Πρωτιά της 336 Mοίρας στη TLP 2017!

9
2843
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, η 336 Μοίρα της 116 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Αράξου, συμμετείχε στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2017 του Tactical Leadership Programme (TLP), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 116ΠΜ τέσσερα (4) αεροσκάφη F-16 Block 52+ advance και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και Ελεγκτές Αεράμυνας και προσωπικό ειδικότητας Πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, η 336 Μοίρα ανέλαβε αποστολές προστασίας μικτών σχηματισμών (COMAO), με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Στην εν λόγω εκπαίδευση οι Ιπτάμενοι της 336Μ πρώτευσαν μεταξύ των πληρωμάτων όλων των χωρών που συμμετείχαν, σε τομείς της εκπαίδευσης.

(κείμενο και φωτογραφίες: Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ιστότοπος)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aris
Guest
Άρης

Μπράβο στα πληρώματα και σ´όλο το προσωπικό!
Όταν θα έρθουν τα στελθ μάλλον δεν θα παίξουν σε TLP έ;

ACHERON
Guest
ΑΧΕΡΩΝ

Πώς αξιολογεί ἡ «Π» αυτήν την είδηση; (ἄν είναι εύκολο)

ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Admin
Noble Member

Δεν είναι εύκολο
Η TLP έχει τα δικά της στάνταρτ και είναι (πολύ) περισσότερο σχολείο παρά άσκηση.

G-loc
Guest
gloc

Χωρίς να θέλω να μειώσω τις επιτυχίες και τις πρωτιές της Π.Α. στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα…θεωρώ ότι τα στάνταρτ του προσωπικού που αποστέλονται για εκπαίδευση από την Π.Α. είναι ανώτερα των άλλων χωρών…..τα στελέχη μας είναι σχετικά έμπειρα και να σημειωθεί ότι πολλές χώρες που λαμβάνουν μέρος δεν διαθέτουν αντίστοιχα ΚΕΑΤ/ΣΟΤ.Γι’ αυτό και η καίρια αποστολή του TLP είναι η εκπαίδευση σε αποστολές COMAO που οι δικοί μας τα έχουν για “ψωμοτύρι”…

ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Admin
Noble Member

Έχετε δίκαιο αν και υπάρχουν και άλλες πτυχές. Παλαιότερα είχε γίνει προσπάθεια να στέλνονται σε ασκήσεις περισσότεροι νεότεροι χειριστές για να μάθουν. Δεν ξέρουμε εάν αυτό το καθεστώς ισχύει και θα είναι μια ερώτηση προς τον νέο Α/ΓΕΑ στην επόμενη συνάντηση που θα έχει με δημοσιογράφους (ελπίζουμε όχι στο τέλος της θητείας του). Σημειώστε επίσης ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εκπαιδεύονται σε κάποιο βαθμό στις ΗΠΑ ενώ λαμβάνουν συχνά και μέρος σε πολυεθνικές ασκήσεις τόσο εντός Ευρώπης όσο και στις ΗΠΑ. Το ΚΕΑΤ/ΣΟΤ δεν είναι ελληνικό αποκλειστικότητα. Πολλές αεροπορίες διατηρούν αντίστοιχες δομές.

Gilan
Guest
Gilan

Ένας βασικός παράγοντας σύγκρισης είναι οι ώρες πτήσης που έχουν οι αποστολές μας. Όπως λέτε «Παλαιότερα είχε γίνει προσπάθεια να στέλνονται σε ασκήσεις περισσότεροι νεότεροι χειριστές για να μάθουν», οι αντίστοιχοι των άλλων χωρών έχουν ίδιες ώρες με μας; Εάν εμείς στέλνουμε έμπειρους χειριστές και οι άλλοι άπειρους, είναι λογικό να είμαστε καλύτεροι.

ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Admin
Noble Member

Το πιάσατε το υπονοούμενο, αν και αυτό αφορούσε κυρίως ασκήσεις. Όπως είπαμε το TLP είναι σχολείο με πολλαπλές μάλιστα ενότητες κάθε χρόνο και εμείς μετέχουμε σε κάποιες.

Andreas
Guest
Ανδρέας

το έμπειροι είναι και σχετικό . Αν ένας χειριστής βάζει 200 ώρες τον χρόνο και ένας άλλος 180 , τότε και χαμηλότερου βαθμού να είναι θα είναι πιο έμπειρος. πχ ένας υποσμηναγός μπορεί να ξεπερνά έναν σμηναγό που έχει 2 χρόνια στον βαθμό

Γιαννης
Guest
Γιαννης

Θυμόμαστε τους δυο χειριστές της 341 που αγναντεύοντας το μπλε του ουρανού χάθηκαν στην απεραντοσύνη του,στο ΤLP του Γενάρη του ’15 στο albacete.Αιεν υψικρατείν παιδιά.

Card image