46 SM-2 Block IIIA για τη Δανία, «έλεγχος τιμών»

11
1694

Το πολεμικό ναυτικό της Δανίας πρόκειται να προμηθευτεί 46 πυραύλους επιφανείας – αέρος SM-2 Block IIIA, όπως κάνει γνωστό η DSCA. Το δανέζικο αίτημα απόκτησης των SM-2 Block IIIA συνοδεύει συναφής εξοπλισμός και υλικά. Εφόσον το πακέτο ενεργοποιηθεί στο σύνολό του, το κόστος θα φθάσει τα $152 εκατομμύρια.

 

Τους SM-2 Block IIIA θα αξιοποιήσουν οι τρεις φρεγάτες Α/Α Περιοχής κλάσης Iver Huitfeldt.

Notify of
Αντώνης
Guest
Αντώνης
Offline

Τζάμπα πράμα… Γιατί οι Δανοί, αιτήθηκαν block-IIIA και όχι IIIB ή και SM-6

Spirit
Guest
Spirit
Offline

Οι SM-6 δεν αποδεσμεύονται ακόμα, πιθανότατα block-IIIA ώστε να συμπληρώσουν απόθεμα που ήδη έχουν

Αντώνης
Guest
Αντώνης
Offline

Βασικά, έχουν αποδεσμευτεί από το 2017. Ειδικά για χώρες όπως η Δανία, δεν βλέπω που θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα. Δεν μιλάμε για κάτι εξωτικό. Κοτσαρανε τον ερευνητή του AIM-120 στον SM-2. Ειδικά όμως το θέμα πωλήσεων IIIA αντί IIIB, δεν το καταλαβαίνω. Κόστος;

Γ.Μ.
Guest
Γ.Μ.
Offline

Το μοναδικό έκδοχο του μοντέλου Block-IIIB που υφίσταται σήμερα, είναι βελτιστοποιημένο για χρήση από πλοία με το σύστημα Aegis. Συνεπώς, για τα δανέζικα πλοία που δεν είναι εφοδιασμένα με αυτό, ήταν λογικό να επιλεγεί το μοντέλο Block-IIIA η οποία προφανώς θα είναι και φθηνότερη (καθώς δεν διαθέτει μόνο αισθητήρα αντί διπλού στο Block-IIIB). Από εκεί και πέρα, στο SM-6 δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Σίγουρα είναι πολλά παραπάνω από αυτό που περιγράφετε, καθώς πέραν των πολλαπλών μεθόδων καθοδήγησης, του GPS κλπ., προσφέρει ακόμη διαμορφώσεις εναντίον διαφορετικών στόχων (συμπεριλαμβανομένων αντιβαλλιστικών και αντιπλοικών ικανοτήτων) που δεν διαθέτουν οι SM-2, αλλά και… Read more »

Γιώργος70
Guest
Γιώργος70
Offline

Βασικα δεν γίνεται λόγω διαοφορετικων band στο datalink
Τα X band οπως APAR IIIA
Τα S band οπως SPY-1 IIIB
Θεωρητικα στα Dual Band μπορει ισως να επιλεξεις
https://www.raytheon.com/capabilities/products/dbr
Sm-6 κοστος 4.3 million 2011 δηλ 7 million σημερινα

HELLAS
Guest
HELLAS
Offline

Η τιμή κατασκευής που αναφέρεται στη wikipedia έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και αν ναι πως και δεν μας ενδιαφέρει αυτός ο τύπος πλοίου ;

Thras
Guest
Thras
Offline

3 εκ $ ο ενας. Δεν τους λες και φτηνους εκτος αν περιλαμβανουν επιπλεον υλικα στις προαιρεσεις…

ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ
Guest
ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ
Offline

HELLAS οι Δανοί μας πρότειναν να πλοία τους αλλά εμείς δεν τα θέλαμε!!!!!!!!!!!!

Οι Frem ήταν καλυτερές;;;;;;;;;;;;;

HELLAS
Guest
HELLAS
Offline

Έμενα ρωτάς; τι είμαι κανάς πολιτικός η υπεύθυνος εξοπλιστικών ; χαχαχα
Σαν πλοίο αεράμυνας κερδίζουν οι Δανοί με διαφορά βεληνεκούς , ποσότητας, κόστος κτήσης και αριθμό αντιπλοϊκών πυραύλων. Τώρα όσο αφορά ραντάρ ανθυποβρυχιακό πόλεμο και scalp(κρούση δλδ) δεν γνωρίζω.

HELLAS
Guest
HELLAS
Offline

Αν όμως με ρωτάς προτιμώ τις ολλανδικές και ας είναι κομματάκι ακριβότερες από των Δανών αξίζουν τα λεφτά τους!
Δεν νομίζω κάνεις στο πολεμικό ναυτικό να έχει θέμα και με τις ήδη υπάρχοντες φρεγάτες των ολλανδικών S(Έκτος του οτι γέρασαν)!

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Offline

Πόσες χώρες στον κόσμο έχουν αγοράσει τις δανέζικες φρεγάτες ?? Μα φυσικά η απάντηση είναι καμμία. Εμείς λέει δεν τα θέλαμε. Λες και είμασταν υποχρεωμένοι να τα θέλαμε… Παγκοσμίως οι κύριες αγορές οπλικών συστημάτων αποφασίζονται με πολιτικά κριτήρια. Δεν υπάρχουν πολιτικοί λόγοι για την αγορά δανέζικων φρεγατών από την Ελλάδα, όπως δεν υπάρχουν για την αγορά σουηδικών μαχητικών, κτλ. Η απόφαση υπέρ των γαλλικών φρεγατών πάρθηκε με πολιτικά κριτήρια γιατί οι γάλλοι μας παρείχαν πολιτική υποστήριξη στο θέμα των Σκοπίων. Με πολιτικά κριτήρια πάρθηκε και η απόφαση υπέρ των ΒΜΡ-3. Ακούς εκεί μας πρότειναν λέει οι δανοί τα πλοία τους… Read more »