Εταιρία υψηλής τεχνολογίας αναπτύσσει “έξυπνο” βλήμα 57mm για τον Ρώσικο στρατό

1
Derivatsiya-PVO
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ρωσική Ένωση Έρευνας και Παραγωγής της Ρωσίας (μέρος του ομίλου Tecmash, θυγατρική της κρατικής εταιρείας Rostec) ολοκληρώνει σύντομα τη δημιουργία βλημάτων 57mm ελεγχόμενης έκρηξης δήλωσε ο αναπληρωτής CEO της Tecmash Group, Αλεξάντερ Κοτσκίν. “Η ιδέα και η τεχνολογία από άλλα μεγέθη βλημάτων θα ενσωματωθούν στο μικρότερο αυτό διαμέτρημα (57mm). Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές δυσκολίες σε αυτή τη διαδικασία αλλά γνωρίζουμε πώς να επιλύσουμε τα προβλήματα στο άμεσο μέλλον”, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.

Τα βλήματα ελεγχόμενης έκρηξης προορίζονται για το προηγμένο σύστημα Α/Α πυροβολικού Derivatsiya-PVO υποβάλλονταν ήδη σε προκαταρκτικές δοκιμές. Υπό αναπτυξη βρίσκεται επίσης ένα πολυλειτουργικό πυρομαχικό με τηλεχειριζόμενο πυροκροτητή ρυθμιζόμενο από ένα ειδικό πρόγραμμα τη στιγμή της πυροδότησης.

Ο αρχισυντάκτης του Arsenal of the Fatherland Βίκτορ Μουρακόφσκι εξήγησε στο TASS ότι το βασικό διαμέτρημα 30mm για τα Ρώσικα οπλικά συστήματα δεν ήταν πλέον αποτελεσματικό έναντι προηγμένων ξένων θωρακισμένων οχημάτων και μόνο βλήματα των 57mm θα μπορούσαν εφεξής να προκαλέσουν ζημιές. Επίσης, τα πυρομαχικά των 57 χιλιοστών ενισχύουν τις δυνατότητες για εναέριους στόχους αλλά και απέναντι σε ανθρώπινο δυναμικό, πρόσθεσε.

Οι νέες “πλατφόρμες μάχης” Armata, Kurganets και Bumerang αλλά και τα συστήματα αεροπορικής άμυνας των πεδίων μάχης, όπως το Derivatsiya-PVO, θα εφοδιαστούν με τα πυροβόλα 57 χιλιοστών, καταρχάς, ανέφερε ο εμπειρογνώμονας. Στο επόμενο στάδιο θα εφαρμοστούν και στον εκσυγχρονισμό στρατιωτικού εξοπλισμού προηγούμενης γενιάς, όπως το όχημα υποστήριξης αρμάτων μάχης BMPT, το πολεμικό όχημα πεζικού BMP-2 και άλλα.

Ήδη, πυροβόλα των 57 χιλιοστών τοποθετούνται στο βαρύ όχημα πεζικού T-15 (βασισμένο στο άρμα μάχης Armata) και στο αντιαεροπορικό σύστημα πυροβολικού Derivatsiya-PVO.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Flanker
Member
Noble Member
Flanker

ΤΡο συγκεκριμενο οχημα περναει σχεδον απαρατηρητο απο τον δυτικο τυπο,ενω ισως να σηκωνει πολυ πολυ συζητηση. Λιγοστες πληροφοριες ακι απο την ρωσικη πλευρα,ενω η αναπτυξη συνεχιζεται αλλα οχι με ενταση. Ιδιαιτεροτητες του συγκεκριμενου συστηματος κατ έμε:΄ 1.Το συστημα που -ισως-προοριζεται ανα αντικαταστησει,ειναι ανωτερο σε συστηματα σκοπευσης και σε ικανοτητες.εννοω το tunguska,το οποιο φερει και πυραυλους. 2.Το 2S38 Derivatsiya PVO δεν φερει πυραυλους ,και ρανταρ. 3.Φερει ισχυρο πυροβολο ομως ,και με 148 μεταφερομενα πυρομαχικα και με βληματα ελεγχομενης εκρηξης θα ειναι ικανο να αδρανοποιει καταστρεφει μεγαλο αριθμο στοχων που θα ηταν ισως ασυμφορο να καταστραφουν απο ΑΑ συστηματα βασιζομενα σε πυραυλους.… Read more »