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον η άποψη του κ. Ζ

(Πόσο θα κόστιζε άραγε η δυνατότητα χρήσης MICA IR και ASTAC στα Mirage; Από την άλλη, πόσο μπορεί πια να επιβιώσει το F-4 χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας; Μήπως τα F-4 θα έπρεπε να αποχωρήσουν πρώτα;

Last edited 9 months ago by x-m
AESA

Όταν δεν μπορούν οι άνθρωποι να κατανοήσουν τα όρια και τα πλαίσια σε ένα διάλογο, μπλέκονται τα κόκαλα του Αντρέα, με τις κάλτσες της Μελίνας και τα μουστάκια του Καραισκάκη ….
Ευτυχώς που υπάρχει και ορθολογική σκέψη και μπράβο για το άρθρο σας. Αυτή την ρημάδα την σκέψη την απολέσαμε και δεν γυρίζει εύκολα.

Pavlos

‘…Είναι καλύτερα οι πόροι, ανθρώπινοι και υλικού, να κατευθυνθούν στα νέα αεροσκάφη. Καλύτερα λοιπόν τα Rafale να έχουν διπλά πληρώματα, για 100% αξιοποίηση, παρά να πετάμε περισσότερα αεροσκάφη, χωρίς μαχητική αξία….’
comment image

Συφωνοι, με μια παρατηρηση. Αν υπαρχει δυνατοτητα με μικρο κοστος να εχουμε (μονο την ) ΨΗΦΙΑΚΗ διασυνδεση, και ικανοτητα να φορτωνουν πχ meteor τα παλαια mirage και να πυροδοτουνται και κατευθυνονται απο τα Rafale, υπο αυτες τις προϋποθεσεις, και λογο επικειμενης συγκρουσης με Τουρκια, θα επρεπε να παραμεινουν (να αποκτησουν ψηφιακη διασυνδεση) τα αεροσκαφη και να χρησιμοποιηθουν σε αυτον τον ρολο, δηλ ως φορεις οπλικων συστηματων τα οποια θα ελεγχουν (εφοσον υπαρχει τετοια δυνατοτητα) απο τις Ελληνικες Ριπες.
comment image

———-

Last edited 9 months ago by Pavlos
zap

Το ειπα και το ξαναλεω, χρειαζομαστε τουλαχιστον αλλα 40 F-16.

Jason

Η αγορα των Rafale ειναι σωστη 100%, εγω τουλαχιστον παντα ημουν υπερμαχος της αποκτησης Rafale εξοπλισμενων με Meteor και Scalp, αντι της αγορας των πανακριβων και ανυπερασπιστων (χωρις CIWS) φρεγατων Belhara.

Θα επρεπε να αποκτηθουν τουλαχιστον 20 αεροσκαφη αρχικα, αλλα φυσικα χρειαζομαστε, αλλα 20 στο εγγυς μελλον.

Σχετικα με τα Mirage 2000 B/EGM, πιστευω οτι πρεπει να διατηρηθουν για τους εξης λογους:

1..Εχουν ακομη αρκετες ωρες πτησης, επομενως μπορουν να συνεχισουν να πετανε εαν αποκτασταθει η ροη ανταλλακτικων.

2..Θα μπορουσαν να χρησιμοποιηθουν ως κυνηγοι Μη Επανδρωμενων Αεροσκαφων, καθως διαθετουν πυροβολο, σχετικα φτηνους πυραυλους Magic 2 σε αποθεμα, και θα μπορουσαν να εξοπλιστουν με βληματα με χιλιοστομετρικο ερευνητη ρανταρ οπως ο Brimstone I/II για χρηση εναντιων ΜΕΑ, ελικοπτερων αλλα και στοχων επιφανειας και ξηρας.

https://www.mbda-systems.com/product/brimstone/

Ας μην ξεχναμε πως οι Ισραηλινοι χρησιμοποιησαν ελικοπτερα AH-64 Apache εξοπλισμενα με πυραυλους Hellfire Longbow για να καταρριψουν ΜΕΑ των Ιρανων πανω απο τα υψωματα Γκολαν. Και το Brimstone ΙΙ ειναι ακομη καλυτερο και με μεγαλυτερη εμβελεια σε σχεση με το Longbow Hellfire.

