Επισκέψεις του Αρχηγού ΓΕΣ σε Μονάδες του Στρατού στη Βόρεια Ελλάδα

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, επισκέφτηκε την Ιη Μεραρχία Πεζικού (Ι ΜΠ «ΣΜΥΡΝΗ») και την 1η Ταξιαρχία ΚΔ – ΑΛ «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην έδρα της Ι ΜΠ, ο Αρχηγός ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Μεραρχίας, έδωσε κατευθύνσεις και εξήρε το προσωπικό για το πολύπλευρο έργο του Σχηματισμού, τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός επισκέφτηκε την 1η Ταξιαρχία ΚΔ – ΑΛ «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ». Παρείχε κατευθύνεις προς τη Διοίκηση, το επιτελείο και το υπηρετούν προσωπικό της Ταξιαρχίας. Απευθυνόμενος στο προσωπικό, τόνισε την σπουδαιότητα των Ειδικών Δυνάμεων και την  συνεισφορά τους στην επίτευξη του σκοπού των Ενόπλων Δυνάμεων που στηρίζεται σε δυο πυλώνες: την «επιχειρησιακή χρηστικότητα» και την «κοινωνική αρωγή».

Την ίδια μέρα, οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν στην περιοχή ευθύνης του Γ΄ Σώματος Στρατού (Γ΄ΣΣ/NRDC-GR «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»).

Συγκεκριμένα επισκέφθηκε την 33η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία (33 Μ/Κ ΤΑΞ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ»), την 181 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων «HAWK» (181 ΜΚ/Β «HAWK»), το Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) και τον Θερινό Παιδικό Σταθμό στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Γ΄ ΣΣ, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΣ παρακολούθησε την ανάπτυξη του Στρατηγείου της 33 Μ/Κ ΤΑΞ, έλεγξε τα Τμήματα Αμέσου Αντίδρασης και πραγματοποίησε ομιλία προς το προσωπικό, ενώ διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας του Σχηματισμού.

Στη συνέχεια μετέβηκε σε πυροβολαρχία της 181 ΜΚ/Β «HAWK», όπου και παρακολούθησε τις διαδικασίες μεταπτώσεως της Πυροβολαρχίας σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Διαπιστώθηκε η άριστη γνώση της αποστολής και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού επιφυλακής της Μοίρας.

Τέλος, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις στη Νέα Φώκαια Χαλκιδικής, ο Αρχηγός ΓΕΣ ενημερώθηκε για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τη θεομηνία, επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασής τους και καθόρισε χρονικά όρια επαναλειτουργίας των υποδομών.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Lesalaut
Member
Active Member
Lesalaut

Έχω την εντύπωση ότι ο Καμπάς διοίκησε Μ/Κ τάγμα της 33 πριν καμιά 25αρια χρόνια. Συγκινουμαι βλέποντας τον εξοπλισμό να είναι σχεδόν ο ίδιος από τα μέσα του ’90…

Augusto
Member
Active Member
Augusto

Ο Καμπάς είναι του Πυροβολικού,δεν γίνεται να διοίκησε Μ/Κ τάγμα Πεζικού.Πιο πιθανό να διοίκησε τις παιδικές κατασκηνώσεις που επιθεώρησε..

Andreas
Member
Noble Member
Andreas

κοινωνικη αρωγή;

Kalchas
Member
Kalchas

“Διαπιστώθηκε η άριστη γνώση της αποστολής και το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού του προσωπικού”. Τι να προσθεσει κανεις…Επισης διαπιστωθηκε η αριστη στοιχιση-ζυγιση των φρεσκοασπρισμενων λιθων, η καθαριοτητα σε ΚΨΜ-θαλαμους, τα τελεια σφραγισμενα κουτια με καναδυο ΔΝΟ (προσοχη μην τις χαλασουμε μεχρι την επομενη επιθεωρηση) και τα καλογυαλισνενα ρετρο οχηματα. Για οσους υπηρετησαμε κ εχουμε λιγο φιλοτιμο μονο θλιψη…Για τους “επαγγελματιες” που εδωσαν την “ν”ιοστη παρασταση της καριερας τους μονο λυπηση

Tango.Alpha
Member
Tango.Alpha

Δεν έχω γραφτεί για να σας δώσω “thumbs up” οπότε απαντώ εδώ. Εξαιρετικός ή σχεδόν. Θα είσαστε αν είχατε μιλήσει για τα εξαιρετικά εστιατόρια και το άγημα. Και πάλι όμως πολύ καλός.
Αναρωτιέμαι αν τους έβαζε να κάνουν κάποια αιφνιδιαστική άσκηση τι θα συνέβαινε.