24.9 C
Athens
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ-ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ Πως τα γραφεία Τύπου ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ ξεφτίλισαν τους Τούρκους, γιατί η...

Πως τα γραφεία Τύπου ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ ξεφτίλισαν τους Τούρκους, γιατί η επικοινωνία είναι δύναμη…

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Τις προηγούμενες ώρες, γίναμε μάρτυρες διάφορων καταστάσεων που δεν είχαμε ξαναδεί. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, σε απόλυτη ετοιμότητα, για δεύτερη φορά σε λίγες μέρες, ο Στόλος ανεπτυγμένος εκεί που προβλέπονταν από τα επιχειρησιακά σχέδια, η ΠΑ σε διασπορά, και με το σύνολο των μαχητικών έτοιμα για μάχη και φορτωμένα, ο Στρατός Ξηράς εκτός στρατοπέδων, σε κινητοποίηση. Με το μόνο να λείπει η κινητοποίηση των εφεδρειών για να συμπληρωθεί το παζλ.

Η Ελλάδα φυσικά δεν έχει καταλάβει και πολλά, καθώς οι περισσότεροι συνεχίζουν να κινούνται σε ρυθμούς 15Αύγουστου, με κύριο θέμα συζήτησης οι δραματικές επιπτώσεις του κορωνοϊού στα μπαρ και την εστίαση. Την ίδια στιγμή, τα πληρώματα των πλοίων έχουν πλέον σα δεύτερο δέρμα την προστατευτική στολή, τα στελέχη του Στρατού Ξηράς απομνημονεύουν χάρτες, περιοχές και διαδρομές σε θερμοκρασίες κολάσεως, οι πιλότοι της ΠΑ αστειεύονται ο ένας στο άλλον μετά από τις ατελείωτες ώρες στην αναμονή. Είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να είμαστε σοβαροί, και μαζί τους και με την Εθνική Προσπάθεια. Από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Άμυνας, μέχρι το τελευταίο φυλάκιο σε βραχονησίδα, η ένταση είναι στο μέγιστο.

Η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ, ένα από τα καλύτερα οπλισμένα πλοία του Στόλου, με 2 Oto Melara και 2 Phalanx (αντί για ένα συν ένα που έχουν οι υπόλοιπες S, πλην ΕΛΛΗΣ), έχει σαν αποστολή να παρακολουθεί από κοντά την “αρμάδα” των Τούρκων. Οι αποστάσεις είναι τέτοιες, που τα δυο OtoMelara θα κάνουν τη διαφορά αν χρειαστεί, και θα την κάνουν. Η φρεγάτα εκτελεί ελιγμούς, ενεργοποιεί το σόναρ αλλά και τα αντίμετρα, προσπαθώντας να ακυρώσει τις όποιες μετρήσεις κάνουν τα ούτως ή άλλως πολύ κοντά καλώδια των Τούρκων. Άλλωστε, αν τα αφήσουν μακρυά οι Τούρκοι, θα τα κόψουμε με ταχύπλοα. Το έχουμε πει, και οι Τούρκοι φροντίζουν να αφήνουν καμιά 200αριά μέτρα, έτσι για την προπαγάνδα.

Η αρμάδα του Oruc Reis είναι άχρηστη να αντιμετωπίσει ακόμη και την ΛΗΜΝΟ μόνη της. Οι Τούρκοι έχουν στείλει το καμάρι του Στόλου, μια MEKO200TN TrackIIB κοντά στη ΛΗΜΝΟ. Αυτό το ξέρουμε εδώ και μέρες. Άλλες μονάδες του Στόλου λίγο μακρύτερα κλείνουν το δίχτυ προστασίας. Παρά τα χρόνια τους, τα πλοία του Στόλου δουλεύουν άψογα, κινούμενα από τα πληρώματα που στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Δύσκολο να υπηρετείς σε ένα Πολεμικό Ναυτικό που ποτέ του δεν έχει ηττηθεί

