37.6 C
Athens
Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021
- Advertisement -

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 10 Μαΐου 1972: Η πτήση του “Αγριόχοιρου”

- Advertisement -

Πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση το πρωτότυπο του θρυλικού πλέον Fairchild Republic YA-10A Thunderbolt II. Το ιδιαίτερο αεροσκάφος παροχής εγγύς υποστήριξης με το πανίσχυρο πυροβόλο GAU-8 Avenger των 30mm δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη να υπάρχει ένα αεροσκάφος με μεγάλη αντοχή στα αντιαεροπορικά πυρά εδάφους, ικανότητα να φέρει σημαντικό φορτίο οπλισμού για την υποστήριξη φιλίων χερσαίων δυνάμεων και χαμηλή ταχύτητα ώστε να ελίσσεται και να προσβάλει τους στόχους του με άνεση.

Ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιούσε ελικοφόρα αεροπλάνα για το ρόλο της προσβολής εχθρικών στρατευμάτων και την υποστήριξη της προέλασης φιλίων μονάδων. Η χαμηλή τους ταχύτητα τα έκανε ιδανικά για να παρατηρούν το πεδίο της μάχης και να αντιλαμβάνονται τη θέση των εχθρικών δυνάμεων που στη συνέχεια προσέβαλαν με βόμβες, ρουκέτες ή τα πολυβόλα τους. Μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο, η εξέλιξη των αεροσκαφών ήταν ραγδαία. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα η χρήση κινητήρων αεριοστροβίλων, που αντικατέστησαν τους στροβιλοφόρους κινητήρες με έλικες, γενικεύτηκε και οι ταχύτητες που ανέπτυσσαν πλέον τα αεροσκάφη έκαναν την παραμονή και εποπτεία του πεδίου της μάχης δύσκολη για το ανθρώπινο μάτι.

A-10 με την παλιά παραλλαγή “Ευρώπης”

Τα μαχητικά μπορούσαν να κινούνται στην εποχή της ταχύτητας αλλά στο ρόλο της προσβολής στόχων εδάφους οι ΗΠΑ συνέχισαν να χρησιμοποιούν το αξιόπιστο Douglas A-1 Skyraider, που πρωτοπέταξε στον πόλεμο της Κορέας και είδε εκτεταμένη δράση στο Βιετνάμ. Η ώρα της αλλαγής, όμως, είχε φτάσει. Η εμφάνιση των σοβιετικών SA-8b Gecko και ZSU-23-4 Shilka μαζί με την πλειάδα αντιαεροπορικών πυροβόλων έκαναν το πεδίο της μάχης ιδιαίτερα τοξικό για τη δράση τέτοιων αεροσκαφών ενώ η ενίσχυση της θωράκισης των τεθωρακισμέων του Συμφώνου της Βαρσοβίας απαιτούσε ένα ισχυρότερο όπλο από τα πυροβόλα των 20 mm.

To πρόγραμμα εκκίνησε το 1961 με τον υπουργό Αμύνης McNamara να εντέλει την αμερικανική αεροπορία να επιλέξει δύο νέα βομβαρδιστικά αεροπλάνα, ένα για αποστολές βομβαρδισμού μακράς ακτίνας και απαγόρευσης πεδίου μάχης κι ένα που θα αφοσιωνόταν σε αποστολές κρούσης και βομβαρδισμού. Το πρώτο εξελίχθηκε στο πρόγραμμα TFX, Tactical Fighter Experimental, που επέλεξε το F-111 και το δεύτερο στο F-4 Phantom. Τα δύο αεροσκάφη αποδείχθηκαν εξαιρετικά αλλά πανάκριβα για να πυκνώσουν τις τάξεις της USAF και συνεπώς όχι ιδιαίτερα κατάλληλα για τον ρόλο του χαμηλών πτήσεων αεροσκάφους υποστήριξης. Αφού η Αεροπορία αξιολόγησε νέες ανανεωμένες εκδόσεις των F-5 Freedom Fighter και του A-7D Corsair του Ναυτικού, αλλά και λύσεις στη μορφή σύγχρονων ελικοπτέρων επίθεσης, όπως το AH-1 Cobra και το πειραματικό AH-56 Cheyenne της Lockheed, που την εποχή εκείνη αξιολογείτο από τον Στρατό, αποφάσισε να προσωρήσει σε μια νέα μελέτη.

