- Advertisement -

9/11: Γεγονότα και θεωρίες συνωμοσίας

- Advertisement -

Μια από τις γνωστότερες θεωρίες συνωμοσίας έχει να κάνει με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους που έλαβε χώρα σας σήμερα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, προκαλώντας το θάνατο σχεδόν 3.000 ανθρώπων. Η 9/11, έδωσε αφορμή να διατυπωθούν πολλές τερατώδεις θεωρίες συνωμοσίας, που παρά τη διάψευσή τους από στοιχεία και ντοκουμέντα, εξακολουθούν να επιβιώνουν και να γιγαντώνονται έως τις μέρες μας.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ήταν δουλειά εκ των έσω για να δικαιολογηθούν οι πόλεμοι που ακολούθησαν σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Με βάση την ανωτέρω παραδοχή, δημιουργήθηκαν επιπλέον μύθοι όπως το γεγονός ότι οι Εβραίοι είχαν προειδοποιηθεί και δεν πήγαν να εργαστούν εκείνη την ημέρα, ή πως η αμερικανική αεράμυνα ήταν μυστηριωδώς ανίκανη να ανταποκριθεί εκείνη την ημέρα κτλ.

Γεγονότα

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι. Ανάμεσα στα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου υπήρχαν και 36 άτομα ελληνικής καταγωγής.

Θεωρίες συνωμοσίας

Ένα γεγονός τόσο μεγάλης σημασίας, ήταν φυσικό να προκαλέσει ανησυχία σε όλο τον πλανήτη. Παράλληλα, γεννήθηκαν και οι θεωρίες συνωμοσίας. Ο κυριότερος ισχυρισμός αντικατοπτρίζεται στη πεποίθηση πως οι επιθέσεις ήταν δουλειά εκ των έσω. Δηλαδή, η αμερικανική κυβέρνηση σκηνοθέτησε το μεγαλύτερο hoax όλων των εποχών, με σκοπό να δικαιολογήσει τις μετέπειτα επεμβάσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Επιπλέον, »δικαιολογήθηκε» η αυξημένη αστυνόμευση και καταστολή, η παρακολούθηση των πολιτών κτλ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Η αμερικανική κυβέρνηση, αμέσως μετά τις επιθέσεις, ξεκίνησε ενδελεχείς έρευνες τόσο για το πως οι Άραβες αεροπειρατές κατάφεραν ένα τόσο μεγάλο πλήγμα, όσο και γιατί οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν τόσο γρήγορα.

Η κατάρρευση

Για το θέμα της κατάρρευσης των Πύργων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε εντολή στο National Institute of Standards and Technology, να ερευνήσει το ζήτημα. Η μελέτη κόστισε 16 εκ. δολάρια και ερεύνησε ενδελεχώς τις καταρρεύσεις τόσο των Δίδυμων Πύργων, όσο και τη κατάρρευση του Πύργου 7 που δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο.

Η μελέτη διαπίστωσε μεταξύ άλλων, πως τα αεροσκάφη έπεσαν με μεγάλη ταχύτητα στους Πύργους με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές τόσο στις βασικές κεντρικές κολώνες, όσο και στις περιμετρικές. Ακόμη και έτσι όμως, οι Πύργοι δεν έπρεπε να καταρρεύσουν. Οι φωτιές όμως που προκάλεσαν τα καύσιμα »αδυνάτισαν» τις εναπομείναντες κολώνες και σε συνδυασμό με τις στρεβλώσεις, είχαν ως αποτέλεσμα τη κατάρρευση. Η πρόσκρουση, εκτόπισε την αντιπυρική μόνωση που υπήρχε μεταξύ των ορόφων, με αποτέλεσμα, η φωτιά να επεκταθεί. Η μελέτη, κατηγορηματικά διαψεύδει τα περί ελεγχόμενης έκρηξης. Κάθε αεροσκάφος, μετέφερε περίπου 90.000 λίτρα εξαιρετικά εύφλεκτου αεροπορικού καυσίμου. Μέσα στους Πύργους υπήρχαν εύφλεκτα υλικά (γραφεία, χαλιά κουρτίνες κτλ). Ο χάλυβας λιώνει στους 1.500 βαθμούς C. Η θερμοκρασία της φωτιάς δεν ξεπέρασε τους 1.000 βαθμούς. Ο χάλυβας ωστόσο (το υλικό κατασκευής των κολόνων), αρχίζει να »μαλακώνει» από τους 450 βαθμούς και στους 620, έχει χάσει τη μισή του »δύναμη». Και πάλι όμως, θα μπορούσε να αντέξει. Η αποτυχία των στηριγμάτων, οφείλεται τόσο στο »μαλάκωμα» του χάλυβα από τη θερμοκρασία, όσο και στην ανομοιογενή θέρμανσή του. Δηλαδή, σε κάποια σημεία οι κολόνες και το πλαίσιο εκτέθηκαν σε θερμοκρασίες για παράδειγμα 1.000 βαθμών και σε άλλα, 500 βαθμών. Αυτό προκάλεσε στρέβλωση των χαλυβδινων κολονών και πλαισίων και κατ επέκταση τη κατάρρευση. 

