- Advertisement -

Εντάχθηκε επίσημα στη δύναμη του στόλου η φρεγάτα FREMM ‘Normandie’

- Advertisement -

Η έκτη και τελευταία φρεγάτα FREMM ανθυποβρυχιακού ρόλου, η φρεγάτα ‘Normandie’, εντάχθηκε στις 3 Ιουνίου επίσημα στη δύναμη του Γαλλικού Ναυτικού (Marine Nationale).

Η DGA παρέλαβε την έκτη γαλλική φρεγάτα FREMM


Αυτό σημαίνει πως η φρεγάτα είναι έτοιμη πλέον να αναλάβει επιχειρησιασκή δράση. Το Γαλλικό Ναυτικό έχει παραγγείλει επίσημα 8 φρεγάτες FREMM που αποκαλεί “κλάση Aquitaine”, εκ των οποίων 6 σε ρόλο ASW για την αντικατάσταση των “Georges Leygues” και δύο ακόμα σε ρόλο AAW για την αντικατάσταση των “Cassard”.


Ο αρχικός στόχος των 17 πολεμικών πλοίων περικόπηκε αρχικά στα 15, κατόπιν στα 11 (9 ASW και 2 FREDA), μετά αναθεωρήθηκαν στα 15 για να πέσουν πάλι στα 8 αυτή τη φορά με τον αριθμό τους να συμπληρώνεται από 5 ακόμα φρεγάτες FTI.
Η φρεγάτα ‘Normandie’ ξεκίνησε τη ναυπήγησή της το 2014, καθελκύστηκε το 2018 και παραδόθηκε για δοκιμές το επόμενο έτος. Με την ολοκλήρωσή τους τον Ιούλιο του 2019 η φρεγάτα παραδόθηκε στην DGA (Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών) και ξεκίνησε μια μακράς διαρκείας ανάπτυξη στον Καναδά και τις ΗΠΑ δοκιμάζοντας τα διάφορα υποσυστήματά της πριν την οριστική της παράδοση. Στη διάρκεια αυτού του πλου έκανε χρήση και του συστήματος Link 22 για πρώτη φορά στα χρονικά του Γαλλικού Ναυτικού.

Γαλλικό Ναυτικό: Οι φρεγάτες FREMM εισέρχονται στην “εποχή” του Link 22


Με την ολοκλήρωση των παραδόσεων των FREMM ASW, ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της άλλης γαλλικής έκδοσης των φρεγατών FREMM DA ή Frégate de Défense Aérienne (φρεγάτα αντιαεροπορικού πολέμου). Οι τελευταίες θα διαθέτουν πιο αυξημένες ικανότητες στην αντιμετώπιση εναερίων στόχων, αντικαθιστώντας τα αντιτορπιλικά “Cassard”.
Ας σημειωθεί πως η κατεξοχήν φρεγάτα αντιαεροπορικού πολέμου του Γαλλικού Ναυτικού είναι η κλάση ‘Horizon’, που διαθέτει σαφώς πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες αλλά οι FREMM DA θα δράσουν υποστηρικτικά σε αυτόν τον ρόλο. Σημειώνεται επίσης πως και από τις 6 FREMM ASW, οι δύο τελευταίες, ‘Bretagne’ και ‘Normandie’, έχουν 16 κελιά κάθετα εκτοξευόμενων πυραύλων SYLVER A50 (αντί των SYLVER70) που τους επιτρέπουν να εκτοξεύουν πυραύλους ASTER 30 με μεγαλύτερο βεληνεκές.

