Κορέα: Έρχεται το KF-X!

4
2976
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με την νοτιοκορεατική διεύθυνση αμυντικών προμηθειών DAPA (Defence Acquisition Programme Administration) το πρόγραμμα του μαχητικού στελθ της ασιατικής χώρας ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που τέθηκε το 2015, μετά την αναθεώρησή του σε συνέχεια της παραγγελίας των F-35. Το πρωτότυπο του KF-X θα παρουσιαστεί το πρώτο μισό του 2021 με την πρώτη πτήση να αναμένεται περίπου 12 μήνες αργότερα.

Να θυμίσουμε ότι το KF-X, ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016, αλλά η μορφή του δεν οριστικοποιήθηκε παρά τον Φεβρουάριο του 2018, οπότε και ανακοινώθηκε η ανάθεση κατασκευής πρωτοτύπου.

Θεωρητικά το πρόγραμμα KF-X/IF-X εξακολουθεί να έχει εταίρο την Ινδονησία, αν και η συμμετοχή της Τζακάρτα έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση. Η αρχική συμφωνία, η οποία δεν έχει επικαιροποιηθεί, προέβλεπε ότι ο διαμοιρασμός του κόστους ανάπτυξης του προγράμματος, το οποίο έχει προϋπολογισμό $8 δις, αφορούσε κατά 60% την νοτιοκορεατική κυβέρνηση, 20% από την Ινδονησία και 20% από την ανάδοχο KAI.

Η Νότια Κορέα «αγανάκτησε» με την Ινδονησία – ψάχνει νέο εταίρο για το KF-Χ

Σύμφωνα πάντα με την DAPA το συνολικό πρόγραμμα θα εμπλέκει έξι πρωτότυπα (ένα τουλάχιστον από αυτά IF-X) με προοπτική ολοκλήρωσης των δοκιμών το 2026 και παραγωγή την περίοδο έως και το 2032 για τις 120 μονάδες που θα αντικαταστήσουν  τα F-4E  και F-5E/F της RoKAF.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

4
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
2 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Spiritsotbakx-mflashg Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
flashg
Guest
flashg

Να δείτε που οι Τούρκοι θα εμπλακούν. Άλλωστε έχουν στενές σχέσεις με την βιομηχανία της Νοτίου Κορέας.

x-m
Member
Noble Member
x-m

Η Σεούλ θα ακούσει τον θείο Σαμ, αν αυτός κουνήσει αρνητικά το κεφάλι “άντε γειά…….”

Spirit
Guest
Spirit

Και εγώ θεωρώ πολύ πιθανό κάτι τέτοιο… τουλάχιστον κάποια από τα “σπλάχνα” του μαχητικού

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

άλλος ένας κλώνος του Φ-35Α. Και γιατί να πάρουμε τον κλώνο, αφού μπορούμε να πάρουμε το αυθεντικό;;;. Μετά το 2030 πάντως…