Σιγουρα τα Μ-2000 θα ειναι πολυ πιο αποτελεσματικα σε αυτον τον ρολο απο τα Τ-6A οπως γραφατε πριν απο 1-2 εβδομαδες. Τα Mirage-2000 ειναι μονοθεσια μαχητικα με μεγαλες ικανοτητες ελιγμων και συστημα IFF και ρανταρ (εστω και παλιο), ενω τα Τ-6 ειναι διθεσια ελικοφορα εκπαιδευτικα ΧΩΡΙΣ ρανταρ και IFF. Επομενως περισσοτεροι πιλοτοι θα ριξοκινδυνεψουν με τα αργοκινητα Τ-6, παρα με τα Mirage-2000. Eπισης, ειναι πολυ πιο πιθανο ειναι να καταρριψουν οι δικες μας δυναμεις τα δικα μας Τ-6, παρα οι Τουρκοι.

https://www.ptisidiastima.com/1-greece-to-reactivate-t6a-nta-texan-in-cas-bai-role/

Πως ειναι δυνατον να στηριζουν καποιοι οτι πρεπει να μετατραπουν τα αργοκινητα Τ-6 σε κυνηγους MEA, και να μην βλεπουν οτι υπαρχει πολυ καλυτερο εργαλειο για αυτη τη δουλεια. Και τα Μ-2000 θα μπορουν επισης να κανουν αναχαιτησεις στο Αιγαιο, αλλα και βολες Exocet εαν χρειαστει.

3..Μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε ρολο Εναεριου Ανεφοδιασμου buddy-to-byddy, ωστε να αυξησουν την εμβελεια και τη δυνατοτητα παραμονης στον αερα αλλων αεροσκαφων, οπως τα Rafale η τα Μirage-2000-5. To Mirage-2000 μπορει να μεταφερει συνολικα 7,300 λιτρα καυσιμου και να ανεφοδιασει στον αερα εως 3-4 μαχητικα.

Παρομοιες τακτικες εφαρμοζει και το Αμερικανικο Ναυτικο, με τη χρηση F-18 για εναεριο ανεφοδιασμο αλλων αεροσκαφων.

comment image

Last edited 9 months ago by Jason
Jason

Η Αχιλλειος πτερνα μας ειναι οτι για να χτυπησουμε στοχους στην Τουρκικη ενδοχωρα θα πρεπει να απογειωσουμε αεροσκαφη. Εαν οι Τουρκοι μας αιφνιδιασουν και καταφερουν να βομβαρδισουν αεροδιαδρομους και υποστεγα αεροσκαφων, τοτε θα παθουμε οτι επαθαν οι Αιγυπτιοι απο τους Ισραηλινους στον πολεμο των 6 ημερων. Game over.

Οι Τουρκοι εχουν ηδη κανει συμπαραγωγη Κινεζικων βαλλιστικων πυραυλων, και συντομα θα αποκτησουν και βληματα κρουζ μεγαλης εμβελειας, απειλωντας εκατονταδες στοχους υψηλης αξιας στην Ελλαδα, οπως αεροδρομια, ναυσταθμους, ρανταρ, κεντρα διοικησης, επικοινωνιων και ελεγχου κτλ. Και ολα αυτα ΧΩΡΙΣ να χρειαστει να απογειωσουν ουτε ενα αεροσκαφος, ΧΩΡΙΣ να ρισκαρουν την ζωη ουτε ενος πιλοτου, οπως αλλωστε κανουν σημερα με τα Μη Επανδρωμενα Αεροσκαφη τους. Εχουν εξαγγελει βλημα κρουζ με εμβελεια 1000 χιλιομετρων και αποκτουν τεχνογνωσια κινητηρων τουρμπο-τζετ απο την Ουκρανια.

