29.4 C
Athens
Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Κατάρριψη F-117: Πως οι Σέρβοι πέτυχαν το "ακατόρθωτο"

Κατάρριψη F-117: Πως οι Σέρβοι πέτυχαν το “ακατόρθωτο”

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Στις 24 Μαρτίου 1999, ξεκινούν οι βομβαρδισμοί του NATO κατά της Σερβία στα πλαίσια της επιχείρησης Operation Allied Force για να υποχρεωθεί το Βελιγράδι να αποχωρήσει από το Κόσοβο και να σταματήσει την εθνοκάθαρση κατά του αλβανικού στοιχείου. Το βράδυ της 27 Μαρτίου 1999, ένα F-117 με χαρακτηριστικό κλήσης Vega-31, επιστρέφει από αποστολή κρούσης στα περίχωρα του Βελιγραδίου. Στιγμές αργότερα, ένας παλιός σοβιετικής προελεύσεως πύραυλος, θα καταρρίψει το stealth αεροσκάφος που πετούσε ο αντισμήναρχος Dale Zelko.

12 αεροσκάφη F-117 είχαν αναπτυχθεί από τις 21 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο του Αβιάνο στην Ιταλία, εν αναμονή της επιχείρησης Operation Allied Force. Τα F-117 επιχειρούσαν συνήθως με τη συνοδεία EA-6B Prowler που είχαν ως αποστολή τη παρεμβολή των σερβικών ραντάρ. Την 27η Μαρτίου όμως, κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την απογείωσή τους. Η αποστολή όμως που περιλάμβανε συνολικά 4 F-117, εκτελέστηκε κανονικά διότι οι επιτελείς θεώρησαν πως τα stealth χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, επαρκούσαν για να το προφυλάξουν.

 

 

Ο Σερβικός Στρατός διέθετε σοβιετικής προελεύσεως πυραύλους εδάφους αέρος (SAM) S-75 Dvina και S-125 Neva. Οι πρώτοι είχαν εισέλθει σε υπηρεσία το 1957 και οι δεύτεροι το 1961. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούνταν ξεπερασμένοι αλλά δυνητικά επικίνδυνοι. Οι Σέρβοι διέθεταν και λιγοστά 2K12 Kub που επειδή ήταν σχετικά πιο σύγχρονος, θεωρούταν αρκετά επικίνδυνος. Για αυτό το λόγο, τα αεροσκάφη της Συμμαχίας πετούσαν σε μεγαλύτερα υψόμετρα και συνοδεύονταν από Prowlers.

Έχοντας πάρει το δρόμο της επιστροφής μετά την άφεση των 2 βομβών Paveway, ο αντισμήναρχος Dale Zelko εντόπισε οπτικά 2 λαμπερές κουκκίδες να σηκώνονται από το έδαφος και να κατευθύνονται προς τα σύννεφα με ταχύτητα 3,5 Μαχ. Εκείνη τη στιγμή δεν το γνώριζε, αλλά οι 2 “κουκκίδες” ήταν βλήματα V-601M που προέρχονταν από τετραπλό εκτοξευτή συστήματος S-125M Neva. Ο ένας από τους 2 μήκους 6 μέτρων πύραυλος πέρασε ξυστά από το F-117 του Zelko, ταρακουνώντας το αεροσκάφος του. Ο δεύτερος V-601M (που διέθετε πυροκροτητή προσέγγισης) εξερράγη σε κοντινή απόσταση και σκόρπισε ένα νέφος 4.500 μεταλλικών “σφαιριδίων” προς όλες τις κατευθύνσεις. Το Vega-31 του Zelko θα διασταυρώσει τη πορεία του με το εκρηκτικό νέφος και το αεροσκάφος του θα καταρριφθεί. Ο ίδιος, ίσα που πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του.