Γιατί η NORAD δεν αντέδρασε;

Η NORAD (North American Aerospace Defense Command), είναι υπεύθυνη για τη προστασία του αμερικανικού εναέριου χώρου. Είναι υπεύθυνη για αναχαίτιση εξωτερικών απειλών. Τα τελευταία 10 χρόνια πριν την 11η Σεπτεμβρίου, είχε γίνει μόνο μια »αναχαίτιση» πολιτικού Learjet. Την επίμαχη ημέρα, υπήρχαν μόνο 14 αεροσκάφη σε καθήκοντα αναχαίτισης για ολόκληρες τις 49 πολιτείες των ηπειρωτικών ΗΠΑ. Ακόμη και εάν είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως, κάτι που δεν έγινε, θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για τους χειριστές των ραντάρ της NORAD, να ξεχωρίσουν τα ίχνη των πραγματικών απειλών, ανάμεσα σε 4.500 ίχνη αεροσκαφών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στον αέρα.

Που είναι τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έπληξε το Πεντάγωνο;

Οι συνομωσιολόγοι υποστηρίζουν πως οι ζημιές στο Πεντάγωνο δε προκλήθηκαν από τη πτώση του Boeing 757 των αεροπειρατών, αλλά από πύραυλο ή ελεγχόμενη έκρηξη. Στη πραγματικότητα όμως, τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν στο σημείο και υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.

Που ήταν οι Εβραίοι;

Αυτή η θεωρία »έπαιξε» πολύ και στην Ελλάδα. Ο ισχυρισμός δηλαδή ότι οι Εβραίοι γνώριζαν για τις επιθέσεις με αποτέλεσμα να μην πάνε για δουλειά στου Δίδυμους Πύργους εκείνη την ημέρα. Εάν κάποιος κάνει το κόπο να αναζητήσει στο ίντερνετ τη λίστα με του 2973 νεκρούς των επιθέσεων της 9/11 και ρίξει μια ματιά στα ονόματα των θανόντων, θα διαπιστώσει κατι παράξενο: Πάρα πολλά εξ αυτών είναι εβραϊκά… Τουλάχιστον 400 Αμερικανοί εβραϊκής καταγωγής και 5 ισραηλινοί πολίτες συμπεριλαμβάνονται στα θύματα. Με άλλα λόγια το ποσοστό των Εβραίων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις προσεγγίζει το 8%.

Κόστος

Πέρα από τις ανθρώπινες ζωές, το κόστος σε χρήμα από τις επιθέσεις στις ΗΠΑ, εκτιμάται στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3,3 τρις δολαρίων. Δηλαδή περίπου 8πλάσιο σε σχέση με το ελληνικό χρέος. Θα μπορούσε λοιπόν ο καθένας να αναρωτηθεί εάν οι Αμερικανοί θα ήταν πρόθυμοι να προκαλέσουν στον εαυτό τους τόσο μεγάλη ζημιά.

Το Popular Mechanics δημοσίευσε το 2006 μια έρευνα για τους σκοπούς της οποίας επιστράτευσε 300 εμπειρογνώμονες και οργανώσεις. Θεωρείται ίσως η καλύτερη ανεξάρτητη έρευνα για τις θεωρίες συνομωσίας πάνω στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Η έρευνα ενημερώθηκε το 2011 και κυκλοφορεί ως βιβλίο με τον τίτλο: Debunking 9/11 Myths: Why Conspiracy Theories Can’t Stand Up to the Facts

Ερευνήθηκαν και διαψεύστηκαν πολλοί μύθοι, σε 4 ενότητες:

The planes
Τhe World Trade Center
The Pentagon
Flight 93

Η δημοσίευση του Europhysics News αμφισβητεί την επίσημη εκδοχή της 11ης Σεπτεμβρίου

Η επιθέσεις της 9/11 έχουν αποτελέσει εφαλτήριο για δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας. Η γνωστότερη όλων, υποστηρίζει πως το χτύπημα ήταν οργανωμένο εκ των έσω. Ένα από τα δυνατότερα χαρτιά αυτής της θεωρίας, είναι η κατάρρευση του παρακείμενου των δίδυμων πύργων, 47όροφου κτηρίου WTC 7, το οποίο δεν χτυπήθηκε από αεροπλάνο, αλλά παρόλα αυτά, κατέρρευσε.

Μια δημοσίευση πριν ένα χρονο στο Europhysics News, ήρθε να τροφοδοτήσει εκ νέου τη θεωρία της ελεγχόμενης κατάρρευσης του WTC 7. Κάποιοι δε δίστασαν να πουν πως η μελέτη αυτή, βάζει ταφόπλακα στους ισχυρισμούς των Αμερικανών, πως η κατάρρευση ήταν αποτέλεσμα των πυρκαγιών και όχι ελεγχόμενη κατεδάφιση.

Διαβάζοντας τη παραπάνω μελέτη, εκ πρώτης όψεως θα μπορούσαμε να πούμε πως τα στοιχεία που παραθέτει, είναι συγκλονιστικά. Στη προκειμένη περίπτωση όμως, μια ανάγνωση δεν είναι αρκετή.

Το περιοδικό Europhysics News που φιλοξενεί το δημοσίευμα, μας ενημερώνει στην αρχή του άρθρου τα εξής:

‘Το άρθρο αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο διαφορετικό από τα συνηθισμένα αμιγώς επιστημονικά άρθρα μας διότι περιέχει κάποιες υποθέσεις. Ωστόσο, δεδομένης της χρονικής συγκυρίας και της σημαντικότητας του θέματος, σκεφτήκαμε πως το θέμα είναι αρκούντως τεχνικό και ενδιαφέρον για να δημοσιευτεί. Προφανέστατα, τα περιεχόμενα του άρθρου, εμπίπτουν στην ευθύνη των συντακτών του».

