Ανεπαρκή τα €4 δισ. επιπλέον για τον αμυντικό προϋπολογισμό της Γερμανίας

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πεπαλαιωμένος εξοπλισμός, προβλήματα διαθεσιμότητας μέσων και η μόνιμη… “γκρίνια” των ΗΠΑ για την αύξηση των αμυντικών δαπανών της Γερμανίας στα πλαίσια των νατοϊκών της υποχρεώσεων, υποχρεώνει το Βερολίνο να διοχετεύσει περισσότερα κονδύλια στην άμυνα, αν και το πόσο των €4 δισ. μάλλον δεν επαρκεί για να καλύψει τα κενά.

Οι χώρες-μέλη του NATO έχουν δεσμευτεί να διαθέτουν το 2% του ΑΕΠ τους στην άμυνα, αλλά η άρνηση πολλών χωρών να εκπληρώσουν αυτό το στόχο, έχει προκαλέσει τη μήνη του Αμερικανού Προέδρου Ντ. Τραμπ, ο οποίος έχει ευθέως κατηγορήσει τη Γερμανία πως δε δαπανά αρκετά για αυτό το σκοπό.

Το Βερολίνο σχεδιάζει να ξοδέψει για την άμυνα το 1,3% για το 2019, 1,28% για το 2020, 1,27% για το 2021 και 1,23% του ΑΕΠ για το 2022.

Οι Γερμανικές ΕΔ, πάσχουν από σοβαρές ελλείψεις υλικών και χαμηλή διαθεσιμότητα μέσων, όπως αεροσκάφη, άρματα μάχης, μονάδες στόλου κτλ. Πολλές μονάδες του Γερμανικού Στρατού που είναι ενταγμένες στο επιχειρησιακό σχέδιο του NATO, δε διαθέτουν χειμερινές στολές, αλεξίσφαιρα γιλέκα, σκηνές κτλ.

Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός για την άμυνα θα πρέπει να ψηφιστεί από τη Bundestag το προσεχές φθινόπωρο, αλλά τα €4 δισ. μάλλον δεν επαρκούν, διότι είναι γνωστό πως ο Γερμανικός Στρατός απαιτεί επιπλέον €12 δισ. για κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών.

Διαβάστε επίσης

Η Luftwaffe έχει… ξεμείνει από ετοιμοπόλεμα Eurofighter

Μόλις 4 γερμανικά Eurofighter σε επιχειρησιακή κατάσταση σύμφωνα με το Spiegel

H Γερμανία… «λουφάρει» στις στρατιωτικές της υποχρεώσεις…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •