18.1 C
Athens
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020
- Advertisement -

Καμπανάκι κινδύνου, Β.Νέδος στην “Κ”: Στον «αέρα» η συμμετοχή της ΕΑΒ για τα F-16

- Advertisement -

Το άρθρο αυτό είναι ρεπορτάζ του έγκυρου δημοσιογράφου Βασίλη Νέδου στην Κ, εδώ

Στον «αέρα» βρίσκεται η συμμετοχή της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) στα προγράμματα παγκόσμιας συμπαραγωγής των F-16 και των C-130J, λόγω των προβλημάτων που έχουν ανακύψει καθαρά λόγω διαχείρισης, αλλά και από την ουσιαστική αδυναμία υπογραφής ανανέωσης υποπρογραμμάτων λόγω έλλειψης διοίκησης. Σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα άμεσα, τότε ενδέχεται, εντός του 2021 να κινδυνεύσει και η αναβάθμιση των 84 F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) σε διαμόρφωση Viper.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προτεραιότητα η αποκατάσταση των ιπτάμενων μέσων που βρίσκονται στην ΕΑΒ (C-130B/H, Super Puma κοκ) σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ

Το πρόβλημα φαίνεται ότι είναι σε γνώση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το οποίο και παρέλαβε την ευθύνη της ΕΑΒ από το υπουργείο Οικονομικών. Από το υπ. Ανάπτυξης και τον κ. Αδ. Γεωργιάδη εκτιμάται ότι πριν από το τέλος του χρόνου τα προβλήματα θα έχουν ξεπεραστεί και η ΕΑΒ θα μπορεί να επιστρέψει στην κανονική λειτουργία της.

Ποιοι είναι, όμως οι κίνδυνοι; Ο πλέον επείγων κίνδυνος είναι η Lockheed Martin να πάψει να θεωρεί την ΕΑΒ «αποκλειστική πηγή» (sole source) και να προχωρήσει σε διαγωνισμό για τα τμήματα της παγκόσμιας παραγωγής F-16 που κατασκευάζονται στην Ελλάδα, πρακτικά αφήνοντάς τη εκτός της αλυσίδας συμπαραγωγής (με χώρες όπως το Μπαχρέιν, το Μαρόκο, η Ταϊβάν, η Σλοβακία και η Βουλγαρία).

ΕΑΒ, νέες παραδόσεις απαρτίων C-130J και συνέχεια στην παραγωγή F-16

Με τρεις απανωτές συμφωνίες ανάμεσα σε Lockheed και ελληνικό Δημόσιο (2004, 2006 και 2007) η ΕΑΒ είναι αποκλειστική πηγή συμπαραγωγής για τις δεξαμενές καυσίμων, τα πλευρικά πλαίσιά τους, τις θυρίδες πρόσβασης στον κινητήρα, και το ουραίο τμήμα της ατράκτου των αεραγωγών των F-16.

Αιτία είναι οι καθυστερήσεις που έχει προκαλέσει στην παγκόσμια αλυσίδα συμπαραγωγής των F-16 η ΕΑΒ. Διότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα με αφορμή τη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου από το ΥΠΟΙΚ στην ΕΑΒ, απεργίες που ακολούθησαν, αλλά και την αδυναμία εξεύρεσης διευθύνοντος συμβούλου, η εταιρεία παραμένει ακέφαλη, παρότι έχει προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για τη θέση.

Το nEUROn ήταν ένα ερευνητικό πρόγραμμα που έληξε το 2016, από το οποίο η ΕΑΒ κέρδισε γνώσεις και εμπειρία, σύμφωνα με τον Ν. Παναγιωτόπουλο

Ενας από τους λόγους αναταραχής ήταν η περικοπή των μισθολογικών επιδομάτων που λαμβάνουν κατηγορίες εργαζομένων στην ΕΑΒ, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους 1.400 να τα δικαιούνται και άλλοι όχι. Παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι προκηρύχθηκε θέση διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ήδη η θέση είχε προταθεί σε πρόσωπο με πολιτικό πρόσημο, ενώ η εταιρεία έμενε ήδη χωρίς κεφαλή έξι εβδομάδες.

Εντός χρονοδιαγραμμάτων το πρόγραμμα των F-16V, καμία αλλαγή στο σύστημα αυτοπροστασίας ASPIS II

Πέρα από το «χτύπημα» στην αξιοπιστία της ΕΑΒ, εφόσον η Lockheed Martin αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, η βιομηχανία χάνει και υποκατασκευαστικό έργο σημαντικής αξίας. Το 80% των προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην ΕΑΒ αφορά έργο της Lockheed Martin (συμπαραγωγές F-16 και C-130-J, αναβάθμιση Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P3-B, αναβάθμιση 84 F-16 σε Viper). Πρακτικά, εκείνο που ζητάει η εταιρεία από το Δημόσιο είναι επιτάχυνση των εργασιών, κάτι που δεν μπορεί να διασφαλιστεί παρά μόνο με αύξηση των εργατών στα τέσσερα προγράμματα της Lockheed από 350 σε περισσότερους από 600.

Τα ελληνικά F-16V θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονική κρούση και παρεμβολή σε Α/Α πυραύλους με το ραντάρ APG-83 SABR, όπως τα F-35!

Αναβάθμιση των F-16

Αν και προς το παρόν το πρόγραμμα προχωράει κανονικά, καθώς μέχρι τον Ιανουάριο το πρώτο, πρωτότυπο F-16 V, θα μεταφερθεί στις ΗΠΑ προκειμένου να προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις, εάν η ΕΑΒ δεν προχωρήσει σε προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, τότε τίθεται εν αμφιβόλω αν το εργοστάσιο στην Τανάγρα μπορεί να κατορθώσει την αναβάθμιση 12 μαχητικών ανά έτος. Αποτελεί, βεβαίως, εύλογη απορία παραγόντων της αγοράς, τι πρόκειται να συμβεί όταν η Ελλάδα προχωρήσει στην προμήθεια των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35, όπου μια εύρωστη και λειτουργική ΕΑΒ θα είναι απαραίτητη για τη συμμετοχή της Π.Α. στο πρόγραμμα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

48 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
48 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vas
Noble Member
Vas (@vas)
13 days ago

Και μετά με αυτά τα μυαλά θέλουμε να ναυπηγήσουμε εδώ τις νέες φρεγάτες. Ναι ναι για να τις παραδώσουν σε 30 χρόνια…

Digenis
Trusted Member
Digenis (@digenis)
13 days ago

Οχι ρε σεις δεν σας πιστεύω ,απο την υπερμέγιστη ελληνικη βιομηχανιαρα κινδυνευουν τα F16 ?

Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
13 days ago
Reply to  Digenis

Οι κακοί ξένοι που έχουν βασική προτεραιότητα να μη γίνεται οτιδήποτε στην Ελλάδα φταίνε. Ειναι πραγματικά επώδυνο πόσο ΔΕΝ θέλουμε να φτιάξουμε το μαγαζί.