Ευθέως λοιπόν το περιοδικό αποστασιοποιείται από το συμπέρασμα των συντακτών.

Οι τέσσερις συντάκτες του άρθρου είναι οι Steven Jones, Robert Korol, Anthony Szamboti και Ted Walter. Όλοι τους είναι υποστηρικτές της θεωρίας πως οι επιθέσεις ήταν δουλειά εκ των έσω, επομένως τίθεται θέμα προκατάληψης. Εξυπακούεται πως τα ευρήματά τους δεν είναι πρωτογενή, δηλαδή δεν μελέτησαν τις καταρρεύσεις »on the spot», αλλά βασίστηκαν σε δεδομένα που κυκλοφορούν στη διεθνή βιβλιογραφία και στις επίσημες αναφορές των ΗΠΑ. Κάποια μάλιστα από τα δεδομένα, προέρχονται από δημοσιεύσεις των ίδιων συντακτών. Όπως και να ‘χει, η σχετική βιβλιογραφία είναι εξαιρετικά φτωχή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Σημαντικές παραλείψεις

Η μελέτη χωλαίνει σε διάφορα σημεία. Για παράδειγμα, οι συντάκτες κάνουν λόγο για συστήματα αυτόματης κατάσβεσης που υπάρχουν σε κάθε ουρανοξύστη. Επομένως, όπως ισχυρίζονται, η φωτιά θα έπρεπε να συγκρατηθεί και να μην προκαλέσει κατάρρευση. Φαίνεται όμως να αγνοούν πως η κατάρρευση του νότιου πύργου (WTC 2), κατέστρεψε τους αγωγούς νερού με αποτέλεσμα οι καταιονητήρες νερού να μην δουλέψουν ποτέ.

Ένα ακόμη παράδειγμα είναι ο ισχυρισμός πως κάποια βασικά δομικά στοιχεία ενός κτηρίου, είναι μονωμένα για να αντέχουν υψηλές θερμοκρασίες. Το ίδιο ισχύει και μεταξύ ορόφων για τον περιορισμό ενδεχόμενης πυρκαγιάς. Η πτώση των αεροσκαφών όμως, διέλυσε την οποιαδήποτε προστασία, αφήνοντας τη φωτιά ανεξέλεγκτη. Αυτό το στοιχείο, επίσης αγνοείται στη μελέτη.

Η έρευνα ισχυρίζεται πως αυτή η εικόνα δείχνει ελεγχόμενες εκρήξεις και είναι τρανή απόδειξη της θεωρίας. Αυτές οι »εκρήξεις» όμως, παρατηρήθηκαν μόνο κατά τη στιγμή της κατάρρευσης και οφείλονται στην εκτόνωση του αέρα που συμπιέζεται από τους υπό κατάρρευση υπερκείμενους ορόφους.

Σχετικά με το περιοδικό

Το Europhysics News, δεν είναι ένα επιστημονικό περιοδικό. Τα άρθρα που φιλοξενεί, δεν περνάνε από το βάσανο του peer-reviewing, δηλαδή δεν ελέγχονται από άλλους επιστήμονες, πριν δημοσιευτούν. Εν ολίγοις, σχεδόν ο οποιοσδήποτε μπορεί να αρθρογραφήσει. Εδώ έρχεται και »κολλάει» το NOTE FROM THE EDITORS, που σας παραθέσαμε στην αρχή του άρθρου.

Σχετικά με τους συντάκτες

Οι τέσσερις συντάκτες του άρθρου είναι οι Steven Jones, Robert Korol, Anthony Szamboti και Ted Walter. Ο Jones ήταν καθηγητής φυσικής στο Brigham Young University, μέχρι την εποχή που άρχισε να ασχολείται ενεργά με το θέμα της 9/11. Οι ακραίες και  ανυπόστατες  θεωρίες του, τον οδήγησαν αρχικά σε υποχρεωτική άδεια μετ’ αποδοχών και στη συνέχεια στη πρόωρη συνταξιοδότηση.

Ο Robert Korol είναι ένας ακόμη συνταξιούχος ακαδημαϊκός, γνωστός υποστηρικτής των θεωριών συνωμοσίας για την 9/11.

Ο Ted Walker αυτοπαρουσιάζεται ως συγγραφέας. Δεν έχει καμία σχέση με φυσική ή οποιαδήποτε άλλη σχετική με το θέμα επιστήμη.

Ο Anthony Szamboti είναι μηχανολόγος-μηχανικός και από το 2007, βρίσκεται στο πλευρό του Jones.

Προφανώς, η αμεροληψία (βασικό συστατικό μια οποιαδήποτε έρευνας), δεν υφίσταται στη προκειμένη περίπτωση.

Επίλογος

Η έρευνα που φιλοξένησε το Europhysics News, πιθανότατα θα προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες θεωρίες συνωμοσίας, αναθερμαινοντας το ενδιαφέρον των λεγόμενων »9/11 Truthers». Τέλος, το European Scientific Journal και το European Scientific Institute, ξεκαθάρισαν πως δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε σχετική δημοσίευση. Η απάντηση ήρθε για δημοσιεύματα που ήθελαν το ESJ να έχει δημοσιεύσει την έρευνα.

