Τρεις οι υποψήφιοι για τη νέα κορβέτα της Βουλγαρίας

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Βουλγαρικό Ναυτικό περιμένει από τρεις εταιρείες να καταθέσουν προσφορές στον διαγωνισμό απόκτησης νέας κορβέτας.

 

Όπως μεταδίδει το «Defense News», οι εταιρείες είναι η γερμανική Lurssen, η ιταλική Fincantieri και η εγχώρια MTG Dolphin. Οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν μέχρι την επόμενη Τρίτη.

 

Η Βουλγαρία φιλοδοξεί να επενδύσει $567 εκατ. για την αγορά δύο κορβετών, η πρώτη από τις οποίες πρέπει να ενταχθεί σε υπηρεσία μέσα στο 2023. Η δεύτερη κορβέτα οφείλει να παραδοθεί στο Βουλγαρικό Ναυτικό το 2024.

 

Η Βουλγαρία στρέφεται σε εγχώριας σχεδίασης κορβέτα;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Chris Ain.
Guest
Chris Ain.

Τους στείλαμε τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους κάναμε “μάγκες”!

Nestoras
Member
Noble Member
Nestoras

Αυτοί εγχώρια, εμείς “δοκιμασμένες”! Λες και έχουν πολεμήσει οι Gowind ή οι Sigma!
Δεν γνωρίζω πόσο προχωρημένο είναι το σχέδιο της Als 100, αλλά ειδικά για κορβέτα ή “κορβετοφρεγάτα” (όπως η Als 100), πρέπει να το τολμήσουμε! Για Φρεγάτα αεράμυνας περιοχής ας πάμε σε κάτι άλλο. Έλεος όμως οι Βούλγαροι να βγαίνουν ναυπηγοί και εμείς “εισαγόμενοι”!

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Μα δε λέει πουθενά ότι πήγαν προς εγχώριο, απλά ότι υπάρχει και μια εθνική εταιρεία στο διαγωνισμό. Πέραν αυτού, οι Gowind ή οι Sigma δεν έχουν πολεμήσει, αλλά οι προκάτοχοί τους έχουν. Το κόστος της απειρίας στη ναυπήγηση φάνηκε χαρακτηριστικά στην ιαπωνική πλευρά στον Β’ΠΠ όπου έχασαν πολλά πλοία (ειδικά μεγάλες ναυτικές μονάδες, αεροπλανοφόρα θωρηκτά κλπ) λόγω κατασκευαστικών ανεπαρκειών που πολλαπλασίασαν τα αποτελέσματα των αμερικανικών χτυπημάτων. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, όλα αυτά μικρή σημασία έχουν αφού η Ελλάδα όχι μόνο δεν έχει την τεχνογνωσία για να σχεδιάσει πλοίο, αλλά ούτε και τα λεφτά αφού δε μπορούμε να καλύψουμε το κόστος… Read more »

alexmark
Guest
Alex

Πολύ σωστός! Μας έχουν πρήξει με τις εθνικές ναυπηγήσεις σε διαλυμένα (ιδιωτικά) ναυπηγεία που δε μπορούν να τελειώσουν δύο πυραλαυκάτους, σε μια χώρα που οικονομικά θα παραπαίει για πολλά χρόνια (και θα αποπληρώνει τεράστια χρέη) μεταξύ φθοράς και αυθαρσίας, Η σχεδίαση ναυπήγηση-δοκιμές-πιστοποίηση ενός αξιόπιστου πολεμικού είναι είναι πολύ ακριβό και αβέβαιο εγχείρημα, ειδικά για χώρες τεχνολογικά πολύ καθυστερημένες.

rooster
Member
Active Member
rooster

Να προτείνουμε στην Βουλγαρία την Als 100, προσαρμοσμένη φυσικά στις απαιτήσεις τους.. twisted