TCG Kemalreis: Με λίγη αλοιφούλα και θα γίνει σαν καινούργιο

Η Kemal Reis προσπαθεί να κάνει μια εξυπνάδα. Η ΛΗΜΝΟΣ, δεν πρέπει να φτάσει σε συγκεκριμένο σημείο. Προσπαθεί να την κλείσει. Αυξάνει ταχύτητα, μπαίνει μπροστά της, μετά κάνει κράτει… Όλα εξελίσσονται σε δευτερόλεπτα. Ο κυβερνήτης της ΛΗΜΝΟΣ δεν μασάει από κάτι τέτοια, η απόφαση πάρθηκε σε κλάσματα του δευτερολέπτου, και το μόνο που διατάζει είναι προστασία του πληρώματος από επερχόμενη σύγκρουση. Το τι έγινε μετά είναι ιστορία, αλλά φήμες αναφέρουν πως οι Έλληνες αξιωματικοί ήπιαν ένα γρήγορο καφέ στο καρρέ των αξιωματικών της Kemal Reis

Καθώς τα πάντα μεταδίδονται σε πραγματικό χρόνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων, όλοι, σε όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις ξέρουν τι έχει συμβεί. Οι Τούρκοι μέσα σε λίγη ώρα διαρρέουν πως ανακαλούν τις άδειες του προσωπικού τους, κάτι που φυσικά αναπαράγουν τα εγχώρια παπαγαλάκια. Λες και οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν είναι άνθρωποι και δεν χρειάζονται άδειες, που τις έχουν χάσει από τον Ιούλιο.

Τα γραφεία Τύπου το μαθαίνουν άμεσα. Είναι πρωί, αλλά το συμβάν είναι μεγάλο, δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ. Καθώς όμως ξέρουν τι έχει συμβεί, αφήνουν τους Τούρκους να εκτεθούν. Η Ελλάδα έχει εικόνα του τι συνέβη στο τουρκικό πλοίο, η Τουρκία δεν ξέρει τι έγινε στο ελληνικό. Οι Τούρκοι ποιούν τη νήσσαν, και ουσιαστικά διαρρέουν κλιμάκωση. Κανείς από την Ελλάδα δεν θα διακινδύνευε να δώσει την είδηση, ενώ έχουμε όλο το Στόλο έξω. Μάγκας είναι αυτός που κάνει μαγκιές, όχι αυτός που τις διαλαλεί. Αλλά πόσες ώρες μπορεί να μείνει κάτι τέτοιο κρυφό. Στην Π το ξέραμε αρκετά νωρίς, αλλά δεν τολμήσαμε να γράψουμε κάτι, όπως και σε αρκετές εφημερίδες και ΜΜΕ. Το έκαναν όμως διάφοροι κλικοθήρες, που το έμαθαν τελευταίοι… Αλλά το έκαναν, αναμενόμενο ήταν κι αυτό.

Καλησπέρα στους θαλασσομάχους της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ

Τα Γραφεία Τύπου ΓΕΝ και ΓΕΕΘΑ συνέχιζαν να δηλώνουν άγνοια. Και καλά έκαναν, καθώς η πληροφόρηση είναι πόλεμος και επιχειρήσεις με τη σειρά τους. Ενώ θα μπορούσαν να πουν πολλές “ιστορίες”, μετέτρεψαν όλα το ΠΝ και το ΥΠΕΘΑ σε “σφίγγες”. Έχουν μελετήσει πολύ καλά τους αντιπάλους και ξέρουν τι θα συμβεί. Αμέσως τα τουρκικά τρολς διαρρέουν ειδήσεις για μεγάλες ζημιές στη ΛΗΜΝΟΣ, μιλούν για ρυμούλκηση σε λιμάνι της Κρήτης, ενώ αναφέρουν και 4 τραυματίες. Στην Τουρκία πανηγυρίζουν, το ίδιο και κάποιοι εδώ στην Ελλάδα που στηρίζουν, αρκεί να κάνουν αντιπολίτευση… Η κατάσταση αυτή εξελίσσεται όλο το βράδυ, αλλά και την επόμενη μέρα. Επίσημα η Ελλάδα δεν μπορεί, δεν πρέπει να γράψει κάτι για το συμβάν. Θα το κάνει όμως, η παγίδα από τα Γραφεία Τύπου έχει στηθεί…

