22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΝΕΑΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ2019: H χειρότερη χρονιά απωλειών για την ινδική Αεροπορία

2019: H χειρότερη χρονιά απωλειών για την ινδική Αεροπορία

- Advertisement -

Σειρά από απώλειες και καταστροφές αεροσκαφών έκαναν την περασμένη χρονιά τη χειρότερη στα χρονικά για την ινδική αεροπορία, που είδε συνολικά 16 αεροσκάφη της να καταπίπτουν.
Συγκεκριμένα, κατά το οικονομικό έτος 2019 η ινδική αεροπορία, η αεροπορία ναυτικού και η αεροπορία στρατού απώλεσαν 11 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος, με δύο από τις απώλειες (ένα MiG-21 κι ένα ελικόπτερο Mil Mi-17 να οφείλονται σε πολεμική δράση και τα υπόλοιπα σε ατυχήματα).
Ο κατάλογος έχει ως εξής:
1. 30 Ιανουαρίου 2019, μαχητικό SEPECAT Jaguar κατέπεσε κοντά στην πόλη Kushinagar, της πολιτείας Ουτάρ Πραντές. Ο χειριστής, αντισμήναρχος Rohit Katoch εκτινάχθηκε με ασφάλεια.
2. 1 Φεβρουαρίου 2019, αναβαθμισμένο Mirage 2000TI της αεροπορίας συνετρίβη στο Bengaluru. Οι επισμηναγοί Siddhartha Negi και Samir Abrol σκοτώθηκαν.
3. 12 Φεβρουαρίου 2019, MiG-27 της αεροπορίας καταπίπτει κοντά στο πεδίο βολής του Pokhran. Ο χειριστής του εκτινάχθηκε με επιτυχία.
4. 19 Φεβρουαρίου 2019, δύο εκπαιδευτικά Surya Kiran του ακροβατικού σμήνους συγκρούστηκαν στον αέρα στη διάρκεια πρόβας επιδείξεων της Aero India με αποτέλεσμα ένας χειριστής να σκοτωθεί και δύο να τραυματιστούν.
5. 5 Φεβρουαρίου 2019, ελικόπτερο HAL Dhruv του Στρατού εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος.
6. 27 Φεβρουαρίου 2019 απαντώντας στη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της 14ης Φεβρουαρίου μιας παραστρατιωτικής ομάδας που σκότωσε 42 μέλη της αστυνομίας στο Κασμίρ, η ινδική αεροπορία εξαπέλυσε τιμωρητικό βομβαρδισμό στρατοπέδων στην περιοχή του Πακιστάν. Όταν η πακιστανική αεροπορία προσπάθησε να ανταποδώσει το χτύπημα, μαχητικά της ινδικής αεροπορίας ενεπλάκησαν σε αερομαχίες μαζί τους σε μία από τις οποία κατερρίφθη το MiG-21 του Abhinandan Varthaman. Τελευταίος συνελήφθη αιχμάλωτος από Πακιστανούς και απελευθερώθηκε λίγες μέρες μετά με πολιτική συμφωνία.
7. Την ίδια μέρα, 27/2/19 η ινδική αεροπορία κατέρριψε κατά λάθος ένα δικό της Mi17 V5 στο Budgam. 6 αξιωματικοί της ινδικής αεροπορίας κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν. Μετέπειτα έρευνες έδειξαν πως το περιστατικό φιλίων πυρών έγινε από λάθος του χειριστή εναέριας κυκλοφορίας.
8. 8 Μαρτίου 2019, μαχητικό Mig-21 ‘Bison’ κατέπεσε στο Bikaner, της επαρχίας Rajasthan. Ο χειριστής κατόρθωσε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος με επιτυχία.
9. 31 Μαρτίου 2019, MiG-27 της αεροπορίας κατέπεσε κοντά στο Jodhpur, του Rajasthan. Ο χειριστής έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος.
10. 3 Ιουνίου 2019, μεταγωγικό An-32 με 13 επιβαίνοντες κατέπεσε κοντά στα κινεζικά σύνορα. Τα συντρίμια βρέθηκαν λίγο αργότερα. Δεν υπήρχαν επιζώντες.
11. 8 Αυγούστου 2019, μαχητικό Sukhoi Su-30MKI κατέπεσε λόγω τεχνικής βλάβης. Και οι δύο χειριστές πρόλαβαν να εκτιναχθούν και σώθηκαν.
12. 21 Αυγούστου 2019, ελικόπτερο της αεροπορίας που μετέφερε προμήθειες τροφίμων κατέπεσε στην Uttarkashi αφού χτύπησε σε καλώδια υψηλής τάσης. Και οι 3 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν.
13. 17 Σεπτεμβρίου 2019, Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος DRDO Rustom 2 συνετρίβη σε χωράφι στην Karnataka.
14. 25 Σεπτεμβρίου 2019, εκπαιδευτικό MiG-21UM καταπίπτει κοντά στην αεροπορική βάση Gwalior. Οι χειριστές του, ένας σμήναρχος κι ένας επισμηναγός κατάφεραν να εκτιναχθούν με ασφάλεια.
15. 27 Σεπτεμβρίου 2019, ελικόπτερο HAL Chetak του Στρατού συνετρίβη στο Bhutan. Και οι δύο χειριστές του σκοτώθηκαν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο flight.com.gr εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Ακούστε μας

