Το Βρετανικό Ναυτικό εκσυγχρονίζει 50 CIWS τύπου Mk15 Phalanx, “έλεγχος τιμών”

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Μεγάλη Βρετανία πρόκειται να αποκτήσει συλλογές αναβάθμισης για 50 αντιβληματικά συστήματα Mk15 Phalanx, σύμφωνα με την ειδοποίηση της DSCA.

 

Οι συλλογές αναβάθμισης αφορούν τη βελτίωση του αισθητήρα ραντάρ του συστήματος και θα κοστίσουν δυνητικά $75 εκατομμύρια. Το Mk15 Phalanx κατασκευάζεται από την εταιρεία Raytheon και βρίσκεται σε υπηρεσία σε 24 πολεμικά ναυτικά. Μεταξύ των χρηστών του συστήματος είναι η Ελλάδα και η Τουρκία, με την τελευταία να έχει προχωρήσει στη σύναψη συμβολαίου για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων της από Block 0 στην έκδοση Block 1B Baseline 2.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spirit
Guest
Spirit

Αξιόλογο CIWS για τελευταία-τελευταία γραμμή άμυνας…

ivychris
Guest
ivychris

Το Baseline 1B, σύμφωνα με την Raytheon, με την αναβάθμιση του ρανταρ & εγκατάσταση FLIR, διασυνδέεται και με το RIM-116 RAM για μεγαλύτερη ακρίβεια βολής και ίσως είναι το αναγκαίο στάδιο για το RN, πριν την εφαρμογή της συμφωνίας Babcock-Raytheon για την ολοκλήρωση του προγράμματος laser directed energy weapon capability demonstrator (LDEW-CD) με χρήση laser παράλληλα με το 20mm Gatling για χαμηλά ιπτάμενους στόχους (cruise) ή UAVs… https://www.flightglobal.com/news/articles/raytheon-offers-phalanx-weapon-for-counter-uav-syste-425760/ Επίσης η Raytheon έχει τεστάρει ένα electric gun το οποίο αντικαθιστά τον πνευματικό κινητήρα του CIWS και δίνει τη δυνατότητα κυμαινόμενων βολών με αποτέλεσμα την ελάφρυνση του βάρους, την εξοικονόμηση πυρομαχικών, αύξηση… Read more »

Thras
Guest
Thras

Αναγκαία η αναβάθμιση και για τα ελληνικά συστήματα!