Το A330 MRTT Phenix στη μάχη κατά του κορωνοϊού

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αεροσκάφος A330 MRTT Phenix της Γαλλικής Αεροπορίας έχει πραγματοποιήσει ειδική επιχείρηση μεταφοράς 6 ασθενών με κορωνοϊό από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλσατίας, τη Μιλούζ, σε νοσοκομεία στη Μασσαλία και την Τουλόν.

Η αποστολή, η οποία έγινε στις 18 Μαρτίου, εντάσσεται στο πλαίσιο βοήθειας του γαλλικού υπουργείου Άμυνας για την αντιμετώπιση του ιού. Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι σημαντική στις ανατολικές επαρχίες της Γαλλίας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το τοπικό σύστημα υγείας να λειτουργεί στα όριά του. Στην περιοχή αναπτύσσεται επίσης νοσοκομείο εκστρατείας του Γαλλικού Στρατού, δυναμικότητας 30 κλινών.

Στα όρια της κατάρρευσης το σύστημα υγείας στην ανατολική Γαλλία

Η Γαλλική Αεροπορία διαθέτει δύο ειδικές υγειονομικές συλλογές Morphee, σε αεροσκάφη C-135FR και A330 MRTT Phenix. Τα αεροσκάφη που έχουν εφοδιαστεί με αυτές είναι από τη Δευτέρα σε επιφυλακή.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που η συλλογή Morphee χρησιμοποιείται για τη μεταφορά πολιτών. Χάρη σε αυτή είναι εφικτή η μεταφορά μέχρι 10 ασθενών / τραυματιών από το A330 MRTT Phenix.

Το A330 MRTT Phenix βρίσκεται εδώ και 18 μήνες σε γαλλική υπηρεσία και στο τεύχος «Π&Δ» Μαρτίου σκιαγραφούμε τις αυξημένες δυνατότητες στρατηγικών μεταφορών και εναέριου ανεφοδιασμού που προσθέτει στη Γαλλική Αεροπορία.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΜΑΡΤΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of