- Advertisement -

Τροποποιήσεις πτήσεων AEGEAN και Olympic Air, 18-19 Οκτωβρίου, λόγω στάσεων εργασίας της ΕΕΕΚΕ και της ΟΣΥΠΑ

- Advertisement -

 

Τροποποιούνται και ακυρώνονται πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air, αύριο Κυριακή 18 Οκτωβρίου και μεθαύριο Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), σε 5ωρη και 3ωρη, αντιστοίχως, στάση εργασίας.

Συγκεκριμένα, η AEGEAN και η Olympic Air αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 100 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 102 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 18 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και 2 εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται, πως η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) προχωρά σε πεντάωρες στάσεις εργασίας από τις 13:30 έως τις 18:30 τοπική ώρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και από τις 07:30 έως τις 12:30 τοπική ώρα τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, ενώ η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) προχωρά σε τρίωρες στάσεις εργασίας από τις 15:30 έως τις 18:30 τοπική ώρα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 και από 12:30 έως 15:30 τοπική ώρα τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το site της AEGEAN www.aegeanair.com και της Olympic Air www.olympicair.com ή να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα:

Για την AEGEAN:

801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air:

801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ultorius
Noble Member
ultorius (@ultorius)
12 days ago

Συγχαρητηρια, ολες οι αεροπορικες διεθνως εχουν χασει δυσεκατομμηρια και εκαναν εκατονταδες χιλιαδες απολησεις.Καντε απεργια αυτην την εποχη να αποτελιωσετε τις 2 ελληνικες που εχουμε.

stepfen
Μανόλης Δαράκης
11 days ago

Καλό είναι να αναφέρουμε και τον λόγο της απεργίας.

Η κυβέρνηση επέλεξε εν μέσω της πανδημίας (γιατί άραγε;) να προωθήσει το νομοσχέδιο σχετικά με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ) μέσα στο οποίο (μεταξύ άλλων) ορίζει και την μετατροπή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) – Βλέπε άρθρο 52 του πρόσφατου νομοσχεδίου *. Και δυστυχώς το νομοσχέδιο δεν σταματάει εδώ. Στην συνέχεια ( Άρθρο 62 ) ορίζει ότι τα έσοδα της νέας οικονομικά αυτοτελούς ΝΠΔΔ ΥΠΑ θα είναι:
– τα διάφορα τέλη όπως αυτά της διαδρομής/Eurocontrol (μηδενικά μέχρι νεοτέρα λόγω κορωνοϊού)
– τέλη λειτουργίας των αεροδρομίων (αυτών των ελάχιστων μη εμπορικών και άρα ελλειμματικών αεροδρομίων που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Fraport),
– τέλη διαχείρισης υδατοδρομίων (εδώ γελάμε ή κλαίμε;)
– διαχείρισης της κινητής και ακίνητης περιουσίας (οι οποίες είναι ανύπαρκτες – ότι κτήριο υπήρχε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού έχει παραχωρηθεί για την εκεί επένδυση) κλπ.
Το κράτος χρηματοδοτεί μόνο “επικουρικά” (περίπτωση ζ άρθρου 62).

Όλα αυτά για να καλύψουν το κόστος καθημερινής διαχείρισης του Ελληνικού Εναέριου Χώρου δηλαδή μεταξύ άλλων το κόστος εξοπλισμού και λειτουργίας για επικοινωνίες (συχνότητες, δίκτυα δεδομένων και φωνής), αεροναυτιλία (ραδιοβοηθήματα), επιτήρηση (radar), το μισθολογικό κόστος για την παροχή ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας καθώς και το κόστος για την λειτουργία τον “μικρών” περιφερειακών αεροδρομίων που δεν έχουν παραχωρηθεί.

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του δηλαδή το νέο ΝΠΔΔ θα είναι ελλειμματικό. Βούτυρο στο ψωμί των καλοθελητών για παραπέρα ιδιωτικοποίηση του.