Jason
Noble Member
Jason (@jason)
13 days ago

To άρθρο λεει τα αυτονόητα, οτι χρειάζονται περισσότεροι εργαζομενοι με ανάλογη εξειδικευση, αλλα και ορθή διαχείριση.

Ο εσωτερικός έλεγχος απο το Υπουργειο Οικονομικών, οι περικοπές επιδομάτων σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και οι απεργιες ειναι καταστροφικες ενεργειες που υπονομεύουν το μέλλον της εταιριας.

Οι λογιστές του ΥΠΟικ ειναι για τα λογιστήρια και ΟΧΙ για να διοικούν εταιριες. Καλώς και πέρασε η αρμοδιοτητα στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
13 days ago
Reply to  Jason

Απ’ ότι έχω διαβάσει η ΕΑΒ δεν πουλάει προϊόν στην LM αλλά εργατοώρες. Υπάρχει συμφωνία δηλαδή ότι μέρος ενός αεροσκάφους μπορεί να παραχθεί σε έναν αριθμό εργατοωρών και βάσει αυτού πληρώνεται (κομμάτια x αριθμό εργατοωρών x τιμή εργατοώρας). Η αξία της εργατοώρας σχετίζεται με το μισθολογικό κόστος της ΕΑΒ. Αν αλλάξει το ποσό της μισθοδοσίας, από τη στιγμή που συνδέεται με τον υπολογισμό του κόστους της εργατοώρας, η LM θα απαιτήσει από την ΕΑΒ τη διαφορά που θα προκύψει από τη μείωση του μισθολογικού κόστους.Καθώς η εργατοώρα θα κοστίζει φθηνότερα, το ποσό θα που χρεώνει η ΕΑΒ την LM θα μειωθεί. Όταν λοιπόν έκοψε τα επιδόματα το ΥΠ. ΟΙΚ. από τους διοικητικούς (με την ανάλογη αναστάτωση, απεργίες κλπ.) δεν έλαβε υπόψη ότι αντίστοιχα μειωμένο θα είναι το ποσό που θα εισπράξει η ΕΑΒ από την LM.
Που είναι η λογική σε όλο αυτό;

Θα διαφωνήσω στο ότι καλώς η εταιρεία πέρασε στο ΥΠ.ΑΝ. Έπρεπε το/ο ΥΠΕΘΑ να έχει τα κότσια και τη φιλοσοφία να την θέσει υπό την αιγίδα του.

Last edited 13 days ago by x-m
Jason
Noble Member
Jason (@jason)
11 days ago
Reply to  x-m

Προφανως κανετε καποιο λαθος, το αρθρο γραφει ξεκαθαρα

“Με τρεις απανωτές συμφωνίες ανάμεσα σε Lockheed και ελληνικό Δημόσιο (2004, 2006 και 2007) η ΕΑΒ είναι αποκλειστική πηγή συμπαραγωγής για τις δεξαμενές καυσίμων, τα πλευρικά πλαίσιά τους, τις θυρίδες πρόσβασης στον κινητήρα, και το ουραίο τμήμα της ατράκτου των αεραγωγών των F-16.”

Επισης καποιος θα πρεπει να κανει τις αναβαθμισεις των F-16 κτλ. Εαν ισχυε αυτο που λετε τοτε τα αεροσκαφη θα εκαναν την αναβαθμιση … μονα τους.

x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
11 days ago
Reply to  Jason

Γράφω ότι η ΕΑΒ πληρώνεται όχι με το κομμάτι , αλλά ανα εργατοώρα που χρησιμοποιείται για την παραγωγή του. Που αυτό αντιβαίνει στο κείμενο που παραθέτετε ?

nigozs
Active Member
nigozs (@nigozs)
9 days ago
Reply to  x-m

Με το σκεπτικό σου, έπρεπε να γίνει ότι έγινε με τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου το ΠΝ πλήρωσε από την τσέπη του (μας) επιπλέον χρήματα για να παραδοθούν επιτέλους οι δύο τελευταίες Super Vita.
Αυτά τα χρήματα που χαθηκαν, μαζί με 10 εκατ. Ευρώ που δώθηκαν για να φτιαχτούν υποδομές για τους λαθρομετανάστες θα μπορούσαν να γίνουν όπλα !

Last edited 9 days ago by nigozs
KBTHUNDER
Member
KBTHUNDER (@kbthunder)
13 days ago

Χωρίς να είμαι ενάντια στον συνδηκαλισμο και τις απεργίες….τι ακριβώς όμως ζητούν με την απεργία? να κλήσει η ΕΑΒ και να ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό?

Nikostath
Member
Nikostath (@nikostath)
13 days ago

Σίγουρα θα βρεθεί λύση απλά και μόνο γιατί ο αντίκτυπος θα είναι ολέθριος αν δεν βρεθεί, αλλά και πάλι λυπηρό να κολλάμε – για άλλη μια φορά – στα αυτονόητα.

evaggelos
Trusted Member
evaggelos (@evaggelos)
13 days ago

παιζει ρολο η πωληση της εαβ? δε νομιζω να γινει τετοια στραβη

RBF69
RBF69 (@rbf69)
13 days ago

Ιδανικοί αυτόχειρες, Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν. Κατά τα λοιπά ο ΥΠΕΘΑ μας διαβεβαίωνε προ ημερών στην Βουλή ότι όλα βαίνουν καλώς!

Last edited 13 days ago by RBF69
x-m
Noble Member
x-m (@x-m)
13 days ago

Δεν αποτελεί έκπληξη. Μια ζωή τα ίδια…….

F-117
F-117 (@f-117)
13 days ago

Διαγωνισμός για πρόσληψη νέων εργαζομένων και όποιος δε θέλει ή δε μπορεί σπίτι του τώρα.

ECG
Member
ECG (@ecg)
13 days ago
Reply to  F-117

Ναι γιατί μια αεροναυπηγική βιομηχανία δουλεύει σαν τον σουβλατζίδικο της γειτονιάς. Αν το παιδί που κάνει delivery τα σουβλάκια σηκώσει τσαμπουκά, βάζεις αγγελία για άλλο…

Το ότι κάποιοι εργαζόμενοι, πέρα απ τα πτυχία και τις γνώσεις τους, μπορεί να χρειάζονται έξτρα εκπαίδευση (πχ 6 μηνες) για να δουλέψουν σε ένα τόσο εξειδικευμένο κομμάτι το σκέφτηκες; Ότι μέχρι να αποκτήσουν την πολύτιμη εμπειρία οι νέοι εργαζόμενοι θα δημιουργηθούν νέες καθυστερήσεις;

Η απάντηση πάει σε σένα αλλά και στους άλλους που κρίνουν παραπάνω… Αν δεν είναι ευχαριστημένοι καλά κάνουν και δεν θα τους κρίνει κανείς. Αν εσείς βάζετε τα εξοπλιστικά της πατρίδας πάνω απ την οικογένεια σας, τότε δείξτε το καλό παράδειγμα και καταθέστε το μισθό σας προς την υποστήριξη των εργαζομένων της ΕΑΒ (έτσι κι αλλιώς κρατική είναι).