Με αυτον τον τροπο θα εχουν πολλαπλες επιλογες και πλατφορμες για να μας χτυπησουν, και με μικρο κοστος. Δεν θα ρισκαρουν 5 F-16 για μια αποστολη κρουσης, τα οποια κοστιζουν 5Χ50εκ = 250 εκ. δολλαρια, θα μπορουν να εκτοξευσουν 250 βαλλιστικους πυραυλους και βληματα κρουζ του 1 εκ. το ενα, με συνολικο κοστος 250 εκ. δολλαρια. Αυτος ειναι ο πολεμος του παροντος και του μελλοντος.

Εαν δεν τους ακολουθησουμε σε εξοπλισμους και προτερεοτητες, θα ειμαστε παντα σε μειονεκτημα. Θα επρεπε να προσπαθησουμε και εμεις να αποκτησουμε τεχνογνωσια σε βληματα κατα πλοιων / μακρου πληγματος, ωστε να μπορεσουμε να κατασκευασουμε στο εγγυς μελλον το δικο μας βλημα κρουζ αντιστοιχο των Tomahawk / Scalp / Calibr με εμβελεια 500-1000 χιλιομετρων, εστω και με ξενη βοηθεια (π.χ. Γαλλια, Ισραηλ, Σουηδια, Νορβηγια, Ταιβαν, Κινα, Ρωσια, Νοτια Κορεα κτλ). Η τεχνολογια μεταξυ ολων αυτων των οπλων ειναι η ιδια. Θα επρεπε επισης να κανουμε παραγωγη κατοπιν αδειας βαλλιστικων πυραυλων LORA η Κινεζικων / Tαιβανεζικων / ΝοτιοΚορεατικων βαλλιστικων πυραυλων.

Last edited 9 months ago by Jason
Scalp_eg

Τα «τουρκικά» F-35 παίρνει η ΕλλάδαΠέραν της θωράκισης των συνόρων σε έμψυχο δυναμικό, προχωρά με ταχείς ρυθμούς εντός του 2021 και του 2022 και η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων με εξοπλισμούς. Το νέο πρόγραμμα θα είναι εμπροσθοβαρές προκειμένου να μην επιβαρυνθεί το δημόσιο χρέος με νέες εγγραφές τα έτη 2023 και 2024 όπου η κατάσταση είναι επιβαρυμένη από λήξεις ομολόγων.
Κατά την επίσκεψη Πομπέο δρομολογήθηκε η προμήθεια 20 F-35 τα 6 εκ των οποίων θα αγοραστούν με έξυπνο δανεισμό  μέσα στο 2021 και θα αποτελέσουν μαζί με τα 6  πρώτα Rafale την δύναμη πυρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
Oι ΗΠΑ απαύδησαν από την συμπεριφορά των Τούρκων και μας πωλούν με διευκολύνσεις και με την διαδικασία government to government τα F-35 που είχαν παραγγείλει οι γείτονες.

https://www.newsbreak.gr/amyna/137180/schedio-aspida-gia-thraki-aigaio-i-ellada-agorazei-ta-toyrkika-f-35/

Πριν τα Rafale θα ερθουν τα F-35 (lol)

Vk77

Ορθώς πήραμε τα Ραφαλ και ορθώς δώσαμε τα egm.
Ο κόσμος γκρινιάζει ότι τα 18 Ραφαλ είναι λίγα γιατί όντως είναι λίγα. Άμεση παραγγελία άλλων 18+ Ραφαλ σε μιξ καινούργιων -μεταχειρισμενων, με μείωση του συνολικού κόστους μέσο πώλησης και των 2000-5 που έχουν ακόμη σημαντική αξία.
Αυτοί που υποστηρίζουν αγορά 2 μοίρας Ραφαλ στο δεύτερο μισό της δεκαετίας να λάβουν υπόψιν ότι τότε τα ραφαλ φ4 θα υπάρχουν μόνο καινουργια, θα είναι ακριβότερα των φ3ρ,θα πρέπει να δώσουμε και άλλα λεφτά για την αναβάθμιση των φ3ρ που έχουμε και η αξία των 2000-5 θα έχει καταποντιστεί.

STRATOS

Αντε πάλι με τα καημένα τα F-4E AUP!!!!