Αποβραδίς γνωρίζουν πως οι Γάλλοι έρχονται. Μια φρεγάτα, κι ένα ελικοπτεροφόρο κινούνται προς την περιοχή. Το ΓΕΝ ζητά να φτάσει δίπλα τους η ΛΗΜΝΟΣ, και να γίνει η συνοδεία του ελικοπτεροφόρου. Το οργανικό ελικόπτερο σηκώνεται, και φωτογραφίζει τη ΛΗΜΝΟΣ, που θεωρητικά για τους Τούρκους (και κάποιους εγχώριους) σέρνεται, αλλά πρακτικά είναι 100% επιχειρησιακό, 120%. Το μόνο που θυμίζει το περιστατικό, είναι ο ιστός στην πλώρη. Η έκφραση “ρόμπα ξεκούμπωτη” είναι καταδικαστέα από την αρχισυνταξία του περιοδικού μας, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε καλύτερη για αυτό που έπαθαν οι Τούρκοι.

Ναυτική Άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας κόντρα στις τουρκικές προκλήσεις. Μετέχει η Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ μετά την επακούμβηση (ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ)

Μάθαμε λοιπόν και κάτι ενδιαφέρον αυτές τις μέρες. Οι θέσεις στα Γραφεία Τύπου είναι τελικά μάχιμες! Και μπορούν να προσφέρουν ήττες, αλλά και -θεαματικές όπως αυτή τη φορά- νίκες. Ξέρουμε πως διαφωνούν μόνο κάποιοι που είχαν συνηθίσει να παίρνουν πληροφορίες -κι όχι μόνο- κατ’ εντολή Υπουργού, αλλά τώρα αυτά δεν περνούν. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι Σεβασμός σε αυτούς που δρουν και κάνουν σημαντικό έργο, μακρυά από τη δημοσιότητα. Όταν κάποιος δεν τον ακούς, δεν το βλέπεις, δεν τον παρακολουθείς να πετάει ελικόπτερα, σημαίνει πως δουλεύει. Και νικάει.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

57 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
57 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Koulis

Είναι λυπηρό μια επακουμβηση που πόνεσε τον αντίπαλο να πονάει και κάποιους που κάνουν φθηνή αντιπολίτευση. Ντροπή τους.

sotbak

σ’ αυτό θα συμφωνήσω…

NikosP

Αν ξέρεις-διάβασες-γνωρίζεις κάποιους που τους ταιριάζει αυτό το σχόλιο , παράθεσε τα λεγόμενα και τις αντιδράσεις τους. Διαφορετικά εσύ είσαι αυτός που καπηλεύεται το Εθνικό Φρόνημα για φτηνή (;;;) “κομματολειχία” .

Last edited 1 month ago by NikosP
George_K

Μία βόλτα στον ιστότοπο της efsyn.gr θα σου λύσει όλες τις απορίες….

NikosP

Μάλιστα . . . δηλαδή θεωρείς πως ο συγκεκριμένος ιστότοπος( κατ’ επέκταση και ο πολιτικός χώρος που στηρίζει) δρα αντεθνικά και λυπάται με τις όποιες επιτυχίες …. (κρίμα , δεν υπάρχει ελπίδα για αυτόν τον τόπο ! ! )

Koulis

Η Yeni Safak τιτλοφορεί το σχετικό δημοσίευμα: «Πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας: Με τη συμφωνία με την Αίγυπτο δώσαμε στην Τουρκία αυτό που ήθελε» φιλοξενώντας το επίμαχο απόσπασμα από το άρθρο του κ.Τσίπρα τονίζοντας πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την τουρκική επιχειρηματολογία.
Δεν περιγράφω άλλο. Ντροπή.

NikosP

<< Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί μας , τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα >> .

Ο Τσίπρας έδωσε τις συντεταγμένες στους Τούρκους ή άδραξαν την ευκαιρία του “κενού” που άφησε η Ελληνο-Αιγυπτιακή οριοθέτηση ;

Ή νομίζεις πως περίμεναν τον Τσίπρα για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι Τούρκοι και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι ; Για διάβασε τις διατυπώσεις των Γερμανών που περιέργως (;;) επιλέξαμε να μεσολαβήσουν (χα χα χα ) , αμέσως αφού <<απομακρυνθήκαμε >> από τους Γάλλους . . . .

ΕΘΝΙΚΟΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ

SKYHOOK47

Ψάξτε στο FB για την κα Εύα-νθια Κουλουριώτη ,αναλύτρια σε θέματα Μέσης Ανατολής όπου έχει αναρτήσει στο προφίλ της βίντεο που φαίνονται τουρκικά Τ-129 να κάνουν κύκλους πάνω από το Κας ,και αυτή να ισχυρίζεται πως κάνουν κύκλους πάνω από το Καστελόριζο…

kK19641970

Η αντιπολίτευση με τέτοια θέματα και σε τέτοιες στιγμές σε τι διαφέρει από την προδοσία; Όλοι διαφωνούμε μεταξύ μας για πολλά πράγματα αλλά τέτοιες ώρες πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Γίνομαι κουραστικός να επαναλαμβάνω ότι: όποιου δεν του αρέσει μπορεί να πάει σε κάποια δημοκρατική χώρα που εκφράζει και την ιδεολογία του, δεν θα μας λείψει, θα το ξεπεράσουμε. ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ.

Luz

Αν και σου έχω βάλει πολλά vote down τις τελευταίες μέρες , σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα .
Καλό για όλους είναι να συνεχίσεις σε αυτό το πνεύμα και να σταματήσεις να είσαι εριστικός .
Φιλικά

Yiorgos

Αγαπητέ  Koulis Συμφωνούμε απόλυτα. Την ώρα που το Στράτευμα είναι στις επάλξεις έτοιμο για να υπερασπιστεί την πατρίδα εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να υποστηριξουμε την Ελλάδα, άσχετα ποιο κόμμα κυβερνά. Αφού περάσει η μπόρα, είναι η ώρα για να γίνει ένα after action report. Τόσο στο στρατιωτικό όσο και στο πολιτικό επίπεδο. Τι έγινε, τι έπρεπε να γίνει, τι πήγε καλά και πρέπει να διατηρηθεί και τι δεν πήγε καλά και πρέπει να διορθωθεί. Χωρίς προκατάληψη και με ειλικρίνεια. Αυτά τα μαθήματα θα πρέπει να εφαρμοστούν σύντομα γιατί οι Τούρκοι θα έρθουν πάλι. Είναι ή ώρα… Read more »

Jolly_Roger

Εναλλακτικός τίτλος: «…Τούρκο, βάστα τοίχο, θα σπρώξω!…»

comment image

Last edited 1 month ago by Jolly_Roger
photographix

😀 LOL

Koursaros312

Εν ολίγοις τον ξανά ήπιαν οι τούρκοι και τέλος.
κλικοθήρες ωραία λέξη

Nick

Πράγματι, εδώ τους πιάσαμε pants down. Το κακό είναι πως υπάρχουν πολλοί πεμπτοφαλλαγγίτες και τουρκοταϊσμένοι στην Ελλάδα, που θα πετούσαν από την χαρά τους σε ανάποδο αποτέλεσμα.

Διάβασα πριν λίγο άρθρο του πρώην μας. Τι να γράψει κανείς.

Panos70

Τρικυμία εν κρανιω το άρθρο του στην ΕΦΣΥΝ, όντως καλύτερα κάτι τέτοια να μένουν ασχολίαστα.

Last edited 1 month ago by Panos70
kK19641970

Αυτό το παιδί δεν έχει μάθει ακόμα πως μερικές φορές η σιωπή είναι καλλίτερη από τις μ….κια δηλώσεις.

alepapadop

Αγαπητή πτήση γενικά τα επιτελεία ορθά πράττουν και δεν μιλούν. Αρκεί να υπάρχει μια τυπική ενημέρωση για τον αριθμό και τον είδος των παραβιάσεων σε ημερήσια διάταξη. Από εκεί και πέρα καλά θα ήταν η κυβέρνηση να καταλάβει ότι η ενημέρωση των υπολοίπων παρατάξεων της Βουλής είναι υποχρέωση της και θα πρέπει να λαμβάνει χώρα καθημερινά και όχι κατόπιν εορτής. Τέλος όσον αφορά την σελίδα σας θα προτιμούσα η γλώσσα σας να είναι τυπική χωρίς χαρακτηρισμούς και ειρωνίες για οποιονδήποτε, θέλουμε απλά τα γεγονότα και τα στοιχεία. Τώρα αν οι ανατολίτες γείτονες μας είναι καραγκιοζιδες αφήστε το σε εμάς να… Read more »

