- Advertisement -

Α-6B «Iron Hand»: Το «Σιδερένιο Χέρι» του Ναυτικού κατά των SAM

- Advertisement -


Οι πιλότοι των A-6 στο Βιετνάμ θεωρούσαν το να βομβαρδίζουν καλά προστατευμένους στρατηγικούς στόχους ήδη αρκετά επικίνδυνη υπόθεση μέχρι που τους ανατέθηκαν αποστολές SEAD. Οι αποστολές καταστολής αεράμυνας (Suppression of Enemy Air Defences) ήταν απλές στη σύλληψή τους: πήγαινες σε μια περιοχή πραγματική «σφηκοφωλιά» από αντιαεροπορικά ή πυραύλους SAM και προκαλούσες την τύχη σου σε μια προσπάθεια να τραβήξεις την απειλή μακριά από τα φίλια αεροσκάφη που ακολουθούσαν.
Το κόλπο ήταν ότι την ώρα που οι χειριστές του εχθρικού ραντάρ εγκλώβιζαν το αεροπλάνο, ένας πύραυλος αντιραντάρ ορμούσε προς το μέρος τους ακολουθώντας την ακτινοβολία του ραντάρ τους όπως ο καρχαρίας το αίμα. Η ώρα που αντίπαλος θα γνώριζε το «Σιδερένιο Χέρι» του Ναυτικού είχε φθάσει.

Τα Intruder που θα πετούσαν αποστολές «Ιron Ηand» ήταν απλά Α-6, ειδικά τροποποιημένα ώστε να φέρουν πυραύλους AGM-45 Shrike και αργότερα τους AGΜ-78Α Standard ARM (Anti-Radiation Missile), βλήματα με μια φονική προτίμηση στα ραντάρ του αντιπάλου. Ο AGM-78 διέθετε βαρύτερη πολεμική κεφαλή από τον Shrike (215 λίβρες έναντι 149) και μεγίστη εμβέλεια 60 μιλίων που τον καθιστούσε ιδανικό για επιθέσεις stand-off εκτός της ακτίνας δράσης των SA-2. Με τον Shrike ήταν αλλιώς και… πιο κοντά.

Μετά την πυροδότηση του Standard ο χειριστής μπορούσε να εκτελέσει στροφή 180 μοιρών και να εξαφανιστεί από εκεί ή να ψάξει για άλλο στόχο. Θεωρητικά τα «Ιron Ηand» Intruders μπορούσαν να εξοπλισθούν με τέσσερα βλήματα AGM-78A σε φορείς LAU-77 αλλά σπανίως πετούσαν με τόσους. Στο Βιετνάμ φόρτωναν συνήθως έναν ή το πολύ δύο, αξιοποιώντας τους υπόλοιπους πυλώνες για την μεταφορά δεξαμενών καυσίμου. Το έξτρα καύσιμο ποτέ δεν ήταν πολυτέλεια.

Τα πρώτα δέκα Α-6Β, όπως ονομάστηκε η έκδοση SEAD, ήταν αεροσκάφη της έκδοσης Α από τα οποία είχε αφαιρεθεί ο εξοπλισμός προσβολής στόχων ενώ τα επόμενα τρία ήταν A-6A τα οποία προήλθαν από τη γραμμή παραγωγής και διαμορφώθηκαν ως PAT/ARM (Passive Angle Tracking/Anti-Radiation Missile). Η τελική έκδοση Α-6Β Μod 1 TIAS ξεχώριζε από τους δέκτες του συστήματος αναγνώρισης και πρόσκτησης στόχων TIAS (Target Identification Acquisition System) οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί στο κέντρο και τα πλευρά του καλύμματος του ραντάρ, στο ρύγχος του αεροπλάνου.