Το 1967, η Αεροπορία εκκίνησε το πρόγραμμα Α-Χ (Attack Experimental) για ένα εξειδικευμένο αεροσκάφος παροχής εγγύς υποστήριξης (CAS- Combat Air Support). Ακολουθώντας τις εισηγήσεις ομάδας βετεράνων χειριστών των Α-1 Skyraider στο Βιετνάμ η Αεροπορία αποφάσισε πως το νέο αεροσκάφος θα όφειλε να έχει ικανότητα παραμονής άνω του πεδίου μάχης για μεγάλα διαστήματα, μεγάλη ευελιξία σε χαμηλές ταχύτητες, ισχυρότατο πυροβόλο και αντοχή σε εχθρικά πυρά. Στη σχεδίαση τέθηκαν υπόψη στοιχεία από τα πιο επιτυχημένα σχέδια αεροσκαφών υποστήριξης του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, τα Ilyushin Il-2, Henschel Hs 129, και Α-1 Skyraider, η μεγάλη απειλή της σοβιετικής αντιαεροπορικής άμυνας και το κόστος, που έχοντας κατά νου την περίπτωη του F-4 Phantom αποφασίστηκε να τηρηθεί κάτω του 1,4 εκατομμυρίων δολαρίων εποχής. Τέλος, αποφασίστηκε πως το κυρίως πυροβόλο του θα έπρεπε να είναι στα 30 mm.

Δύο σχέδια προκρίθηκαν: το Α-9 της Nortorp και το Α-10 της Fairchild. H τελευταία κατασκεύασε δύο πρωτότυπα με το πρώτο να πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση στις 10 Μαΐου 1972 με τον Howard “Sam” Nelson στα χειριστήρια. Σύντομα, το Α-9 απορρίφθηκε και το πιο “άσχημο” αλλά στιβαρό σχέδιο της Fairchild προκρίθηκε στις επόμενες δοκιμές, με το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής να πετά το 1975. Συνολικά, 713 αεροσκάφη κατασκευάστηκαν (από μια αρχική παραγγελία 739 αεροσκαφών που διακόπηκε απρόσμενα το 1983. Το 1987, η Northrop Grumman εξαγόρασε την Fairchild αναλαμβάνοντας την υποστήριξη του στόλου των Α-10.

Το αεροσκάφος έχει ορθογώνια διατομή ατράκτου και δύο κινητήρες που τοποθετούνται εξωτερικά άνωθεν της ατράκτου. Το ρύγχος είναι “χτισμένο” γύρω από το επτάκαννο πυροβόλο Gatling διαμετρήματος 30×173 mm, που βάλλει βλήματα απεπλουτισμένου ουρανίου διάτρησης θώρακος. Στις οριζόντιες πτέρυγες υπάρχουν συνολικά 11 θέσεις ανάρτησης όπλων το συνολικό βάρος των οποίων ξεπερνά τους 7 τόνους. Μεταξύ τους μη κατευθυνόμενες βόμβες, πυραύλους Maverick, βόμβες καθοδήγησης Lazer, βόμβες εμπρηστικές, cluster και διασποράς βομβιδίων. Η άτρακτος έχει ενίσχυση από τιτάνιο ενώ έξτρα προστασία παρέχεται στο χώο του πιλοτηρίου και στα πυρομαχικά του πυροβόλου GAU-8 Avenger. Οι πτέρυγες διαθέτουν κι αυτές θωράκιση και οι δεξαμενές καυσίμου είναι αυτοσφραγιζόμενες ενώ το αεροσκάφος διαθέτει σύστημα χειροκίνητης ανάπτυξης και ανάσυρσης των σκελών προσγείωσης για να λειτουργεί ακόμα κι αν χαθεί η ικανότητα υδραυλικής λειτουργίας.

