- Advertisement -

Άδ. Γεωργιάδης: Από αύριο το ωράριο των σούπερ μάρκετ 7 το πρωί με 10 το βράδυ

Array
- Advertisement -

«Από αύριο το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ θα είναι 7 το πρωί με 10 το βράδυ τις καθημερινές και 9 το πρωί με 5 το απόγευμα της Κυριακής και θα δούμε αν αυτό θα χρειαστεί να συνεχιστεί».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα σούπερ μάρκετ στο Γαλάτσι και σημείωσε ότι σήμερα θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που θα προβλέπει και το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου και αυστηρά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.
«Όλοι μαζί με πειθαρχία θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη», είπε ο υπουργός, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους που είναι καθημερινά στην πρώτη γραμμή ενώ επανέλαβε ότι κάθε μέρα τα ράφια είναι γεμάτα και οι αγορές μπορούν να γίνονται με ηρεμία καθώς διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας.
Σε ό,τι αφορά στα αντισηπτικά επανέλαβε ότι από την Παρασκευή ξεκινάει η παράδοση μιας μεγάλης παραγωγής αντισηπτικών ενώ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται και η απλοποίηση των διαδικασιών για την εισαγωγή αιθυλικής αλκοόλης οπότε θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή και η τροφοδοσία της αγοράς.
Ο υπουργός σημείωσε, ακόμη, ότι έχουν καταγραφεί αποθέματα 1.250.000 τεμαχίων μασκών και έχουν γίνει και νέες παραγγελίες και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εισαγωγές αυτών των απαραίτητων ειδών να κατασχεθούν στα τελωνεία εφόσον έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. «Θα κατασχεθούν μόνο στην περίπτωση που δεν δηλωθούν για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αισχροκέρδειας», όπως διευκρίνισε.
Με τη δημοσίευση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου θα υπάρχει εξουσιοδότηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για μεγάλα πρόστιμα, συνέχισε ο υπουργός, «και θα μπορέσουν να μπουν τα πρώτα πρόστιμα σε αυτούς που το έχουν παρακάνει».
Ο ίδιος συνέχισε ότι, μέχρι σήμερα που εκδίδεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, μπορούσε να πουλάει κάποιος όσο ήθελε αλλά είναι ανήθικη η πράξη. Ωστόσο πλέον θα υπάρχει πρόβλεψη για την αισχροκέρδεια.
Στη συνέχεια ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τις ελληνικές εταιρείες που δεν έκαναν καμία αύξηση στα προϊόντα τους, σε αυτή την περίοδο, ενώ ανέφερε σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών: «Πολλοί ρωτάνε γιατί δεν κλείνουν οι λαϊκές αγορές. Μας απασχόλησε αλλά στις λαϊκές ψωνίζει πολύς κόσμος κι αυτός ο κόσμος θα προστεθεί στα σούπερ μάρκετ και επιπλέον επειδή είναι σε ανοικτό χώρο, υγειονομικά κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν».
Ο ίδιος συνέχισε ότι, εάν η Ελλάδα διατηρήσει τον καλό δρόμο που έχει και καταφέρουμε να ελέγξουμε την εξάπλωση του κορονοϊού θα είμαστε κερδισμένοι διότι η Ελλάδα και στην αντιμετώπιση του κορονοϊού θα είναι το καλό παράδειγμα καθώς λάβαμε πρώτοι μέτρα, κινηθήκαμε γρήγορα και αποφασιστικά.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους σημειώνοντας ότι «έχουν αναδειχθεί νέοι ήρωες όσοι ξεπερνούν κάθε μέρα το φόβο τους και υπηρετούν το σύνολο» και είπε ότι υπάρχουν αλλαγές και στη λειτουργία λαϊκών αγορών καθώς θα πωλούνται μόνο τρόφιμα και θα αναπτυχθούν οι πάγκοι σε μεγαλύτερο χώρο για την ασφαλείας όσων εργάζονται και για όσους τις επισκέπτονται.
Σχετικά με τις τιμές ο υφυπουργός είπε ότι η παγκόσμια ζήτηση έχει προκαλέσει αυξήσεις αλλά συμπλήρωσε: «Θέλουμε να γνωρίζουν, όσοι πιθανόν σκεφτούν να αισχροκερδήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για το έθνος, που ενωμένο παλεύει να νικήσει την πανδημία, ότι θα είμαστε αμείλικτοι με βαρύτατες ποινές και κυρώσεις. Παρακολουθούμε όλα τα αποθέματα και ας μην το διανοηθούν».
Ο υφυπουργός κάλεσε τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να προσλάβουν προσωπικό, από τη στιγμή που επεκτείνεται το ωράριο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
markdes
markdes (@markdes)
7 months ago

