Α380 Νο 251, τελευταίο και έσχατο

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 15
  •  
  •  

https://twitter.com/i/status/1232812920758788105

Τα μεγάλα συγκροτήματα για το έσχατο Α380, το αεροσκάφος Νο 251 καθοδόν για τη γραμμή συναρμολόγησης. Να θυμίσουμε ότι η Airbus μετά την αναδιαπραγμάτευση με την Emirates, η οποία αγόρασε τελικά 123 από τα επιβατικά, ανακοίνωσε πέρυσι την διακοπή της παραγωγής στο 250ο αεροπλάνο.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 15
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
a3_mikeStefanos.K Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Stefanos.K
Member
Member
Stefanos.K

Τρις εκατομμύρια πεταμένα η απόλυτη ντροπή για την ευρωπαϊκή αεροπορική βιομηχανία
Όταν ανακατεύονται η πολιτική το αποτέλεσμα πάντα γνωστό (τραγικό )
Θυμάμαι όταν έλεγαν πριν 20 χρόνια ότι το μέλλον είναι στης ενδιάμεσες στάσεις με μεγάλα αεροσκάφη και ότι η αμερικανοί κάνουν λάθος που πιστεύουν στης απευθείας με δικινητήρια.

a3_mike
Member
Active Member
a3_mike

Θεωρώ ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Κατά κύριο λόγο, η Airbus έπαιξε ένα στοίχημα που δεν της βγήκε. Θυμάμαι ακόμη το Heathrow το 2000-1 με τα gates γεμάτα Β747 (και Concorde…). Όλα αυτά εξαφανίστικαν μέσα σε λιγότερο από 10 χρόνια, ταυτόχρονα με την φιλοσοφία hub & spoke στις αερομεταφορές. Σίγουρα η καθυστερημένη ανάπτυξη έπαιξε ρόλο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις ραγδαίες αλλαγές στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Η Airbus δεν μπορούσε να προβλέψει ούτε το 9/11, ούτε φυσικά την εξέλιξη αεροπορικών κινητήρων τόσο ισχυρών και οικονομικών που θα καθιστούσαν τα μεγάλα τετρακινητήρια λευκούς ελέφαντες. Θεωρώ ότι οι κινητήρες… Read more »