O Ελληνικός Στρατός προμηθεύεται 25 UAV και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό σταθμών βάσης

13
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 128
  •  
  •  

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο Πρόσκλησης που αναμένεται να εκδοθεί από την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Π.), του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, στην οποία το ΥΠΕΘΑ θα είναι δικαιούχος, επιδιώκεται η βελτίωση του επιπέδου της ασφάλειας και της καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης, καθώς και η ενίσχυση των ελέγχων και της επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων.

Τα συστήματα θα προμηθευθούν στα πλαίσια έργου συγχρηματοδοτούμενου από κεφάλαια της Ε.Ε. Το αντικείμενο του εν λόγω έργου, αφορά στην προμήθεια συστημάτων μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τύπου Drone όπως αναφέρεται, καθώς και στην προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για τη διασφάλιση της επικοινωνίας μεταξύ αυτών και των επίγειων τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και περιλαμβάνει:

•Την προμήθεια είκοσι πέντε (25) συστημάτων μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τύπου Drone, για το ΓΕΣ, τα οποία θα εκτελούν αποστολές επιτήρησης και ελέγχου των εξωτερικών συνόρων, στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου, με σκοπό τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

•Προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού (π.χ. τηλεπικοινωνιακού), προκειμένου να διασφαλιστεί η μεταφορά δεδομένων και η επικοινωνία των drones με τους επίγειους σταθμούς βάσης.

Η συγκεκριμένη προμήθεια θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων και στην μείωση της λαθρομετανάστευσης, αφού με χαμηλό λειτουργικό κόστος θα δύναται να λαμβάνει χώρα, σε πραγματικό χρόνο και σε 24ωρη βάση, επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο στόχος του έργου είναι η βελτίωση του επιπέδου της ασφάλειας ναυσιπλοΐας και η αύξηση της αποτελεσματικότητας έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός (Χωρίς ΦΠΑ) φτάνει τα 1.180.000,00 €, με την χρηματοδότηση να προέρχεται εξ ολοκλήρου από το Εθνικό Πρόγραμμα ΤΑΜΕ.

Η διαβούλευση ξεκινάει την 28/06/2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα, στις 27/07/2018. Το δε διάστημα μέχρι την παράδοση των συστημάτων (Διάρκεια Έργου) αναμένεται να φτάσει τους 12 μήνες.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 128
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Θα ήθελα πολύ να χαρώ, αλλά άκουσα σήμερα σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό ότι σκάει σύντομα η Νιγηρία (190 εκατομμύρια κόσμος και για μέτρο σύγκρισης πληθυσμός Συρίας 25 εκατομμύρια).

Συμπερασματικά, μαζί με τον βασιλικό (μεταναστευτικό) ποτίζεται και η γλάστρα (στράτευμα).

tallyhogr
Guest
tallyhogr

Δεδομενου του μεγάλου αριθμού, του χαμηλου κονδυλιου και της χρηματοδότησης απο ΕΕ… μαλλον μιλαμε για τιποτα DJI Mavic Platinum με πολλες μπαταριες και σταθμους φορτισης. Μην περιμένει κανεις να δει κανα predator να σηκώνεται με τιποτα hellfire.

Θα ηθελα παντως να δω τι χαρακτηριστικά ζητούν να εχουν τα drone.

sotbak
Member
sotbak

θετικό σε κάθε περίπτωση

Ionas
Member
Ionas

Σιγα την προμηθεια. Αναξιο λογου.

Aris
Member
Aris

Να ρωτήσω αν είναι να δούμε κανά ελληνικό UAV?

Πάρις
Guest
Πάρις

Διαβάζοντας αρκετές φορές το κείμενο αντιλαμβάνομαι ότι αφορά μικρά πολυκόπτερα.
Και ρωτάω, σίγουρα είναι για να καλύψουν την περιοχή του Αιγαίου; Μας κάνουν πλάκα; Πάνω από θάλασσα και με πολλά μποφόρ; Και σε τι αποστάσεις; Δεν ξέρω ίσως κάτι δεν ω καταλάβει.
Υπάρχει έτοιμη λύση από την IDE και το ΑΠΘ, με σταθμό εδάφους και 4 UAV. Φυσικά πολύ πιο ακριβά αλλά μάλλον πιο αποτελεσματικά.

Panagiotis
Member
Panagiotis

Από ποιο σημείο εξάγεται αυτό το συμπέρασμα γιατί εγώ διαβάζω “προμήθεια είκοσι πέντε (25) συστημάτων μη επανδρωμένου αεροσκάφους, τύπου Drone”. Δεν λέει πουθενά για quadcopter η multicopter η οτιδήποτε άλλο.
Λέει για αεροσκάφος.
Δεν περιμένω φυσικά να είναι predator αλλά δεν μπορεί να είναι και quadcopters.

andreasmp412c
Member
andreasmp412c

1ον αν ηθελαν ελεγχο της λαθρομεταναστευσης οι ευρωπαιοι να ανεπτυσσαν το neuron κ να μας χαριζαν καμια 50αρια να κανουμε κ μεις σωστα τη δουλεια μας. (χιουμορ)

2ον για να πηγαινουν στο ΓΕΣ φανταζομαι δε θα δουν μονο αιγαιο…

3ον Ε.Υ.ΣΥ.Δ.Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Π.????? σοβαρα τωρα? υπαρχει τυπος που σκεφτηκε ολο αυτο το κατεβατο κ αποφασισε οτι ειναι καλη ιδεα για ονομα υπηρεσιας?

4ον τα πηγασος τι κακο εχουν κ πρεπει να αγορασουμε απ εξω αντι να τα φτιαξουμε μονοι μας με αυτα τα λεφτα? ποσο καλυτερα θα ναι αυτα που θα παρουμε????

George
Member
George

Στα αρχικά κολλάς? Δεν λέω αστεία αλλά οι ονομασίες έχουν μεγαλύτερο ζουμί μια και είναι καθαρά Οργουελικές . Είναι Newspeak στα καλύτερά της.
Φυσικά η ιστορία του GrSoc παίζει από το 81 αλλά τώρα έχει ξεφύγει τελείως!

kiriakos
Member
kiriakos

Αν δεν μπορούν κάποιοι να επιλέξουν ένα λογικό όνομα περιμένεις να στήσουν λογικό σύστημα επιτήρησης;

Γιάννης Παυλίδης
Guest
Γιάννης Παυλίδης

Κάθε προμήθεια είναι ευπρόσδεκτη,ειδικά αν τα χρήματα έρχονται απο ευρωπαικά ταμεία.

Δεν καταλαβαίνω την γκρίνια μιας και τα drones, όποιου τύπου και να είναι, θα αντικαταστήσουνε στρατιώτες με κυάλια, και θα καλύπτουνε μια πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια.

Παρακαλώ την Πτήση να συνεχίζει να δημοσιευει τέτεοια άρθρα για προμήθειες και ας τις θεωρούνε άλλοι χρήστες ως ανάξιες λόγου!

data
Member
data

Προφανως προκειται για μικρα drones οχι για στρατιωτικα uav