- Advertisement -

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα 285 εκ. δολάρια το συμβόλαιο για την αγορά των ελληνικών MH-60R, τι περιλαμβάνει η σύμβαση

- Advertisement -

 

Πριν λίγες μέρες είχαμε γράψει για την ανάθεση συμβολαίου από το Αμερικανικό Ναυτικό προς την Lockheed Martin, ύψους 180 εκ. δολαρίων, που αφορούσε έργο για τα ελληνικά  MH-60R. Τα τελευταία, όπως είχε γράψει η ΠΤΗΣΗ, αλλά επιβεβαίωσε πολύ πρόσφατα ο ΥΕΘΑ, αγοράστηκαν με LOA η οποία υπεγράφη τον περασμένο Ιούλιο. Για λόγους που δεν γνωρίζουμε, δεν έχουν ανακοινωθεί οι λεπτομέρεις του συμβολαίου, εντούτοις η δημοσιογραφική έρευνα απέδωσε καρπούς.

EKTAKTO: Η κατασκευή των ελληνικών MH-60R του Πολεμικού μας Ναυτικού ξεκινά!

Έτσι, μπορούμε να σας πούμε με σχετικά ασφάλεια το συνολικό κόστος της συμφωνίας είναι κοντά στα 285 εκ. δολάρια ΗΠΑ κι όχι 180 εκ. δολάρια, όπως εσφαλμένα πίστεψαν πολλοί. 180 εκ. δολάρια, είναι το ύψος της ανάθεσης που έκανε το USN στην Lockheed Martin, και βασίζεται σε μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει υπογράψει η Αμερικανική Κυβέρνηση με την εταιρεία. Πολλοί έσπευσαν να “διαιρέσουν” το 180 διά του 4, και να βγάλουν ένα κόστος περίπου 45 εκ. δολάρια ανά ελικόπτερο. Τιμή αρκετά χαμηλή, αν σκεφτούμε πως το USN αγοράζει κοντά στα 50 εκ. δολάρια. Η ανάθεση όμως στην LM δεν περιλαμβάνει μόνο τα ελικόπτερα, αλλά και παρελκόμενα, FOS για πολλά έτη, εκπαίδευση, βιβλιογραφία και πλήθος συστημάτων διαβαθμισμένων. H τιμή που τελικά αγόρασε το ελικόπτερο το ΠΝ είναι κοντά ή και χαμηλότερη των 40 εκ. ευρώ έκαστο, που επιβεβαιώνει την αρχική μας εκτίμηση πως αγοράσαμε 4 στην τιμή περίπου των 3. Κι αυτό φανερώνει το πόσο σκληρά διαπραγματεύτηκε το ΠΝ και το ΓΕΝ, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη έκπτωση που έχει πετύχει πελάτης του τύπου.

Παναγιωτόπουλος: Προσπάθεια να αρχίσει η παραλαβή των MH-60R από το 2021, μέχρι το τέλος του 2020 η σύμβαση των Rafale

Τώρα, στα 285 εκ. ευρώ, περιλαμβάνεται επιπλέον ποσότητες υλικών, ανταλλακτικά πέραν αυτών της FOS, αλλά το σημαντικότερο: ΟΠΛΙΣΜΟ. Τα ελληνικά MH-60R θα έρθουν με πλήρες “πακέτο” οπλισμού. Δεν θα σας αποκαλύψουμε τώρα το τι περιλαμβάνει το πακέτο όπλων που παραγγέλθηκαν για τα ελληνικά MH-60R, αλλά πιστέψτε μας, όταν γράψουμε γιαυτό μάλλον θα προσφέρουμε πολλά χαμόγελα στους φίλους του ΠΝ. Λίγη υπομονή, περιμένουμε απλά κάποιες -σοβαρές- επιβεβαιώσεις, προκειμένου να μην κάνουμε κάποιο λάθος. Απλά κρατήστε λίγο ενθουσιασμό, θα τον χρειαστείτε!