THAN

Για άλλη μια φορά εκει στην Πτήση είστε άψογοι…Και κυρίως πολύ σοβαροι…
Ευγε σας…

Christosss

Δεν είναι ώρα για διθυράμβους.
Ειδικά με το Ορουτς ακόμα μέσα στην υφαλοκρηπιδα μας.
Κι αν τα καλώδια είναι 200 μέτρα ή 2 χιλιάδες μέτρα ελάχιστη σημασία έχει.
Αυτό που γίνεται 4 μέρες τώρα είναι διαρκής ξεφτίλα με μια στιγμή περηφανειας, το κοπανισμα του τουρκικου από το Λημνος.
Επίσης καλό είναι τα μεταξύ σας οι δημοσιογράφοι αμυντικών θεμάτων, να τα λύνετε μεταξύ σας, όχι στα άρθρα.
Βλέπουν κι οι απέναντι…

Koulis

Πρέπει να είσαι από αυτούς που πόνεσαν από την επακουμβηση.

Tango.Alpha

Το σημαντικό είναι οι εντυπώσεις που μένουν συνεχώς εδώ και τρεις ημέρες. Το πλοίο κάνει έρευνες και θα συνεχίσει (και πάλι λέω ότι ΔΕΝ πρέπει να το βυθίσουμε) και θα τύχει μεγάλης υποδοχής όταν γυρίσει στην έδρα του. Η Τουρκία θα δηλώσει ότι κυριαρχεί και θα συνεχίσει και πάλι.

Koulis

Την ίδια υποδοχή θα πρέπει να έχει και το πλήρωμα της τουρκικής φρεγάτας μετά την επακουμβηση. Όταν θα βγει το video της σύγκρουσης θα δούμε ποιος θα γελάσει.

Christosss

Διάβασες καθόλου αυτό που έγραψα ή σταμάτησες στη πρώτη σειρά;

photographix

Aπλως μια στροφη δεξια με ταχυτητα

Koulis

Θα έχει και σήμερα συνέχεια.

Mikros-hroas

To θέμα είναι η φρεγάτα και οι ικανότητες που έχει. Τα γράφω αυτά για χρόνια Τα ξέρουμε; Όχι! Ξέρουμε τι ικανότητες έχουν με την μεγάλη ισχύ στο μηχανοστάσιο; Με το να έχουν μόνο στροβίλους τζετ και όχι ντίζελ τι μπορούν να κάνουν; Το ικανότερο ποίο για την θάλασσα και για ναυτικό πόλεμο στο αιγαίο είναι οι S! Οι ΜΕΚΟ όχι! Οι φρεγάτες S με την μεγάλη στιγμιαία επιτάχυνση που έχουν και την μεγάλη στιγμιαία ταχύτητα που μπορούν να αναπτύξουν, αποφεύγουν σχετικά εύκολα της τορπίλες υποβρυχίων. Οι ΜΕΚΟ δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά, άσχετα αν ξέρουν κόλπα οι δικοί μας και… Read more »

kK19641970

Το πολύ καλό σκαρί και το σύστημα ισχύος των S είναι γνωστά. Ίσως διατηρηθούν κάποια πλοία σε ρόλους που θα είναι χρήσιμα στο Αιγαίο μετά από σχετική αναβάθμιση.

sotbak

άρα καλά έχουν γράψει πολλοί εδώ μέσα….Σ μέχρι να δύσει ο ήλιος από την Ανατολή…..

My_name_is_Nobody

comment image

Οι απέναντι έβγαλαν βίντεο που υποτίθεται πως δείχνει το Κεμάλ ανέπαφο.
https://twitter.com/i/status/1293972748407050241

Last edited 1 month ago by My_name_is_Nobody
My_name_is_Nobody

Μεγαλύτερη πιθανότητα δίνω στο να είναι το βίντεο προγενέστερο του συμβάντος.
Μην ξεχνάτε πως μια εικόνα είναι ίση με χίλια ψέματα!