Το Α-10 έχει δεχθεί πολλές αναβαθμίσεις με τα χρόνια. Υπηρετώντας ως αναχαιτιστικό των μαζών τεθωρακισμέων στην Κεντρική Ευρώπη και την Κορέα, το Thunderbolt II που χαϊδευτικά οι χειριστές του το αποκαλούσαν Warthog (αγριόχοιρος) λόγω της άσχημης διαμόρφωση του ρύγχους, ζωγραφίζοντας χαβλιόδοντες με τα χρόνια σε ένδειξη σεβασμού, πολέμησε για πρώτη φορά στον Πόλεμο του Κόλπου το 1991 ενώ υπηρετεί ακόμα έχοντας λάβει μέρος στις επιχερήσεις στο Αφγανιστάν και στη Συρία. Δεν πωλήθηκε ποτέ σε καμία συμμαχική ή φιλική χώρα και, όπως και με τον “Στρατόσαυρο” Β-52, υπηρετεί ακόμα και για πολλά ακόκα χρόνια. Σχέδια της Boeing να πωληθούν παλιότερες εκδόσεις σε συμμαχικές χώρες στο εξωτερικό γνώρισαν βέτο από την Αμερικανική Αεροπορία. Το αεροσκάφος μποορεί να δεχθεί πλήγματα από διατρητικά βλήματα (Armour Piercing) των 14.5 και 23 mm χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
9 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
recce

Αεροπλανάρα. Νομίζω η μετάφραση είναι φακόχοιρος όχι αγριόχοιρος, με τα χαρακτηριστικά δύο δερματικά εξογκώματα πάνω από τους χαυλιόδοντες.

Nikolaos

Η μοναδική στιγμή στην ιστορία που η USAF, εκούσα-άκουσα, ανταποκρίθηκε στο θεμελιώδες καθήκον κάθε πολεμικής αεροπορίας να προσφέρει δραστική εγγύς αεροπορική υποστήριξη στα μαχόμενα (και ΠΡΟΣΟΧΗ, ΗΔΗ εμπεπλεγμένα με τον εχθρό!) τμήματα του στρατού.

Η προσπάθεια να σκιαγραφηθεί το α/φ ως μη επιβιώσιμο για να προωθηθούν “διάδοχοι”, που ήταν στην πραγματικότητα είτε κοινά μαχητικά με ορισμένα στοιχεία ειδικών αισθητήρων (Α-16), ή α/φ απαγόρευσης πεδίου μάχης (A.7F), είχε να κάνει με πολέμους δόγματος και τίποτε παραπάνω: Η “διαδοχή” σήμαινε απλώς την εγκατάλειψη του ρόλου της εγγύς αεροπορικής υποστήριξης (το ότι έγινε CAS αργότερα επιτυχώς από βαρέα μαχητικά κρούσης F-15E & F-14A/B/D πάνω από το Αφγανιστάν το 2001 και το Ιράκ το 2003, σε κύκλους πάνω από περιοχές στερούμενες αεράμυνας και από μέσο ύψος, δεν σημαίνει τίποτε για την Ευρώπη του 1983-89, όπου τα MiG-29 με HMS & R-73 θα διεκδικούσαν στα ίσια την αεροπορική υπεροχή πάνω από το πεδίο της μάχης από τα F-15 & F-16).

CAS γίνεται μόνο up, close and personal, με όπλα ευθυτενούς τροχιάς ή ετεροκατευθυνόμενα (π.χ. LGB) για το φόβο αδελφοκτονίας, το πολύ με βόμβες των 500 λιβρών χειρουργικά φυτεμένες, και πάντα με απώλειες αεροσκαφών. Ο πόλεμος χωρίς απώλειες δεν υπάρχει παρά στη φαντασία, τουλάχιστον όταν αφορά peer states.

