14.2 C
Athens
Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021
- Advertisement -

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 15 Ιανουαρίου 2009: Πτήση 1549, “θαύμα στον ποταμό Hudson”

- Advertisement -

Σε μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση στην ιστορία της αεροπορίας όπου “όλα πήγαν κατ’ευχήν”, ο κυβερνήτης Chesley “Sully” Sullenberger κατορθώνει να εκτελέσει μια απόλυτα επιτυχημένη αναγκαστική προσυδάτωση του Airbus A320 από χαμηλό ύψος μέσα στα παγωμένα νερά του ποταμού Hudson, στη Νέα Ϋόρκη.

Το αεροσκάφος της US Airways, πτήση 1549, είχε απογειωθεί κανονικά στις 15:25 το απόγευμα εκείνης της μέρας από το αεροδρόμιο LaGuardia με προορισμό το Charlotte της Βόρειας Καρολίνας μεταφέροντας 150 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα. Ενώ λάμβανε ύψος, δύο περίπου λεπτά μετά την απογείωση διασταυρώθηκε με ένα σμήνος χήνες. Η περίπτωση θα μπορούσε να διεκδικήσει επάξια βραβείο στους εφιάλτες κάθε κυβερνήτη αεροσκάφους: με το αεροσκάφος έμφορτο, χωρίς να έχει λάβει αρκετό ύψος και ταχύτητα, οι δύο κινητήρες του αναρρόφησαν πτηνά και σταμάτησαν να λειτυργούν αφήνοντας το Α320 να ανεμοπορεί.

Ο κυβερνήτης, Sully Sullenberger και ο συγκυβερνήτης του, Jeffrey B. Skiles, αφού προσπάθησαν να επανεκκινήσουν αρκετές φορές τους κινητήρες χωρίς αποτέλεσμα και βλέποντας την προοπτική να καταπέσουν σε κατοικημένη περιοχή, αν προσπαθούσαν να επιστρέψουν χωρίς ισχύ και από τόσο χαμηλό ύψος, ακολούθησαν το ένστικτό τους και με κατάλληλες ενέργειες μπόρεσαν να ευθυγραμμίσουν το αεροσκάφος με τον ποταμό Hudson εκτελώντας μια προσυδάτωση στα νερά που θα ζήλευαν και τα εγχειρίδια. Αμέσως, με τη βοήθεια του πληρώματος, οι διαδικασίες που ποτέ δεν προσέχει κανείς στη διάρκεια της απογείωσης, εφαρμόστηκαν, οι επιβάτες κατευθύνθηκαν στις εξόδους κινδύνου, πέρασαν από τις πνευστές τσουλήθρες στις πτέρυγες και διασώθηκαν από τα παραπλέοντα σκάφη και πλοιάρια που εσπευσαν αμέσως στην περιοχή.

Γράφουμε “το ένστικτο”, σαν μια μαγική λέξη με ελάχιστο νόημα για πολλούς αλλά πίσω από αυτό το “ένστικτο” υπήρχε πολύ παρελθόν: ο 57-χρονος κυβερνήτης Sully Sullenberger ήταν πρώην πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ και βετεράνος των πολιτικών αερογραμμών με 20,000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του. Ήταν, επίσης, από μια ειρωνεία της μοίρας, εκπαιδευτής σε πτήσεις με ανεμοπλάνα. Ο 49-χρονος συγκυβερνήτης του Jeffrey Skiles είχε επίσης πολύ εντυπωσιακό φάκελο. Αν και το LaGuardia επέμενε στην επιστροφή της πτήσης 1549 στο διάδρομό του, η εμπειρία του κυβερνήτη και η τακτική κατάσταση, όπως παρουσιαζόταν μπροστά του, τον οδήγησαν να απορρίψει αυτήν την προοπτική, όπως και ένα εναλλακτικό αεροδρόμιο στο New Jersey, που έκρινε ανέφικτο να κατορθώσει να φτάσει. Το A-320 ευθυγραμμίστηκε με το ποτάμι, μείωσε την ταχύτητα με κατάλληλη χρήση των αεροφρένων και ετοιμάστηκε για την επαφή με το νερό. Στις 15:29 η φωνή του ακούστηκε να λέει: “brace for impact” (ετοιμαστείτε για πρόσκρουση).

Τρεισήμισι λεπτά: τόσο χρειάστηκε από τη στιγμή που διασταυρώθηκαν με τις χήνες ως τη επαφή με το νερό και σε αυτόν τον χρόνο οι χειριστές έπρεπε να εκτιμήσουν την κατάσταση, να προβούν στις ενέργειες για να διορθώσουν το πρόβλημα, να ενημερώσουν τον πύργο ελέγχου, να εκτιμήσουν τις εναλλακτικές τους, να επιλέξουν την καταλληλότερη από αυτές και να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να πετύχουν την επιβίωση των επιβατών και του αεροσκάφους ενημερώνοντας ταυτόχρονα πλήρωμα, επιβάτες και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Με πέντε μόλις σοβαρούς τραυματισμούς, καμία απώλεια και κανέναν επιβάτη ή μέλος του πληρώματος να μην χάνεται από την πρόσκρουση ή πνιγμό, η τέλεια σχεδόν προσυδάτωση εμπίπτει στην κατηγορία του θαύματος -με μεγάλη δόση ικανότητας και εμπειρίας να κρύβονται από πίσω του.