 

Πως το κατάφεραν οι Σέρβοι;

Ο αντίπαλος του Zelko εκείνο το βράδυ, ήταν ο Σέρβος συνταγματάρχης Zoltán Dani, διοικητής της 250ης Ταξιαρχίας Βλημάτων. Ο Dani είχε μελετήσει στο παρελθόν τις αεροπορικές τακτικές του NATO, καθώς και τις τακτικές καταστολής αεράμυνας. Γνωρίζοντας την απειλή που συνιστούσαν τα βλήματα αντιραντάρ όπως ο AGM-88 Harm για τα αντιαεροπορικά συστήματα που βασίζονταν σε ραντάρ για τον εγκλωβισμό του στόχου, μετακινούσε συνεχώς τα συστήματα που είχε στη διάθεσή του, για να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες εντοπισμού τους. Επέτρεπε στα πλήρωματά του να ενεργοποιούν τα ραντάρ στόχευσης για μόλις 17-20 δευτερόλεπτα, και κατόπιν διέτασσε την αλλαγή θέσης, πριν προλάβουν να εντοπιστούν από βλήμα αντιραντάρ.

 

 

Τα S-125 ουδέποτε σχεδιάστηκαν ως κινητά αντιαεροπορικά συστήματα, αλλά ο Dani εκπαίδευσε το προσωπικό του να είναι σε θέση να μετακινηθούν σε 90 λεπτά, αντί για 150 λεπτά που ήταν ο προβλεπόμενος χρόνος. Για να μπερδέψει ακόμη περισσότερο τα συμμαχικά αεροσκάφη που είχαν επιφορτιστεί με την καταστολή της σερβικής αεράμυνας, ο Dani χρησιμοποίησε ραντάρ από παλαιά αεροσκάφη MiG τα οποία χρησίμευσαν ως δολώματα για τους νατοϊκούς HARM. Με αυτές τις τακτικές, ο Dani πέτυχε να μην χάσει ούτε ένα από τα συστήματα που διέθετε, παρά το γεγονός πως 23 HARM εκτοξεύτηκαν εναντίον τους.

Ο Dani είχε προσέξει πως το ραντάρ μακράς εμβέλεια P-18 της πυροβολαρχίας του (εμβέλεια 250 χλμ) είχε την ικανότητα να εντοπίσει χονδρικά τα F-117 σε μια ακτίνα 15 μιλίων όταν εξέπεμπε στο χαμηλότερο δυνατό μήκος κύματος. Δουλεύοντας σε αυτό το εύρος όμως, τα ραντάρ δεν διαθέτουν ικανοποιητική ακρίβεια και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εγκλωβίσουν στόχο.

 

 

Το NATO από τη πλευρά του έκανε το λάθος να στέλνει τα αεροσκάφη προς τους στόχους τους από συγκεκριμένες εναέριες οδούς, ενώ οι Σέρβοι είχαν πετύχει να “σπάσουν” τις επικοινωνίες των συμμαχικών αεροσκαφών και ιπτάμενων ραντάρ που τα κατεύθυναν στο στόχο τους. Κατά αυτό το τρόπο, το “μονοπάτι” των νατοϊκών αεροσκαφών πάνω από τη Σερβία, ήταν πλέον προβλέψιμο. Ο Σέρβος αξιωματικός γνώριζε επίσης (όπως ισχυρίστηκε αργότερα) πως τα Prowler θα ήταν καθηλωμένα εκείνη την ημέρα, από κατασκόπους στην Ιταλία.

 

 

