14 C
Athens
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

8000 αεροσκάφη επιπέδου Boeing 747 θα χρειαστούν για να μεταφερθούν τα εμβόλια COVID-19

- Advertisement -

ΑΠΕ-ΜΠΕ

. COVID-19: «Η αποστολή του αιώνα» για δισεκατομμύρια εμβόλια αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτυπώνονται στο γράφημα, τουλάχιστον 8.000 αεροσκάφη Boeing 747 θα χρειαστούν για να μεταφερθούν τεράστιες ποσότητες από τις γραμμές παραγωγής σε διάφορες γωνιές της Γης και σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Δημ. Φραγκουλιώτης

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Factor

Μα καλά τι ανοησία είναι αυτή που ανεβάσατε; Δηλαδή ένα εργοστάσιο θα βγάλει το εμβόλιο και θα πρέπει να μεταφερθεί από εκεί σε όλο τον κόσμο; Τα γενόσημα δεν τα έχει ακουστά ο κος Φραγκουλιώτης;

Από τη στιγμή που θα βγει το φάρμακο/εμβόλιο πατεντάρετε και μετά με ειδική άδεια κατασκευάζετε τοπικά από δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εργοστάσια ανά τον κόσμο. Χημική σύσταση είναι ένα εμβόλιο ή φάρμακο με ένα email μπορούν να στείλουν όλη τη πληροφορία που χρειάζεται για τη παρασκευή του.

Έστω πως το εμβόλιο το βγάλει η Pfizer, θα το δώσει σε θυγατρική της με το όνομα Mylan που κάνει γενόσημα και έχει παρουσία και στην Ελλάδα.

Ας μείνει η ενημέρωση σε αυτά που ξέρετε

stiven

Απο όσα διάβασα είναι μια νέα τεχνολογία ο τρόπος που το φτιάχνουν και αυτή η τεχνολογία φυσικά θα είναι με προστασία πατέντας που νομίζω 5 ή 10 χρόνια την έχουν και μετά μπορούνε να βγούνε τα γενόσημα αλλιώς δεν αποσβένεται το κόστος. Το θέμα είναι πως μέχρι να κάνουν τόσα εμβόλια για τις ευπαθείς ομάδες και μέχρι να λάβουν το εμβόλιο αυτοί , μπορεί και να μην ζουν αυτοί οι άνθρωποι λόγο θανάτου απο κάποιο υποκείμενο νόσημα. Θέλω να πω εμείς οι άνθρωποι ακόμα και σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις δεν μπορούμε με τίποτα δεχτούμε τον θάνατο ως μέρος της θεραπείας που έχει φτιάξει η ίδια η φύση (για να μην παρεξηγηθώ μιλάω για ανθρώπους πάνω από 80 που ζούν μόνο και μόνο επειδή κάποιος νεότερος άνθρωπος τους κρατά στην ζωή φροντίζοντας τους , πχ άνθρωποι με άνοια , και σοβαρές μη αναστρέψιμες παθήσεις).Η γιαγιά μου έλεγε ο θεός όταν γερνάμε μας παίρνει το σώμα και το μυαλό ώστε να μην φοβόμαστε τον θάνατο.

Factor

Like για αυτό που σου είπε η γιαγιά σου, όμορφο ρητό. Το εμβόλιο έχει ήδη προαγοραστεί οπότε η απόσβεση θα είναι άμεση, τώρα για τη τεχνολογία που λες δεν το γνωρίζω, δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο εγώ, πάω πάσο. Η ουσία είναι πως η παραγωγή δεν θα γίνει σε ένα εργοστάσιο φαρμάκων αλλά σε πολλά, και έτσι δεν θα χρειαστούν αερομεταφορές (οδικώς θα γίνει).

stiven

Ναι αυτό λένε προφανώς εκτός από τις τεχνικής φύσεως προβλήματα που έχουν να λύσουν , υπάρχουν και τα νομικής φύσεως. Αλλά αν θέλουμε οι άνθρωποι να συνεργαστούμε καταφέρνουμε το ακατόρθωτο. Μια χαρά θα πάνε όλα , ειδικά όταν μυρίζει και χρήμα.

flashg

Εγώ παρόλο που κάνω τα εμβόλια κάθε χρόνο αυτό χωρίς να έχουμε δει τι παρενέργειες έχει δεν είμαι και τόσο πρόθυμος να το κάνω. Θα προτιμούσα το Ρωσικό γιατί βασίζετε σε παλαιότερη τεχνολογία άρα έχει πιο γνωστές τυχόν παρενέργειες. Ελπίζω η κυβέρνηση να δώσει δικαίωμα επιλογής. Νομίζω ότι σε θέματα θερμοκρασίας το άρθρο έχει λάθος. Τα εμβόλια πρέπει να είναι στους -70 C .

chriss8

Επομένως βρέθηκε η θεραπεία και για το σώσιμο των αεροπορικών εταιριών!