Stratilatis
Member
Stratilatis (@stratilatis)
12 days ago
Reply to  ECG

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, η ΕΑΒ δεν είναι Αεροδιαστημική Βιομηχανία αλλά περιφερειακό φαναρτζίδικο αεροσκαφών.
Σαν τέτοιο, οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται πτυχία και αν τα ζητά η εταιρία τότε κάνει τεράστιο λάθος.
Λαμαρινάδες χρειάζεται, συγκολλητές και άλλες αντίστοιχες τεχνικές ειδικότητες (κατηγορίας ΥΕ στο Δημόσιο) αποφοίτων τεχνικού λυκείου και μετά από επιμόρφωση 6 εβδομάδων,όπως γίνεται σε όλο το κόσμο, εξειδίκευση σε συνθετικά υλικά.
Για αυτό μην τρελαίνεσαι με την ντεμέκ υψηλή εξειδίκευση για δουλειά που κάνει κυριολεκτικά και ένας Πακιστανός ή ένα ντουβάρι από τα βάθη της Ανατολίας.
Όσο για την απεργία, είναι εργασιακό δικαίωμα αλλά ως φορολογούμενος που είναι και εργοδότης όλων αυτών, είναι και δικό μου δικαίωμα να κρίνω αν γίνεται κατάχρηση και αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσω να πετάω τα λεφτά μου στην ντεμέκ βιομηχανία ή απλά να την κλείσω και να φτιάξω κάτι διαφορετικό σε παρεμφερές αντικείμενο.

Last edited 12 days ago by Stratilatis
Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
12 days ago
Reply to  Stratilatis

Πράγμα που μας φέρνει στη μαύρη τρύπα της Ελλάδος, την τεχνική-επαγγελματική εκπαίδευση, της οποίας η θλιβερή κατάσταση είναι η μέγιστη τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας, ενώ όλοι ασχολούνται και έχουν γνώμη για τα Πανεπιστήμια (δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο με τέτοια δημόσια ψύχωση με τα Πανεπιστήμια και τη νομοθεσία που τα διέπει …).
Η τεχνική – επαγγελματική εκπαίδευση είναι κατά κανόνα άντρο ανομίας και παραβατικότητας, με σχολεία που θυμίζουν “Dangerous Minds”, καταλήψεις τη μισή χρονιά, βαρέλια στα οποία καίγονται θρανία και ζεσταίνουν τα χέρια τους “μαθητές” σαν να είμαστε στο Μπρονξ του ’70, απειλές προς διδάσκοντες αν τυχόν κόψουν κανένα λουλούδι στις εξετάσεις, διακοπή του μαθήματος από τύπους στυλ “ο αρχηγός της φυλακής” για να παιχθεί μουσική και να γίνει breakdance εντός αιθούσης κλπ. Αν δεν τα είχα ακούσει από φίλη καθηγήτρια σε τέτοιο ευαγές ίδρυμα (που δεν μασάει, είναι διασώστρια και ορειβάτης, και αν κάποιος απλώσει χέρι πάνω της απλώς θα το χάσει …), δεν θα τα πίστευα …
Είχαμε ζητήσει προσφορές για εγκατάσταση αερίου στην πολυκατοικία, και εμφανίζεται απόφοιτος σχετικού ευαγούς ιδρύματος να επιχειρηματολογεί ότι θα συγκολλήσει χαλύβδινους και αλουμινένιους σωλήνες … τι να λέμε τώρα …
Υπουργός που θα λύσει αυτό το θέμα θα στεφθεί σωτήρας της Ελλάδος. Διότι όπως είμαστε, ακόμη και αν ο Μητσοτάκης πείσει τη VW να στήσει εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, ΔΕΝ θα βρεθούν άνθρωποι ικανοί να δουλέψουν. Μιλάμε για χώρα με τεράστιο ποσοστό λειτουργικού αναλφαβητισμού, λόγω διάλυσης των σχολείων, προεχόντων της τεχνικής/επαγγελματικής. Απλά δεν υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να χειριστούν μηχανές ή να διαβάσουν απλές οδηγίες σε αγγλική (ή και ελληνική) γλώσσα.

Stratilatis
Member
Stratilatis (@stratilatis)
11 days ago
Reply to  Nikolaos

Αριβώς αυτό Νικόλαε. Η τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα πάσχει. Και ο βασικός λόγος είναι ότι ο κύριος εργοδότης και μπροστάρης στην αγορά εργασίας, είναι το Δημόσιο όπου αφενώς οι μισθοί και τα επιδόματα είναι βαση των τίλτων σπουδών, έτσι όλοι απαιτούν οι τίτλοι απουδών τους να γίνουν ισότιμοι και σε κύκλο σπουδών, και αφετέρου η λάθος πίστη ότι της μοριοδότησης για το διορισμο στο Δημόσιο με βάση των τίτλων σπουδών ανεξαρτητα αν οι τίτλοι αυτοί παρέχουν πραγματικό πλεονεκτημα στην θέση για την οποία θέλει να διοριστεί ο υποψήφιος ή όχι.
Η νοοτροπία αυτή, με τις ευλογίες των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων μιάς και οι καθηγητές πληρώνωνται 5000 με 10000 ευρώ το χρόνο για κάθε μεταπτυχιακό φοιτητή, συμπαρέσυρε και τον ιδιωτικό τομέα όπου ζητά τον ουρανό με τα άστρα και overqualified επιστήμονες για απλές τεχνικές ειδικότητες.
Όπως ορθά επισημαίνεις, όποιος καταφέρει να σπάσει αυτό το απόστημα, ίσως καταφέρει να βάλει την χώρα σε τροχιά παραγωγικής ανάπτυξης και όχι σε επίπλαστη μεταπρατική/λογιστική ανάπυξη.

ECG
Member
ECG (@ecg)
12 days ago
Reply to  Stratilatis

Ευτυχώς που τα ξεκαθάρισες. Λοιπόν:

1) Φυσικά και χρειάζονται πτυχία! Συμφωνα με τις προσληψεις που ανακοινωσε το 2020, πολλες θεσεις ηταν για: αεροναυπηγος μηχανικός, χημικος μηχανικός, μηχανολόγος μηχανικός και άλλα. Σε όλα ζητούσε το αντιστοιχο πτυχιο ΑΕΙ, 2 χρόνια εμπειρίας στον κλαδο (κατι που φανταζομαι ειναι διαπραγματευσιμο βεβαια) και αριστη γνωση αγγλικων. Φυσικα νομιζεις οτι τα ζητανε ετσι εσυ αλλα δημιουργειται το ερωτημα γιατι απλα να μην παρουν αποφοιτους λυκειου η “ντουβαρια” που με βάση την ελληνική νομοθεσία μπορουν να τους πληρώνουν και λιγότερο;; Όλα για το φαίνεσθαι η απλα είσαι ακομα ένας μίζερος και μηδενιστης;

2) Ναι ολο δικαιώματα εχεις σαν φορολουμενος… Ασε τι σου λενε οι πολιτικοι για να σε καλοπιανουν. Η κριση σου πανω σε τετοια θεματα εχει μηδενικη αξια γιατι πολυ απλα δεν εισαι σε θεση να κρίνεις. Οπως και δεν σε εισαι σε θεση να κρινεις αν κανουν καλη δουλεια οι γιατροι των νοσοκομειων, οι δασκαλοι στα σχολεια και οι εφοριακοι στις επιχειρησεις. Ψηφιζεις πολιτικους που σου λενε οτι θα αλλαξουν καποια πραγματα, δεν εχεις κανεναν λογο στο ποιοι προσλαμβανονται στο δημοσιο ομως και αν κανουν καλη η κακη χρηση των δικαιωματων τους.