Κάθε Μοίρα Intruder των αεροπλανοφόρων διέθετε συνήθως δύο με τρία αεροσκάφη «Ιron Ηand» που πετούσαν ψάχνοντας για την λεία τους: ραντάρ που κατηύθυναν πυραύλους SAM και αντιαεροπορικά πυροβόλα ή ραντάρ αναχαίτισης GCI που καθοδηγούσαν τα βορειοβιετναμικά MiG. Οι «Sunday Ρunchers», η πρώτη Μοίρα των Α-6 που πέταξε πολεμικές αποστολές στην Νοτιοανατολική Ασία, τον Μάρτιο του 1968 σημείωσε μια νέα πρωτιά εξαπολύοντας τον πρώτο Standard εναντίον εχθρικού ραντάρ.
Προκαλώντας την Τύχη
Στις αποστολές «Ιron Ηand», εκτός από τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και τους πυραύλους κάτω από τα φτερά, ο κυβερνήτης και ο βομβαρδιστής έπρεπε να είχαν πείρα, γρήγορη σκέψη και ακόμη πιο γρήγορα αντανακλαστικά αν ήθελαν να μείνουν ζωντανοί. Και φυσικά νεύρα από ατσάλι.
«… Έξω κυριαρχεί το Απόλυτο Μαύρο –πράγμα που δεν μας ενοχλεί καθόλου, αν σκεφθείς τις τρομερές αποστολές Alpha Strikes στο φως της ημέρας. Όσο για την βροχή, τα πληρώματα των βομβαρδιστικών την λατρεύουν. Ξαφνικά, το προειδοποιητικό φως του Missile Warning αρχίζει να αναβοσβήνει για να το ακολουθήσει σχεδόν ταυτόχρονα το σταθερό φως του Missile Launch. Αυτό ήταν…

‘SΑΜ, στην ώρα 3. Δύο από δαύτους’, ακούγεται η φωνή του ΒΝ (Bombardier Navigator) στα ακουστικά μου. ‘Κάντους τρεις’ ακούγεται πάλι, ανεπαίσθητα πιο ανήσυχη αυτή τη φορά. Ένα από τα καλά της νύχτας είναι ότι εντοπίζεις ευκολότερα τον επερχόμενο πύραυλο από την λάμψη του κινητήρα του, εφόσον δεν επικρατεί χαμηλή νέφωση.
Το συνηθισμένο ‘νούμερο’ αποτελείται από την εκτέλεση όσο πιο απότομων ελιγμών αντέχει το αεροπλάνο για να αποφύγεις τον πιο κοντινό πύραυλο, την ώρα που ο ΒΝ δίνει συνεχώς συμβουλές μέχρις ότου να εγκλωβίσουμε το ραντάρ –που εγκλωβίζει εμάς– για να τους στείλουμε τον Standard. Πάντα απορούσα πώς αυτοί οι τύποι κατορθώνουν και κάνουν την δουλειά τους, σκυμμένοι πάνω από την οθόνη τους, υπό συνθήκες που θα έφερναν οποιονδήποτε φυσιολογικό άνθρωπο στα πρόθυρα εμετού καθώς το αεροπλάνο τρέμει ολόκληρο τραβώντας άγρια g σε όλους τους άξονες στον χώρο…»