Πηγές
http://www.popularmechanics.com/military/a5654/debunking-911-myths-planes/
http://911review.com/errors/pentagon/nodebris.html
http://www.popularmechanics.com/military/a5659/debunking-911-myths-pentagon/
http://www.911memorial.org/names-memorial-0
http://www.nytimes.com/interactive/2011/09/08/us/sept-11-reckoning/cost-graphic.html?_r=0
http://www.europhysicsnews.org/articles/epn/pdf/2016/04/epn2016474p21.pdf

Is there Scientific Proof that 9/11 was an inside job?


http://www.popularmechanics.com/military/a6384/debunking-911-myths-world-trade-center/#puffs
http://www.debunking911.com/
http://govinfo.library.unt.edu/911/report/index.html
http://www.tms.org/pubs/journals/jom/0112/eagar/eagar-0112.html

http://eujournal.org/files/journals/1/documents/Disclaimer.ESJ.pdf

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 11/9/2017

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

28 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
28 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Aris
Άρης
3 years ago

Ανοίξατε ένα μέγα θέμα που εμπίπτει στην θεωρία της συνομωσίας με πολλά ερωτηματικά αναπάντητα.
Το πρώτο είναι για την στατικότητα που λέτε.
Υπάρχει το καταγεγραμένο γεγονός με το B-25 που έπεσε στο Έμπαιρ έμφορτο… το Εμπάιρ ζει ακόμα…και ας έκαιγε η φωτιά.
Επίσης κανείς δεν μας έδειξε τα συντρίμια της Πενσυλβάνια και ότι απόμεινε από τ´αεροπλάνο.
Επίσης στο Πεντάγωνο όλα τα συντρίμια μαζεύτηκαν σε κοντέινερ και σε ένα πλάνο δείχνει ένα φαν κινητήρα κατά πολύ μικρότερης διαμέτρου από πολιτικό αεροσκάφος. Επίσης πουθενα δεν είδα πτώματα και βαλίτσες όπως στο Helios.
Όσο για τους Διδυμους έχω να πω ακόμα ότι η φυσική κίνηση των πραγμάτων χάθηκε, όταν το ακροπτερύγιο του αεροσκάφους δεν προσπέρασε την γωνία και να συνεχίσει την πορεία του βάσει ταχύτητας.
Ένα άλλο στοιχείο περίεργο ήταν οι κλήσεις από τα κινητά προς συγγενείς… σε τι ύψος υπάρχει κάλυψη gprs?
Και το καλύτερο για το τέλος. Το διαβατήριο του ενός αεροπειρατή το βρήκαν στα συντρίμια στο υπόγειο…..μισοκαμένο… αλλά είχε φωτό και όνομα.
Όπως είπα στην αρχή το θέμα μπάζει για συνομωσίες.
Μια καλή ταινία είναι το zeitgeist που παραθέτει πολλά στοιχεία και μαρτυρίες.
Προσωπικά δεν αντλησα από εκεί τα δικά μου αναπάντητα ερωτήματα.
Απλά θυμίζει το Pearl Harbor που ήξεραν ότι έρχονται και διώξαν τα Φλατοπς και μείνε το σκραπ για στόχος.
Οι νεκροί πάντα είναι οι χαμένοι ότι χρώμα και φυλή είναι.

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
3 years ago
Reply to  Άρης

Αυτές όλες οι αναπόδεικτες θεωρίες είναι που θέλει να αγγίξει το άρθρο. Όλα αυτά που αναφέρετε λέγονται fake news. Το γράφει πρώτα ένας άσχετος, σε κάποιο blog, και μετά το αναπαράγουν συνεχώς μέχρι που γίνεται viral. Και μετά αποκτά υπόσταση. Δεν ισχύουν…

Aris
Άρης
3 years ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Με μπερδέψατε λίγο.
Ποια είναι τα fake news και ποια όχι;
Το 2001 δεν είχαμε όλο αυτό το ιντερνετικό κομφούζιο για να φτιάξει συνειδήσεις και γνώμες.
Τα βίντεο και οι μαρτυρίες δεν είναι φτιαχτά σίγουρα.
Ακόμα βέβαια περιμένω τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων γύρω γύρω από το Πεντάγωνο για να δω τον καμικάζι που το ίσιωσε στα 3 μετρα και καρφωσε τοίχο…

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
2 years ago
Reply to  Άρης

Επιτρέψτε μου να καταθέσω μια προσωπική εμπειρία. Δεν υπάρχουν καταστήματα γύρω από το Πεντάγωνο. Υπάρχει μόνο ένας χώρος στάθμευσης πάρα πολλών χιλιάδων στρεμμάτων γύρω και από τις πέντε πλευρές. Ένα τμήμα του (σε ικανή απόσταση από το κτήριο) ήταν – προ 31 ετών, όταν το επισκέφθηκα – ανοικτό για το κοινό. Φαντάζομαι ότι και καταστήματα να υπήρχαν δεν θα επιτρεπόταν να καταγράφουν το κτήριο του Πενταγώνου (!), ποιος μπαίνει, βγαίνει κλπ. Αλλά δεν υπήρχαν, και δεν υπάρχουν έως σήμερα. Το κοντινότερο ιδιωτικό κτήριο απέχει πάρα πολλές εκατοντάδες μέτρα, ίσως και άνω του χιλιομέτρου σε ευθεία γραμμή, και ασφαλώς η κάμερα ασφαλείας του βλέπει … την είσοδο του καταστήματος και δεν είναι οπτικό κανάλι του ΣΕΠ κάποιου αντιαεροπορικού συστήματος, για να κοιτά τον ουρανό.
Επίσης, πτώματα και βαλίτσες πώς θα υπάρχουν σε αεροπλάνο που, έμφορτο καυσίμων, συνετρίβη εσκεμμένα σε κατασκευή από σκυρόδεμα; Δεν έμεινε τίποτε! Στο Ήλιος αεροσκάφος ακυβέρνητο συνετρίβη σε πλαγιά όταν εξαντλήθηκε το καύσιμο. Καμιά σχέση.
Το ότι οι φωτογραφίες από το συγκεκριμένο συμβάν είναι λιγοστές δεν είναι εύλογο; Μπορεί εδώ στο αντίστοιχο κτήριο να εισέρχονται καταληψίες ή ο κάθε πικραμένος, αλλά ακόμη και μια φωτό του “κομμένου” κτηρίου με τους αεραγωγούς, σωληνώσεις, καλωδιώσεις κλπ είναι εξαιρετικά πολύτιμη για έναν εχθρό. Υπάρχουν κάμερες που μπορούν από μεγάλη απόσταση να διαβάσουν ακόμη και χαρτιά που έχουν σκορπίσει. Ποιος παίρνει το ρίσκο;