EKTAKTO: Υπεγράφησαν οι LOA για την αγορά των τεσσάρων MH-60R καθώς και τον εκσυγχρονισμό/FOS των S-70B6, το πρώτο μείζον πρόγραμμα του ΠΝ

Πάντως, η εξέταση των όρων του συμβολαίου φανερώνει τη νέα νοοτροπία του Πολεμικού μας Ναυτικού, που πλέον αγοράζει “πλήρη” συστήματα, υψηλής τεχνολογίας, μαζί με πλήρη υποστήριξη αλλά και οπλισμό. Έτσι, δεν θα χρειαστεί να περάσουν χρόνια ή και δεκαετίες προκειμένου να δούμε τα σωστά όπλα και τα σωστά συστήματα στα ιπτάμενα μέσα. Καθώς ξέρουμε ότι θα μας ρωτήσουν οι φίλοι μας, στην παραγγελία συμπεριλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός προηγμένων ηχοσημαντήρων που θα επιτρέψουν την αλλαγή δόγματος στο κυνήγι υποβρυχίων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Προς υπογραφή 2 LOA για το ΠΝ για 4 ελικόπτερα MH-60R και εκσυγχρονισμό/FOS των S-70B6 από τον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα!

Κλείνοντας, να επιβεβαιώσουμε σε όσους ανησυχούν, πως τα ελληνικά MH-60R είναι όμοια με τα αμερικανικά MH-60R τελευταίου Batch, και θα έχουν όλες τις δυνατότητες και τα αμερικανικά υποσυστήματα. Υπενθυμίζουμε πως η παραγγελία περιλαμβάνει και δυνατότητα option για άλλα 3 ελικόπτερα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

59 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
59 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
tnt-am

Ισχύουν οι φήμες για NSM;

Mageiras

NSM?
Πάντως για να λέμε τα συκα συκα και την σκάφη σκάφη βλέπουμε ότι κάθε οπλικό συστημα όταν περιλαμβάνει FoS, όπλα, υποστήριξη κτλ το κόστος σχεδόν διπλασιάζεται… Να δούμε τελικά αυτές οι Belharra HN που τόσο πολεμηθηκαν πόσο “πανακριβες” είναι τελικά στ’αλήθεια…

tnt-am

Eίχαν γίνει συζητήσεις για 2 NSM εκτός απο Hellfire

Digenis

Οταν τα λεω εγω ακουω κατι κουφα οι Iver εχουν 300εκ γιατι δεν περνουμε 10 αντι 2 bel …

ANDREW

Και για τις type 31e έτσι λένε. Μπορεί η Αγγλία να αγοράζει το σκαρί 200 και κάτι εκατομμύρια, αλλά είναι χωρίς όπλα. Τώρα εάν εμείς πάμε και του βάλουμε τα σόναρ που θέλουμε, 32 κελιά, διπλά ciws, strales και το radar που χρειάζεται για να αξίζουν τα 32 κελιά, τότε πάνω κάτω θα φτάσουμε τις bel hn, δηλαδή 800 και κάτι εκ. χωρίς fos.

Γέρος Άσιμος

Για να τελειώνουμε με τις παρανοήσεις η φρεγάτα Type 31 του Royal Navy πατάει πάνω στη φρεγάτα Iver Huitfeldt του Δανεζικου ναυτικού η οποία είναι καθαρά ενα πλοίο για air defence με δυνατότητα να μεταφέρει 32 κελιά MK 41 συν 24 κελιά MK 56 για sm2 κ Essm, 16 αντί-πλοικους και συστήματά διαχείρισης μάχης όπως το Tacticos ραντάρ smart L k APAR η οτιδήποτε άλλο, μπορεί να φέρει πυροβόλο των 127 mm στη πλώρη κ μαζί με όλα αυτά άνετα δυο RAM στη θέση που χουν οι Δανοί το δεύτερο 76αρι πλωρα κ το 35mm πρυμα. Το πλοίο έχει εκτόπισμα πάνω από 6500 MT κ δε συγκρίνεται με τπτ με τη μπελαρα που έχει εκτόπισμα 4000 τόνους κ με το ζόρι για να πάρει τα μισά από τι φέρει το προαναφερόμενο σκάφος θα πρέπει να φτάσει η τιμή στο θεό κ πάλι δε θα τα χει κ όλα. Το κόστος του πλοίου είναι πολύ μικρότερο από των μπελαρα αλλά κ το ίδιο να ήταν πάλι πιο φθηνό θα έβγαινε γιατί απλά μιλάνε για άλλη κλάση, άλλο τονάζ και είναι ακριβός αυτό που χρειάζεται το ΠΝ για να βγει σε ανοιχτες θάλασσες. Το μεγαλύτερο ατού του είναι ότι το χουν σχεδιάσει κ επιλέξει δυο χώρες με παραδώσω κ παρουσία στη θάλασσα που μόνο λίγες χωρες έχουν παγκόσμιος.