«Τα πράγματα περιπλέκονται, όταν το προειδοποιητικό φως ανάβει και πάλι, αλλά έχεις ξεμείνει από Standard. Βρισκόμασταν σε άνοδο με κλίση 30 μοιρών όταν ρίχνοντας μια ματιά στην οθόνη είδα τον πύραυλο να κατευθύνεται προς το μέρος μας από την «ώρα 6» –το χειρότερο δυνατό σημείο για να σε βρει SAM. Πριν προλάβω να τελειώσω την πρότασή μου, ο κυβερνήτης έριχνε το αεροπλάνο σε μια δεξιά στροφή 4 g (κάτι τουλάχιστον ασυνήθιστο, λόγω της περιορισμένης ορατότητας που έχει ο πιλότος προς τα δεξιά εξαιτίας της διαρρύθμισης του cockpit, ιδίως τη νύχτα).
Στα 900 πόδια ρίχναμε ακόμη chaffs σαν τρελοί, όταν ο Λάρυ κατάφερε τελικά να ισιώσει το αεροπλάνο με τον δείκτη του υψομετρικού ραντάρ στα 180 πόδια! Σχεδόν ταυτόχρονα ο πύραυλος πέρασε από πάνω μας και εξερράγη περίπου 600 γιάρδες μακριά μας με μια εκτυφλωτικά λευκή λάμψη που πλημμύρισε το κόκπιτ. Προφανώς, δεν ήταν η νύχτα μας να πεθάνουμε…»
Στις 28 Αυγούστου 1968, το BuNo 151561, ένα αεροσκάφος «Ιron Ηand» της VA-85, δεν επέστρεψε στο αεροπλανοφόρο του. Εκείνη την φορά νίκησαν οι SAM.
Αλέξανδρος Θεολόγου
Πρώτη δημοσίευση 2/1/2019

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ευστάθιος Παλαιολόγος

Flight of the Intruder
Φοβερη ταινια

ptisidiastima

Πράγματι!

Captain_Kal

Fighters make war, We make History!!!!
Από την ίδια ταινία!!!

Mitsos_Mantzos

Δεν την ήξερα την ταινία, ευχαριστώ τον Ευστάθιο.

Nikolaos

Τρομερό αεροπλάνο, από τα σημαντικότερα της ανθρώπινης ιστορίας, ωρίμαζε σαν το καλό κρασί με κάθε γενιά … Αδικήθηκε από τη συμμετοχή στα αυτοκτονικά Alpha strikes του USN στο Βιετνάμ (το κοντινότερο πράγμα στις εκατόμβες των Schweinfurt & Regensburg που επιχειρήθηκε μεταπολεμικά …) με πολλές άδικες απώλειες, αλλά στη συνέχεια βρήκε το δρόμο του σε μοναχικές νυχτερινές αποστολές, όπου και έδειξε τη στόφα του. Φυσικά, στα χέρια των Πεζοναυτών έγραψε επίσης ιστορία σε CAS, τόσο στο Βιετνάμ όσο και στην ιρακινή έφοδο στην Khafji το 1991. Το μέγιστο φορτίο των 30 Χ 500 lbs. το μετέφερε συχνότατα ως επιχειρησιακό φορτίο (ιδίως ‘Ναύτες στο ‘Ναμ), ενώ άλλα α/φ μόνο για επιδείξεις στο έδαφος. Υπάρχουν αναφορές για αφανισμό μιας ολόκληρης μοίρας πυροβολικού των Βορείων, τεταγμένης με ικανό διαχωρισμό κατά τις προδιαγραφές, που είχε καθηλώσει σοβαρές δυνάμεις του Σώματος, από ένα μόνο Α-6Α των ‘Ναυτών με το παραπάνω φορτίο, αφιέμενο σε προγραμματισμένα διαστήματα σε ένα μόνο πέρασμα από το ολοκληρωμένο σύστημα ναυτιλίας/επίθεσης του α/φ.
Αποσύρθηκε στην απόλυτη ωριμότητα, και με νέες πτέρυγες της Boeing μόλις εγκατεστημένες … το κόστος της υποστήριξης ενός “βαρέος” τύπου και της πολυτυπίας στο κατάστρωμα ήταν σοβαρός παράγων μετά τον Ψυχρό Πόλεμο …
Όποτε, κατά τα “πέτρινα” για τις αμερικάνικες ΕΔ χρόνια της δεκαετίας του ’70 ετίθετο θέμα να μείνει μόνο ένα τακτικό βομβαρδιστικό ακριβείας για όλες τις ΕΔ των ΗΠΑ (με το βλέμμα στη διατήρηση του F-111 …) και προκαλείτο “συγκριτικό τεστ”, το Α-6 διέσυρε ανελλιπώς τον (ταχύτερο και τεχνολογικά πιο προηγμένο, βλ. auto TFR) αντίπαλο με προσβολές χειρουργικής ακριβείας σε τεράστιες αποστάσεις, με αστείες αποκλίσεις στην πλοήγηση και ToT εντός ελαχίστων δευτέρων από το σχεδιασμό (μετά από π.χ. 1200 χλμ ….). Σαν α/φ καταστολής αεράμυνας δεν είχε τις κινηματικές επιδόσεις του F-105G της USAF, αλλά πολύ μεγαλύτερη αυτονομία και επιβιωσιμότητα (συν την ανεκτίμητη ανεξαρτησία από χερσαίες βάσεις φιλίων χωρών …). Τα πέτρινα χρόνια έληξαν με την έλευση του John Lehman, υπουργού ναυτικών του Ρέηγκαν, εφέδρου πλοηγού/βομβαρδιστή στα Α-6Ε (πήγαινε για πτήσεις συντήρησης και ως υπουργός …): Αναβαθμίσεις, νέες κατασκευές, πτέρυγες για τα “κουρασμένα”, πιστοποίηση νέων όπλων, σύσταση νέων μοιρών (μερικά αεροπλανοφόρα πέρασαν στην all-Grumman wing, με 2X12 F-14A, 2X14 A-6E/KA-6D, 1X4 EA-6B, 1X4 E-2C), ακόμη και σύσταση νέας CVW μετά από δεκαετίες …