Makis
Active Member
Makis (@makis)
1 month ago
Reply to  Άρης

Καμία σχέση η εσωτερική δομή των πύργων με το ESB.

GDM
GDM (@gdm)
1 month ago
Reply to  Άρης

Σχετικά με τo Β-25 Mitchell που έπεσε στο Εμπάιρ, πρόκειται για ένα αεροσκάφος 10 τόνων που έψαχνε αεροδρόμιο να προσγειωθεί, άρα με λίγα καύσιμα και χαμηλή ταχύτητα.

Stefanos.K
Stefanos karadimas
3 years ago

Απίστευτα όμορφοι πύργοι οι αρχιτέκτονες και μηχανική που εργάστηκαν στα σχέδια τους τη δεκαετία του 60 γαλούχησαν γενιές ολόκληρες αρχιτεκτόνων και μηχανικών παγκόσμια.
Αυτοί που γράφουν αυτες της ψεύτικες μελέτες στόχος τους είναι το κέρδος από τους αφελής ανόητους που τους πιστεύουν.
Και στην Ελλάδα υπάρχουν κάποιοι που πουλάνε τα βιβλία τους πως θα σωθεί η χώρα από το ξανθό το γένος που με ένα φτέρνισμα τους η πιλότοι των ρωσικών μαχητικών καταρρίπτουν 10 (F 35. ). Η πως ο τάδε Άγιος έδωσε προφητικά σημάδια ότι θα φάμε τους Τούρκους
Σε κάθε χώρα η αφελής ανόητη διαφέρουν.

gm
gm
3 years ago

Το τέρας που έφτιαξε η CIA ( Obama Slim Baden) 🙂 γύρισε το χέρι στον δημιουργό του. Αυτή είναι η ποιο αθώα ερμηνεία. Ένα πριγκιπόπουλο από την Αραβία έπιασε μ@λάκες αυτούς που τον έκαναν αντάρτη. Εγώ έχω πειστεί πάντως.

ΚΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
3 years ago

Η αλήθεια είναι ότι ό Ομπάμα από μιά σπηλιά στό Αφγανιστάν , κατηύθυνε 4 αεροπειρατές , εκ τών οποίων οί δύο καρφώθηκαν μέ τά αεροπλάνα στούς πύργους του World Trade Center , καί μπήκαν μέσα μαζί μέ τά φτερά πού είναι στερεωμένα μέ πριτσίνια στίς ατράκτους……..
Κατόπιν οί Αμερικάνοι ανακάλυψαν τόν Μπήν Λάντεν σέ μία βίλλα πού είχε καταφύγει , μπούκαραν μέσα , τόν σκότωσαν , καί πήγαν καί πέταξαν τό πτώμα του στόν Ωκεανό….
Πού είναι τό παράξενο ?

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
ΓΙΑΝΝΗΣ 1
2 years ago

Πριν μήνες ένας που δεν πάει καλά στα μυαλά είπε ότι τα αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους ήταν κινούμενα σχέδια και ότι οι Πύργοι ανατινάχτηκαν εν των έσω με εκρηκτικά. Ο ίδιος έλεγε πριν μέρες ότι θα τον φώναζαν από την κυβέρνηση για να τον κάνουν υπουργό άμυνας. Επίσης ότι είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο.
Αν ο άλλος είναι περίεργος τύπος ή ψυχοπαθής θα την εμπνευστεί την θεωρία συνωμοσίας όπως και να έχει…
Πολλοί δε άλλοι που έχουν κάποιο θέμα (π.χ μεγάλο έλλειμμα παιδείας, χαμηλό δείκτη νοημοσύνης κτλ) τρώνε αμάσητο οι καημένοι ότι τους σερβίρει ο κάθε επιτήδειος μέσω του ίντερνετ.

Mirage
Γιαννης
2 years ago

Πανω στο αδιανοητο κομφουζιο που προκληθηκε ειναι λογικο να προεκυψαν θεματα, στοιχεια, καταστασεις που δεν ειναι δυνατον να εξηγηθουν ακομα κι απο μια χωρα που εχει την τεχνολογια το χρημα και το χρονο να ασχοληθει με το θεμα οπως οι ΗΠΑ. Επεισης ακομα κι αν εχουν βρει τις απαντησεις, μαλλον ειναι δικες τους για να τις κρατησουν κρυφες απ τους παντες για τους δικους τους λογους και καλα κανουν.