Δεν αποσύρεις ένα μαχητικό όταν ο αντίπαλος διαθέτει 27 F-4E terminator πολύ χειρότερα τεχνολογικά από τα αντίστοιχα Ελληνικά F-4E AUP και 233 F-16 τα περισσότερα με χειρότερο radar και ικανότητα BVR από τα Ελληνικά Phantom.

Το κόστος συντήρησης του F-4E για την Ελληνική πλευρά είναι αστείο γιατί υπάρχουν άπειρα ανταλλακτικά για τα μηχανικά – υδραυλικά συστήματα και κινητήρες του αεροσκάφους, από κανιβαλισμό παλαιότερων αποσυρθέντων μη εκσυγχρονισμένων F-4E/RF-4E  και F-104.

Η FOS που θα υπογράψουν για τα F-4E AUP αφορά κυρίως τα avionics του αεροσκάφους.

Αντίστοιχα για τα M2000EGM/BGM έχουμε ξαναγράψει καμιά 10ριά φορές οι Γάλλοι εκσυγχρονίζουν τα Μ2000D τους (που έχουν ραντάρ αποκλειστικά για αποστολές αέρος-εδάφους!!!!!) με ικανότητα αξιοποίησης του Mica IR και Link-16!! Αντίστοιχο ελαφρύ πρόγραμμα εκσυγχρονισμού μπορεί να γίνει άνετα στα Ελληνικά M2000EGM (αρκεί να το ζητήσουμε!!) και έτσι τα μαχητικά μαζί με την αντιπλοική αποστολή τους να διατηρήσουν την ικανότητα εναέριας μάχης….μαζί με οτιδήποτε άλλο, όπως ιπτάμενος ανεφοδιασμός (με την χρήση κατάλληλου ατρακτιδίου)..

Ειλικρινά τα 18 Rafale F3R (που στην καλύτερη θα πετάν τα 14-15, αν τα προσέξουμε..) τι θα προτοαναλάβουν να κάνουν?? Να πετάν σε αποστολές εναντίων πλοίων με Exocet? Αποστολές με Scalp και κατευθυνόμενα πυρομαχικά αέρος-εδάφους? ενώ ταυτόχρονα θα αερομαχούν??…

Τα 18 x Rafale (ιδίως αν αξιοποιήσουμε και Meteor)και τα 24 x M2000-5 θα πρέπει να έχουν καθαρά αποστολή εναέριας υπεροχής με δευτερεύοντα την εκτόξευση Scalp (πριν εμπλακούν σε αερομαχία) καθώς ο Scalp κατευθύνεται αυτόνομα με στοιχεία που έχει πάρει πριν την απογείωση…επομένως μπορούν τα μαχητικά που τον αξιοποιούν να τον εκτοξεύσουν σε προκαθορισμένο σημείο, και μετά να ασχοληθούν με εναέρια περιπολία με τον μεγάλο φόρτο βλημάτων BVR που θα φέρουν.

Τους Exocet θα τους αξιοποιούν τα Μ2000 ενώ παράλληλα θα διαθέτουν επαρκή αυτοπροστασία με τους Mica-IR και πιθανώς επαναπιστοποιημένους Magic-2..

Εν ανάγκη αν δεν τα θέλει η ΠΑ ας τα πάρει η Εθνική φρουρά της Κύπρου, ώστε να έχει αυτόνομη δυνατότητα προστασίας του εναέριου χώρου της, τώρα που στην Κύπρο υπάρχουν φωνές για την δημιουργία ΠΑ και ΠΝ..

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη, την δεκαετία του 1980 τα πλήρωσε χρυσό  ο Έλληνας φορολογούμενος (χάρι στις αποτυχημένες διαπραγματεύσεις της τότε κυβέρνηση του κλεφτοπασοκ)…τα αγοράσαμε το 1986 σε τιμές ανώτερες απότι τα ελαφρώς μεταχειρισμένα Rafale F3R το 2020!!!!!…. είναι πραγματικά έγκλημα να επιστραφούν για δεκάρες πίσω, την στιγμή που δίπλα είναι ένας μεγαλομανής αντίπαλος 85 εκατομμυρίων που απειλεί με πόλεμο απροκάλυπτα Ελλάδα-Κύπρο..

