Π&Δ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 116ΠΜ-335Μ

15
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Επειδή μάλλον υπάρχουν κάποιοι που ρωτάνε εάν υπάρχει τεύχος ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, το τεύχος μας Νο 375 βρίσκεται στα περίπτερα.

Κύριο θέμα οι Τίγρεις του Αιγαίου

Όλα τα ονόματα των Μοιρών της ΠΑ έχουν έναν ισχυρό συμβολισμό, αλλά σπάνια ένας τέτοιος προσδιορισμός υπογραμμίζει με τόσο ταιριαστό τρόπο τον χαρακτήρα κάποιας από αυτές όπως στην περίπτωση της 335: «Τίγρεις» για τη δύναμη, την ισχύ πυρός και τη δυνατότητα πληγμάτων ακριβείας των αεροσκαφών αλλά και την αποφασιστικότητα Ιπταμένων και Τεχνικών να παραμένουν στην κορυφή της αποτρεπτικής ισχύος της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιχειρώντας με το καλύτερα εξοπλισμένο μαχητικό σε ελληνική υπηρεσία οι Ιπτάμενοι της 335 Μοίρας είναι οι αναμφισβήτητοι κυρίαρχοι των ουρανών του Αιγαίου και μετατρέπουν κάθε εισβολέα σε θήραμα! Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των F-16 Block 52M με τις σύμμορφες δεξαμενές CFT και τη ραδιοζεύξη Link 16 δίνουν τεράστιες δυνατότητες υπεράσπισης των ελληνικών συμφερόντων σε όλες τις περιοχές ενδιαφέροντος της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου. Τα «νύχια της τίγρης», που δεν είναι άλλα από τα βλήματα IRIS-T και AIM-120C-7 και τα ειδικά όπλα JSOW, EP2 και JDAM, οπλίζουν την πιο ισχυρή Μοίρα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας. Είναι επίσης η μοναδική πλέον Μοίρα της ΠΑ που υλοποιεί τακτική αναγνώριση αξιοποιώντας το ατρακτίδιο DB-110.

335M – F-16 Block 52M

Ένας συνδυασμός που μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιοδήποτε τακτικό περιβάλλον, να παρέχει τον διάδρομο του “air superiority”, να εξασφαλίζει δια μέσου αυτού το “destroy” με τα πιο σύγχρονα όπλα που διαθέτει το οπλοστάσιο της ΠΑ και τέλος να αποκομίζει την εικόνα “Recce” της αξιολόγησης-επαναστοχοποίησης.

Μάθετε περισσότερα στο τεύχος μας ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolas
Guest
Nikolas

Μεγάλο κρίμα που δεν πήραμε κι τα υπόλοιπα 10 F16, θα ήταν μεγάλη ανάσα.Μονο 30 με Link 16 το 2017 …είμαστε πίσω . 30 F16M & 25 M2000-5 είναι η αιχμή του δόρατος μέχρι να εμφανιστούν τα F35 με METEOR των απέναντι .Τοτε δύσκολα τα πράγματα .

sotbak
Member
sotbak

Συμφωνούμε, αλλά τώρα τι πρέπει να γίνει; Για την αντιμετώπιση των Φ-35 των Τούρκων απαιτούνται φ-35 ή εκσυγχρονισμός του δικτύου αεράμυνας (π.χ. passive radars) και αναβάθμιση των Φ-16 σε viper. Αρκεί αυτό; Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό γιατί άλλο να κατευθύνεις τα οικονομικά σου σε αγορά ενός ακριβού όπλου όπως το Φ-35 και άλλο να καταφέρεις να “διαβάζεις” τα Φ-35 με τα αναβαθμισμένα επίγεια και ιπτάμενα ραντάρ και να αποκτήσεις δυτικό μαχητικό εναέριας υπεροχής δικινητήριο (Φ-15 silent eagle λέω εγώ ή rafale III με aesa) και να σκίζεις στον αέρα γιατί το Φ-35 υστερεί στον τομέα αυτό.

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Άμα το F-16 δεν έχει AESA (80-81-83)..δεν λέει μία..

Defencegreece
Guest

Loadout με 4ΧJOSW απο τα Ελληνικα F-16? Ενδιαφερον…

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Απλή τακτική και τίποτε περισσότερο.. ή 6 ΑΙΜ-120

Άλεξ
Guest
Άλεξ

Συγγνώμη για το Off-Topic, αλλά θεωρητικά, θα μπορούσαν τα F-4E PI 2000 να φορέσουν IRIS-T;
Ρωτώ, επειδή είχα διαβάσει για επιτυχημένες δοκιμές σε γερμανικά F-4E ICE στα πλαίσια του προγράμματος αναβάθμισης με το APG-65.
Εάν ναι, γιατί δε χρησιμοποιούνται επί των Φάντομ; Μήπως, επειδή χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον μόνο για αποστολές BVR;

Anastasios
Guest
Anastasios

Δοκιμές τον Γερμανόν IRIS-T με F4 Phantom

https://m.youtube.com/watch?v=4r2nrzHTR_o

Πολλούς χαιρετισμούς απο την Γερμανία και ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την πολύ καλή σας ιστοσελίδα!