Ο Dani αποφάσισε να στήσει μια ενέδρα στα stealth μαχητικά, αναπτύσοντας πυροβολαρχίες S-125 σε σημεία που θα τους έδιναν καλές πιθανότητες κατάρριψης, τη στιγμή που τα συμμαχικά αεροσκάφη θα επέστρεφαν προς Ιταλία. Ο Dani κράτησε σβηστά τα ραντάρ και τα έστεψε προς τη κατεύθυνση που περίμενε να περάσουν τα εχθρικά αεροσκάφη. Το P-18 ενεργοποιήθηκε για 20 δευτερόλεπτα και εντόπισε 4 ίχνη F-117 από απόσταση τα όποια όμως δεν μπόρεσε να εγκλωβίσει λόγω των stealth χαρακτηριστικών τους. Γνωρίζοντας ήδη πως δεν κινδυνεύει από τα EA-6B Prowler, αποτόλμησε να ενεργοποιήσει για δεύτερη φορά το ραντάρ του, αλλά και πάλι δίχως επιτυχία. Στην τρίτη ενεργοποίηση μια πυροβολαρχία S-125 εγκλώβισε το F-117 του Zelko σε απόσταση μόλις 8 μιλίων. Σύμφωνα με τον Dani, αυτό επετεύχθη όταν το F-117 είχε ανοίξει τις θύρες οπλισμού για να εξαπολύσει Paveway, αυξάνοντας στιγμιαία, αλλά αισθητά τη διατομή του στο ραντάρ. Σύμφωνα με άλλες πηγές, το F-117 εντοπίστηκε από απόσταση μεγαλύτερη των 30 μιλίων όταν άνοιξε τις θύρες του. Δύο πύραυλοι εξαπολύθηκαν και τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία…

Ο Αμερικανός πιλότος Dale Zelko, θα διασωθεί την επόμενη μέρα από ομάδα CSAR με ελικόπτερο MH-60G Pave Hawk, αφού πέτυχε να διαφύγει της σύλληψης από Σέρβους στρατιώτες για περίπου 8 ώρες.

Σήμερα, ο Dale και ο Zoltan, διατηρούν φιλικές σχέσεις.

 

Μέση: Dale Zelko, δεξιά Zlotan Dani

Πρώτη δημοσίευση 24/3/2019

Διαβάστε επίσης

20 χρόνια από την Operation Allied Force στη Σερβία: Ο Αεροπορικός Πόλεμος στο μικροσκόπιο

ΘΕΜΑ: Υπάρχουν αξιόπιστοι τρόποι εντοπισμού αεροσκαφών stealth;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

30 ΣΧΟΛΙΑ

30 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
agnostosependytis

Ωραίο άρθρο αυτό που μου έμεινε περισσότερο είναι η χρήση των ραντάρ των αποσυρμένων MIG ως δόλωμα για τους HARM.

Έχουμε αποσύρει και εμείς ένα σωρό αεροσκάφη τόσες δεκαετίες, κάτι τέτοια τα κρατήσαμε?

andreasmp412c

Θελω να πιστευω οτι υπαρχουν decoys ακομη κ αν δεν ειναι παλια ρανταρ.

Cobra Kai

Παραπλάνησης και ενημεροτητας το αναγνωσμα σημερα.
Ελπίζω να εχουμε κρατησει παλια απαρτια, για κατι τετοιες περιπτωσεις.
Τα οποια μπορουν να εχουν τακτικη χρησιμότητα πχ βαλε ενα ματσο Cyrano IV σε μεταφερομενες πλατφορμες, ανοιξε/κλεισε και αλλαζε τους θεση σε καποιο νησι και ασε τους απεναντι να ξοδευουν χαρμοπουλες.
Μιας και εκανα λογο για παραπλανηση, η φημη θελει σερβικες πεζες περιπολιες να κουβαλανε καταδεικτες laser για να καταδεικνύουν στοχους στα δυτικα μαχητικα. Σκοπος ειτε οι lgb να πανε στον γαμο του μαυροματη,ειτε οι αποστολες να ακυρωθούν λογω ακριβως των πολλων επιστροφων σηματων καταδειξης, ειτε οι δυτικοι να χτυπησουν τους φτωχουληδες τους προσφυγους.

