Προς το τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας κατευθύνεται το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το ιρανικό τάνκερ Adrian Darya 1 που αρχικά κατευθυνόταν προς το λιμάνι της Καλαμάτας, κατόπιν στο λιμάνι της Μερσίνης, για να αλλάξει στη πορεία και πάλι ρότα απομακρυνόμενο από την Τουρκία, φαίνεται πως τελικά έχει προορισμό την Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν) στην νοτιοανατολική Τουρκία.

Το ιρανικό πλοίο μετέφερε 2,1 εκατ. βαρέλια πετρελαίου στη Συρία, τροφοδοτώντας τους Φρουρούς της Επανάστασης, τους οποίους οι ΗΠΑ έχουν εντάξει στη λίστα των «Ξένων Τρομοκρατικών Οργανώσεων».

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι όσοι εξυπηρετήσουν το ιρανικό πλοίο, εταιρείες ή ναυτικοί, θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης ή χρηματικό πρόστιμο και ανάκληση βίζας.

Το λιμάνι της Αλεξανδρέττας βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα απ’ ότι το λιμάνι της Μερσίνης. Εφόσον του επιτραπεί να “δέσει”, η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με σφοδρές αμερικανικές αντιδράσεις.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Aegeanhawk
Member

Ενδιαφέρουσα παρουσία στην ευρύτερη περιοχή είναι του δεξαμενόπλοιου Silvia 1 με Ιρανική σημαία το οποίο αφού πέρασε το Σουέζ έκλεισε το AIS ενώ η πορεία του ήταν προς την περιοχή που πλέει το Adrian Darya 1.
Η παύση εκπομπής AIS του Silvia 1 έγινε περίπου πριν από 22 ώρες οπότε είναι πιθανό να έγινε ship to ship μεταφορά πετρελαίου.

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

«Το λιμάνι της Αλεξανδρέττας βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα απ’ ότι το λιμάνι της Μερσίνης. Εφόσον του επιτραπεί να “δέσει”, η Τουρκία θα βρεθεί αντιμέτωπη με σφοδρές αμερικανικές αντιδράσεις.»

Σίγουρα.

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Σφοδρές αμερικανικές αντιδρασεις;;;
Απο ποιον; Απο τον κυριο ειναι υπεροχο αυτο, ειναι φανταστικό το αλλο, ειναι καταπληκτικο το παρ’αλλο;
Αφου ο κύριος ειναι μουγκα στη στρουγγα ειπαμε.
Άμα επιτέλους τον υποχρεώσουν εκ των έσω στο τελος, εχει καλός, διαφορετικά να τον χαίρονται όλοι αυτοί που προεδραρα τον ανεβαζανε προεδραρα τον κατεβαζανε.

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Καπου διαβασα…ωσότου εγω μιλαω εσεις παραγγείλετε, 5 συστηματα σου 400 παράγγειλε και η Ινδια;
Χαχα για να δούμε πουλάνε και οι αμερικάνοι πραγματακια εκεί…για να δουμε!!!

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Θα βρεθεί όντως αντιμέτωπη με τις κυρώσεις; Γιατί το ξανά ακούσαμε αυτό !!
Πάντως απειλές στην Ελλάδα ήξεραν να κάνουν οι Αμερικάνοι, όλα τα μέσα αναπαρήγαγαν την είδηση ότι οι ΗΠΑ εξέδωσαν διάβημα προς Αθήνα και Λευκωσία, για Άγκυρα όμως δεν υπήρξε καμία είδηση!!

p270
Member
Noble Member
p270

για να δούμε αν πάει σε τουρκικό λιμάνι τι αντιμετώπιση θα έχουν οι τουρκοι απο τις ΗΠΑ;

μαλλον δεν θα συμβεί τιποτα εις βάρος τους λέω πάλι εγώ