Stavros

Είχε και η πολυτυπια την ομορφιά της. Φανταζομαι την ομορφιά του kitty hawk στις αρχές τις δεκαετίας του 80′ με F-14,A-6,EA-6,S-3,F/A-18,A-7,E-2,C-2 και κερασάκι μερικά seahawk… Απλά φανταστικό.

Stamatis

Το “ΠράβδαNews” σας αντιγράφει, μόλις ανέβασε άρθρο με ακριβώς το ίδιο θέμα, αλλά φυσικά άστα να πάνε από γράψιμο….

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Β. Νέδος στην Κ, “Η Ελλάδα ζήτησε Arleigh Burke από τις ΗΠΑ! Συνεχίζει να συζητά με Γαλλία, Γερμανία, ΗΒ και άλλους για νέα πλοία

Του Βασίλη Νέδου, από την ΚαθημερινήΧθες, μία φωτογραφία από τον επίσημο λογαριασμό του έκτου στόλου των ΗΠΑ στο Twitter, με το αντιτορπιλικό «USS Donald...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Φυσικά και να μην πάρουμε Μ2A3 Bradley! Καλύτερα KF-41 στην ίδια...

68
 Χτες το απόγευμα δημοσιεύσαμε μια είδηση, που μάλλον πέρασε σχετικά χωρίς να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Το θέμα είναι πως αρκετοί φίλοι αναγνώστες το "έπιασαν",...
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ Δεκέμβριος 2020

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 March 2015 #346

Αγορά $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 November 2015 #354

Αγορά $

Related News

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 5 Δεκεμβρίου 1943: Επιχείρηση “Βαλλιστρίς”, βομβαρδίζοντας τους V-1

- Η συμμαχική αεροπορία ξεκινά να πλήττει βάσεις εκτόξευσης πυραύλων V-1 και V-2 στις Κάτω Χώρες εξαπολύοντας την επιχείρηση "Crossbow".Είχε προηγηθεί η επιχείρηση...

Βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου νίκησε τον κορονοϊό και γιορτάζει τα 104α γενέθλιά του: «Τα κατάφερα»

Βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου γιόρτασε στο σπίτι του τα 104α γενέθλιά του, στην Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ, αφού πέρασε αρκετές ημέρες στο νοσοκομείο, όπου...

ΗΠΑ: Μετά τα Ιράκ και Αφγανιστάν ο πρόεδρος Τραμπ αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα και από τη Σομαλία

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ "διέταξε” την αποχώρηση "της πλειονότητας” των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Σομαλία "ως τις αρχές του 2021”, δηλαδή...