Tasos96

Το αν τα 18 είναι λίγα ή πολλά είναι σχετικό. Εξαρτάται από το πόσες και ποιές αποστολές θα τους ανατεθούν. Αυτές μπορεί να είναι εναέρια υπεροχή με Meteor, ναυτική κρούση με Exocet, υποστρατηγική κρούση με Scalp και συμβατική κρούση με βόμβες AASM. Για μέχρι 2 είδη από αυτές τα 18 είναι αρκετά. Αν θέλουμε να κάνουν τα πάντα δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει αυτό μόνο με 18 αεροσκάφοι. Aφού τα 2000 EGM/BGM θα φύγουν και κάποιοι ανεγκέφαλοι δεν φρόντισαν να πιστοποιήσουν τους Exocet στα 2000-5, τα Rafale είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιηθούν σε ρόλους TASMO πρώτα απ’ όλα. Επίσης πρέπει να χρησιμοποιηθούν και σε ρόλους εναέριας υπεροχής αφού μόνο αυτά θα μπορούν να φέρουν Meteor. Όπου και να χρησιμοποιηθούν πάντως είναι ευτύχημα η απόκτησή τους αυτή την περίοδο και πολύ καλή κίνηση.

Υ.Γ Είναι υποχρεωτική η απόκτηση τουλάχιστον άλλον τόσον στο μέλλον για να αποδόση τα μέγιστα η επένδυση.

Last edited 9 months ago by Tasos96
gregos70

Για 30-40 αεροσκάφη γράφουν αυτοί που νομίζουν ότι τα μαχητικά τα αγοράζεις με το τσουβάλι στο κιλό…μας μάθανε δηλαδή να κάνουμε ‘αγορές του αιώνα’ και μας κάθεται άσχημα η αγορά των 18!

Fingolfin

Γνωρίζουμε αν υπάρχει πιθανότητα τα 6 νέα Rafale να είναι έκδοσης ηλεκτρονικού πολέμου (κάτι αντίστοιχο των EA-18G Growler);

https://www.ptisidiastima.com/how-can-greek-armed-forces-reborn-scenario-by-fabrice-wolf/

Last edited 9 months ago by Fingolfin
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φρεγάτες κλάσης “ΥΔΡΑ”: Οι απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού 

Αν και ο ΕΜΖ (Εκσυγχρονισμός Μέσου Ζωής) των Φ/Γ τύπου ΜΕΚΟ 200HN έχει περάσει στη σκιά του κυρίου προγράμματος προμήθειας νέων φρεγατών πολλαπλών ρόλων...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Το Αμερικανικό Κονγκρέσο ετοιμάζει εμπάργκο στην Τουρκία σχετικά με εξαρτήματα...

11
 Οι Αντιπρόσωποι της Κάτω Βουλής των ΗΠΑ (Βουλή των Αντιπροσώπων) Cicilline και Bilirakis, ετοιμάζουν ένα σχέδιο Νόμου, που αφορά και τα δυο κόμματα (διακομματικό...
- Advertisement -
Card image

July#13 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Νοέμβριος #402

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 May 2014 #336

Αγορά

Related News

Συνάντηση Μητσοτάκη-Αναστασιάδη αύριο στην Αθήνα

Αύριο και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.Η επίσκεψη του...

Τέταρτη κορβέτα Avante 2200 για τη Σαουδική Αραβία

Στις 24 Ιουλίου έγινε στις εγκαταστάσεις της Navantia η καθέλκυση της τέταρτης κορβέτας Avante 2200 για τη Σαουδική Αραβία.Σύμφωνα με το «Monch», η τέταρτη...

Δοκιμές του αντιαεροπορικού πυραύλου Akash-NG από την Ινδία

Το σύστημα των αντιαεροπορικών πυραύλων εδάφους-αέρος Akash είναι μια ινδική σχεδίαση σε συνεργασία του κρατικού Οργανισμού Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) και του αμυντικού...