seb
Member
seb (@seb)
2 years ago

Μια διαφορετική “συνωμοσία” για τους δίδυμους πύργους: https://www.pbs.org/wgbh/frontline/film/showsknew/
και κάτι για το φαινόμενο των θεωριών συνωμοσίας: https://www.youtube.com/watch?v=xnYT5Fp6w_M

evgenios
evgenios
2 years ago

Telika το λογο γιατι το κτηριο 7 επεσε τον ξερουμε? Το αρθρο δεν αναφερει κατι

evgenios
evgenios
2 years ago
Reply to  evgenios

Ok, το βρηκα στο link που δωσατε

Gunner
Noble Member
Gunner (@gunner)
2 years ago

Μερικά παιδάκια αποφάσισαν μια μέρα γιατί το είπε ο θεός (Αλλάχ), να πάνε στις ΗΠΑ, να καταστρώσουν ένα εξαιρετικό σχέδιο επιθέσεων αυτοκτονίας με μέσα αεροσκάφη αερογραμμών, τα οποία έπρεπε να καταλάβουν με την βια, χωρίς να έχουν βοήθεια από εγχώριες ή από ξένες κρατικές οντότητες.

hlias-p
Ηλιας
2 years ago

ενδιαφερον αναγνωσμα. Αν μπορειτε να κανετε και ενα αρθρο/ρεπορταζ για τις αποστολες Απολλο στη Σεληνη και τις θεωριες συνωμοσιας γυρω απο αυτες, θα ηταν πραγματικα ωραιο!

Αντώνης
1 year ago

Συγχαρητήρια στην ιστοσελίδα και τον συντάκτη της για το εξαιρετικό άρθρο και τα link!
Λαμβάνοντας υπόψιν την ορθολογική κατάρτιση του κειμένου και τη σοβαρή προσέγγιση εκ μέρους του συντάκτη του- εν σχέσει με το τι κυκλοφορεί εδώ και χρόνια για την 9/11 στο ελληνικό διαδίκτυο -θα έλεγα ότι το παρόν άρθρο είναι εντός των λογικών πλαισίων και αποστάσεων, όσον αφορά την πολύ μεγάλη ιστορία των πολύνεκρων τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Εξαιρετικό, επίσης, και το άρθρο της ιστοσελίδας με τίτλο “Γιατί η πανίσχυρη Αεροπορία των ΗΠΑ απέτυχε να αναχαιτίσει τα αεροσκάφη της 11ης Σεπτεμβρίου;” – Το μεγάλο θέμα της αποτυχίας της NORAD το πρωινό της 9/11 να αναχαιτίσει τις πτήσεις παρότι έχουν διατεθεί δισ. δολάρια για την άμυνα των ΗΠΑ.
Πάντως οι περισσότερες πληροφορίες που κυκλοφορούν για την 11η Σεπτεμβρίου 2001 εδώ και πολλά χρόνια, και μπορεί να αναδημοσιεύσει ο καθένας, πηγάζουν από το ελεύθερο διαδίκτυο στο οποίο υπάρχουν πολλοί που “μπερδεύουν” τα πράγματα, κατασκευάζουν θεωρίες, χωρίς σοβαρό υπόβαθρο και σκέψη, ενώ το επίσημο πόρισμα “The 9-11 Official Commission Report” που μπορείτε να το βρείτε σε PDF δεν προσθέτει φως σε αρκετά σκοτεινά σημεία (π.χ για την κατάρρευση του κτιρίου WTC 7 δεν αναφέρεται καν!)
Θα επανέλθω με διάφορα στοιχεία που πηγάζουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και τα οποία (σκόπιμα ή μη) δεν έχουν μεταφερθεί στα γραφόμενα του ελληνικού διαδικτύου, από πολλές πηγές, και τα οποία χρειάζονται χρόνια για να αλιευτούν και να διαδωθούν στον κόσμο. Αν η ιστοσελίδα το επιτρέπει υπάρχουν πολλές παρατηρήσεις, στοιχεία, και βίντεο, από αθέατες πλευρές που χρήζουν διερεύνησης..
Χωρίς να τα υιοθετούμε.. Με ανοιχτό μυαλό.. Ευχαριστώ τους οικοδεσπότες για την φιλοξενία και.. συνεχίστε!!!

extb2b
Member
extb2b (@extb2b)
1 month ago

Δυστυχώς η θεωρίες συνωμοσίας κρύβουν τη μία και πραγματική αλήθεια ότι Ηνωμένες πολιτείες δεχθήκανε το δεύτερο Περλ Χάρμπορ και τους πιάσανε απλά στον ύπνο
Τα λάθη που γίναν είναι τραγικά ειδικά για μία υπερδύναμη
Το ότι υπήρχε πρόβλημα συνεργασίας μεταξύ υπηρεσιών Εθνικής ασφάλειας και υπηρεσιών άμυνας και πρόληψης είναι ολοφάνερο.
Υπήρχε απλά η άποψη ότι ένα τόσο οργανωμένο χτύπημα μέσα στην ενδοχώρα είναι τελείως απίθανο.
Τώρα για την τελευταία περίπτωση για το αεροσκάφος που έπεσε στο έδαφος τα πράγματα μπορεί να είναι λίγο διαφορετικά η στατιστική λέει ότι το πιο πιθανό είναι να καταρρίφθηκε.
Και θα εξηγήσω το απλό ότι αν αφήσεις το αεροσκάφος να πέσει, τυχαία η στοχευμένα σε μία κατοικημένη περιοχή παράδειγμα δεν υπάρχει τρόπος να το δικαιολογήσεις εφόσον είχες τη δυνατότητα να το αποτρέψεις. Αν το καταρρίψεις δεν κινδυνεύουν αθώοι άλλοι εκτός από τους επιβάτες του αεροσκάφους και έχεις και τη δυνατότητα ένα μικρό ψεματάκι να πεις ότι απλώς έπεσε.
Πάνω-κάτω ίδια περίπτωση είναι και η δικιά μας με το αεροσκάφος από την Κύπρο όπου βάσει στατιστικής το πιο πιθανό είναι να καταρρίφθηκε γιατί πετούσε με κατεύθυνση την Αθήνα.
Αλλά βέβαια μας έχουνε δώσει αποδείξεις ότι έπεσε μόνο του αφού ξέμεινε από καύσιμα.
Βέβαια στην αμερικάνικη περίπτωση λόγω διαφορετικής κουλτούρας ο πρόεδρος θα μπορούσα να πει ότι επέλεξε το λιγότερο κακό αναγκασμένος λόγω των καταστάσεων και να βγει και ήρωας από πάνω για την θυσία που έκανε
Τώρα για αυτούς που πιστεύουν ότι ήταν τελείως στημένο θα πρέπει να σκεφτούμε ότι οι δίδυμοι πύργοι για τις ΗΠΑ είμαι ότι είναι για μας η Ακρόπολη … δύσκολα να επιλέξανε μία τέτοια προβοκάτσια