Seagull

Πραγματικά αυτό που χρειαζόμασταν σε επίπεδο εντυπώσεων. Και βιντεάκι θα ήταν χρήσιμο αλλά θα συνιστούσε κλιμάκωση οπότε αργότερα..

Δυστυχώς αυτές τις ώρες έμφανίζονται και τα αρνητικά της φυλής μας…

Tango.Alpha

Τέτοιες ώρες μου λείπει εκεί γύρω στο 2005-2009 που τα βιντεάκια τα διακινούσαμε μέσω e-mail χωρίς να μπαίνουν επίσημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

geodim

Ξύπνησε το πνεύμα του μαχητή μέσα μας ,επιτέλους.

Lebowski

Το ότι χρησιμοποιούμε φρεγάτες ως τριήρεις είναι ένα θέμα από μόνο του

Tasos

Όχι φίλε! Απλά τους έχουμε και έτσι……

harval

Γνωρίζεις φαντάζομαι ποσες νίκες είχαμε με τριήρεις. Μαθε τέχνη κι άστην κι όταν πεινάσεις πιάστην……

flatspin

Αυτό! Πολυ ακριβες και πολύτιμές μονάδες για να πέζουμε συγκρουόμενα με καθυστερημένους, οπως επίσης και πολυ επικινδυνο επιχειρησιακα.

Οταν ήδη υπάρχει ένταση και πολεμικό κλίμα, το να στέλνει κανείς (η να αφηνει) τοσο κοντα στο εχθρικο πλοιο, μπορεί να εξελιχθει σε θυσια πλοιου και πληρώματος. Αν καθως πλησιαζε ανοιγε πυρ η Κεμαλ Ρεις στα 3χλμ και το έκανε κοσκινο το Λήμνος?

Ταπεινη μου γνώμη ειναι πως σε πολεμικη κατασταση δεν αφήνεις να σε πλησιασουν ή να τους πλησιασεις.

ACHERON

Διλήμματα που δέν ισχύουν για το Ισραήλ,π.χ.
(ξέρω-ξέρω…εμείς δέν εκείνο,εμείς δέν το άλλο,αλλά ἢ σωστος παπάς,ἢ σωστός ζευγάς,και «ολίγον έγκυος» δέν υπάρχει.)

NikosP

Το δυστύχημα για εμάς είναι οτι ΠΡΕΠΕΙ να νικάμε ( ή να μην χάνουμε) κάθε φορά γιατί υπερασπιζόμαστε (μόνο ! ! ! ) τα κεκτημένα ή/και τα δίκαιά μας.

Οι Τούρκοι όμως , όπως έδειξαν εξάλλου και τα “Ίμια” , αρκεί να κερδίσουν ΜΙΑ φορά , καθώς δεν διακυβεύεται κάποιο κυριαρχικό τους κεκτημένο ή δίκαιο. Μπορούν λοιπόν άνετα να επανέρχονται ξανά και ξανά μέχρι να μας βρουν ελλιπείς .

Αυτό ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει και ,για να είμαι δίκαιος , μάλλον δείχνει να αλλάζει , ήδη από την προηγούμενη διακυβέρνηση .

ΟΨΟΜΕΘΑ ! ! !

kK19641970

Αγαπητή ΠΤΗΣΗ θερμή παράκληση από έναν παλιό και παθιασμένο αναγνώστη. Βρείτε και δείξτε μας βίντεο, φωτό ή ότι άλλο υπάρχει από την στιγμή του παθιασμένου εναγκαλισμού των δύο πλοίων. Σίγουρα υπάρχουν ,και επειδή τα μπουνταλομέμετα νομίζουν πως με τα βίντεο κερδίζουν , όλο και κάτι θα μπορέσετε να ψαρέψετε. Οι greek anonymous ας ψάξουν. Ερώτηση προς τον Οδυσσέα, ο ταρζαν που είναι;

Jolly_Roger

Και φωτογραφίες του λαβωμένου KemalReis υπάρχουν και βίντεο υπάρχουν κι όλα τα καλά υπάρχουν! Θα δημοσιευτούν εάν ή όταν το ΓΕΕΘΑ κρίνει σκόπιμο. Το Στράτευμα & η Εξωτερική Πολιτική της χώρας δεν λειτουργούν ως μεσημεριανή εκπομπή. Κάποια πράγματα λέγονται και κάποια άλλα δεν λέγονται ποτέ. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες, δεν ανακοινώνονται ποτέ.