Konstantinos_Zikidis

Επί της αρχής έχετε δίκιο σχετικά με την απαίτηση παραπλάνησης. Ειδικότερα όμως το ραντάρ Cyrano IV είχε θεματάκια διαθεσιμότητας ακόμα κι όταν το Mirage F1 ήταν σε επιχειρησιακή χρήση… βλέπετε κάναμε “οικονομία”, αποφεύγοντας να προμηθευτούμε ακριβά ανταλλακτικά… https://www.ptisidiastima.com/43-years-mirage-f1-haf/#comment-99721

Cobra Kai

Και ως γνωστο ειναι η φτηνια που κατατρωει τον πλουτο.
Για να το κανω πολυ πολυ χειροτερο βαζω την παραμετρο μεταφορας, διοτι αμεσως μετα την Συμμαχικη Δυναμη (μη ξερασω) ειχε διατυπωθει απαιτηση εντοπισμου/εγκλωβισμου στιγματος ακριβως ως αντιδοτο στην εφαρμογη turn on/turn off, οποτε αν καποιος τα εβαζε τα αναλωσιμα σε μια μεταφερομενη πλατφορμα, ακομη και αυτο το αντιμετρο του ΑΓΜ88 παει περιπατο.
Και του χρονου με υγεια κε.Ζηκιδη.

K K

Η δέσμη laser είναι κωδικοποιημένη. Διαφορετικά ο καθένας θα στόχευε που να ναι…..

chikichiki

Χρειάζονται ειδικοί πομποί για δολώματα ραντάρ, για την ακρίβεια δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει τέτοιο πράγμα γιατί η έστω προσομοίωση της ηλ/κής υπογραφής ενός ραντάρ μόνο εύκολη ή φθηνή δεν είναι. Αυτό για τους καταδείκτες πάντως δε το νομίζω να ισχύει γιατί χρησιμοποιούν κωδικοποίηση.

Cobra Kai

Ενα αλλο, ο ΜΑΓΚΑΣ Τχης Dani Zoltan, Ουγγρος στην καταγωγη, ειχε απαραίτητη προυποθεση/προσον για τους υφισταμενους του, να μην λυγισουν απο το γεγονος πως οι δυτικοι ψαζχνονται να τους σκοπευσουν και να τους φονευσουν. Οποιον ψιλιαζοταν πως εσπασε ή ετοιμαζοταν να σπασει απο αυτο το στρες του πιθανου (σχεδον σιγουρου) morituri, του ελεγε να παρει το κουβαδακι του να παει να παιξει σε αλλη παραλια.

chikichiki

Ο Dani πραγματικά ξεχώρισε από τους συναδέλφους του, νομίζω και η δεύτερη κατάρριψη της Allied Force (F-16C) ήταν από την πυροβολαρχία του. Στο γενικότερα απροσδόκητα υψηλό επίπεδο των γιουγκοσλάβων αυτός ήταν ακόμη ένα βήμα παραπάνω.

Mitsos_Mantzos

Εγώ επιμένω ότι εάν το F117 είχε την επικάλυψη που έχει σήμερα π.χ. το f35, τότε θα ήταν ότι πιο 《αόρατο》 κυκλοφορεί.

ΒΑΣΙΛΗΣ

Δηλαδή, με λίγα λόγια το άρθρο μας λέει “Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο”!!!
Εμείς να δω τι πατέντες θα σκαρφιστουμε για να αντιμετωπίσουμε τα τουρκικά F-35 ή Su-57, όταν αυτά παραδοθούν.
Stealth οι Τούρκοι θα πάρουν… αυτό είναι δεδομένο..! Μόνο που εμείς πρέπει να οργανωθούμε λιγάκι…

Konstantinos_Zikidis
sotbak

η τελευταία φωτογραφία του άρθρου είναι όλα τα λεφτά!!!

Nikolaos

Πολύ ωραίο σχόλιο! Μου θύμισε τους επί δεκαετίες ποδοσφαιρικούς αγώνες Άγγλων-Γερμανών βετεράνων της Δυτικής Ερήμου, Desert Rats vs. Desert Foxes ήταν οι ομάδες 🙂 …
Και βέβαια:

“There is nothing more exhilarating than to be shot at with no result.”