Konstantinos1

Ένα από τα αεροπλάνα που επίσης ελήφθησαν υπόψη στο σχεδιασμό του Α-10 ήταν το Ju-87G, δηλαδή το Stuka στην αντιαρματική του έκδοση. Μάλιστα είχανε καλέσει τον πιο διάσημο πιλότο του, τον Ulrich Rudel των 519 κατεστραμμένων ρωσικών αρμάτων, να πεί τη γνώμη του καθώς το Α-10 είχε ακριβώς τον ίδιο ρόλο,δηλαδή την αναχαίτιση της σοβιετικής πλημμυρίδας. Εκείνη την εποχή είχε εκδοθεί η αυτοβιογραφία του που είχε σημειώσει εκδοτική επιτυχία, πιθανώς και λόγω του Ψυχρού Πολέμου, καθώς οι Ρώσοι ανήκαν πλέον στο αντίπαλο στρατόπεδο.
Όσοι την έχουν διαβάσει θα παρατηρήσουν ότι παρέμεινε φανατικός αντικομμουνιστής και πιστός εθνικοσοσιαλιστής, βέβαιος για το δίκαιο του αγώνα του,μέχρι τέλους.Πράγμα που εξηγεί εν μέρη γιατί πολέμησε εμμονικά συμπληρώνοντας πάνω από 2.500 αποστολές.
Παρ’ όλες τις πολιτικές του τοποθετήσεις, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η τύχη και η έντονη προσωπικότητα του,τον βοήθησαν να πετύχει σημαντικές διακρίσεις καθόλη τη διάρκεια του πολέμου.

mariossahamis

Το αεροσκάφος πολεμήθηκε άγρια απο τα τότε συμφέροντα ακόμα και μετά την ανάθεση του συμβολαίου αλλά και ακομα και τώρα.. Αν δεν λάμβανε χώρα ο πρώτος πόλεμος του περσικού κόλπου και στην συνέχεια άλλες διαμάχες θα είχε καταλήξει στα μπάζα.
Χάρη στη αξία που έδειξε και ακόμα που δείχνει δεν πρόκειται να το αντικαταστήσουν τόσο εύκολα..Απο οτι ξέρω το νέο αεροσκάφος θα είναι πάλι το ίδιο αλλα ποιο καρυκευμένο..

Dakota

Και το Α-9 που έχασε στον διαγωνισμό.
https://en.wikipedia.org/wiki/Northrop_YA-9

Μήπως σας θυμίζει το Su-25;;;

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

F-16C/D Block 50, γιατί δεν “πέρασαν” χτες από την Επιτροπή της Βουλής;

Πολλά γράφτηκαν και ειπώθηκαν χτες σχετικά με τη μη "έγκριση" του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16C/D Block 50  σε Block 50+Adv από την αρμόδια...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

O εκσυγχρονισμός των MEKO 200HN: το πρόγραμμα του 2019 με αναγωγή...

Για λόγους σύγκρισης με τη σημερινή κατάσταση, αλλά και κατανόηση των εξελίξεων που μας έφεραν έως και σήμερα, θεωρούμε χρήσιμο να παραθέσουμε την ανάλυση...
- Advertisement -
Card image

July#13 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 January 2015 #344

Αγορά

Related News

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 Ιουλίου 1958: Η ίδρυση της ΝASA και η αρχή της κατάκτησης του Διαστήματος

Ο πρόεδρος Αϊζενχάουερ υπογράφει την πράξη ίδρυσης της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA).Η δημιουργία του οργανισμού ήρθε ως αποτέλεσμα της λεγόμενης «κρίσης των...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 Ιουλίου 1014: Μάχη του Κλειδίου, η συντριβή της βουλγαρικής δύναμης

Ο αυτοκράτορας Βασίλειος ο Β΄ νικά τον στρατό του τσάρου των Βουλγάρων Σαμουήλ και ανοίγει το δρόμο για την κατάλυση του Βουλγαρικού κράτους. Ο...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 29 Ιουλίου 904: Η αραβική άλωση της Θεσσαλονίκης

Ισχυρή δύναμη Σαρακηνών πειρατών υπό τον εξωμότη Λέοντα τον Τριπολίτη επιδράμει και καταλαμβάνει μετά από σύντομη πολιορκία την Θεσσαλονίκη.Αν και αρχικός στόχος των Αράβων...