Η 341Μ στην TLP 3/2017

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Η 341 Μοίρα συμμετείχε στην 3η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2017 του προγράμματος TLP (Tactical Leadership Programme), στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν από την 111 ΠΜ τέσσερα αεροσκάφη F-16 Block 50 και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό, καθώς και Ελεγκτές Αεράμυνας και προσωπικό ειδικότητας Πληροφοριών.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης η 341 Μοίρα ανέλαβε αποστολές προστασίας μικτών σχηματισμών (COMAO) από εχθρική αεράμυνα, με σκοπό την εξοικείωση και τη συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα και πάλι με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας στην εν λόγω εκπαίδευση το ιπτάμενο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας πρώτευσε για άλλη μια φορά μεταξύ των πληρωμάτων όλων των χωρών που συμμετείχαν σε αυτήν.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Andreas
Member
Andreas

Πάλι καλά που μπαίνει και καμιά ώρα πτήσης. Θα ήταν καλό ένα άρθρο για το επίπεδο εκπαίδευσης της ΠΑ σήμερα, όσα τουλάχιστον επιτρέπει η ασφάλεια να ειπωθούν.

Giorgos tsagaris
Guest
Giorgos tsagaris

Δηλαδη αν δεν πρωτευαν (και παλι) το θα λεγαμε για τις ωρες πτησης?

Andreas
Member
Andreas

Πρέπει να το λέμε γιατί αν πέσει το επίπεδο κάποια στιγμή δεν θα πρωτεύουν. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της ΠΑ είναι η άριστη εκπαίδευση που την έχουμε πληρώσει με αίμα. αυτό το κεφάλαιο δεν πρέπει να το αφήσουμε να απαξιωθεί παρά τη χρεοκοπία. Και οι επαρκείς ώρες πτήσης είναι το μέσο συντήρησης και επαύξησης του επιπέδου. Γι΄αυτό και το ΝΑΤΟ έχει θεσπίσει κατώτατο όριο τις 180 ώρες το χρόνο και η ΠΑ τις 200.
Επίσης δεν πιστεύω ότι ο εξομοιωτής υποκαθιστά την πραγματική πτήση.

Γιαννης
Guest
Γιαννης

Το στεφανι στο μνημειο για τους νεκρους μας της 341, την μαυρη δευτερα στις 25 του γεναρη του 2015 στην TLP/1 στο Albacete.Δεν τους ξεχνουμε.