Floyder7
Floyder7 (@floyder7)
1 month ago

Αν το ψάξει κανείς σε βάθος – υπήρχε πολύ καλό υλικό στο διαδίκτυο παλιότερα, το μόνο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ήταν inside job…Ένα ακόμα false flag by US…Αυτή την φορά live για όλο τον πλανήτη…

d.b
Member
d.b (@d-b)
1 month ago

Είναι πάντα πολύ προσεκτικός σε τέτοιου είδους θεωρίες. Ομως ως πολιτικός μηχανικός με εμπειρία σε μεταλλικά κτίρια αλλά οπλισμένος σκυροδεματος, σε κατεδαφίσεις, σε εξωτερικό και Ελλάδα δυσκολεύομαι να δεχθώ την κατάρρευση όπως αυτή έγινε. Προσοχή, όχι το ότι έγινε αλλά α μπορούσε να ειναι παράδειγμα ελεγχομενης κατεδάφισης. Δεν υπήρξε ίχνος αντίστασης από τα χαμηλότερα επίπεδα. Όλοι οι συνάδελφοι γνωρίζουν το διάγραμμα φορτισης/παραμόρφωσης χάλυβα και εκεί δεν είδαμε Ούτε στιγμή.

THAN
Trusted Member
THAN (@than)
1 month ago

Εγω πάντως θυμαμαι μια συνεντευξη των Αμερικανων εκπεδευτων των Αραβων, ναι οι Αραβες τρομοκράτες ειχαν παει σε ιδιωτικες σχολές αεροπορίας για να εκεπαιδευτούν στον χειρισμό των αεροσκαφών, να δηλώνουν πως ήταν ενετλως ανικανοι να αναλάβουν τον ελεγχο να χειριστούν και να μανουβράρουν αυτα τα γιγαντιαία αεροσκαφη…
Ειναι αρκετα δυσκολο οπως έλεγαν να ευθυγραμίσει κανεις το αεροσκάφος και να πετύχει τον πύργο….
Χρειαζόντουσαν πολλες ωρες εκπαιύδευσης ακόμα και αν…
Αρα ελέγχεται το γεγονος οτι καταφεραν οι ιδιοι να πιλοταρουν τα συγκεκριμένα αεροσκαφη..
Αλλο ενα περίεργο σημείο ειναι ο τροπος με τον οποίο εγιναν οι αεροπειρατίες αφου σύμφωνα με το FBI οι τρομοκράτες δεν ειχαν πυροβόλα οπλα στην διαθεσή τους αλλα μαχαίρια!!!!!

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
1 month ago

Το 2004, πριν από twitter, facebook και γενικά τα σόσιαλ μίντια (μόνο το Friends Reunited υπήρχε, για όποιον το θυμάται), τέλειωσα ένα μεταπτυχιακό (οικονομικά) και στην πτυχιακή μου, που είχε σχέση με το διαδίκτυο, κάπου ανέφερα μια εκτίμηση πως η συνομωσιολογία (γενικώς) σιγά-σιγά θα εκλείψει, γιατί με τον καιρό θα γίνεται όλο και ευκολότερο να ψάξει κάποιος την αλήθεια σχετικά με οποιοδήποτε θέμα!
Πήρα και καλό βαθμό ο μπαγάσας…
Αυτό που δεν σκέφτηκα ήταν το ενδεχόμενο να μην μπαίνει στο κόπο ο κόσμος να ψάξει τίποτα. Ή, χειρότερα, να ψάχνει μόνο μέχρι να βρει τη πρώτη θεωρία που συμφωνεί με ό,τι έχει προαποφασίσει, θεωρώντας την ως απόδειξη.

Last edited 1 month ago by addie07m1988
ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 month ago
Reply to  Spyros

Κι εμείς καλά θα σας βαθμολογούσαμε… ή θα συνυπογράφαμε!