Babis_UK
Θα συμπληρωσω αυτο που εγραφα χθες για τις επιχειρησιακες απαιτησεις (Operational Requirements) που πρεπει να εχει το ΠΝ απ τις νεες φρεγατες του

Για αποστολες επιδειξης σημαιας που θα ειναι το 99% της ζωης των πλοιων εχει μεγαλη σημασια το χαμηλο κοστος χρησης (πληρωμα καυσιμα, αναλωσιμα), και η δυνατοτητα να ειναι εν πλω για μεγαλα χρονικα διαστηματα απο αποψη αξιοπιστας και αυτονομιας

Για την νικηφορα εκβαση της πολεμικης συγκρουσης που πιθανα να κληθει να συμμετασχει η φρεγατα στα επομενα 40-50 χρονια θελουμε πλοια με ικανο εκτοπισμα και ανοικτη αρχιτεκτονικη ωστε να μπορουν να προσαρμοζονται στις συνεχως μεταβαλομενες συνθηκες πολεμου. 

CKfurious

https://www.ptisidiastima.com/contract-for-production-delivery-of-greek-mh60r/#comment-208932

Σας το είχα γράψει!!
ESM  και σύστημα αυτοπροστασίας ξέρουμε?
Για τα όπλα τα ξέρω και εγώ αλλα το κρατάω μυστικό!!

CKfurious

Δεν βλέπω αναφορά σε συγκεκριμένα συστήματα ESM και αυτοπροστασίας
Θα δείξει!

Κοιτάζοντας επίσης τις ανακοινώσεις της DSCA περί πωλήσεων MH 60R ΔΕΝ βλέπω LINK 16 στα ελληνικά  σε αντίθεση με τα κορεατικά ας πούμε!

https://www.dsca.mil/tags/mh-60r-multi-mission-helicopters

Βεβαια οι ναυτaοι θα πούνε πως το LINK 16 είναι της αεροπορίας  !!

Digenis

Τα παντα λεεειιιι .Τι δεν καταλαβες ?

chriss8

Κάθισμα για τον πιλότο θα έχει? γιατί δεν γράφουν τίποτα?

CKfurious

Κάτι F16 που παραλάβαμε που ήταν χωρίς σύστημα αυτοπροστασίας τα θυμάσαι??
Απέξω τα ίδια με τα αμερικανικα F16 ταν!!
Δεν θυμάσαι?