3) Το αν οι εργαζομενοι κανουν καταχρηση του δικαιωματος τους η απλα η εταιρια κανει κακοδιαχειριση θα μπορουσε να το ξερει μονο η διοικηση της ΕΑΒ και των εργαζομενων της. Το να εχεις ικανοποιημενους τους εργαζομενους σου ειναι βασικο μέλημα των μεγαλων εταιριων του σήμερα και απο τα πρωτα πραγματα που μαθαινεις στη διοικηση επιχειρησεων. Και αυτά για το φαίνεσθαι είναι; Το οτι καθε επιτυχημενη εταιρια στον κλαδο της φροντιζει να εχει εστω και μερικως ικανοποιημενους εργαζομενους; Το οτι στην ΕΑΒ οι εργαζομενοι δεν ειναι ικανοποιημενοι φταιει η ΕΑΒ, οχι οι εργαζομενοι.

angel
angel (@angel)
12 days ago
Reply to  Stratilatis

Τρομερά επιχειρήματα. Προφανώς οι μηχανικοί που εργάζονται στους κινητήρες είναι λαμαρίναδες. Αλλά μόνο που αναφέρετε για συγκολλητες στο αεροπορικό αντικείμενο καταλαβαίνω πόσο γνώστης του αντικειμένου είσαστε.πόσοι ντεμεκ υψηλά εξειδικευμένοι τεχνικοί έφυγαν στο εξωτερικό και αμοίβονται πλουσιοπάροχα μάλλον δεν το ξέρετε.Το ότι οι Αμερικάνοι ζητούν ΤΕ γιατί εκπαιδεύονται πολύ πιο εύκολα από τους ΥΕ ούτε αυτό θα σας πει κάτι …Το ότι η εκπαίδευση στην τάξη για τους απλούς λαμαρίναδες όπως λέτε διαρκεί το λιγότερο έναν μήνα ούτε αυτό λέει κάτι……Η εκπαίδευση επί τη εργασία διαρκεί μίνιμουμ έναν χρόνο ούτε αυτό λέει κάτι….. Είπαμε όλα ντεμεκ. Δεν φτιάχνει και αεροπλάνα η εΑΒ……

Jason
Noble Member
Jason (@jason)
11 days ago
Reply to  Stratilatis

Κυριολεκτικα απιστευτο σχολιο, ακρως προσβλητικο για τους επιστημονες και τους εργαζομενους της ΕΑΒ, οπου επιχειρειται συγκριση αποφοιτων πανεπιστημιων με μεταπτυχιακα και διδακτορικα σε αεροναυπηγικη, ηλεκτρολογια-μηχανικη και πληροφορικη με … πακιστανους φαναρτζιδες σε γκαραζ!!!

Με λιγα λογια, μας λες οτι για να κατασκευασεις τμηματα μαχητικων αεροσκαφων F-16 και να αναβαθμισεις ενα F-16 block 50 adv σε F-16V, αυτο που χρειαζομαστε ειναι αποφοιτους τεχνικου λυκειου που να ξερουν να αλλαζουν τα λαδια σε αυτοκινητο και να κανουν συγκολησεις ….

Θα ηταν πολυ ενδιαφερον να μας πειτε το επαγγελμα σας, τι εχετε σπουδασει και την επιστημονικη σας καταρτιση.

Εσεις κυριε πολυ απλα δεν μπορειτε να κρινετε για το τι γινεται στην ΕΑΒ, καθως δεν εχετε τις απαραιτητες πληροφοριες και ακριβη στοιχεια για κατι τετοιο. Και με βαση αυτα που γραψατε, αμφιβαλλω εαν εχετε εστω και κλασμα των γνωσεων που απαιτουνται για κατι τοσο πολυπλοκο.

Μια εταιρια στρατηγικου χαρακτηρα για την Ελλαδα οπως η ΕΑΒ θα πρεπει να διαφυλαχθει ως κορη οφθαλμου, ενω οι δραστηριοτητες της πρεπει να αυξηθουν, με ταυτοχρονη διορθωση οποιονδηποτε προβληματων ωστε να μπορεσει η Ελλαδα να επιτυχει εναν τεχνολογικο και βιομηχανικο ματασχηματισμο της οικονομιας της. Η Ελλαδα και η Π.Α. χρειαζονται μια λειτουργικη και ανταγωνιστικη ΕΑΒ.

Stratilatis
Member
Stratilatis (@stratilatis)
11 days ago
Reply to  Jason

Αν η ΕΑΒ ήταν στρατηγικού χαρακτήρα θα μπορούσε να συντελέσει στην αμυντική θωράκιση της Ελλάδος, αλλά δυστυχώς αποτυγχάνει συνεχώς με αποτέλεσμα να είναι βαρίδιο και όχι εφαλτήριο.
Θα μπορούσε πχ να αλλάξει τους κινητήρες των Phantom με τους αντίστοιχους του F16 και να τα μετατρέψει σε αεροσκάφη εναερίου ανεφοδιασμού ( ένα F4 μπορεί να ανεφοδιάσει πλήρως σε καύσιμα δύο αεροσκάφη και να μεταφέρει 4 Sidewinder για αυτοπροστασία). Θα μπορούσε να αλλάξει την κεραία του RDY2 με μία AESA όπως έκαναν οι Ιταλοί και να κάνει τα Μ2000 το φόβο και τον τρόμο του Αιγαίου. Θα μπορούσε να φτιάξει δεξαμενές καυσίμου με IRST και βόμβες για τα Μ2000 όπως έκαναν οι Γάλλοι.
Κάποτε θα πρέπει να καταλάβεις ότι δεν προχωράει η δουλειά και να την κλείσεις και να την αλλάξεις με ένα άλλο σχήμα.
Μου αρέσει πάντως ο ευγενικός τρόπος που προσπαθείς να με μειώσεις και να αμφισβητήσεις τα credential μου. Δυστυχώς όμως έχω και τις γνώσεις και την επαγγελματική εμπειρία σε εταιρίες όπως η Bae ή η QuinetiQ ως αεροναυπηγός μηχανικός που έχει φύγει χρόνια από τον ρόλο του “φέρερε” για να γνωρίζω τη διαφορά ανάμεσα στην αεροδιαστημική βιομηχανία και στο εργοστάσιο βάσεως. Δυστυχώς σε λίγα χρόνια βγαίνω στην σύνταξη οπότε δεν έχω επαγγελματικό ενδιαφέρον, ούτε προσωπικό να κερδίσω κάτι, για την ΕΑΒ ούτε στο παρόν, ούτε στο μέλλον παρά μόνο την αγωνία να το καλύτερο για την Πατρίδα μου και πώς θα βγεί από το τέλμα και τις ψευδαισθήσεις που βρίσκεται. Τέλος σαν μέλος της επιτροπής καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης της Βρετανικής κυβέρνησης, γνωρίζω αρκετά καλά πως επιτυγχάνεται ο τεχνολογικός και βιομηχανικός μετασχηματισμός μίας οικονομίας και σου λέω ειλικρινά πως το να κάνεις τα χατήρια της ΕΑΒ και της κάθε ΕΑΒ προσπαθώντας να μην κλείσει δεν είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος. (όπως δεν ήταν η σωτηρία των προβληματικών το “80 που κατέστρεψε την βιομηχανία στην Ελλάδα)

