Εκφόρτωση UH-60 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

4
3661
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Δεν πρόκειται φυσικά για παραδόσεις στον Ελληνικό Στρατό, αλλά για 8 συνολικά ελικόπτερα της 10ης Αεροπορικής Ταξιαρχίας (10th CAB) του Αμερικανικού Στρατού που ξεφορτώθηκαν και συναρμολογήθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τα ελικόπτερα έφτασαν εκεί στα πλαίσια της άσκησης Atlantic Resolve. Ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt σε tweet ανέφερε πως στην διαδικασία βοήθησε και ο Ελληνικός Στρατός.

(φωτό: US Army και προσωπικός λογαριασμός του Αμερικανού Πρέσβη Geoffrey Pyatt)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Giorgos tsagaris
Guest
Giorgos tsagaris

Μηπως υαμας τα αφησουν φευγωντας?

Gilan
Guest
Gilan

Το Black Hawk σε διαμόρφωση Battle Hawk μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον τακτικό Στρατό ή είναι έκδοση για αποστολές Ειδικών Δυνάμεων; Μπορεί να λάβει αποστολές παρόμοιες με τα Apache, όπως υποστήριξη χερσαίων Δυνάμεων –αποβατικών Δυνάμεων;

Mich
Guest
Mich

Είναι, περίπου, σαν να συγκρίνουμε μαχητικό με μεταγωγικό αεροσκάφος. Το Apache σχεδιάστηκε πρωτίστως για αποστολές αντιαρματικού αγώνα, το Blackhawk πρωτίστως ως μεταφορικό/ γενικής χρήσης.
Το Battle Hawk απλώς μπορεί να υποστηρίξει κάποιο τμήμα που αποβίβασε και να αποχωρήσει και αυτό σε περιβάλλον χωρίς ιδιαίτερες Α/Α απειλές. Για οτιδήποτε περισσότερο θα πρέπει να έλθει το ιππικό (κυριολεκτικά για τους Αμερικάνους..), δηλ. τα Apache.

Mich
Guest
Mich

Τώρα μάλιστα! Καλημέρα σας !!!