Η FAA δεν το είδε έτσι. Ακολουθώντας μια μάλλον τυπική διαδικασία απενημέρωσης οι δύο χειριστές ανακρίθηκαν διεξοδικά και οι συνομιλίες από τον ασύρματο και το “μαύρο κουτί” αναλύθηκαν εξονυχιστικά. Το ίδιο το αεροσκάφος ανασύρθηκε μέσα σε λίγες μέρες και εξετάστηκε από ειδικούς, που εντυπωσιάστηκαν από το ότι η άτρακτος ήταν ακέραια μετά το περιστατικό. Η επιτροπή ατυχημάτων (National Transportation Safety Board) συνέχισε να επιμένει θεωρώντας πως οι εναλλακτικές ήταν δυνατές. Στις έρευνες κλήθηκαν και Ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες από την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (EASA) και τη γαλλική υπηρεσία διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων (BEA), καθώς το αεροσκάφος είχε συναρμολογηθεί στις γαλλικές εγκαταστάσεις της Airbus.

Κατά τη διάρκεια της διερεύνησης προβλήθηκαν προσομοιώσεις με πιλότους να προσπαθούν να προσγειώσουν τα A 320 στα αεροδρόμια LaGuardia και Teterboro. Λιγότερες από τις μισές από τις προσπάθειες των χειριστών αυτών ήταν επιτυχείς, ενώ οι προσομοιώσεις κρίθηκαν αργότερα “μη ρεαλιστικές”. Με χαρακτηριστική δυσκολία, η επιτροπή κατέληξε πως οι Sullenberger και Skiles πήραν τελικά τη σωστή απόφαση και προέβησαν στις κατάλληλες ενέργειες. Το πόρισμα ανέφερε πως “η εισροή μεγάλων πτηνών μέσα σε καθένα από τους δύο κινητήρες κατέληξε σε μια σχεδόν ολική απώλεια ώσης και στους δύο” και απέδωσε την επιτυχία σε τέσσερις παράγοντες: την ορθή κρίση και άψογη συνεργασία από το πλήρωμα (που ενεργοποίησε αμέσως την εφεδρική μονάδα ισχύος και κατευθύνθηκε προς αναγκαστική προσυδάτωση στον Hudson), την καλή συμπεριφορά του Airbus A 320 που έχει ειδική μέριμνα για πτήσεις πάνω από θαλάσσιο στοιχείο, την απόδοση του εκπαιδευμένου πληρώματος κατά τη διαδικασία πρόσκρουσης και εκκένωσης του αεροσκάφους και την εγγύτητα πολλαπλών πλοιαρίων στον ποταμό κοντά στο σημείο που σταμάτησε το αεροπλάνο, γεγονός που οδήγησε στην άμεση και έγκαιρη διάσωση των 155 επιβαινόντων.

Πλήρωμα και χειριστές έγιναν δίκαια ήρωες ενώ η φράση “το θαύμα στον ποταμό Hudson” ανήκει στον κυβερνήτη της Νέας Ϋορκης, David Paterson, που πέρασε αμέσως στα ΜΜΕ. Το πλήρωμα αναφέρθηκε από τον πρόεδρο Τζ. Μπους ως παράδειγμα που εμπνέει για τις ικανότητες και τον ηρωϊσμό του ενώ ο Μπ. Ομπάμα, που ορκίστηκε επίσημα 5 μέρες μετά τους κάλεσε στην ορκομωσία του και τους συνεχάρη. Ανάλογες τιμές έλαβαν και από άλλους τοπικούς άρχοντες και αρχές. Το Α 320 του περιστατικού συναρμολογήθηκε και εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο Αεροπορίας των Carolinas. To περιστατικό, ασφαλώς, έγινε και ταινία με πρωταγωνιστές τους Tom Hanks και Aaron Eckhart (Sully: Miracle on the Hudson – 2016).

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΨΗ: Γιατί το ΠΝ έγραψε ιστορία με το πρώτο S-70B6 που μπαίνει για συντήρηση. Σε 42 μέρες στον αέρα!

 Πριν λίγες μέρες, μάθαμε κάτι πολύ ενθαρρυντικό, το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε την υλοποίηση της σύμβασης της -αρχικά- συντήρησης και -μετέπειτα- εκσυγχρονισμού των ελικοπτέρων S-70B6/B....

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο ΕΣ δρομολογεί την προμήθεια πυραύλων MILAN

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκηρύσσει διαγωνισμό ανάθεσης και εκτέλεσης σύμβασης για την προμήθεια 300 κατευθυνόμενων βλημάτων MILAN, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, με δημοσίευση...
- Advertisement -
Card image

March #010 ΠΤΗΣΗ 2021

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 June 2015 #349

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 May 2014 #336

Αγορά

Related News

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 Μαρτίου 1770: Σφαγή στην King Street – η σπίθα που άναψε τη φλόγα της Αμερικανικής Επανάστασης

Η «Σφαγή της Βοστώνης» (γνωστή κι ως «επεισόδιο της King Street») λαμβάνει χώρα στην Βοστώνη όταν ομάδα Βρετανών στρατιωτών άνοιξε πυρ και σκότωσε 5...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 Μαρτίου 1936: Spitfire, o Θρύλος της Supermarine στον αέρα

Πραγματοποιεί την πρώτη του πτήση το «προηγμένο μονοπλάνο μαχητικό» Spitfire της Supermarine Aviation Works Ltd. (μετέπειτα Vickers) κατά την ανακοίνωση.Η σχεδίαση του αεροσκάφους που...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 20 Φεβρουαρίου/5 Μαρτίου 1913: Μάχη Πλατανουδίων-Τερπνής, το προανάκρουσμα του Β΄Βαλκανικού

Κατέχοντας την πόλη της Νιγρίτας και θεωρώντας την προώθηση των Ελλήνων στην περιοχή της Μακεδονίας υπερβολική και ενάντια στα βουλγαρικά συμφέροντα, τμήμα του βουλγαρικού...