Stratilatis
Member
Stratilatis (@stratilatis)
11 days ago
Reply to  Stratilatis

Κύριοι που πέσατε να με φάτε.
Αν θέλεις πυροβολητή αντιαεροπορικού και βάζεις κάποιον στην θέση με μόνο προσόν ότι είναι ταγματάρχης πυροβολικού, επειδή πυροβολητής-πυροβολικό έχουν την ίδια ρίζα,ούτε σωστό χειριστή του ΑΑ θα έχεις, αλλά και ούτε θα εκμεταλεύεσαι τις ικανότητες αυτού που τοποθέτησες.
Αν αυτό δεν μπορείτε να το καταλάβετε, λυπάμαι αλλά δεν έχει νόημα να το εξηγήσω παραπάνω.
Αν οι ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες του εξωτερικού, ζητούν overqualified από πανεπιστήμια της Ελλάδας αυτό λέει πολλά για το επίπεδο σπουδών στην Ελλάδα και την εμπιστοσυνη τους στους Ελληνικούς τίτλους σπουδών. Από την άλλη είναι πάγια τακτική τους μετανάστες να τους βάζεις σε underqualified jobs γιατί έτσι έχεις το κέρδος ενός εργαζόμενου που παίζει μπαλαντέρ ανάλογα με τις ανάγκες σου και σου στοιχίζει τα μισά λεφτά.
Τί να λέμε τώρα;
Όταν το ΕΜΠ πχ έχει πενταετή κύκλο σπουδών ισότιμο με Master και αναγνωρίζεται σαν απλό διετές polytechnicum ή bachelor στην αλλοδαπή (αντίθετα με το αντίστοιχο της Κροατίας ή της Ρουμανίας πχ) για λόγους που δεν είναι του παρόντος να τους εξηγήσω, αντί όλοι οι απόφοιτοι να απαιτούν την κεφαλή επί πίνακι όλων των Πρυτάνεων και των Υπουργών Παιδείας, τρεχουν να μαζεύουν μεταπτυχιακά, κανά μαστεράκι και να περηφανεύονται ότι ρίξαν την χούντα.
Τέλος τα πάντα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.
Η ΕΑΒ δεν έχει πατέντες στην ιδιοκτησια της. Ούτε καν trademarks. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι επιστήμονες δεν κάνουν την δουλειά που θα έπρεπε να κάνουν σε μία αεροδιαστημική βιομηχανία. Δεν επιτυγχάνει τον ΑΝΣΚ της και τον στρατηγικό της ρόλο.
Αντίθετα η αντίστοιχη βιομηχανία του Πακιστάν παρουσιάζει 30 με 50 πατέντες το χρονο. Και παράγει, έστω και με mentoring, ένα πρωτοτυπο αεροσκάφος με ντόπιους εργάτες.
Ομοίως η Τουρκική Αεροπορική βιομηχανία. την τελευταία πενταετία έχει καταθέσει και της έχουν χορηγηθεί 300 πατέντες,Και έχει κατaσκευάσει πάλι με mentoring τρία αεροσκάφη με το εργατικο δυναμικό από την Ανατολία (ΙQ Sub0).

Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
12 days ago
Reply to  ECG

Αν δεν είναι ικανοποιημένοι από τις συνθήκες εργασίας και τις απολαβές παραιτούνται και ψάχνουν κάτι άλλο εφόσον οι κινητοποιήσεις αφορούν την ασφάλεια της χώρας.

Mitsos_Mantzos
Active Member
Mitsos_Mantzos (@mitsos_mantzos)
13 days ago

Γιατί κάνουν απεργίες τόσα προγράμματα δεν τρέχουν; Δεν πληρώνονται;

KostisM
Trusted Member
KostisM (@kostism)
13 days ago

Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα …

epampapas
Trusted Member
epampapas (@epampapas)
13 days ago

Σας τα έγραψα 1-2 μέρες πριν. Η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα με την ΕΑΒ.
Είναι καιρό που πάει άσχημα το πράγμα. Ενας χρόνος διακυβέρνησης έπρεπε να είναι αρκετός να λυθεί αυτό το θέμα τουλάχιστον.

Από ότι φαίνεται επιβεβαιώνομαι πως προτεραιότητα της παρούσας κυβέρνησης είναι να δικαιολογήσει στην κοινή γνώμη τις απευθείας κατεπείγουσες αναθέσεις όπου όλως τυχαίως υπάρχει όλο το κοκο…

THAN
Active Member
THAN (@than)
13 days ago

Ειμαστε τραγικοί ως λαός..εχουμε την αυτοκαταστροφή στο DNA μας…
Παντα καταφέρνουμε να χύνουμε την καρδάρα με το γαλα…

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
13 days ago

Η χρόνια θεσμική αναπηρία της χώρας ξαναχτυπά.
Αυτή τη φορά με τη μορφή του Ν. 3429/2005 για τις ΔΕΚΟ.
Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιου είδους νομικές τερατογενέσεις, υβρίδια και εξαμβλώματα και να περιμένουμε παράδοση υλικών.
Αν δεν αλλάξει άρδην ΚΑΙ αυτό το νομικό πλαίσιο (μαζί με εκείνο των προμηθειών), δεν είναι βάσιμο να αναμένουμε ενίσχυση των ΕΔ, οι δε σχετικές εξαγγελίες θα μείνουν εξαγγελίες.
F-16V για την ΠΑ, με αυτά τα δεδομένα, ή θα δούμε μόνο με αποκλεισμό της ΕΑΒ, ή ποτέ, ή κατά το 2035, όταν ίσως ο αεροπορικός πόλεμος να έχει άλλη μορφή και να είναι ανεπίκαιρα. Είμαι απόλυτα βέβαιος γι’ αυτό.
Τι εννοώ;
Αυτός ο νόμος, καρπός της προσπάθειας της (βαθύτατα κρατικιστικής) κυβέρνησης Καραμανλή να καθαρίσει στοιχειωδώς την κόπρο του Αυγείου της ΠΑΣΟΚικής (λατινοαμερικανικών προδιαγραφών) κλεπτοκρατίας, προέβλεψε πλαφόν αμοιβών και αριθμού μελών Δ.Σ. για τις κατά πλειοψηφίαν ελεγχόμενες από το Δημόσιο ανώνυμες εταιρίες. Επίσης πρόσληψη των πάντων με διαδικασίες ΑΣΕΠ (Ν. 2190/1994). Σε πρώτη ανάγνωση βήματα προόδου σε σχέση με την “εκσυγχρονιστική” λεηλασία του Κράτους (που πάντως διεφύλαξε μια δημοσιονομική ισορροπία, σε αντίθεση με τη διάδοχο κατάσταση …).
Ή μήπως όχι;
Ανώνυμη εταιρεία που προκηρύσσει διαγωνισμούς με … μόρια για διευθύνοντα σύμβουλο, με διαδικασίες δηλαδή στις οποίες κάποιος που συλλέγει πιστοποιητικά γλωσσομάθειας επειδή του αρέσει να … γνωρίζει άλλους πολιτισμούς, ή μεταπτυχιακούς τίτλους – πατσαβούρες από β’ κατηγορίας τμήματα ελληνικών ΑΕΙ (τσάμπα πράγμα, χιλιάδες νέοι είναι σε αυτήν την πνευματοκτόνο διαδικασία …) μπορεί να υποσκελίσει σε μόρια έναν καταξιωμένο μάνατζερ, δεν έχει καμιά ελπίδα να σταθεί οικονομικά! Θα προσλάβει παρτάλια, για να την εξαχρειώσουν ακόμη περισσότερο!