Ενημερωτικά δεν μιλάμε για μια “εταιρεία” κοινής ωφέλειας όπως πχ ο παλιός ΟΤΕ ή η ΕΡΤ. Μιλάμε για την υπηρεσία που μας εκπροσωπεί σαν χώρα σε οργανισμούς όπως ο ICAO και το Eurocontrol και διαχειρίζεται (μεταξύ άλλων) το Ελληνικό FIR! Ναι, αυτό το FIR για το οποίο αγωνιούμε όλοι μας καθημερινά και για το οποίο το προσωπικό της ΠΑ (σε άριστη συνεργασία με το προσωπικό της ΥΠΑ) χύνει καθημερινά πραγματικό αίμα για να υπερασπιστεί.

Όλα αυτά τα βλέπετε λογικά;

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Μανόλης Δαράκης
Ηλεκτρονικός Μηχανικός Ασφάλειας Εναέριας Κυκλοφορίας

* Δεν βάζω λινκ/σύνδεσμο προς το νομοσχέδιο για να μην θεωρηθεί κακόβουλο το σχόλιο. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το βρει πανεύκολα αναζητώντας πχ “διαβούλευση αρχή πολιτικής αεροπορίας” στο google.

Last edited 11 days ago by stepfen
Tango.Alpha
Noble Member
Tango.Alpha (@tango-alpha)
11 days ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

H ΥΠΑ πρέπει να μετατραπεί από χρήστη σε διαχειριστή και κατ’επέκταση να γίνουν οι μεταβολές που προτείνει το νομοσχέδιο. Τα τέλη υπέρπτησης πρέπει να υπολογισθούν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες (που ίσως αργήσουμε να ξαναδούμε αλλά πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο αναφοράς) και με βάση την κίνηση (πτήσεις από προς ελληνικά αεροδρόμια και υπερπτήσεις θα πρέπει να είναι αρκετά για να καλύψουν τα έξοδα διαχείρισης).

Τα περιφερειακά αεροδρόμια μετά από δεκαετίες λειτουργούν καλά σε βελτιωμένα κτήρια- πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας παρατηρούσα πως ο νέος ιδιοκτήτης σε ελάχιστο χρόνο δημιούργησε ένα λειτουργικό και φιλικό στον επιβάτη αεροδρόμιο κάτι που η ΥΠΑ το προσπαθούσε χωρίς επιτυχία επί πολλά χρόνια. Αντίστοιχη κατάσταση έχω ακούσει ότι ισχύει για την Κω και τη Θεσσαλονίκη. Χάρη στην πώληση των μεγάλων περιφερειακών αεροδρομίων η χώρα έχει έσοδα, ακόμα και φέτος, και τα αεροδρόμια συντηρούνται και επεκτείνονται χωρίς κόστος για το Υπουργείο Μεταφορών. Κάτι τελευταίο για αυτό που το έχω γράψει ξανά για τη διαφορά ανάμεσα στην ΥΠΑ και την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Στον έλεγχο των χειραποσκευών παπούτσια, μπουφάν και τσάντες έμπαιναν στις ίδιες λεκάνες οπότε τα ρούχα έπαιρναν την άγουσα για το καθαριστήριο με κόστος για τον επιβάτη. Οταν ανέλαβε η νέα διοίκηση κόλλησαν σε κάποιες λεκάνες ένα αυτοκόλλητο για να τις χρησιμοποιούν μόνο για παπούτσια βελτιώνοντας την εμπειρία του επιβάτη.

Τα υδατοδρόμια προχωρούν με σχετικά καλούς ρυθμούς και είναι στο χέρι όλων των εμπλεκομένων να ολοκληρωθούν τάχιστα. Και οι δυο εταιρείες που είναι στο χώρο το αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και το νομικό πλαίσιο βελτιώνεται. Αρα θα υπάρχουν τα έσοδα. Αντίστοιχα τίποτα δεν εμποδίζει την ΥΠΑ να βελτιώσει τα έσοδα από την εκμετάλλευση των αεροδρομίων που παραμένουν στη διαχείρισή της.