ANDREW

τα πάντα χαχαχα

gdmast

Εμένα άλλο με ανησυχεί σε αυτό το σύνδεσμο που έδωσες,
Ότι η DSCA, αναφέρει επί λέξει: “Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή“.
Κάτι που σημαίνει ότι αυτό είναι ένα από τα κριτήρια στις πωλήσεις υλικού και συστημάτων των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Και που εξηγεί και πολλά για την άρνηση πώλησης κρίσιμων όπλων διαφοράς στο παρελθόν. Τουλάχιστον μέχρι το 2019 που συντάχθηκε αυτό το έγγραφο. Δηλαδή το γνωστό “δεν αποδεσμεύω” που λέμε χρόνια υφίσταται και μάλιστα αναφέρεται και σε επίσημο έγγραφο των ΗΠΑ το γιατί.
Απλά το αναφέρω για κάτι όπλα που λέγαμε και το γιατί δεν έχουν κλείσει ακόμα οι Bel με SF/Aster30 που θα κάνουν για τα επόμενα 20 χρόνια τη διαφορά στην περιοχή μας (που ναι μεν δεν είναι θέμα άρνησης αλλά πίεσης να μην).
Από τώρα πρέπει να κλείσουμε και τα + 3 της προαίρεσης. Το ΠΝ, πρέπει να πάει μόνο σε 2 τύπους ε/π. Έστω δηλαδή ΜΗ60 και έναν άλλο υπάρχοντα σύγχρονο τύπο που έχουμε και θα επιλέξουμε, γιατί τώρα έχουμε 6-7 διαφορετικούς τύπους να υποστηρίζουμε (με το ΛΣ).
Μήπως το Link 16 είναι στάνταρ εξοπλισμός και δεν αναφέρεται? Για 1-1,2 εκ ευρώ για 4 ε/π, αξίζει η δαπάνη να το βάλουμε, αν ακόμα δεν.

Last edited 27 days ago by gdmast
chriss8

Αυτό το βλέπω πάντα και αναφέρεται σε όλες τις εξαγωγές τους σε κάθε χώρα. Είναι σχεδόν τυπική φράση και αποτελεί προϋπόθεση του να δοθεί ένα σύστημα. Πχ και πυρηνικά να μας έδιναν θα το έβαζαν.

Jimmy

Στις εξαγωγες στο Ισραηλ αναφερεται?

chikichiki

Σε όλες ανεξαιρέτως. https://www.dsca.mil/tags/israel Μια τυπικότητα είναι, άνευ σημασίας και ενίοτε εμφανέστατα ψευδής.

Last edited 26 days ago by chikichiki
CKfurious

Αυτό είναι standard wording

Εάν δεν αποδεσμεύουν τα όπλα που χρειαζόμαστε τότε όλα αυτά περί στρατηγικής συμμαχίας και λοιπά φούμαρα που έχουμε ακούσει μετά την ανανέωση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας είναι για ***o χαρto! 

Εάν οι Γάλλοι βεβαίως κρίνουν πως τα συμφέροντα τους είναι με τους γείτονες σε μερικά χρονια δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να πουλήσουν και σε αυτούς SAMPT ας πούμε που τους ζήτησε ο Σουλτάνος

Aμα δεις το link με τις ανακοινώσεις της DSCA περί πωλήσεων MH60R για τα Κορεατικά αναφέρονται ξεκάθαρα οι συσκευές LINK16

Για αυτό άλλωστε κρατάω μια επιφύλαξη για σύστημα αυτοπροστασίας και ESM!

Nikolaos

Η διατύπωση περί ισορροπίας είναι στερεότυπη και πρέπει να περιλαμβάνεται, για να εγκρίνει την εξαγωγή το Κογκρέσσο. Δεν αφορά τα ελληνοτουρκικά. Και για τη Χιλή το ίδιο θα έλεγε.

gdmast

Εντάξει παιδιά, χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος του, ο CK, έχει και κάποιο δίκιο. Γιατί το αυτονόητο “τα πάντα”, όντως περιλαμβάνει τα πάντα. Απλά στην Ελλάδα και ειδικά στις Ε.Δ., το αυτονόητο, δυστυχώς δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις. Οπότε καλά κάνει για μένα και ρωτάει. Στο κάτω κάτω, με την επιβεβαίωση χαίρεσαι …2 φορές. Μια με την είδηση και μια με την επιβεβαίωση!

photographix

Nα μην αναφερουμε και το θεμα του χυλου

ultorius

Εξαιρετικα νεα.Ελπιζω στην πρωτη ευκαιρια, μετα απο οταν παραγγειλουμε φρεγατες, ucav, υποβρηχια, αντι ucav με οτι περισεψει να ενεργοποιησουμε και την option για τα 3 ακομα ελικοπτερα.