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΑΒ: Μπορεί να αναγεννηθεί μέσω ιδιωτικοποίησης και συμμετοχής στην παραγωγή των F-35;

Του Γιώργου Αντωναρά, Αεροναυπηγού Μηχανικού, πρώην διευθυντή Εκτιμήσεων, Συμβάσεων & Διοίκησης Προγραμμάτων της ΕΑΒ (1978-1997)Σήμερα, μετά από 47 χρόνια λειτουργίας, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Οι “άγνωστοι” πύραυλοι ROCKS στη ισραηλινή φαρέτρα έπληξαν τελικά το Ισφαχάν;

Τα υποτιθέμενα «αντίποινα» του Ισραήλ στο Ιράν και το τι ακριβώς συνέβη το πρωί της Παρασκευής στο Ισφαχάν, παραμένουν στη σφαίρα της ασάφειας, που...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 038 Τεύχος Ιουλίου 2023

Αγορά 3.99€
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 24 Απριλίου 1980: Επιχείρηση “Eagle Claw”, η αποτυχημένη...

1
Πιεζόμενη από την κοινή γνώμη να αναλάβει δράση, η κυβέρνηση Κάρτερ εξαπολύει την επιχείρηση “Eagle Claw” για να απελευθερώσει τους 52 διπλωμάτες και στρατιωτικούς,...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Τεύχη 32, 33, 34, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος 2023

Αγορά 7.99€
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 037 Τεύχος Ιουνίου 2023

Αγορά 3.99€

Πολιτική διαχείρισης σχολίων

Πολιτική διαχείρισης σχολίων για τις ιστοσελίδες flight.com.gr, navaldefence.gr, military-history.gr

73
Όπως είναι γνωστό, τα σχόλια στα site μας υπόκεινται σε έλεγχο και επεξεργασία ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τους κανόνες που έχουμε...

Related News

Πολωνία: Έτοιμη να βοηθήσει το Κίεβο να επαναπατρίσει τους άνδρες σε στρατεύσιμη ηλικία

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Κίεβο να επιστρέψουν στην Ουκρανία οι άνδρες που είναι σε...

360 πύραυλοι αντιραντάρ AARGM-ER για την Πολωνία – τι πληρώνει

Μια ακόμη μεγάλη -δυνητική- πολωνική παραγγελία όπλων εμφανίζεται, καθώς οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση 360 πυραύλων AARGM-ER, δηλαδή αντιραντάρ μεγάλης εμβελείας, με κόστος που...

Επιχείρηση του Ισραήλ εναντίον του νοτίου Λιβάνου

Ο στρατός του Ισραήλ εξαπέλυσε «επιθετική επιχείρηση» εναντίον του νοτίου Λιβάνου, ενώ παράλληλα συνεχίζει τις προετοιμασίες του για χερσαία επιχείρηση στη Ράφα στο πλαίσιο...