Νορβηγικό Boeing 737 Max “εισπράττει” απαγορευτικό προσπαθώντας να διασχίσει την Γερμανία

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 14
  •  
  •  

Ένα Boeing 737 Max της Norwegian Air αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Γαλλία μετά την άρνηση της Γερμανίας να εισέλθει στον εναέριο χώρο της, όταν ο μεταφορέας προσπάθησε να το μεταφέρει σε διαφορετικό αεροδρόμιο. Ένας εκπρόσωπος της νορβηγικής εταιρίας δήλωσε στο Business Insider ότι η εταιρεία προσπαθούσε να μεταφέρει το αεροπλάνο από την Μάλαγα της Ισπανίας στη βάση της, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας την Τρίτη χωρίς να υπάρχουν επιβάτες, καθώς οι Νορβηγοί προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν ότι όλα τα αεροσκάφη 737 Max θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο, προετοιμαζόμενα για την Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA), η οποία θα προχωρήσει σε ενημέρωση λογισμικού για το αεροπλάνο, που θα του επέτρεπε να πετάξει πάλι.

Boeing 737 MAX: Ετοιμη η αναβάθμιση λογισμικού, ξεκινά η πιστοποίηση από FAA

Το αεροσκάφος της Boeing έχει καθηλωθεί σε όλο τον κόσμο από τον Μάρτιο, μετά από δύο συντριβές σε λιγότερο από έξι μήνες, που στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 350 άτομα. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, ωστόσο, συνέχισαν έναν μικρό αριθμό πτήσεων χωρίς επιβάτες προκειμένου να «επανατοποθετήσουν» τα αεροσκάφη τους.

An Ethiopian police officer walks past debris of the Ethiopian Airlines Flight ET 302 plane crash in March 2019.

Ωστόσο, στο αεροσκάφος δεν επιτράπηκε είσοδος στον γερμανικό εναέριο χώρο και δόθηκε εντολή από την ATC (τον οργανισμό ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας), να προσγειωθεί στη Γαλλία.

Η Norwegian Air δηλωσε: “Πριν από την είσοδο στον γερμανικό εναέριο χώρο, τόσο η γερμανική όσο και η γαλλική αρχή έστειλαν ειδοποίηση ότι απαγόρευσαν την αλλαγή θέσης του Boeing 737 MAX στον εναέριο χώρο τους, παρόλο που πτήση είχε εγκριθεί από το Eurocontrol, τον οργανισμό διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA).

Το FlightRadar24 δείχνει ότι το αεροπλάνο ταξίδεψε στη Γαλλία και έκανε αρκετούς κύκλους στα γερμανικά σύνορα πριν προσγειωθεί στη Γαλλία. Την Παρασκευή το πρωί, το αεροπλάνο ήταν ακόμα στη Γαλλία.

737 ΜΑΧ: Η Boeing γνώριζε και δεν έκανε τίποτε!

Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Αεροπορίας, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), απαγόρευσε στα αεροσκάφη 737 Max να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο στις 12 Μαρτίου, δύο ημέρες μετά την πτώση ενός 737 Max της Ethiopian Airlines με 157 επιβαίνοντες. Ένα 737 Max της Lion Air είχε συντρίβει στην Ινδονησία πέντε μήνες νωρίτερα, σκοτώνοντας και τους 189 επιβαίνοντες.

Ωστόσο, κάθε  χώρα στην ΕΕ μπορεί να αποφασίσει εάν επιτρέπονται αεροπλάνα στον εναέριο χώρο της ως μέρος της “επανατοποθέτησης” πτήσεων, που μετακινούν αεροπλάνα σε άλλα αεροδρόμια ή σε βάση, σύμφωνα με την Aerotime News. Ένας εκπρόσωπος της Deutsche Flugsicherun, η οποία διεξάγει τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας στη Γερμανία, δήλωσε στο Business Insider ότι η Γερμανία επέκτεινε την απαγόρευσή της σε όλες τις πτήσεις 737 Max στο FIR της από την Τετάρτη έως τις 8 Σεπτεμβρίου, ενημερώνοντας τους Νορβηγούς ότι το αεροπλάνο δεν θα είχε το δικαίωμα να εισέλθει στον γερμανικό εναέριο χώρο. Ο εκπρόσωπος της Norwegian Air δήλωσε στην Business Insider ότι “δεν έλαβε καμία ειδοποίηση από τις γερμανικές αρχές πριν την αναχώρηση της πτήσης. Εάν είχαμε λάβει αντίθετες πληροφορίες, προφανώς δεν θα αφήναμε το 737 να απογειωθεί.”

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι έλαβε έγκριση από το Eurocontrol και τον EASA. Όταν ρωτήθηκε αν ήρθε σε επαφή με τη Deutsche Flugsicherun, δήλωσε ότι “έλαβε τις εγκρίσεις από τους αρμόδιους οργανισμούς αεροπορίας, όπως απαιτείται”.

737 MAX, Γιατί οι ΗΠΑ άλλαξαν γνώμη και τα καθήλωσαν;

Τα αεροπλάνα 737 Max θα παραμείνουν καθηλωμένα μέχρι να εγκριθεί η ενημέρωση του λογισμικού. Ο EASA δήλωσε προηγουμένως ότι έχει τα δικά του κριτήρια για το πότε το αεροπλάνο θα μπορέσει να πετάξει ξανά, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να πετάξει στις ΗΠΑ πριν επιστρέψει στην Ευρώπη.

Πηγή: Business Insider


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 14
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
hlias-p
Member
Active Member
hlias-p

γιατι ομως επρεπε να περασει απο FIR γερμανιας?

Βλεποντας μια εμπορικη πτηση της ιδιας αεροπορικης για Μαλαγα-Οσλο, δεν πετα πανω απο Γερμανια: https://www.flightradar24.com/data/flights/d85020

μπορει να εξηγησει κανεις γιατι η συγκεκριμενη “επρεπε” να περασει απο Γερμανια?

Georgios
Member
Noble Member
Georgios

Άμα ήταν σε κατάσταση mayday θα τον επιτρέπαν να προσγειωθεί ή όχι;