Ουσιαστικά από ότι καταλαβαίνω με βάση τα σχόλια σας, διασφαλίζονται τα έσοδα σε φυσιολογικές συνθήκες και υπάρχει ρύθμιση για τις αφύσικες καταστάσεις. Οι ελεγκτές κάνουν εξαιρετική δουλειά σε περιφερειακά αεροδρόμια χωρίς ραντάρ τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά πραγματικά δε βλέπω το λόγο για τέτοια αντίδραση ιδιαίτερα τώρα που προσπαθούμε ακόμα ως χώρα να επωφεληθούμε από την ελάχιστη τουριστική κίνηση που υπάρχει ακόμα στην Ευρώπη.

stepfen
Μανόλης Δαράκης
7 days ago
Reply to  Tango.Alpha

Με το νομοσχέδιο η ΥΠΑ μετατρέπεται από διαχειριστή και πάροχο υπηρεσιών σε απλό πάροχο. Η διαχείριση (ο έλεγχος καλύτερα) περνάει στην ΑΠΑ με τρόπο όμως μη βιώσιμο.
Σχετικά με τα αεροδρόμια που έχουν παραχωρηθεί να σας ενημερώσω ότι για αρκετά χρόνια τα αεροδρόμια (ναι αυτά που έφερναν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο) δεν είχαν χρήματα ούτε για χαρτί υγείας για τις τουαλέτες. Τα έσοδα από τα τέλη πήγαιναν στον κρατικό προϋπολογισμό και από εκεί χρήματα προς τα αεροδρόμια για να καλυφθούν οι ανάγκες έπεφταν με το σταγονόμετρο . Στο αεροδρόμιο που εργάζομαι η συγκεκριμένη δαπάνη ήταν δωρεά του τοπικού συλλόγου ξενοδόχων! Και πιστέψτε με το χαρτί υγείας δεν ήταν η μόνη έλλειψη. Το αν το Ελληνικό κράτος έχει τώρα ποια έσοδα από τα παραχωρηθέντα αεροδρόμια είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.

stepfen
Μανόλης Δαράκης
11 days ago
Reply to  ΠΤΗΣΗ

Εδώ είναι λοιπόν ο σύνδεσμος για την διαβούλευση ολόκληρου του νομοσχεδίου: http://www.opengov.gr/yme/?p=4453

Εδώ το άρθρο 52 (Σύσταση ν.π.δ.δ. με την επωνυμία «Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας»): http://www.opengov.gr/yme/?p=4401
Εδώ το άρθρο 62 (Πόροι και οικονομική διαχείριση της Υ.Π.Α.):http://www.opengov.gr/yme/?p=4391

Με την ευκαιρία να επισιμάνω ότι τα παραπάνω είναι τα βασικότερα από τα πολλά προβλήματα που εντοπίζονται στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και ο βασικός λόγος των απεργιακών μας κινητοποιήσεων. Υπάρχουν και αρκετά άλλα σημαντικά θέματα τα οποία όμως ξεφεύγουν από την θεματολογία σας και γι’ αυτό δεν τα ανάφερα εδώ. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να αποκτήσει μια καλή εικόνα διαβάζοντας τα σχόλια που έχουν γίνει κατά την διαβούλευση.