Το γεγονός πως το οτπικοακουστικό υλικό τυγχάνει να έχουν στην κατοχή τους και ΣΟΒΑΡΑ blog / sites και πειθαρχούν στην ευγενική οδηγία του ΓΕΕΘΑ για αυτοσυγκράτηση, με κάνει να χαίρομαι που διαβάζουμε ΣΟΒΑΡΑ blog / sites – ένα εκ των οποίων και το παρόν.

Last edited 1 month ago by Jolly_Roger
kK19641970

Αγαπητέ φίλε το ξέρω, το σέβομαι και συμφωνώ απόλυτα. Απλά κάποια στιγμή στο μέλλον, έστω σαν κλεμμένο από τους απέναντι, ψυχούλα έχουμε και εμείς. Οφείλουμε όλοι να παραδεχτούμε τον άψογο και απόλυτο επαγγελματισμό των Επιτελείων και του ΥΕΘΑ. Όσο για την πειθαρχία στην οδηγία του ΓΕΕΘΑ δείχνει πως η πλειονότητα των sites αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και πράττουν σωστά για το καλό της Πατρίδας. Πίστεψέ με ξέρω από πρώτο χέρι ότι σχεδόν τίποτα δεν πρέπει να ανακοινώνεται.

Last edited 1 month ago by kK19641970
Gunner

Για να διεκδικήσουμε επικοινωνιακή νίκη, πρέπει να εμφανίσουμε καθαρές φωτογραφίες και βίντεο από το συμβάν. Μακρινά πλάνα και τα υπονοούμενα, συγνώμη αλλά είναι για τα παιδάκια στο σχολείο.

sotbak

Η επακούμβηση και η επιτυχία της στα δικά μου μάτια απέδειξε το εξής: Τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Αν. Μεσόγειο θέλουμε μεγάλα πλόιμα ατσάλινα σκαριά με διπλά ΟΤΟ + πυραύλους σύγχρονους (κατανοητό) + πολυστρωματική άμυνα και φυσικά δυνατά ηλεκτρονικά/ραντάρ κλπ. Άρα νέες ΜΕΚΟ ή ΜΜΣC κλπ. περίεργα βγάλτε τα από το μυαλό σας αν θέλουμε να έχουμε αποτέλεσμα και αποτροπή. Πρέπει να πάμε σε μεγάλες ΦΡΕΜ/ΦΡΕΝΤΑ των 6500 τόνων ή και Μπελ μεγάλες όμως και με ανάλογη ισχύ ή ΦΦGX η και ολλανδικές νέες με ανάλογη διαμόρφωση (μίξη γενικών καθηκόντων και Α/Α)……

ETS

De Zeven Provincien να συνεχισουμε και την παραδοση..

Mavi70

Γελάει ο κόσμος όλος με τους Τούρκους. Ήταν η ρεβάνς με το Γαύδος αυτή. Λίγο προσοχή διότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν να χάνουν και μέχρι τελευταία στιγμή θα ψάξουν ρεβάνς. Μην ξεχνάμε τα Ίμια που ανέβηκαν στην βραχονησίδα αφού όλα είχαν τελειώσει διπλωματικά.

brokeconomist

Ελπίζω όταν θα θεωρήσετε ότι είναι η ώρα για να μας ενημερώσετε, σχετικά με το τι συνέβη στο συγκεκριμένο περιστατικό, να μας πείτε και τις δική σας εκδοχή για κάποια άλλα που λέγεται ότι συνέβησαν, (για άλλα δύο έχω διαβάσει μέχρι τώρα).  Επιπλέον, θα ήθελα να γράψετε και σχετικά με την προηγούμενη NAVTEX (το έχετε υποσχεθεί άλλωστε), και την απόφαση να μην βγει τελικά ο στόλος των γειτόνων την προηγούμενη φορά. Τέλος πιστεύω ότι πραγματικά δεν πρέπει εμείς οι υπόλοιποι (και άσχετοι με τα στρατιωτικά όπως εγώ), να μαθαίνουμε τα περιστατικά σε «πραγματικό χρόνο», αν και καμιά φορά καλό είναι… Read more »

Last edited 1 month ago by brokeconomist
photographix

Ποτε θα δουμε επιτελους φωτο του kemal-rice? ….

