Μέχρι 600 καινούρια ή ανακατασκευασμένα AH-64E Apache για τον αμερικανικό Στρατό!

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 93
  •  
  •  

Ο αμερικανικός Στρατός αποφάσισε να αναθέσει στη Boeing ένα πολυετές συμβόλαιο για την παραγωγή ή την ανακατασκευή μέχρι 600 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64E Apache.

Η δυνητική αξία του συμβολαίου ήταν μη ανακοινώσιμη, αν και θα αποτελούνταν από μία πενταετή σύμβαση πολυετούς διάρκειας ή μία ετήσια σύμβαση με δικαιώματα προαίρεσης για κάθε ένα από τα έτη 2022 έως και το 2026, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στρατού των ΗΠΑ που δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο.

Ο Στρατός σκοπεύει να αναθέσει το έργο της παραγωγής αποκλειστικά στη Boeing και δημοσίευσε τα σχέδιά του στο διαδίκτυο έτσι ώστε να δώσει και σε άλλες εταιρείες την ευκαιρία να υποβάλουν προσφορά ως υπεργολάβοι της Boeing.

Το 2017, η Boeing και η αμερικανική κυβέρνηση υπέγραψαν το πρώτο πενταετές συμβόλαιο αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσω του οποίου ο Στρατός καθώς και ένας ξένος πελάτης FMS θα γίνονταν οι πρώτοι χρήστες της τελευταίας έκδοσης “E” του Apache.

Στο πλαίσιο εκείνης της σύμβασης, ο αμερικανικός Στρατός επρόκειτο να παραλάβει 244 ανακατασκευασμένα Apaches, ενώ 24 νέας κατασκευής έπρεπε να παραδοθούν στον ξένο πελάτη.

Ο αμερικανικός στρατός αναβαθμίζει τα ελικόπτερα επίθεσης στην έκδοση “Ε” ως μέρος της προσπάθειάς του να διατηρήσει τον στόλο των επιθετικών ελικοπτέρων Apache αξιόμαχο μέχρι το έτος 2040.

Τον Μάρτιο του 2018, ο αμερικανικός στρατός ανέστειλε την αποδοχή όλων των ελικοπτέρων AH-64E λόγω των κινδύνων ασφάλειας και των δαπανών επιθεώρησης σε σχέση με ένα κρίσιμο απάρτιο του ελικοπτέρου συνδέει τον κύριο ρότορα του ελικοπτέρου με την άτρακτο και εξασφαλίζει ότι οι έλικες δεν θα αποκολληθούν εν πτήσει.

Αυτό το απάρτιο διαπιστώθηκε ότι μπορούσε να διαβρωθεί μέχρι το σημείο που θα παρουσίαζε αστοχία υπό καταπόνησ σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή σε παράκτια / θαλάσσια περιβάλλοντα με έκθεση του ελικοπτέρου σε αλάτι.

Υπήρξε τέτοια αστοχία του συγκεκριμένου απαρτίου το 2016 κι είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός AH-64D και τον θάνατο των δύο μελών του πληρώματος σύμφωνα με τον διευθυντή επιχειρησιακών δοκιμών και αξιολόγησης του Πενταγώνου.

Η Boeing ανταοποκρίθηκε στις απαιτήσεις του Στρατού ώστε να επανεκκινήσει την παραγωγή της στο Μέσα της Αριζόνα τον Αύγουστο του 2018, αλλά το θέμα φαίνεται ότι επηρέασε την εταιρεία και το χρονοδιάγραμμά παραδόσεων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το FlightGloal, το 2018 η Boeing δεν παρέδωσε ούτε ένα νέας κατασκευής ΑH-64 Apache σε σύγκριση με 11 το 2017. Το 2018, παρέδωσε μόνο 23 ανακατασκευασμένα AH-64, σε σύγκριση με 57 το 2017.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 93
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
antidrastis
Guest
antidrastis

Θα βγουνε συστηματα απο την αναβαθμηση . Ας εχουμε το νου μας για ομογενοποιηση σε D …

ariseagle
Member

Μήπως κάποια από τα D δεν αναβαθμιστούν; Θα ήταν πολύ καλό να μας παραχωρούνταν όπως τα kiowa με την προαίρεση να τα κάνουμε όλα E(μαζί με τα δικά μας D). Αλλά ξέχασα, εμείς δεν έχουμε λεφτά και έχουμε και εκλογές…

spirit
Guest
spirit

Αρκετά D δεν θα αναβαθμιστούν, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα στόλο με 36D και για να αντικατασταθούν και τα Α.

antidrastis
Guest
antidrastis

Θα ειναι δομικα τελειωμενα απ οτι λεει το αρθρο οποτε ας παρουμε εμεις τα ηλεκτρονικα και το βαλε-βγαλε δεν ειναι προβλημα
Μπορουμε να κανουμε κι ενα στοκ ανταλλακτικων απ αυτα που θα βγουνε

THAN
Member
Trusted Member
THAN

Αν τυχόν τους περισσεύουν καμιά 20 αριά …εδώ είμαστε….

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

36 χρόνια μετά την ένταξή του σε υπηρεσία, παραμένει (εξελισσόμενο) το κορυφαίο οπλικό σύστημα της κατηγορίας του. Σοφή πράξη η αγορά του αρχές της δεκαετίας του ’90 για τον ΕΣ. Μια καλή βάση (σκάφος με μεγάλες κινηματικες επιδόσεις, φορτίο, δεκτικό αναβαθμίσεων) είναι τελικά ανεκτίμητη …