FOX

Οταν λέμε κόστος μιλάμε για Fly-away, τώρα τα υπόλοιπα ασφαλώς ότι βάζεις και όσα υπογράφεις για υποστήριξη ο λογαριασμός φουσκώνει.
Δεν νομίζω ότι πίστευε κανείς ότι το κόστος αυτό αποφούσε υποστηρηξη και οπλισμό.

sotbak

και τα άλλα 3 της προαίρεσης χρειάζονται.

GP1976

Σίγουρα χρειάζονται αλλά τα υπόλοιπα 11 S-70 σε τι κατάσταση βρίσκονται?

sotbak

αφού έγινε FOS για τα S-70, θα είναι όλα επιχειρησιακά

Apostolis

Ενεργοποίηση της option άμεσα!!!

VAGGELAS

Τορπίλες Mk54 και βλήματα Hellfire?

CKfurious

Και κατευθυνόμενες ρουκέτες
Τα δίνει η ανακοίνωση της μαρτυριάρας της DSCA
Να μην τρομάξουμε και τους γείτονες!!
Ξεχνα και το LINK16 βεβαια με ότι αυτό συνεπάγεται στις επιχειρησιακές ικανότητες

Jason

Hellfire?? Αυτα ειναι για αρματα μαχης, το πολυ για πυραυλακατους.

Τα ελικοπτερα πρεπει να φερουν τον πυραυλο κατα πλοιων τον NSM-HL για να ειναι πληρως εξοπλισμενα.

CKfurious

Τα 3 τελευταία SEA HWAEK που έχουμε έχουν την ικανότητα (Laser designator) βολής  HELLFIRE
Δεν θυμάμαι ποια έκδοση του πυραυλου αλλα είχαμε πάρει μερIκους 20″?

Digenis

Ενεργοποιήστε Option now ρει .

Factor

Το συμβόλαιο περιλαμβάνει κάτι περί αναβάθμισης των S70; Η πρόκειται για άλλο συμβόλαιο που θα μας ενημερώσετε με άλλο άρθρο;

Factor

Διάβασα σε έγκυρο δημοσιογραφικό site με στενή σχέση με την Αμερική πως έγινε από εμάς και LOA για την option των τριών ακόμα ελικοπτέρων. Για να δούμε αν το επιβεβαιώσει και η Πτήση.

Last edited 27 days ago by Factor
eforius

Υπάρχουν τουλάχιστον 3 σοναρ για αντικατάσταση θσάριθμβν σε παλαιά ελικόπτερα

Tango.Alpha

Πληρώνουμε ακριβά τα λάθη του παρελθόντος και την ελληνική νοοτροπία να θεωρούμε τη συντήρηση πεταμένα λεφτά και τη διάθεση (να μην αποδώσω ευθύνες) να αγοράζουμε αντί να βελτιώνουμε. Και χαίρομαι που βλέπω ότι αγοράζουμε ΚΑΙ όπλα – υλικό εντελώς άχρηστο για παρελάσεις και τη “Ναυτική Εβδομάδα” αλλά απαραίτητο αν χρειαστεί να πολεμήσουμε.

Το επόμενο που θα ήθελα να δω είναι η προσθήκη το Link 16 και η εξάσκηση της προαίρεσης για τα πρόσθετα τρία τεμάχια ελπίζω με βελτιωμένο πακέτο υποστήριξης και εξοπλισμού.

Ειλικρινά ανυπομονώ να δω να εδραιώνεται η νοοτροπία ολοκληρωμένων αγορών υλικού+οπλισμού+εκπαίδευσης+συντήρησης έστω κι αν αφορά λιγότερα τεμάχια αλλά με υψηλότερη διαθεσιμότητα και αποτελεσματικότητα.

Dimitris

Θετικό ότι περιλαμβάνεται η FOS. Μακάρι αυτό να γίνει κανόνας για τις προμήθειες των ΕΔ.

