Δοκιμές αξιοποίησης του A129 στο ιταλικό αεροπλανοφόρο Cavour

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Δύο επιθετικά ελικόπτερα A129D Mangusta του Ιταλικού Στρατού προγραμματίζεται να εκτελέσουν δοκιμαστικές επιχειρήσεις από το ιταλικό αεροπλανοφόρο Cavour, αναφέρει το “Blog Before Flight”.

 

Σκοπός των δοκιμών είναι η απόκτηση εμπειριών για τη μελλοντική αξιοποίηση επιθετικών ελικοπτέρων του τύπου από το πλοίο. Στο πλαίσιο των δοκιμών, τα δύο A129D έχουν υποστεί ειδική μέριμνα για την αντιμετώπιση του αλατιού. Οι δοκιμές θα γίνουν όταν Cavour αφιχθεί στην περιοχή του Τάραντα, με το πλοίο να βρίσκεται τώρα στη Γένοβα εξοπλισμένο με 10 μαχητικά Harrier.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gunner
Member
Gunner

Σε λίγα χρόνια θα έχουμε παραβιάσεις με Τ-129 από τα τουρκικά LHD που θα πλέουν εκτός 6 ΝΜ και θα απονηώνουν ελικόπτερα εντός των 10 ΝΜ εναερίων συνόρων. Να δω τότε πως θα δικαιολογήσουμε το ελληνικό παράδοξο στον κόσμο.

Κώστας
Guest
Κώστας

Πες τα …..

Georgios
Member

Όπα, από τα Harrier που τελειώνει ο χρόνος ζωής τους, σε νεότευκτο (ντεμέκ για μένα και καλά) αεροπλανοφόρο ξαφνικά στα mangusta? Ας έρθουν οι ειδικότεροι εξ ημών να μου πούνε γιατί να μη το λέω ελικοπτεροφόρο.

darede
Guest
darede

Να μην το λές ελικοπτεροφόρο γιατί δεν είναι και γιατί όπως αναφέρει το άρθρο το όλο εγχείρημα γίνεται για να αποκτήσουν εμπειρία και οι πιλότοι αλλα και η εταιρεία. Έτσι οι ιταλοί θα είναι έτοιμοι να αξιοπιήσουν επιχειρησιακά το Trieste or Thaon di Revel πιο γρήγορα. Αυτό δε ονομάζεται σχεδιασμός κατι που δυστυχώς στην ελλάδα αυτή η έννοια είναι ανύπαρκτη.

AstirKeno
Member
Astir Keno

Δεν πάνε από τα AV-8 σε Mangusta. Πέραν τίτλου ας διαβάζουμε και τι λέει το άρθρο.
Όταν έρθει ώρα τα AV-8 θα αντικατασταθούν από τα υπό παραγγελία F-35B.
To Cavour είναι αεροπλανοφόρο για αεροσκάφη VTOL . Αυτό δεν απαγορεύει τη χρήση Επιθετικών Ελικοπτέρων . Πολλά ναυτικά εξερευνούν τη συνταγή μεταξύ των οποίων το Βρετανικό, το Ρωσικό και το Αμερικανικό.

Georgios
Member

Τότε γιατί π.χ. καλή ώρα οι Αιγύπτιοι να μη τροποποιήσουν τα 2 Mistral-class τους, των 500 εκατομμυρίων το ένα, ενώ εμείς για φουλ, σωστό, αντιαεροπορικό -AAW- πλοίο θέλουμε λένε κανονικά 800 μύρια με 1 δις φουλ με ραντάρ, όπλα κ.τ.λ. να παίρνουν και αυτά μια ντουζίνα F-35B? Έτσι θα γίνουν ξαφνικά από ελικοπτεροφόρα, αεροπλανοφόρα κατά τα γραφόμενά σας. Άρα ποιά η διαφορά του αεροπλανοφόρων Cavour, του τουρκικού υπό κατασκευή Anadolu-class (που από ότι ακούγεται θα κάνουν και δεύτερο με την ονομασία Θράκη, ναι καλά διαβάσατε), του Queen Elizabeth από τα (αυθεντικά, από τα original κατά την ταπεινή, πάντα τελείως προσωπική… Read more »

chikichiki
Member
chikichiki

Τα Μιστράλ είναι “φθηνά” γιατί η Αίγυπτος τα πήρε από ακυρωμένη παραγγελία, είναι πρακτικά άοπλα και αποκλειστικά ελικοπτεροφόρα. Με τυχόν τροποποίηση για να επιχειρούν α/φη VTOL θα γίνονταν πολύ πιο ακριβά. Ένα πλοίο AAW είναι ακριβό γιατί τα ηλεκτρονικά και τα όπλα είναι μεγάλο μέρος του κόστους. Η διαφορά είναι ότι ένα τέτοιο πλοίο κουβαλάει πάνω του μαχητική ικανότητα, ενώ ένα Μιστράλ είναι ουσιαστικά ένα κούφιο σκαρί με υπόστεγα κι ένα κέντρο υγείας. Το να συγκρίνεις τις τιμές τους έτσι είναι σα να μετράς το κόστος του αεροπλανοφόρου χωρίς όπλα και να το συγκρίνεις με το κόστος του πλοίου AAW… Read more »

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

To Cavour είναι κανονικότατο αεροπλανοφόρο.
Τα Harrier των ιταλών θα υπηρετούν για χρόνια και δεν θα αντικατασταθούν από ελικόπτερα αλλά από τα F-35B.
Η Ελλάδα δεν θα αποκτήσει αεροπλανοφόρο. Οι Αιγύπτιοι και να τροποποιήσουν τα Mistral τους, οι Αμερικάνοι δεν θα τους πουλήσουν F-35B για αυτά.

G...
Member
G...

Στην κυπριακη αοζ ομως εφυγαν σαν τον καβουρ α.