Οι φρεγάτες FREMM και FDI/[email protected] μπορεί να εξοπλιστούν με τον πύραυλο MMP


Πηγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Thanos74
Active Member
Thanos74 (@thanos74)
4 months ago

Ποτε σηκωνει Ελληνικη σημαια? 😀
Περα απο την πλακα εχω μια ερωτηση για ποιο λογο δεν βαζουν σε ενα πλοια FREM το Sea Fire?

massey-ferguson-65
Active Member
massey-ferguson-65 (@massey-ferguson-65)
4 months ago
Reply to  Thanos74

Γιατί να το κάνουν αυτό??? Εάν σκευτουμε ότι η fremm είναι το 2007,και έχουν ένα ικανότατο ραντάρ 250 χλμ….και μόνο δύο φρεγάτες έχουν 32 aster. 30 και όλες οι άλλες έχουν μόνο 16 aster 15,το να το κάνουν το Sea fire που θα τους χρησιμεύσει….τσάμπα τα εκατομηρια που θα πληρώσουν(εαν σκευτουμε ότι έχουν πλοίο εκτοπίσματος 6000 τον. Μόνο με 16 αστερ 15 εν έτη 2020)….είναι τρελοί αυτοί οι Γάλλοι , τόσα δισεκατομιρια για ανθυποβριχιακα συστήματα,ραντάρ,ηλεκτρονικό πόλεμο…..και φορτώνουν 6000 τόνων πλοία με μόνο 16 αστερ 15????αλλά να μου πεις ΑΥΤΟΙΝ δεν αποτελούνται από κανέναν…τα ρωσικά τα υποβρύχια κηνυγαναι….

Ilias_Skaltsiotis
Ilias_Skaltsiotis (@ilias_skaltsiotis)
4 months ago
Reply to  Thanos74

Μήπως γιατί δεν υπάρχει ακόμα?? Μήπως γιατί προς το παρόν, είναι ενα μερικώς κατασκευασμένο πειραματικό πρωτότυπο, που κάποιοι έχουν βαφτίσει υπερ-ραντάρ??
Αν κάποιος κοιτάξει τις παραγγελίες, χωρίς προκαταλήψεις, καταλαβαίνει ότι η belhara, στο γαλλικό Ναυτικό θα έχει τον ρόλο της low end φρεγάτας, που θα συμπληρώσει τους απαραίτητους αριθμούς.
Εμείς θέλουμε με το ζόρι να την κάνουμε τον φόβο και τον τρόμο της Μεσογείου, ή τουλάχιστον να παραμυθιαζόμαστε ότι έτσι είναι.

CKfurious
Active Member
CKfurious (@ckfurious)
4 months ago

Μην τους το χαλάς το πυργάκι στην Aμμο ρε Ηλία μην τους το χαλάς!!
😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥 😥
Θα έχει και scalp naval!!
(Βεβαια το κουβαδάκι του a70 δεν θα δουλεύει ούτε το 026 αλλα λεπτομέρειες…)
😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

massey-ferguson-65
Active Member
massey-ferguson-65 (@massey-ferguson-65)
4 months ago
Reply to  CKfurious

Εμείς ,σαν αναγνώστες,δεν μπορούμε να κάνουμε και κάτι για αυτό το 2026,το υπουργείο οικονομικών και Αμύνης μπορούν να κάνουν κάτι αλλά <> ..εγώ είμαι φανατικός υποστηρικτής της Iver Huitfeldt της Δανίας…με την προϊποθεση να μπει ένα σόναρ τροπιδας.και να παρθούν και τέσσερις belharra σε βάθος 15 αιτίας για να βγάλουμε την υποχρέωση στους Γάλλους

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες...

8
Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 December 2015 #355

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 December 2014 #343

Αγορά

Related News

Συντριβή F-5E: Η Αεροπορία της Ταϊβάν αποσύρει τα ‘Tiger’

Το πρόσφατο ατύχημα με μονοθέσιο F-5E ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ταϊβάν έδωσε την χαριστική βολή στον τύπο, ανοίγοντας τον δρόμο για την απόσυρση...

Τα υπέρ και τα κατά κάθε πρότασης για τις 4 νέες ελληνικές φρεγάτες, μια παρουσίαση του πιθανού μέλλοντος του ΠΝ

Το χτεσινό μας άρθρο για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών για το ΠΝ μας, αλλά και το παράλληλο...

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για παροχή άμεσης βοήθειας στους πληγέντες από τον σεισμό στη Σάμο

ΑΠΕ-ΜΠΕΤο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει θέσει σε επιφυλακή όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων σε Σάμο, Ικαρία και Χίο για την αντιμετώπιση των...