ARHILOHOS

Αν όλες οι ενέργειες είναι σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας και γενναιοδωρίας εκ μέρους των ουσαίων, πιστεύω ότι θα υπάρξουν πολύ, μα πολύ ευχάριστες εκπλήξεις στο θέμα των φρεγατών. Ίδωμεν.

D.Plessas

Στο Twitter ένας γνωστής που έγραψε και για τα 2 υποβρύχια της προαίρεσης που θα πάρουμε , είπε και για έκπληξη από Αμερική στις φρεγάτες . Υπονοεί ότι μας προτείνουν άλλο πλοίο. Ιδωμεν…

Θεμιστοκλης70

By the way: τα Rafale θα εχουν στο πακετο οπλισμου τα aasm Hammer;

Jason

Για να ειναι θατικη εκπληξη, μαλλον θα φερουν τον πυραυλο κατα πλοιων NSM στην εκδοση ελικοπτερου (NSM-HL).

comment image

Jimmy

Μπραβο αυτη ειναι μια πραγματικα καλη προμηθεια, σε ρεαλιστικο κοστος. Χρειαζομαστε τουλαχιστον αλλα 2 απο τα 3 της οπτιον. 6 τουρκικα τ-214, 6 ρομεο να τα κυνηγουν και να τα βυθισουν

Psixraimia

Σήμερα μας τα λέτε τόσο καλά που φοβάμαι ότι κάνετε κάποιο λάθος. Μακάρι όχι

evaggelos

λειτουργουμε ορθολογικα? πως γινεται αυτο?

Digenis

LM …εχουν την πειθώ (pyatt) .Ισως ο καλύτερος αμερικανος πρέσβης που πέρασε ποτέ …

tnt-am

Για αυτούς!
Για εμάς; Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει τίποτα ως αντάλλαγμα για τις παραχωρήσεις σε Λιμάνια και για την Σούδα

ANTONIS

Μια χαρά πάει το Σαββατόβραδο μέχρι τώρα! ( Για KC – 10 ακούστηκε τίποτα?)

Scalp_eg

Για να παρουμε NSM-HL, πρεπει οι ινδοι πρωτα να τον πιστοποιησουν στα δικα τους, οταν τα παρουν και βλεπουμε. Μακαρι φυσικα γιατι ετσι ανοιγει ο δρομος για JSM στα viper. Πολυ δυσκολο ομως, και μη ξεχναμε οτι ο JSM μπορει να εχει επιτυχεις δοκιμες στα F-16 αλλα τυπικη πιστοποιηση ακομα δεν εχει.
Μαλλον μιλαμε για τις ρουκετες APKWS 2 που ειναι φοβερο νεο κυριως για την αεροπορια στρατου γιατι εισερχετε στο οπλοστασιο μας ενα τετοιο οπλο με εμβελεια 12-15 χιλιομετρων παμφθηνο για χρηση και απο τα apache και τα Kiowa και τα texan.
και δυνητικα και για ρολους αερος-αερος.
Παντως τα ρομεο τα πηραμε για να βρισκουν υποβρυχια και να τα καταστρεφουν με τορπιλες λιγη σημασια εχουν οι αντιπλοικοι σε αυτα καθως ειναι και μολις 4 ελικοπτερα.
Υπαρχει και το αποθεμα των παλιων και καλων penguin που νομιζω ξεπερναν τα 30Km εμβελειας ετσι κι αλλιως και για αυτα και για τα Aegean hawk.
Μεγαλητερη σημασια εχει να αναβαθμιστουν/αλλαχθουν τα σοναρ και τα ηλεκτρονικα των 11 Aegean hawk για να κανουν σωστα τη δουλεια τους να βρισκουν και να καταστρεφουν υποβρυχια, απο τον οποιο αντιπλοικο.

photographix

Σωστα τα προφητεψες

ANDREW

“The proposed sale of this equipment will not alter the basic military balance in the region”.
Για ποιο λόγο αναφέρεται αυτή η φράση μέσα στη σύμβαση των ελικοπτέρων μας;

Doric

Αυτη η φραση υπαρχει σε ολες τις ανακοινωσεις της DSCA.Δεν σημαινει κατι.

photographix

“Και επειδή στο Πολεμικό Ναυτικό βλέπουν το μέλλον πως εξελίσσεται, απαντούν ήδη στην τουρκική προμήθεια των έξι γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 με την εκδήλωση ενδιαφέροντος (Letter of Request) για την απόκτηση ακόμη τριών MH-60 ROMEO”C.p.