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
13 days ago

(συνέχεια)
Ούτε είναι δυνατό να προσλαμβάνει μια εταιρία που διεκδικεί διεθνείς συνεργασίες προσωπικό με κριτήριο το ότι βρέθηκαν κάποιοι προ ετών σε ένα πίνακα επιτυχόντων κάποιου διαγωνισμού με φορμαλιστικά κριτήρια, χωρίς ίσως προϋπηρεσία, και είναι ίσως άνθρωποι κοινωνικώς προβληματικοί (κοιτούν κατακόκκινοι τα παπούτσια τους αν τους απευθύνεις το λόγο) ή απολύτως εριστικοί και ανεπίδεκτοι συνεργασίας.
Τα αδιέξοδα όμως μιας κουλτούρας έλλειψης εμπιστοσύνης, η οποία υποκαθίσταται από αδιάβλητους πλην αλυσιτελείς θεσμούς, που δεν οδηγούν στην πρόσληψη προσώπων με τις δεξιότητες και γνώσεις που η επιχείρηση χρειάζεται, φθάνουν στο αποκορύφωμά τους στις ΔΕΚΟ που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο! Εκεί το αδιέξοδο είναι πλήρες! Ο (άρτι αντικατασταθείς) νόμος περί εταιρικής διακυβέρνησης (Ν. 3016/2002) προέβλεπε τον υποχρεωτικό εσωτερικό έλεγχο, από στέλεχος της εταιρίας ιεραρχικά και λειτουργικά ανεξάρτητο, αναφερόμενο μόνο στο Δ.Σ. και σε κανένα ενδιάμεσο κλιμάκιο. Οι επιλογές μιας ΔΕΚΟ: α) Χρίει εσωτερικό ελεγκτή έναν που δεν ξέρει τη δουλειά, β) στέλνει δαπάναις της στην Αμερική ένα στέλεχος για να πάρει σχετική πιστοποίηση (εμπειρία: το στέλεχος απειλεί με άμεση παραίτηση αν το στείλουν στην Αμερική, αφού κανείς δεν θέλει να ξεβολεύεται …), γ) αναθέτει τον εσωτερικό έλεγχο σε … εξωτερικό ελεγκτή (ελεγκτικολογιστικό οίκο, ίσως τον ίδιο που κάνει τον τακτικό έλεγχο) = καραμπινάτη παρανομία,, δ) ζητά να προσλάβει από πίνακα του ΑΣΕΠ (μετά 4 χρόνια) … ε) ΔΕΝ έχει εσωτερικό έλεγχο, με συνέπεια, αν το πάρει πρέφα η Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς πρόστιμα από 6.000 ως 200.000 ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ στα μέλη του Δ.Σ. (που αμοίβονται με το γνωστό πλαφόν των κάποτε 164, τώρα γύρω στα 120 ευρώ ανά συνεδρία … καλό για κομματόσκυλα νεολαίους που πάνε για να δείξουν το μπόι τους, κακό για έμπειρους ανθρώπους, που προετοιμάζονται επί 10 τουλάχιστον ώρες για τη συνεδρία απλώς και μόνο για να μην πάνε φυλακή από κάποια παγίδα πουλημένων διευθυντών, παραλαβή έργων κλπ …). (συνεχίζεται).

randomname
Member
randomname (@randomname)
12 days ago
Reply to  Nikolaos

Εδώ πήγαν να προσλάβουν “hackers” στην υπηρεσία πληροφοριών και ζητούσαν ecdl…
Όπου μπλέκει δημόσιο η λογική πάει περίπατο.
Θα βάλαν κάποιον άσχετο να βρει “τι αποδεικνύει οτι κάποιος γνωρίζει από ΚΟΜΠΟΙΟΥΤΕΡΣ? Α! Το φροντιστήριο στην γωνία δίνει ένα χαρτί που λέγεται ecdl. Ε θα το βάλω στην λίστα.”
Εκτός αν το όλο σκηνικό περί ecdl είναι fake news. Αλλά δεν θα μου φαινόταν περίεργο.

Last edited 12 days ago by randomname
Vlad
Vlad
13 days ago

Ποτέ ξανά ναυπήγηση πλοίων κρατικά στην Ελλάδα. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
13 days ago

(συνέχεια αρ. 3)
Δυστυχώς, όλα αυτά θέλουν γενναίες παρεμβάσεις στη νομοθεσία.
Ο ελληνικός λαός, έχοντας διαχρονικά ως στόχο μια θέση στο Δημόσιο για τα παιδιά του, στηρίζει ολόψυχα το σημερινό παραλυτικό νομοθετικό καθεστώς. Έχει ζήσει πολλά και είναι κατανοητό. Όλοι θυμούνται τους “πρασινοφρουρούς” της δεκαετίας του ’80, ή το θλιβερό βίντεο της όχι-ακριβώς-συναινετικής συνεύρεσης μιας ατυχούς νεαράς συμβασιούχου αρχαιολόγου με ένα απερίγραπτο κήτος, μεγαλοπαράγοντα της περιόδου Καραμανλή του νεοτέρου.
Δυστυχώς, είμαστε στο “αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”.
Ας ευρεθεί ένα αξιοκρατικό σύστημα μοριοδότησης πραγματικών προσόντων, και όχι χαρτιών που έχουν συλλεχθεί στα μαθητικά χρόνια.
Και διευθύνοντες σύμβουλοι από την αγορά, με μισθούς αγοράς, προσόντα αγοράς και όρους αγοράς.
Αυτά θα έπρεπε να είναι προτεραιότητες. Αλλαγή των νόμων περί αμυντικών προμηθειών και περί ΔΕΚΟ. Αντ’ αυτού βλέπουμε π.χ. να περνά προ μηνών διάταξη, με μεγάλη μάλιστα σπουδή, που (κρατηθείτε) … πηγαίνει πίσω ένα μήνα τις εκλογές μονοπρόσωπων οργάνων (πρυτάνεων, κοσμητόρων, διευθυντών τομέων και κλινικών) στα Πανεπιστήμια (προφανώς για να συμπληρώσει κάποιος κολλητός τα τυπικά προσόντα εκλογιμότητας …) … Αν όμως αυτά τα βλέπουμε με μια τέτοια κυβέρνηση (η οποία είναι με διαφορά κλίμακας η πιο ευσυνείδητη εδώ και πολλά χρόνια, και σχεδόν “πολύ-καλή-για-να-είναι-αληθινή” με μέτρο το γενικότερο επίπεδο του ελληνικού λαού και της πολιτικής ζωής στη διαχρονία της …), χάνεται μια ευκαιρία που δεν θα ξαναβρεθεί αν η χώρα ξανακυλίσει στο πολιτικάντικο ιδίωμα … Ελπίζουμε, λοιπόν, αλλά ο καιρός περνά … Αυτά είναι θέματα για τα οποία θα έπρεπε οι αρμόδιοι Υπουργοί να έχουν συλλέξει ερεθίσματα και να έχουν αναθέσει σε εκλεκτούς νομικούς την εκπόνηση νομοσχεδίων, δεν είναι ρεαλιστικό ο Πρωθυπουργός ο ίδιος, εν μέσω πολεμικής κρίσης, πανδημίας και σχεδίου ανασυγκρότησης της παραγωγής να πρέπει να ασχολείται με το κάθε τι.

