ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 6 Απριλίου 1941: Επίθεση στα “οχυρά Μεταξά”, η Γερμανία επιτίθεται κατά της Ελλάδος

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τα γεγονότα του ανοίγματος του Μακεδονικού Μετώπου στον Α΄ΠΠ και να σφραγίσουν την Βαλκανική απόφυση ενόψει της εισβολής στην Σοβιετική Ρωσία, οι Γερμανοί επιτίθενται ταυτόχρονα στη Γιουγκοσλαβία και την Ελλάδα, τις μόνες χώρες νότια του Δούναβη που δεν είναι ενταγμένες στο Σύμφωνο του Χάλυβος.

Οι επιχειρήσεις Αρ. 25 και «Μαρίτα» (Βουλγαρικό όνομα του ποταμού Έβρου) αντίστοιχα θα έχουν διαφορετική εξέλιξη. Ελλιπώς προετοιμασμένη και αντιμέτωπη με 337.000 από τους καλύτερα εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους στρατιώτες στην Ευρώπη, η Γιουγκοσλαβία θα δεχθεί επίθεση από τέσσερις κατευθύνσεις και θα καταρρεύσει σε τρείς μέρες και θα συνθηκολογήσει σε δέκα.

Η επίθεση στην Ελλάδα, που το μεγαλύτερο μέρος του στρατού της είναι στην Αλβανία, θα σταματήσει για 4 μέρες στα οχυρά της “γραμμής Μεταξά”, στη Θράκη και Ανατολική Μακεδονία μέχρι που θα υπερκεραστεί από το Βουλγαρικό έδαφος και μέσω της κοιλάδας του Αξιού.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
YannisDangerJetExhaust Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
DangerJetExhaust
Member
Noble Member
DangerJetExhaust

Σήμερα 06-04-2020: Η Γερμανία επιτίθεται στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνείται την έκδοση “Κορονοϊομόλογου”, επιμένει στον Μηχανισμό Σταθερότητας και αυτό το βαφτίζει “αλληλεγγύη”, παρά την καταστροφή που έσπειρε εις βάρος του Ευρωπαϊκού νότου τα προηγούμενα 10 χρόνια, για να απολαμβάνει ευημερία παραβιάζοντας όλους τους καταστατικούς κανόνες της Ε.Ε. ατιμώρητα. Μένει οι υπόλοιποι να ξυπνήσουν και να ζητήσουν την επιστροφή της Γερμανίας στην προ του 1871 κατάσταση.

Yannis
Member
Noble Member
Yannis

cool down