Επέτειος Συμπλήρωσης 30 Χρόνων από την Ίδρυση της 331Μ

2
881
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη, η τελετή εορτασμού της επετείου συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση της 331 Μοίρας (331Μ), στην 114 Πτέρυγα Μάχης, στην Αεροπορική Βάση Τανάγρας.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΑ, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και προσκλητήριο Πεσόντων Αεροπόρων της 331Μ, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής Μοίρας από τον Διοικητή της Μοίρας, Αντισμήναρχο (Ι) Χρήστο Κοντσέ, στατική έκθεση αεροσκαφών και επίδοση αναμνηστικών σε διατελέσαντες Διοικητές, Αξιωματικούς Επιχειρήσεων και Αρχιμηχανικούς της Μοίρας.

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, διατελέσαντες Διοικητές της 331Μ, εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό, το οποίο έχει υπηρετήσει στη Μοίρα, καθώς και προσκεκλημένοι.

 

Με τη σειρά μας, να τονίσουμε ότι η 331Μ έχει αξιοποιήσει σε διαφορετικές φάσεις της λειτουργίας της τον AM-39 Exocet, όσο επιχειρούσε μαχητικά Mirage 2000EGM/BGM, και τον SCALP-EG, με τα μαχητικά Mirage 2000-5 Mk2.

 

Mirage 2000-5Mk2 – Μήπως η λύση για την επόμενη ημέρα στην ελληνική αναχαίτιση είναι ήδη εδώ;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Πολύ πρόσφατα συζητούσα με έναν επιτελάρχη του ΓΕΑ για το αν χρειαζόμαστε F-35B. Μου εξήγησε πως έχουν τα πράγματα. Μέσα σε όλα μου είπε ότι σε μία σύρραξη τα πρώτα 40 λεπτά της ώρας είναι τα πιο κρίσιμα για τις αεροπορικές επιχειρήσεις. Έτσι λοιπόν σε αυτά τα πρώτα 40 λεπτά πρέπει να έχουμε διαθέσιμα όσο πιο πολλά μαχητικά αεροπλάνα. Έτσι με τα λεφτά που θα δίναμε για F-35B (30% ακριβότερο του F-35A, και όχι μόνο..) με τα ίδια λεφτά πρέπει να αγοράσουμε περισσότερα F-35A. Μιας που συζητώντας για τις αεροπορικές επιχειρήσεις το έφερε η κουβέντα για τους τύπους μαχητικών της… Read more »

GUS
Guest
GUS

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