Τίτλοι τέλους για την 339Μ στις 31 Οκτωβρίου;

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 θα γίνει η αναστολή λειτουργίας της 339 Μοίρας Παντός Καιρού “ΑΙΑΣ” στις εγκαταστάσεις 117ΠΜ στην Ανδραβίδα, επισημαίνει δημοσίευμα της ιστοσελίδας “patratora.gr”.

Η απόφαση για το κλείσιμο της 339 ήταν γνωστή εδώ και αρκετό διάστημα και σχετίζεται με το πρόγραμμα εξορθολογισμού στη διοικητική δομή της ΠΑ. Τμήμα του προσωπικού και το υλικό θα μεταβιβαστεί στην 338 Μοίρα “ΑΡΗΣ”, την έτερη πολεμική μοίρα της αεροπορικής βάσης. Υποδομές της 339 Μοίρας αναμένεται να υπαχθούν στο ΚΕΑΤ για την καλύτερη κάλυψη των αναγκών της πολυεθνικής άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ.

Πιο επίσημη εκδήλωση για το γεγονός θα γίνει κατά την Εορτή της ΠΑ στις 8 Νοεμβρίου. Η 339 Μοίρα συγκροτήθηκε το 1952. Υπό την σκέπη της πέταξαν έκτοτε πολεμικά αεροσκάφη F-84G, F-84F και F-4E. Μετά την αναστολή της λειτουργίας της 339Μ, η 338Μ θα έχει το προνόμιο να είναι η μοναδική που θα επιχειρεί τα θρυλικά “Φαντάσματα”.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
p270
Member
p270

θα αποσυρθούν η θα γίνουν όλα μια μοίρα ;

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Θα περάσουν στην 338Μ

Λάμπης
Guest
Λάμπης

Θα γίνει τελετή στις 31 Οκτωβρίου. Και το καλύτερο… Αυτή τη βδομάδα βάφεται επετειακό ph 4 για την περίσταση.

ΝΑΥΤΗΣ
Guest
ΝΑΥΤΗΣ

Σιγα σιγα τα Φαντομ τελειώνουν την καριέρα τους ..Ένα αεροσκάφος μύθος μες στην ΠΑ που με αυτά στης αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα άλλαξε επίπεδο …Ένα αεροσκάφος που για την σημερινή εποχή είναι ο εφιάλτης των μηχανικών είναι πολύπλοκο θέλει πολλές εργατοώρες συντήρηση μετα από κάθε πτήση …. Πίνει πολύ καπνίζει πολύ και κάνει θόρυβο ….Όσοι έχουν πετάξει μαζί του το λατρεύουν μέχρι παρεξηγησεως.Η εποχή των Φάντομ έχει τελειώσει ώμος έχει αλλάξει η αεροπορική τακτική και μάχη καιρός να ξεκουραστεί ο θρύλος των αιθερων…… ..Τώρα που γράφω τα ακούω που κάνουν νυχτερινές λόγο κατοίκησης κοντά στην 117 ΠΜ ..

PH II
Guest
PH II

Unfair πάντως! Αν έπρεπε να μείνει μία Μοίρα F-4E, ιστορικά θα έπρεπε να είναι η 339. Αυτή εξοπλίστηκε πρώτη με τα F-4E. Πρώτος Μοίραρχος ο Σωτήρης Κοντογιάννης, μετά ο Στέφανος Σκρέκας.

tsimuha2
Guest
tsimuha2

“Σιγα σιγα τα Φαντομ τελειώνουν την καριέρα τους”

Μην λες τετοια, τι θα κανω εγω μετα !

Andreas
Member
Andreas

Την κατάρα μου να έχει ο υπαίτιος!