Ναρκωτικά και σε άλλη χώρα ζει ο υπουργός….ρωτήστε κανέναν που δουλευει σε σούπερ μάρκετ αυτές τις μέρες; Οπωσ η σύζυγός μου να σας πει(και μάλιστα σε μεγάλη αλλά όχι πολύ γνωστή αλυσίδα). Πρώτα θα παιθανοθν απ’ την εξάντληση και μετά θα αρρωστήσουν απ’ τον ιο. Απροστάτευτοι κανουν διπλάσιες ώρες Δουλειάς χωρίς επιπλέον προσωπικό ( εκλησεις για ρποσωπικο ετσι λειτουργει η αγορά στον ύπνο του υπουργού;)
Οι ίδιοι κάνουν να α πάντα χωρίς.προστασια με.εξαντλητικα ωράρια με άπειρη δουλεια με παλέτες.πραγματα να ξεφορτώνουν κάθε μερικές ωρες, οι δικοί να κάνουν τους σεκιούριτι. Οι περισσότερες είναι γυναίκες που έχουν οικογένειες παιδιά και μπορεί ηλικιωμένους γονείς στο.ιδιο σπίτι.
Με συζηηουσ που αναγκαστικά παράτησαν τη δουλειά τους για να κρατάνε τα παιδιά σπίτι όπως εγώ. Και τώρα τους λέτε να.καθονται και ώρες παραπάνω και να ανοίγουν τισ κυριακες οι ίδιοι….για όσο κρατήσει;
Για να κάνετε εσείς πολιτική καταδικάζετε σε εξαντηληση και αρρώστια όλους μας.
Ξέρετε πόσα.παιδια που δουλεύουν ήδη είναι σε ευπάθεια ομάδες; Μιαμκοπελα έχει λύκο άλλοσ είναι διαβητικός και εκατοντάδες άλλοι έχουν στο σπίτι αρρώστους ανθρώπους .
Τι θα κάνουν;

RBF69
Active Member
RBF69 (@rbf69)
7 months ago
Reply to  markdes

Σωστά τα λες φίλε μου, πολύ σωστά. Αλλά οι υπουργαρες μας δεν ζουν μαζί με τον λαό είναι ασφαλείς και απομονωμένοι στα γραφεία και τα πολυτελή σπίτια τους μακριά από όλο αυτό. Οπότε δεν τους απασχολεί αν οι υπάλληλοι των s/m έχουν παιδιά υποχρεώσεις κτλ. Εξυπηρετούν τις εταιρείες που βλέποντας ότι ανεβαίνει ο τζίρος άνοιξε η όρεξη τους. Να μου το θυμηθείτε αυτά θα μείνουν και μετά την “έξαρση” της νόσου

RBF69
Active Member
RBF69 (@rbf69)
7 months ago

Έκτακτη ανακοίνωση: Στα σούπερ μάρκετ ανιχνεύθηκε ειδική ουσία που απωθεί τον κορονοιο ονομάζεται “σουπερμαρκετινη” και εξαλείφει τον ιό αστραπιαία, επίσης οι υπάλληλοι των s/m διαγνώσθηκε ότι έχουν αναπτύξει πλήρη ανοσία στον ιό. Για αυτό και θεσμοθετήθηκε η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας. Αντί των δομών υγείας όλοι θα περνούν καθημερινά και Κυριακές από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς τους που θα είναι ανοιχτό από τις 07:00 έως τις 22:00 για να λαμβάνουν την ημερήσια δόση τους.
Οι υπάλληλοι των s/m εργάζονται ήδη χωρίς ρεπό οι άδειες τους ανακλήθηκαν προσλήψεις μηδέν και τώρα καλούνται να εργάζονται νυχθημερόν και Κυριακες , ελεος Μάλλον το οργανωμένο χάπενινγκ με το “χειροκρότημα” θα έπρεπε να αφορά και αυτούς όχι μόνον τους νοσηλευτές.

