Μείζον περιστατικό με F-16 (ΑΝΑΝΕΩΣΗ)

6
3753
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

F-16 Blk-52+

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες  οι ζημιές στο αεροσκάφος αναφέρωνται ως περιορισμένες και έτσι το F-16 ίσως είναι επισκευάσιμο. Όλα βέβαια είναι θέμα κόστους και να υπενθυμίσουμε και με τη ευκαιρία την παλαιότερη περίπτωση της ανακατασκευής μετά από μείζον  περιστατικό διθεσίου F-16D Block 30, που είχε καεί σε μεγάλο μέρος tης ημιπτέρυγας και της κοιλιακής ατράκτου μετά από έξοδο από τον διάδρομο στην 111 ΠΜ.

——————————————————————-

Αδιευκρίνιστο στις περισσότερες διαστάσεις παραμένει το μείζoν περιστατικό στο οποίο ενεπλάκη νωρίτερα σήμερα F-16 στην 115 ΠΜ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΑ: «Τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2016, σε μονοθέσιο αεροσκάφος F-16C Block 52+ της 343Μ της 115 Πτέρυγας Μάχης (115ΠΜ/343ΠΜ) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην αριστερή πτέρυγα του αεροσκάφους, κατά τη διάρκεια της τροχοδρόμησης. Ο κυβερνήτης, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του, εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ακινητοποίησε άμεσα και ασφαλώς το αεροσκάφος, ενώ το προσωπικό του αεροδρομίου κατέσβησε άμεσα την πυρκαγιά. Συγκροτήθηκε Αρμόδια Επιτροπή, η οποία διεξάγει έρευνα για τα αίτια του περιστατικού».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε μετά την έξοδο του αεροσκάφους από το καταφύγιο και ενώ τροχοδρομούσε. Από την άλλη φήμες για καταστροφική αστοχία κινητήρα δεν επιβεβαιώνονται.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Ορίστε, φέρ’ ειπείν..εάν είχαμε τα P3B δεν θα είχαμε παραβιάσεις και ούτε θα κινδύνευε κόσμος.

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εξ’ισου ενδιαφέρουσα θα είναι και η ανάλυση της αντίδρασης της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης. Καθώς το αεροδρόμιο είναι και βάση του ΝΑΤΟ, αλλά χρησιμοποιείται και από πολιτικές πτήσεις αναρωτιέμαι ποια αρχή είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών – στις “κανονικές” Πτέρυγες Μάχης είναι η Π.Υ (αν δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα) ενώ στις Σμηναρχίες το Σμήνος Επιχειρησιακής Υποστήριξης. Αρα το θέμα είναι αν η αντίδραση των πυροσβεστών ήταν μέσα στις προδιαγραφές – χρόνοι, μέθοδοι πυρόσβεσης γιατί ο ίδιος ο μηχανισμός που αντιμετώπισε σήμερα το περιστατικό, ενδέχεται το ερχόμενο καλοκαίρι να αντιμετωπίσει ένα περιστατικό με ένα γεμάτο Boeing… Read more »

Manolis
Guest
manolis

Το αεροσκαφος που πηρε φωτια σε μια καπως πιο κοντινη φωτο μετα την κατασβεση της φωτιας. Αν δεν απατωμαι, βρισκεται στο τελος του τροχοδρομου, λιγο πριν το κατωφλι του διαδρομου απογειωσης:
http://parakritika.gr/2016/11/02/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-f-16-%CF%83%CF%84/