Η USAF καθηλώσε αριθμό A-10 λόγω περιστατικών υποξίας

4
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

28 αεροσκάφη A-10 καθηλώθηκαν μέσα στο 2017, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Aviation Week, έπειτα από την αναφορά τουλάχιστον 3 περιστατικών υποξίας σε πιλότους. Η υποξία είναι παθολογική κατάσταση κατά την οποία, ολόκληρο το σώμα (γενικευμένη υποξία) ή ένα μέρος του, στερείται επαρκούς οξυγόνωσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αιτία του ενός περιστατικού αναγνωρίστηκε και διορθώθηκε, αλλά δε συνέβη το ίδιο για τα υπόλοιπα 2. Συνολικά 28 αεροσκάφη του τύπου καθηλώθηκαν στην αεροπορική βάση Davis-Monathan το περασμένο Νοέμβριο, έπειτα από αναφορές πιλότων για συμπτώματα υποξίας, με τα 2 να καταγράφονται εν πτήση. Ευτυχώς το εφεδρικό σύστημα οξυγόνου ενεργοποιήθηκε και τα αεροσκάφη επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση τους.

Τα A-10 χρησιμοποιούν 2 διαφορετικούς τύπου παροχής οξυγόνου, με το παλαιότερο να χρησιμοποιεί υγρό οξυγόνου (το συγκεκριμένο επισκευάστηκε), αλλά η βλάβη στο νεότερο σύστημα τύπου OBOGS, δεν αναγνωρίστηκε και τα αεροσκάφη καθηλώθηκαν για τουλάχιστον μία εβδομάδα.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
xmm
Guest
xmm

Για οποιον παρακολουθει τα νεα υπαρχει μια σειρα περιστατικων με το καινοτομο πλην απο οτι φαινεται αναξιοπιστο OBOGS τα οποια διαρευνονται αλλα χωρις ακομα να εχει εντοπιστει το root cause.
Ιδιαιτερα περιπλοκο προβλημα που ήδη μετραει χρονια στα αλλα αεροσκαφη της USAF που χρησιμοποιουν το OBOGS

Spyros
Member
Spyros

Τα συστήματα OBOGS υπάρχουν απο τη δεκαετία του 80. Και τα F-16 μας το έχουν, εκτός των Blk30, νομίζω.

Mike
Guest
Mike

Το έχουν οι 2 εκδόσεις του F-16 Blk52 καθως και τα Τ-6.

chikichiki
Member
chikichiki

Αυτό το OBOGS μιλάμε success story…