Last edited 13 days ago by Nikolaos
digitallito
Active Member
digitallito (@digitallito)
12 days ago
Reply to  Nikolaos

θα έπρεπε οι αρμόδιοι Υπουργοί…
οι υπουργοί όμως είναι φορείς στο ακέραιο αυτού του λογισμικού για την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
12 days ago
Reply to  digitallito

Σίγουρα η εικόνα ΥΠ.ΑΝ και Αν.ΥΠ.ΑΝ. να περνούν δύο εβδομάδες το Μάιο επισκεπτόμενοι παρέα εστιατόρια, μπαράκια και ουζερί για να … σχηματίσουν γνώμη για τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων ενόψει “ανοίγματος της εστίασης” δεν υποδηλοί συναίσθηση του μεγέθους των προκλήσεων, αλλά μάλλον διάθεση για επιοινωνιακό παιγνίδι … που δυστυχώς μεγάλο μέρος των πολιτών εκτιμά δεόντως, αντί να σκεφθεί “Μα, είναι δουλειά του υπουργού να μετρά με τη μεζούρα τη διαρρύθμιση των μαγαζιών;” …

Tasos
Noble Member
Tasos (@tasos)
11 days ago
Reply to  Nikolaos

Εκλεκτέ φίλε,μέσα από αυτές τις γραμμές, έδωσες την απάντηση στο γιατί δεν διορθώνεται τίποτα στο νομικό καθεστώς που διέπει τις ΔΕΚΟ….
Οι άνθρωποι, πολιτικές καριέρες έχτιζαν και χτίζουν.
Τους νοιάζει μόνο η εικόνα στα δελτία ειδήσεων…
Δεν ενδιαφέρονται για την άρρυθμη λειτουργία αυτής της χώρας που περιγράφεις τόσο εύγλωττα παραπάνω

photographix
Noble Member
photographix (@photographix)
13 days ago

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΙ χωρις τελος …. Οχι αλλο Δημοσιο, σκασανε τα καζανια …. Οχι αλλο αμυντικο κατασκευαστικο εργο σε Ελληνικο φορεα που συνδεεται με το Δημοσιο. Τα αμυντικα συστηματα υπο υλοποιηση τα χρειαζεται η χωρα, και αυτοι που βαζουν τη ζωη τους σε δευτερη μοιρα, ΕΧΘΕΣ, δεν εχουνε καιρο για χασομερια και τερτιπια. Κατασκευαστικο εργο μονο σε αξιοπιστες εταιριες. Ελληνικες και ξενες. Οχι αλλο Δημοσιο. 2021 πιασαμε πια, ελεος. 2021. Δεν γινεται να βλεπουμε την ιδια ταινια 40 χρονια τωρα!!

Voiceofreason
Member
Voiceofreason (@voiceofreason)
12 days ago

Καλημέρα. Έχουν χαθεί όλα τα σχόλιά μου. Θα επανέρθουν;

George
Trusted Member
George (@george)
12 days ago

Ελληνικό δημόσιο…..
https://youtu.be/ASDTDxcw4Kg

Manosss
Active Member
Manosss (@manosss)
12 days ago

Το θεμα αυτο δεν ειναι νεο…..ειχε επισυμανθει απο την υπογραφη της συνβασης για την μετατροπη των Φ-16 σε Βιπερ….ειχανε πει οτι θα χρειαστουν εξιδηκευμενα στελεχη να προσβληθουν….το θεμα ειναι γιατη δεν εχει ενεργησει η νεα κυβερνηση να τα προσλαβει???

velvtania
Member
velvtania (@velvtania)
12 days ago

Από γνωστό μου που πέρασε από την ΕΑΒ έχω μόνο ιστορίες απείρου κάλλους, με τους υπαλλήλους να κοιμούνται (κυριολεκτικά όχι μεταφορικά) εν ώρα εργασίας και άλλα γραφικά. Επίσης ο φωτογράφος που είχα στο γάμο μου ήταν υποτίθεται στην ΕΑΒ και όπως πολλοί άλλοι δεν πάταγε καν, ο μισθός έπεφτε και αυτός έκανε άλλη δουλειά έξω.
Τώρα ακούω ότι κάνουν και απεργίες…
Πως σώζεται αυτή η κατάσταση?
Ίσως με μια πολύ ικανή διοίκηση που θα πάρει πολύ στοχευμένα ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων με τους υπόλοιπους να πιέζονται είτε να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, είτε να φεύγουν από μόνοι τους (βλέπε παλιούς προϊσταμένους Υπουργείων που δεν μπορούν να χειριστούν ένα excel).

photographix
Noble Member
photographix (@photographix)
12 days ago

Ερχεται στο και 6 σημειολογικους μηνες μετα (οχι παρα πεντε) ορθολογικο λιγο η πολυ εξοπλιστικο, και πτεπει να το παρουν ολοι αποφαση τωρα οτι η χωρα δεν ειναι ετοιμη να το εκμετσλευτει παραγωγικα και να αποκλειστουν αμεσως απο αυτο οι συνδεμενοι με το Δημοσιο κατασκευαστικοι φορεις. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ.

Σε δευτερη φαση ας ασχοληθουν να εξυγιανουν, να απαλοτροιωσουν, να ιδιωτικοποιησουν, να καταργησουν, οτι τελος παντων τους φωτισει (ελπιζω) τον κλαδο. Αυτος ο κλαδος δεν μπορει να εξυγιανθει συντομα, μαλλον ουτε στα επομενα 100 χρονια, ειναι στημενος με τροπο και μορφη ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ, ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Ειναι κομματι της δυσλειτουργικης θεσμικης κουλτουρας και γενικης εκτος τοπου και χρονου ελληνικης νοοτροπιας. Θελει αιωνες για να ξηλωθει και να αντικατασταθει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ.