Spyros

Η ανακοίνωση αυτή αρχικά έγινε από την ΙΑΤΑ, για να προβληθεί το μέγεθος του εγχειρήματος της μεταφοράς των εμβολίων, όπως γράψατε σε προηγούμενο άρθρο αναλυτικά. Τα 8.000 αεροσκάφη χρειάζονται, λέει, μόνο για την πρώτη δόση (το εμβόλιο της Pfizer έχει 2 δόσεις).

Στη πράξη βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Ακόμα κι αν η Pfizer ή όποια άλλη εταιρία επικρατήσει (ΑΝ επικρατήσει μόνο μια, πράγμα αμφίβολο), το εμβόλιο θα παράγεται σε πολλαπλές τοποθεσίες. Και πάλι θα απαιτηθούν αεροσκάφη για τη μεταφορά του, αλλά πολλά εξ’ αυτών θα είναι μικρότερα των 747.

Επίσης το γράφημα μιλάει για αεροσκάφη “κατάλληλα για την μεταφορά των εμβολίων καθώς απαιτούνται ειδικές θερμοκρασίες 2-8 βαθμοί κελσίου”. Αυτό είναι αρκετά παραπλανητικό, καθώς αφήνεται να εννοηθεί πως χρειάζονται ειδικά αεροσκάφη για αυτή τη χρήση. Αντιθέτως, τα ίδια τα αεροσκάφη δεν χρειάζονται καμία μετατροπή ή προετοιμασία. Βασικά δεν χρειάζεται καν να είναι αεροσκάφη cargo. Υπάρχουν τυποποιημένα μεταφορικά κιβώτια πιστοποιημένα ακριβώς γι’ αυτό, δηλ. για μεταφορά φαρμάκων και ευπαθών υλικών σε αυτές τις θερμοκρασίες.

Φυσικά χρειάζεται προετοιμασία για γρήγορες μεταφορές σε ασφαλείς συνθήκες και πολλές εταιρίες ήδη προετοιμάζονται κατάλληλα, πχ οριοθετώντας stands όσο δυνατόν πιο κοντά σε αποθήκες/εγκαταστάσεις διανομής υλικού στα αεροδρόμια (και πάλι, τα αναφέρει διεξοδικά το προηγούμενο σχετικό άρθρο).

Πολλές εταιρίες μεταφέρουν φαρμακευτικό υλικό για χρόνια, οπότε οι διαδικασίες είναι γνωστές. Το θέμα είναι να εφαρμοστούν κατάλληλα, όταν χρειαστεί να κλιμακωθούν οι προσπάθειες…

Kgeorge

Φαντάζομαι εννοεί 8000 δρομολόγια με τέτοιου τύπου αεροπλάνα. Σιγά μην έχει η εταιρία, έτοιμες όλες τις δόσεις την ίδια στιγμή και να πρέπει να γίνει η μεταφορά την ίδια μέρα…. Στην τελική θα πρέπει η boeing να κατασκευάσει άλλα 6500+ 747 για να φτάσει τις 8000… Είπαμε να προκαλέσει εντυπώσεις η δημοσίευση αλλά όχι και έτσι…

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αμυντική βιομηχανία στα χρόνια του COVID-19: Είναι ο κρατικός προστατευτισμός το μέλλον;

Γράφει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συστημάτων Άμυνας & Ασφάλειας της Embraer SA. Jackson SchneiderΕνώ έγραφα αυτό το άρθρο, ο κόσμος αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη παγκόσμια...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Το πρώτο F-16V ανοίγει φτερά και έπεται άμεση συνέχεια στα Viper!

30
Για πολλούς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16 Peace Xenia III και IV σε F-16V δεν είναι -ακόμη- κάτι το χειροπιαστό. Eντούτοις η διαδικασία...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 March #370

Αγορά 2.29
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 July #374

Αγορά 2.29

Related News

Αναγκαστική επιστροφή Boeing 767 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Η πτήση cargo της STAR AIR με κωδικό SRR6118 υπήρξε σύντομη, όταν λίγα λεπτά μετά την απογείωση του Boeing 767-200SF από το διεθνές αεροδρόμιο...

Ν. Δένδιας: Είναι χρήσιμο να έχουμε διαρκή και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με την Ιταλία

ΑΠΕ-ΜΠΕ.Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα το πρωί στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο με τον οποίο συζήτησε θέματα...

Αμυντική βιομηχανία στα χρόνια του COVID-19: Είναι ο κρατικός προστατευτισμός το μέλλον;

Γράφει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συστημάτων Άμυνας & Ασφάλειας της Embraer SA. Jackson SchneiderΕνώ έγραφα αυτό το άρθρο, ο κόσμος αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη παγκόσμια...