Παραγγελία Αμφίβιων Οχημάτων Εφόδου για τον εξοπλισμό του TCG (LHD) Anadolu

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, στις 7 Μαρτίου υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της FNSS και του τουρκικού υφυπουργείου αμυντικής βιομηχανίας για την ανάπτυξη και την κατασκευή 27 τεθωρακισμένων αμφίβιων οχημάτων εφόδου για τον εξοπλισμό του νέου LHD (ελικοπτεροφόρο αποβατικό σκάφος) του τουρκικού ναυτικού TCG Anadolu (Ανατολία, L-408). Η κατασκευή του τελευταίου ξεκίνησε στο ναυπηγείο Sedef της Κωνσταντινούπολης στις 30 Απριλίου του 2016. Θα γίνει επιχειρησιακό το 2021, και θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι 12 ελικόπτερα κατηγορίας UH-60L ή 8 CH-47D. Σύμφωνα με την πληροφορίες θα μπορεί να φιλοξενεί και αεροσκάφη κατηγορίας F-35B, αλλά η Τουρκία δεν προβλέπεται -προς το παρόν- να αγοράσει το τύπο -Β του F-35.

Εταίρος της FNSS στην προσπάθεια υλοποίησης του συμβολαίου είναι η BAE Systems, συνεπώς πιθανή ομοιότητα του τελικού προϊόντος με AAV7A1 που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί Πεζοναύτες δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει στο μέλλον (που θα εκπλαγούμε ξαφνικά ούτως ή άλλως όταν μάθουμε για το τουρκικό πλοίο σε μερικά χρόνια απο τώρα). 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Οπότε το πέσιμο απο τα σύννεφα των διαφόρων μέσων, μέσω τίτλων όπως “ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ!” να το περιμένουμε κάπου στα τέλη του 2019, μάλλον.

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

To πλοίο θα καθελκυστεί το 2019 και αναμένεται να μπει σε υπηρεσία το 2021. Όπως μάλιστα γράψαμε πρόσσφατα έπεται και δεύτερο…

Spyros
Member
Spyros

Αυτό εννοώ, υποθέτω πως οι περισσότεροι θα το πάρουν χαμπάρι με την καθέλκυση!

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Άντε βρε μπουνταλάδες που φοβάστε τους τουρκικούς ςξοπλισμούς..

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Ποίος φοβάτε; Είπαμε… θα κουραστούν να εξοπλίζονται, θα ιδρώσουν, θα κρυώσουν και θα πεθάνουν…

Προβοκάτωρ
Guest
Προβοκάτωρ

Κλαίω….

ink
Guest
ink

iperoxoi stoxoi….