Αναθεση μονο σε αξιοπιστες ιδιωτικες ελληνικες εταιριες, ας βρουν δουλεια εκει οσοι εξειδικευμενοι εχουν ολα τα προσοντα. Aυτο το εξοπλιστικο τραινο η αμυντικη βιομηχανια που ειναι συνδεμενη με το δημοσιο δεν μπορει να το πιασει, ειναι παρταλι, ρημαδιο. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 10.

Ηρθε ο καιρος να καταλαβει επιτελους τις συνεπειες και τις ευθυνες των επιλογων της, της ιδεοληψιας, της ασχετοσυνης, του εξυπναδικισμου, της αποκοπης απο την (παγκοσμια) πραγματικοτητα, στην ελληνικη μπουρδολογικη μικρο-φουσκα που βρωμαει μεχρι εδω τσιπουρα, τσιπουρες ψευτοκουλτουρα και ακραιο ανορθολογισμο.

montif74
Active Member
montif74 (@montif74)
12 days ago

Ελπίζω το μύνημα μου να χάθηκε κατά λάθος:

Για να προσληφθούν χιλιάδες ειδικοί φύλακες και συνοριοφύλακες λεφτά υπάρχουν!

Για 50 με 100 τεχνικούς δεν υπάρχουν λεφτά?

Αντε πουλήστε και την ΕΑΒ, με προίκα την συμμετοχή σε προγράματα άνω των 2 δις ευρώ, να μην μείνει τιίποτα!

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
12 days ago
Reply to  montif74

Αγαπητέ φίλε, όπως πιθανολογώ και παραπάνω, το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά, αλλά οι διαδικασίες ΑΣΕΠ, η έλλειψη ουσιαστικών προσόντων και ο χρόνος που όλα αυτά τρώνε. Αλλά σας ομολογώ ότι δεν γνωρίζω το οργανόγραμμα της εταιρίας, και τι ελλείψεις προσωπικού έχει. Ίσως προσπαθεί να καλύψει εκ των ενόντων κάποιες ανάγκες. Αλλά πρέπει να παραδίδει με συνέπεια υλικό στις ΕΔ, είμαστε στο και πέντε πλέον …

Nikolaos
Noble Member
Nikolaos (@nikolaos)
12 days ago

Ανέφερε αναγνώστης παραπάνω για τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ που χτυπούν κάρτα και αναχωρούν για τη δεύτερη δουλειά τους. Από την πρώτη απλώς μισθοδοτούνται.
Ήταν ο κανόνας στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Με αποτέλεσμα κάτι έργα που είχαν αναλάβει για τροχαίο υλικό του ΟΣΕ να μην παραδίδονται ποτέ! Με κατάπτωση ποινικών ρητρών αστρονομικού ύψους, που πλήρωσε τελικά το Δημόσιο, και τώρα με απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ πρέπει να επιστραφούν ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις (ποιος να αγοράσει επιχείρηση με τέτοια βάρη …). Κατά το 1993-94, ο τότε Υπουργός Βιομηχανίας Σημίτης επιχείρησε να βάλει μια τάξη. Τα σωματεία προσέφυγαν στον … Άκη, αυτός μίλησε στον Ανδρέα, και ο Σημίτης εξεδιώχθη πυξ λαξ από το Υπουργείο (πήρε το αίμα του πίσω ενάμισο χρόνο μετά …). Τόση δύναμη είχαν, χάρη στις πλάτες των λαϊκιστών εγκληματιών!
Μιλάμε για επιχειρήσεις όπου δεν υφίσταται η έννοια του διευθυντικού δικαιώματος του εργοδότη, ο καθένας δουλεύει άμα θέλει, όσο θέλει, όποτε θέλει και αν δεν του χωθεί κάποιος στο ρουθούνι (διότι του Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υποφέρει …).
Δε γνωρίζω τι έκταση έχει πλέον το φαινόμενο, αλλά παλαιά ήταν γενικευμένο.

Last edited 12 days ago by Nikolaos
Apostolis
Active Member
Apostolis (@apostolis-2)
12 days ago

Το αρθρο λεει οτι στην ΕΑΒ υπαρχουν 1400 εργαζομενοι απο τους οποιους οι 350 απασχολουνται στα προγραμματα της lokheed martin και πρεπει να αυξηθουν σε 600.Η απορια μου ειναι απο τους υπολοιπους 1050 εργαζομενους δεν μπορουν να βρεθουν η 250 που λειπουν;Και δευτερον αυτοι οι 1050 σε τι εργαζονται,ειναι ολοι διοικητικοι;

zolotasnew
zolotasnew (@zolotasnew)
11 days ago
nigozs
Active Member
nigozs (@nigozs)
9 days ago

Πρέπει κάποια στιγμή να συγχρονιστουμε και να έχουμε δυνατή ΕΑΒ.
Να συνειδητοποιήσουν εργαζόμενοι και πολιτικοί ότι δεν μας περισσεύει κανείς σε όλη την προσπάθεια που γίνεται από ιδρύσεως της ΕΑΒ.
Και βεβαια, εάν δεν βάλουν μυαλό όλοι, θα καταλήξει η ΕΑΒ σαν τα χρεοκοπημένα ναυπηγεία !

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και πως τον αντιμετωπίζουν τα νέα MH-60R (και ίσως τα εκσυγχρονισμένα P-3B)

 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

H καναδική Bombardier αναστέλλει τις παραδόσεις κινητήρων UAV στην Τουρκία, τέλος...

24
 Σύμφωνα με καναδικά μέσα ηλεκτρονικής ενημέρωσης, η Bombardier Recreational Products (BRP) ανέστειλε τις παραδόσεις αεροπορικών κινητήρων σε χώρες που έκαναν "ασαφή χρήση". Η εταιρεία,...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 July 2015 #350

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 May 2015 #348

Αγορά

Related News

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γερμανικό άδειασμα στην Τουρκία, Ελληνική ΑΟΖ το κομμάτι νότια της Κρήτης σε επίσημο γερμανικό έγγραφο

 Η έρευνα του AegeanHawk έφερε στην επιφάνεια κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον, για μια ακόμη φορά. Νότια της Κρήτης βρίσκεται το γερμανικό θαλάσσιο ερευνητικό σκάφος RV...

Berlin Airlift: O θρυλικός ‘Candy Bomber’ της Μεγάλης Αερογέφυρας έκλεισε τα 100

Η έκφρασή του αποπνέει την ηρεμία του ανθρώπου που γνωρίζει πως έφερε εις πέρας την αποστολή του κάνοντας την διαφορά –με μερικές μπάρες σοκολάτας....

Τουρκικά Type 214TN, ο νέος κίνδυνος για το ΠΝ, αν και πως τον αντιμετωπίζουν τα νέα MH-60R (και ίσως τα εκσυγχρονισμένα P-3B)

 Είναι κοινό μυστικό πως τα ελληνικά υποβρύχια 214ΗΝ είναι αυτή τη στιγμή ο βασικός πονοκέφαλος για το τουρκικό ναυτικό. Όχι πως τα άλλα υποβρύχια...