Η Τουρκία μεταφέρει 2.000 Σύρους μαχητές στη Λιβύη

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Περίπου 2.000 Σύροι μαχητές έχουν ταξιδέψει από την Τουρκία ή ετοιμάζονται να φτάσουν άμεσα στη Λιβύη, για να ενισχύσουν τον πρωθυπουργό Σάρατζ απέναντι στον στρατηγό Χαφτάρ.

Οι πρώτοι 300 Σύροι πέρασαν στην Τουρκία στις 24 Δεκεμβρίου, ακολουθούμενοι από 350 στις 29 Δεκεμβρίου. Άλλοι 1.350 διέσχισαν τα συροτουρκικά σύνορα στις 5 Ιανουαρίου. Κάποιοι από αυτούς βρίσκονται ήδη στη Λιβύη, ενώ οι υπόλοιποι λαμβάνουν εκπαίδευση σε στρατόπεδα στη Νότια Τουρκία.

Όπως σημειώνει ο «Guardian», οι μαχητές έχουν υπογράψει εξάμηνο συμβόλαιο με τη λιβυκή κυβέρνηση της Τρίπολης, με μισθό 2.000 δολάρια, ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο από τις 450-550 τουρκικές λίρες που πληρώνονται πολεμώντας στη Συρία. Η Τουρκία, που όπως η Τρίπολη, αρνείται την παρουσία των μαχητών στη Λιβύη, πληρώνει τα νοσήλια και είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει τους νεκρούς στη Συρία. Επιπλέον, η τουρκική κυβέρνηση υπόσχεται την χορήγηση υπηκοότητας, ένα δέλεαρ που προσφέρεται τα τελευταία χρόνια για τη στρατολόγηση ανδρών στη Συρία.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

7
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
6 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
flashgx-mAESADimitris_jpMUSTAFA Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
flashg
Member
flashg

Πέρα από τα 20 f35 και τις 2 μπελλαρά θα πρέπει να δούμε άμεσα και τον ΣΞ. Η Τουρκία ελέγχει χιλιάδες τζιχαντιστές νομίζω είχα διαβάσει από 30000 – 50000. Αυτούς θα τους χρησιμοποιήσει στην πρώτη γραμμή σε μια σύγκρουση με την Ελλάδα. Πολύ από αυτούς θα μπούνε και σαν “μετανάστες” στην Ελλάδα με αποστολή χτυπήσουν στρατηγικούς στόχους και να σκοτώσουν ακόμα και άμαχο πληθυσμό για τρομοκρατία. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και να μην περιμένουμε ένα συμβατικό μόνο πόλεμο από την Τουρκία. Εγώ προτείνω 1) Εκπαίδευση αστυνομικών 2 φορές τουλάχιστον τον χρόνο σε βαριά όπλα και μετεξέλιξή τους σε… Read more »

MUSTAFA
Member
MUSTAFA

PKK smile
ypg smile
terör, terör, terör
υποστηρίζετε εδώ και χρόνια …
Τώρα φοβάσαι :)))
ο τρόμος είναι σαν ένα boomerank …
στροφές και χτυπήματα …
αυτό που λέτε είναι πολύ τρομακτικό :)))

Dimitris_jp
Member
Dimitris_jp

comment image

AESA
Member
Famed Member
AESA

Μουχαμπί !!!
Τι κάνεις γαβρί μας, μας έλειψες.
Νομίζα πως σε είχε πιάσει ο ερντογάν .

x-m
Member
Famed Member
x-m

Ποιός φοβάται; Εμείς δεν πουλάγαμε πετρέλαιο εκ μέρους των Κούρδων , όπως έκαναν κάποιοι άλλοι για τον ISIS …… που νομίζεις ότι απευθύνεσαι ρε μπούφο;

https://foreignpolicy.com/2018/04/12/turkeys-double-isis-standard/ lol lol lol

flashg
Member
flashg

Το ΡΚΚ, είναι οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των Κούρδων, όχι εισβολής. Το μόνο που φοβόμαστε είναι τους πολιτικούς μας που είναι εκτός τόπου και χρόνου.

AESA
Member
Famed Member
AESA

Καλά αυτά που λες αλλά δεν μπορεί να υπάρξει γενικευμένη σύρραξη. Δεν θα ρισκάρει η τουρκία να πλησιάσει τον Έβρο. Το αντάρτικο που περιγράφεις προϋποθέτει να μην μπορείς να ξεχωρίσεις τον φίλο από τον εχθρό. Το πλεονέκτημα της Ελληνικής γλώσσας είναι ένας πολύ ισχυρός σύμμαχος στον διαχωρισμό. Στο απευκταίο σενάριο, μετά το πρώτο χτύπημα θα ισχύσει το πας μη Έλλην εχθρός, και θα τον ξεχωρίζεις εύκολα. Έχω φίλους Ισραηλινούς που στις αρχές του 80 σε περιπολίες στην λωρίδα χάνονταν η ξεχώριζαν από την ομάδα. Το πρώτο που έκαναν ήταν να κρύψουν τον οπλισμό (στολές δεν φορούσαν) και μετά σαν απλοί… Read more »