Simos.R.D.Plata
Member
Simos.R.D.Plata (@simos-r-d-plata)
1 month ago

Πολύ δυνατό και διαφωτιστικό το άρθρο που δημοσιεύσατε πριν 3 χρόνια….
Δεν το είχα διαβάσει τότε για να σας επισημάνω μια “αριθμητική” ανακρίβεια σας…Φυσικά δεν ευθύνεστε εσείς για αυτό το λάθος μιας και από κάπου αλλού αντλήσατε το λανθασμένο νούμερο….
Ο επίσημος αριθμός των Ελληνοαμερικανών ομογενών θυμάτων είναι 49 και όχι 36…..
https://www.ekirikas.com/archive_usa/arthro/oi_mnimes_paramenoun_zontanes_17_xronia_meta_afieroma_tou_e_k_stin_11i_septembriou-139369/
Συγχωρέστε αυτή μου την ευαισθησία, αλλά όντας κι εγώ ομογενής, εκείνη την ημέρα έχασα κάποιον πολύ πολύ δικό μου άνθρωπο, έτσι θεώρησα σωστό να σας επισημάνω αυτό το “λογιστικά τραγικό” λάθος……..

ptisidiastima
ΠΤΗΣΗ
1 month ago

Δεν το γνωρίζαμε και απολογούμαστε

godg
godg (@godg)
1 month ago

η φράση “θεωρίες συνωμοσίας” είναι ένα λεκτικό τέχνασμα που κάνει επίκληση στην αυθεντία ακυρώνοντας τον αντίλογο συναισθηματικά. Οι πύργοι κατέρρευσαν απο τη μια στιγμή στην άλλη. Δεν είναι θέμα συνωμοσιωλόγων η απορία πως στα κομμάτια έπεσε όπως τα κτίρια με ελεγχόμενες εκρήξεις αλλα είναι θέμα άρνησης σε επίπεδο εμμονής όσων χωρίς κέρδος διαιωνίζουν απόψεις ως απόλυτος ορισμός του “χρήσιμου ηλίθιου”.

milman
milman (@milman)
1 month ago

Τίγκα στους συνωμοσιολόγους και η πτήση ,πραγματικά δεν το περίμενα !

Yiorgos
Noble Member
Yiorgos (@yiorgos)
1 month ago

Αγαπητή Πτήση,
Για να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά, και τα αεροπλάνα κτυπησαν τούς Πύργους, και οι Πύργοι έπεσαν. Το ίδιο συνέβη και στο Πεντάγωνο. Το αεροσκάφος κτύπησε το κτίριο στον τρίτο όροφο (δεύτερο για την Ελλάδα) στον 3ο διάδρομο, στο δακτυλίδι Ε, στα γραφεία τού Army G1. Το αεροσκάφος έφτασε μέχρι το Δαχτυλίδι C και η φωτιά μέχρι και το Δαχτυλίδι Β. Στο σημείο κρούσης έχει γίνει ένα μικρό μνημείο για τους νεκρούς στρατιώτες. Υπάρχει και ένα διάγραμμα πού δείχνει πού ήταν εκείνη την ημέρα οι άνθρωποι, σε ποιο γραφείο, αν ήταν σε άδεια, πού πέθαναν κλπ. Ακόμα δείχνει πόσο βαθιά μπήκε το αεροσκάφος μέσα στο κτίριο και μέχρι πού έφτασε η φωτιά.
Όσες φορές έχω ξεναγήσει συναδέλφους και οικογένεια στο Πεντάγωνο τούς περνάω από αυτό το σημείο. Το να μπορείς να δεις το μέγεθος της καταστροφής είναι το κάτι άλλο.
Το 2007 είχα πάει στο σημείο μηδέν στην Ν.Υ. Τυχαία εγώ και 2 συνάδελφοι καθίσαμε να φάμε σε ένα ελληνικό εστιατόριο εκεί κοντά. Έπιασα κουβέντα με τον ιδιοκτήτη και μού είπε πώς έζησε και επιβίωσε εκείνη την μέρα. Πώς καταστράφηκε το μαγαζί του, πώς ήταν κλειστό για 4 χρόνια λόγω επισκευών, πως έχασε γνωστούς του πελάτες που πέθαναν στους Πύργους και πώς πρόσφερε φαγητό στούς πυροσβέστες, αστυνομικούς και εργάτες. Οι ποιο πολλοί άνθρωποι στο εστιατόριο ήταν από τα σώματα ασφαλείας και είχα την ευκαιρία να μιλήσω με ορισμένους πού μού είπαν την δική τους εμπειρία.
Φιλικά πάντα
Γιώργος

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οπλισμός των νέων ελληνικών MH-60R με Advanced Precision Kill Weapons System (APKWS) , όταν το ΠΝ πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά

 Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γράψει πως το ΠΝ είναι αυτό που λέμε πάντα στην πρωτοπόρο σε πολλές από τις επιλογές του....
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

36
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 March 2014 #334

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Οκτώβριος #401

Αγορά 3.99

Related News

Το F-35 δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για την Ινδονησία, λένε οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν απαντήσει αρνητικά σε ένα αίτημα της Ινδονησίας να προμηθευτεί το «αόρατο» μαχητικό 5ης γενιάς F-35.Σύμφωνα με τον Muhammad Lufti, τον πρέσβη...

Zoζέπ Μπορέλ: «Η Ε.Ε. παραμένει έτοιμη να συνεχίσει να χτίζει μια ισχυρή διατλαντική σχέση»

ΑΠΕ-ΜΠΕΤη βούληση της ΕΕ για μια ισχυρή σχέση με τις ΗΠΑ εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ.Συγκεκριμένα ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει ότι «ο αμερικανικός...

Ανησυχία για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ εκφράζουν Γερμανοί πολιτικοί

ΑΠΕ-ΜΠΕΑνησυχία για την έκβαση των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ εκφράζουν σήμερα Γερμανοί πολιτικοί, αναφερόμενοι κυρίως στο ενδεχόμενο πολιτικής αβεβαιότητας στην Ουάσιγκτον.Για τον κίνδυνο «κενού...