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
7 months ago

Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη κίνηση. Υπάρχει λόγος να πηγαίνει κάποιος συχνότερα στο σούπερ μάρκετ σε σχέση με τις φυσιολογικές συνθήκες; Τι μήνυμα παίρνει ο κόσμος; Ο σκοπός είναι να μην πανικοβάλλεται ο καθένας και να πηγαίνει να αδειάζει χωρίς λόγο ράφια με χαρτιά υγείας, κονσέρβες και δεν ξέρω τι άλλο. Χρειάζεται να του πούμε να ψωνίζει με σύνεση ό,τι του χρειάζεται, χωρίς να συνωστίζεται. Όχι να του λέμε πως μπορεί να τρέξει να βρει ακόμα ένα μαρούλι στις 10 το βράδυ.
Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι να ξέρει πως δεν υπάρχουν προβλήματα τροφοδοσίας των σουπερμάρκετ (που δεν υπάρχουν). Τα άλλα συγνώμη αλλά είναι σαχλαμάρες.

Greg
Greg (@greg)
7 months ago
Reply to  Spyros

Η παράταση ωραρίου, σάν μέτρο περιορισμού τού ιού, πάρθηκε λόγω τού αρχικού πανζουρλισμού στά μάρκετ καί τού συνωστισμού πού ακολούθησε.
Μέρα μέ τή μέρα η κατάσταση (στήν αγορά) ομαλοποιείται.
Υποθέτω ότι θά είναι από τά πρώτα πού θά ανακληθούν καί σύντομα.
Ισως καί γιά λόγους ψυχολογικούς, ότι σταθεροποιείται ή αλλάζει κάπως τό κλίμα.

Spyros
Active Member
Spyros (@spyros)
7 months ago
Reply to  Greg

Αλλού έγραψα πως σε άλλες χώρες, αντί της επέκτασης του ωραρίου ανακοινώθηκε πως πχ από τις 8 ως τις 10 το πρωί επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε ηλικιωμένους και σε άτομα που ανήκουν στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου, και την υπόλοιπη μέρα ελεύθερα σε όλους. Αυτό έχει μια λογική.
Όντως η κατάσταση στα σουπερμάρκετ ομαλοποιείται, αλλά η παραπάνω κίνηση ήταν εξίσου σπασμωδική και κατακριτέα με τις αντιδράσεις όσων πανικοβλήθηκαν.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

“Καρέ του Άσσου” το ΠΝ, Απόλυτη Ανανέωση του Στόλου Επιφανείας, 4 φρεγάτες MMSC, εκσυγχρονισμός ΜΕΚΟ200ΗΝ, Ενδιάμεση Λύση με 2 πλοία A/A περιοχής, και συμμετοχή...

 Σε μια απόφαση σταθμό για την μελλοντική του εξέλιξη προχώρησε το Πολεμικό μας Ναυτικό σήμερα, επιλέγοντας να αποστείλεi άμεσα επίσημο Letter of Request (LOR)...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

80 εκ. δολάρια για τη συντήρηση και εκσυγχρονισμό των ελικοπτέρων S-70B6...

42
 Μαζί με τη σύμβαση για την αγορά του πλήρους "πακέτου" των 4 ελικοπτέρων MH-60R, το ΠΝ διαπραγματευόταν και την Εν Συνεχεία Υποστήριξη του Στόλου...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Νοέμβριος #402

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Δεκέμβριος #403

Αγορά 3.99

Related News

Επίσκεψη στον Ο.Λ.Α. αξιωματικών της Εθνικής Σχολής Άμυνας του Ισραήλ

ΑΠΕ-ΜΠΕΤην Αλεξανδρούπολη και ειδικότερα τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκαν αξιωματικοί της Εθνικής Σχολής Άμυνας του Ισραήλ (Israeli National Defense College- IND), στο πλαίσιο ερευνητικού-εκπαιδευτικού...

Μεταξύ των ξένων συλληφθέντων για την υπόθεση τρομοκρατίας στη Βιέννη υπάρχουν και Ρώσοι πολίτες

ΑΠΕ-ΜΠΕΠολίτες μερικών χωρών μεταξύ των οποίων και της Ρωσίας βρίσκονται μεταξύ των ατόμων που έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για σχέσεις με τον 20χρονο από...

Ο ΔΕΣΦΑ μέτοχος του πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου Αλεξανδρούπολης

ΑΠΕ-ΜΠΕΥπεγράφη σήμερα η συμφωνία για την απόκτηση του 20% των μετοχών τηςGastrade, που αναπτύσσει τον πλωτό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, από τον...