― Winston Churchill

Με τις θερμότερες ευχές μου δι’ υμάς και την πατρίδα μας.

sotbak

ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ!!! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!

thanasis

στο youtube υπάρχουν βίντεο απο την συνάντηση του Αμερικανού πιλότου και του Σερβου μετά τον πόλεμο…Και οι δυο τους έγιναν φίλοι έχοντας μεγάλο σεβασμό ο ένας με τον άλλον.Ο Αμερικάνος πιλότος είχε το θάρρος να πάει Σερβια και να βρει τον άνθρωπο που παραλίγο να τον σκοτώσει…ξεκινώντας έτσι μια μεγάλη φιλία. Ακόμα και οι οικογένειες τους συναντήθηκαν μαζί. https://www.youtube.com/watch?v=KC70XTe5T54(ευτυχώς στα 47 χρονια ξέρω οτι δεν είμαι ρομπότ…lol)

Panos71

Αν πληρώνεις φως, νερο, τηλεφωνο, ιντερνετ, αεριο, κοινόχρηστα, ενφια η ενοικιο, εφκα η ικα, φορο εισοδήματος, φορο αλληλεγγύης, φπα, φορο επιτηδεύματος, φορο υψηλής ακίνητης περιουσιας, τεκμηρια, σουπερ μαρκετ…ετσι για να τρως κιόλας…εισαι ρομποτ!!!

Cobra Kai

Και επειδη μου ερχονται ενα ενα, αν ημουν μετοχος της Almaz Antey θα κοιταγα να τον βαλω στο pay roll της εταιριας, οχι να τον αφησω να κανει τον φουρναρη καπου στη Σερβια. Ελα εδω αγορινα και κανε το φραγκοδιφραγκα, πώς το έβαλες το γκολ?

chikichiki

Το θεωρώ ειλικρινά πολύ δύσκολο να μην τον έχουν πλησιάσει διάφοροι για εκτενή απενημέρωση.

neverwill

Ασχετο , τα ονόματα τών πρωταγωνιστών μοιάζουν εντυπωσιακά , Dale Zelko , Dani Zlotan .

chikichiki

Κάπου σα να είχα διαβάσει ότι και ο Ζέλκο είχε καταγωγή κάπου από κει.

Nikolaos

Μπαμ κάνει. Ζέλικο, τυπικό βαπτιστικό όνομα στη σερβοκροατική.
Ο άλλος δε προφανώς Ούγγρος της Βοϊβοντίνα, ένα φεγγάρι ήθελαν οι Γερμανοί κλπ και αυτούς να τους ξεσηκώσουν σε απόσχιση ….

Cobra Kai

Ποητανα Τυχαιοτητα, που θα ελεγε και ενας καθηγητης μου.

Nikolaos

Επειδή έχω το σαράκι να προσπαθώ από τη στρατιωτική ιστορία να αρυσθώ πορίσματα για τα καθ’ ημάς, πάλι θα γίνω ο κακός της υποθέσεως … Η υψηλότατη κινητικότητα (=επιβιωσιμότητα) των μονάδων αεράμυνας προϋποθέτει α) εντατικότατη και συνεχή εκπαίδευση (και όχι π.χ. άσκηση τάξης του Rheinmetall μόνο στην Τρίπολη στο πλαίσιο της διδασκαλίας, και ποτέ ξανά για τους υπόλοιπους 20 μήνες της θητείας …) σε όλες τις διαδικασίες, περιλαμβανομένης της αναγνώρισης δρομολογίων (δεν είναι καλό να διαπιστώσεις την ώρα του πολέμου ότι το γεφυράκι δεν σηκώνει το ΤΟΡ-Μ1 ή δεν χωρά το επικαθήμενο με τον εκτοξευτή των Πάτριοτ …), και β)… Read more »

chikichiki

Μα…μα το ΥΠΕΘΑ σε κάθε επίσκεψη επισήμων διαπιστώνει το υψηλό αξιόμαχο των μονάδων και είναι βέβαιο ότι οι δυνάμεις μπορούν να εκτελέσουν κάθε αποστολή, πάλι προπαγάνδα κάνετε;