ETS

Gaymal rice το σωστο.

Mikros-hroas

Θα πάμε πολύ πίσω, θα γράψουμε τι έγινε μετά που πήραμε της δυο φρεγάτες S και της μάθαμε, ήρθε η ώρα για τα τεστ. Η βολή εκπαιδευτικής τορπίλης από υποβρύχιο 209/1400! Η βολή έγινε πρώτα στα παλιά Αμερικανικά αντιτορπιλικά των κλάσεων Φλέτσερ και Φραμ. Τα αντιτορπιλικά πηγαίναν με ταχύτητα ανθυποβρυχιακού πολέμου, για να λειτουργεί κανονικά το σόναρ και μετά την εκτόξευση της τορπίλης, θα αύξαναν την ταχύτητα τους στο μάξιμουμ και θα έκαναν ελιγμούς αποφυγής. Στην άσκηση και οι δυο τύποι απέτυχαν, γιατί ο ατμοστρόβιλος δεν αύξανε την ταχύτητα στο μάξιμουν αμέσως αλλά αργούσε. Αν και τα δυο είχαν μεγαλύτερη… Read more »

Koulis

Προτείνω για οποιαδήποτε προμήθεια νέας φρεγάτας να προηγείται crash test με μια S.

sotbak

+1 από μένα!!!

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό, τα SA-8 OSA είναι δυστυχώς τελείως παρωχημένα, το βιώνουν οι Αρμένιοι αυτή τη στιγμή

 Οι εικόνες που φτάνουν από το Ναγκόρνο Καραμπάχ, αλλά και τα σύνορα της Αρμενίας, δείχνουν απελπιστικές σκηνές καταστροφής συστημάτων SA-8B από αζέρικα UCAV Bayraktar...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Όχι άλλη ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, θα σκάσουν τα καζάνιααααααα!

52
 Έχει χρειαστεί να γράψουμε άλλο ένα τέτοιο άρθρο, πριν χρόνια, εδώ στο site μας. Ήταν τότε, που ομάδα δημοσιογράφων, προσπαθώντας να εξωραϊσει την εικόνα...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 February 2015 #345

Αγορά
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 November #330

Αγορά

Related News

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων

Μετά από πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και σύμφωνα με εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας, εγκρίθηκε έκτακτο κονδύλι ύψους 15.000.000 ευρώ, για την...

Ν. Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος προσβλέπει στην ΕΕ και τους εταίρους της για αλληλεγγύη στην πράξη

ΑΠΕ-ΜΠΕ«Η αποχώρηση του Oruc Reic από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και η μη ανανέωση της σχετικής NAVTEX είναι ένα θετικό πρώτο βήμα, το οποίο πρέπει...

Κυρ. Μητσοτάκης: Η επίσκεψη Πομπέο ενισχύει την εθνική μας γραμμή

ΑΠΕ-ΜΠΕΜε αναφορά στις επιτυχημένες, όπως τις χαρακτήρισε, συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο,...

Η τουρκική λίρα, οι κραδασμοί στις τουρκικές τράπεζες και τα «Erdoganomics»

ΑΠΕ-ΜΠΕΓια τις πρόσφατες εξελίξεις στην πορεία της τουρκικής λίρας, που ύστερα από αλλεπάλληλες υποτιμήσεις έχει σημειώσει νέα χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου και του...

Μ. Τσαβούσογλου: Η Άγκυρα περιμένει συγκεκριμένα βήματα από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ

ΑΠΕ-ΜΠΕΗ Τουρκία αναμένει ότι στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 1 και 2 Οκτωβρίου, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα σε θέματα που περιλαμβάνουν την...
- Advertisement -