Θετική εξέλιξη. Μένει να δούμε αν θα πάρουμε NSM,γιατι διαφορετικά μισές δουλειές κάναμε πάλι.
Επίσης ο εκσυγχρονισμός των παλαιότερων seahawk,πρέπει να προχωρήσει.

Vassilis13

Ωραια αλλο ενα συμβόλαιο που πήρε η ΛΜ….κ καλα καναμε στην συγκεκριμένη περίπτωση οπότε μην φαμε τις mmsc στην μάπα.

tnt-am

Σιγά μην αρκεστεί ο φαταουλ με F16 και Romeo

eclipse82

Αγαπητή “ΠΤΗΣΗ”, σχετικά με τα παλιότερα S-70 του Π.Ν. υπάρχει κάποια πρόβλεψη για αναβάθμιση; Κρίνεται απαραίτητη η αναβάθμισή τους εν όψει της εισόδου σε υπηρεσία των τουρκικών Τ214, ή στην παρούσα κατάστασή τους θεωρούνται επαρκή απέναντι στην νέα απειλή;

THAN

Υπέροχα νεα…..

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ποιος προστατεύει την ποντοπόρο ναυτιλία; Πόσο έτοιμοι είμαστε για τις μελλοντικές προκλήσεις;

Γράφει ο Ηρακλής ΜαρδύρηςΣτις 13 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε ένα άρθρο στη Frankfurter Allgemeine Zeitung το οποίο επισκιάστηκε όπως ήταν αναμενόμενο από την επικαιρότητα του κορωνοϊού,...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΞΕΛΙΞΗ: 3 επιπλέον ελικόπτερα MH-60R, συνολικά 7 για το ΠΝ, εστάλη...

11
 Μετά την υπογραφή το περασμένο Ιούλιο της LoA για 4 ελικόπτερα MH-60R, σε μια εξαιρετικά προνομιακή τιμή όπως είχαμε γράψει, το ΠΝ έστειλε αίτημα...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 4.49 €
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 May

Αγορά 4.49 €
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 4.49 €

Related News

ΕΞΕΛΙΞΗ: 3 επιπλέον ελικόπτερα MH-60R, συνολικά 7 για το ΠΝ, εστάλη αίτημα ενεργοποίησης της προαίρεσης!

 Μετά την υπογραφή το περασμένο Ιούλιο της LoA για 4 ελικόπτερα MH-60R, σε μια εξαιρετικά προνομιακή τιμή όπως είχαμε γράψει, το ΠΝ έστειλε αίτημα...

Τεχνικές τροποποιήσεις στο πλοίο λογιστικής υποστήριξης LSS Vulcano με νέο ραντάρ

Η OCCAR-EA (Οργανισμός Κοινής Αμυντικής Συνεργασίας) εκ μέρους της Ιταλίας ως Συμμετέχοντος Κράτους, και η Προσωρινή Κοινοπραξία αποτελούμενη από την Fincantieri και την εταιρεία...

Βιντεο: Επίδειξη παροχής στοιχείων βολής σε πυροβολαρχιες επακτιων πυραύλων RBS-15 από σουηδικά NH90

Σουηδικά ελικόπτερα AW139 και NH90 παρείχαν δεδομένα στοχοποιησης σε επακτια πυροβολαρχία αντιπλοικών πυραύλων RBS-15 κατά τη διάρκεια της άσκησης.https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=w0lgCT0KiT8Σύμφωνα με δελτίο τύπου στις 28...