Nikolaos

Χα χα … παλιά μου τέχνη κόσκινο 🙂 …
Χρόνια πολλά, αγαπητέ μου φίλε!
Μήπως έχετε καμιά ιδέα για την απορία που εκφράζω εδώ (στο τέλος);
https://www.ptisidiastima.com/us-navy-buys-78-f-a-18-block-iii-super-hornets/
Είστε από τις τελευταίες μου ελπίδες …

sotbak

συμφωνώ απολύτως & επαυξάνω!!!

Agamemnon

Τα καραγκιοζιλικια του ΝΑΤΟ….

Fintel

Μετά δώσαν οι κινέζοι την πρεσβεία για ραδιοφωνικό σταθμό,την χτύπησε το νατο,πήραν και τα συντρίμια και σε είκοσι χρόνια κάναν πρόοδο εκατό χρόνων…πόλεμος πατήρ πάντων…

menelaos

Δεν έσπασαν τις επικοινωνίες για τον απλό λόγο ότι δεν ήταν κωδικοποιημένες, μόνο οι Αμερικανοί είχαν δυνατότητα κωδικοποιημένης επικοινωνίας αλλά δεν είχαν οι σύμμαχοι. Ακούγονταν τα πάντα στον αέρα.

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι εκρήξεις στην Βηρυτό είναι ο καταλύτης για γεωπολιτικές ανακατατάξεις 

Οι εκρήξεις στη Βηρυτό κόστισαν μέχρι στιγμής πάνω από 157 νεκρούς, 80 αγνοούμενους και πάνω από 5.000 τραυματίες. Κατοικίες υπέστησαν ζημιές σε ακτίνα μεγαλύτερη...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Υπεγράφη ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ (Βίντεο)

4
ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://youtu.be/Zm9WUBuvzEM Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «γιατί πριν από λίγο υπογράψαμε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 September 2015 #352

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 September 2014 #340

Αγορά

Related News

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 26 Ιουλίου / 7 Αυγούστου 1822: Μάχη των Δερβενακίων, η συντριβή του Δράμαλη

Σε μια από τις μεγαλύτερες και εμβληματικότερες μάχες της επαναστάσεως, οι Έλληνες καταστρέφουν μια ολόκληρη τουρκική στρατιά 30,000 ανδρών ενεδρεύντάς την στα στενά των...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Αυγούστου 322 π.Χ. : Μάχη της Κρανώνος

– Η είδηση του θανάτου του Μεγάλου Αλεξάνδρου προέτρεψε πολλές ελλαδικές πόλεις-κράτη να επαναστατήσουν κατά της μακεδονικής εξουσίας.Αρχικά, σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες, νικώντας τις...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Αυγούστου 1946: Η κρίση με την ΕΣΣΔ οδηγεί την Τουρκία στην αγκαλιά της Δύσης

Κρίση ξεσπά στις Σοβιετο-Τουρκικές σχέσεις όταν οι Σοβιετικοί απαιτούν με νότα την απελευθέρωση των περιορισμών της συνθήκης του Montreux για την ελευθεροπλοΐα στα Στενά...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 7 Αυγούστου 2008: Ο Πόλεμος της Νότιας Οσσετίας, η σύγκρουση των 10 ημερών

Σε μια απονενοημένη κίνηση, εν μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, ο γεωργιανός στρατός προσβάλει τις αυτόνομες περιοχές Νότιας Οσετίας και Αμπχαζίας.Οι περιοχές αυτές,...

Η άφιξη των πρώτων Mirage F.1CG στην Τανάγρα

Στις 5 Αυγούστου του 1975 προσγειώθηκαν στην Τανάγρα τα δύο πρώτα Mirage F.1CG. Ήταν το 101 και το 102. Την επομένη ημέρα έφτασαν άλλα...
- Advertisement -