Ευχαριστώ πολύ

evo_ii
Trusted Member
evo_ii (@evo_ii)
10 days ago

@Μανόλης Δαράκης:
Με την ιδιότητα του insider λοιπόν, και αφού καλώς μας ενημερώσατε για τα μειονεκτήματα της επιχειρούμενης ρύθμισης και τους λόγους των κινητοποιήσεών σας, μήπως θα μπορούσατε με την ευκαιρία να μας εξηγήσετε ποια είναι η θέση η δική σας και του κλάδου σας για
(α) το ότι για χρόνια η ΥΠΑ συνεχίζει επί της ουσίας να συνδυάζει τις ιδιότητες επόπτη και εποπτευόμενου (προφανέστατη σύγκρουση συμφερόντων) τουλάχιστον στα πεδία αεροναυτιλίας και αεροδρομίων (δεδομένου ότι η μεν ΕΑΑ υπάγεται απευθείας στη διοίκηση, η δε Δ3 στην ΓΔΑΜ), κατά παράβαση του σχετικού ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου, και
(β) το ότι η σύσταση της ΑΠΑ που έδινε τέλος στο προαναφερθέν παράδοξο, παρ’ ότι νομοθετήθηκε το 2016, στην πράξη παραμένει ακόμα στα χαρτιά (πράγμα που αμφίβολο είναι κατά πόσον θα αλλάξει ακόμα και με την ψήφιση του καταγγελόμενου νομοσχεδίου).

stepfen
Μανόλης Δαράκης
7 days ago
Reply to  evo_ii

Επαναλαμβάνοντας ότι δεν είμαι συνδικαλιστής ούτε νομικός και δεν εκπροσωπώ επίσημα τον κλάδο να σας ενημερώσω ότι ο σχετικός ευρωπαϊκός κανονισμός προβλέπει ότι (η επισήμανση με έντονα γράμματα δική μου):

2.Οι εθνικές εποπτικές αρχές είναι ανεξάρτητες από τους φορείς παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας. Η ανεξαρτησία αυτή επιτυγχάνεται με τον επαρκή διαχωρισμό,σε λειτουργικό τουλάχιστον επίπεδο, μεταξύ των εθνικών εποπτικών αρχών και των φορέων αυτών.

( Άρθρο 4 , παράγραφος 2 του (ΕΚ)549/2004 που μπορείτε να βρείται εδώ: https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2004R0549:20091204:EL:PDF )

Ο διαχωρισμός ελεγκτή/ελεγχόμενου είχε ήδη γίνει με το π.δ.103/2010 αφού η Εθνική Εποπτική Αρχή Αεροναυτιλίας (ΕΕΑΑ) έχει λειτουργικό διαχωρισμό όπως και εσείς ο ίδιος αναφέρετε (υπάγεται απευθείας στην διοίκηση ενώ ο πάροχος σε άλλη διεύθυνση).

Ως προς το (β) είναι δεδομένο ότι η ΑΠΑ δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει ούτε με το νέο νομοσχέδιο μιας και αυτό θα δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων. Και σαν να μην έφτανε αυτό δημιουργεί και σωρεία προβλημάτων (τα οποία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα) και στην ΥΠΑ. Γι’ αυτό και η αντίδραση μας.

Last edited 7 days ago by stepfen
stepfen
Μανόλης Δαράκης
7 days ago

Χαίρετε και πάλι. Για κάποιον λόγο το πλήκτρο “Εμφάνιση Περισσότερων” δεν λειτουργούσε (μια κόκκινη κυκλική γραμμή περιστρεφόταν συνεχώς χωρίς κάτι άλλο) εδώ και μερικές μέρες με αποτέλεσμα να μην μπορώ να δω το άρθρο και τα σχόλια. Τυχαία άλλαξα browser και τώρα λειτουργεί. Απαντάω στα επιμέρους σχόλια κατά το δυνατόν με την διευκρίνηση ότι δεν είμαι συνδικαλιστής και δεν εκπροσωπώ επίσημα τον κλάδο μου – ένας απλός υπάλληλος (insider όπως αναφέρθηκε παραπάνω) είμαι.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία

Περισσότερα για το θέμα στο τεύχος της "Πτήσης" ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020, κοντά σας την Τρίτη 03-2020 Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%

108
 Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2013 October #329

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Φεβρουάριος #393

Αγορά 3.99

Related News

Συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» με τη νατοϊκή SNMG2

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της φρεγάτας «ΣