10.5 C
Athens
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

Βγήκε το πόρισμα για την συντριβή του A-29B Super Tucano

- Advertisement -

Το πόρισμα της έρευνας για την πολυσυζητημένη συντριβή ενός αεροσκάφους αξιολόγησης Embraer A-29B Super Tucano στο Φάση ΙΙ του προγράμματος προμήθειας ελαφρού επιθετικού αεροσκάφους στις 22 Ιουνίου 2018, δόθηκε στην δημοσιότητα από το συμβούλιο διερεύνησης ατυχημάτων της αμερικανικής Αεροπορίας.

Συντριβή αεροσκάφους A-29 Super Tucano στο Νέο Μεξικό


Ο πιλότος του Ναυτικού υποσμηναγός Κρίστοφερ Σορτ, έμπειρος πιλότος σε F/A-18 είχε σκοτωθεί στο συγκεκριμένο ατύχημα κατά την διάρκεια μίας δοκιμαστικής πτήσης ενώ έκανε άφεση οπλισμού.
Ο Σορτ σκοτώθηκε τελικά στην συντριβή παρά τις προσπάθειές του να ανακτήσει το αεροσκάφος. Έκανε προσπάθεια να εκτιναχθεί, αλλά αυτό ήταν εφικτό κάτω από το συνιστώμενο ελάχιστο ύψος αποτρέποντας την πλήρη ανάπτυξη του του αλεξίπτωτου.
Αντίθετα, ο αξιωματικός οπλικών συστημάτων στην δεύτερη θέση, πιλότος της Αεροπορίας, πέτυχε να εκτιναχθεί έγκαιρα με ασφάλεια.
Ο πρόεδρος του συμβουλίου διερεύνησης ατυχημάτων προσδιόρισε ως αιτία του ατυχήματος τον «υπερβολικό» έλεγχο (σ.σ. “over-control”) του αεροσκάφους, ακολουθούμενο από αδυναμία εφαρμογής επαρκών ελιγμών ανάκτησης.
Κατά την διάρκεια υπερβολικά απότομης στροφής με μικρή ταχύτητα σε χαμηλό υψόμετρο μετά την άφεση βόμβας εξάσκησης το αεροσκάφος μπήκε σε ανεξέλεγκτη περιστροφική απώλεια ύψους.
Μόλις το πλήρωμα διαπίστωσε την εξέλιξη, επιχείρησε να εκτελέσει μια πλήρη στροφή 180 μοιρών με συνθήκες χαμηλής ταχύτητας αέρα μετά την άφεση της βόμβας. Ωστόσο ήταν αδύνατο να αντισταθμιστεί η απότομη ασσυμετρία φορτίου σε τόσο μικρό διάστημα, που ουσιαστικά ήταν ο παράγοντας που συνέβαλε στο ατύχημα.
Το A-29B, μετέφερε δύο κατευθυνόμενες βόμβες GBU-12, ρουκέτες και πυρομαχικά για το πενηντάρι πολυβόλο του. Σύμφωνα με την έρευνα, η αποστολή του εκτελούνταν χωρίς επιπτώσεις μέχρι την πρώτη άφεση όπλου, της μιας GBU-12 από τον αριστερό εξωτερικό πυλώνα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αμυντική βιομηχανία στα χρόνια του COVID-19: Είναι ο κρατικός προστατευτισμός το μέλλον;

Γράφει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος συστημάτων Άμυνας & Ασφάλειας της Embraer SA. Jackson SchneiderΕνώ έγραφα αυτό το άρθρο, ο κόσμος αντιμετώπιζε τη μεγαλύτερη παγκόσμια...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Το πρώτο F-16V ανοίγει φτερά και έπεται άμεση συνέχεια στα Viper!

31
Για πολλούς το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των ελληνικών F-16 Peace Xenia III και IV σε F-16V δεν είναι -ακόμη- κάτι το χειροπιαστό. Eντούτοις η διαδικασία...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 March

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 February 2014 #333

Αγορά

Related News

Κινεζικό UAV σε πολιτικό ρόλο “βροχοποιού” για την αντιμετώπιση της ξηρασίας

Σε δεκάδες εκτιμώνται πλέον τα κινεζικά UAV που παράγονται σε κάθε μέγεθος, αλλά και για κάθε χρήση. Μια μάλιστα από τις πιο πρόσφατες εκδοχές...

Αμερικανικά microUAV αγοράζει ο Γαλλικός Στρατός

Τριακόσια microUAV αμερικανικής κατασκευής της εταιρείας Parrot θα προμηθευθεί ο Γαλλικός Στρατός εντός πενταετίας. Το UAV ANAFI USA θα χρησιμοποιηθεί σε τηλε-επισκόπηση και αναγνώριση...

Μετασκευή τάνκερ σε ελικοπτεροφόρο παρουσίασαν οι Ιρανοί

Μετά από δεκαετίες εμπάργκο όπλων, η εφευρετικότητα των Ιρανών στους εξοπλισμούς τους και στην εγχώρια ανάπτυξη διαφόρων πρακτικών λύσεων συνεχίζεται. Έτσι χθες το Ιρανικό...