Η South African Airways θα (προσπαθήσει να) πουλήσει εννέα A340 

1
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η South African Airways έχει διαθέσει πάνω από το ήμισυ του στόλου της Airbus A340 και μια ποικιλία ανταλλακτικών κι υλικών υποστήριξης προς πώληση, στο πλαίσιο των προσπαθειών αναδιάρθρωσης μετά την απόφαση της εταιρείας τον περασμένο μήνα να ξεκινήσει εθελοντικά διαδικασίες διάσωσης.

Σε μια προκήρυξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της, η SAA ανακοινώνει την πώληση εννέα αεροσκαφών A340-300 / 600, 15 κινητήρων αεροσκαφών – μεταξύ των οποίων CFM International CFM56 και Rolls-Royce Trent 500 – και τέσσερις βοηθητικές μονάδες ισχύος (APU).

Σύμφωνα με στοιχεία της βάσης δεδομένων εμπορικής αεροπορίας Cirium δείχνουν η South African Airways διαθέτει στόλο επτά A340-300 και επτά A340-600. Επιπλέον, η SAA διαθέτει πέντε A330-300, τρία A350-900, 10 A320, επτά A319 και δύο Boeing 737-300s.

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Νότιας Αφρικής μπήκε σε εθελοντική διαδικασία διάσωσης αφού προηγουμένως είχε κάνει αίτηση χρεωκοπίας στις 5 Δεκεμβρίου. Ο Les Matuson, διευθυντής της εταιρείας ειδικών συμβούλων Matuson Associates, με έδρα το Γιοχάνεσμπουργκ, έχει διοριστεί για να επιβλέπει την αναδιάρθρωση.

Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πάντως, όντας κατάλοιπο μίας άλλης εποχής και τετρακινητήρια, εκτιμάται ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρουν αγοραστή στην διεθνή αγορά, καθώς το κόστος λειτουργίας τους είναι σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό αντίστοιχων δικινητήριων.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετώπισε κι η Ολυμπιακή Αεροπορία με τα δικά της Α340, τα οποία έμειναν δυστυχώς στα αζήτητα.

Για τη Συρία τα A340 της Ολυμπιακής;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
AvoMelkonian Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
AvoMelkonian
Member
AvoMelkonian

«Να τα πάρει η ΠΑ και να τα κάνει ιπτάμενα τάνκερ» σε 3, 2, 1…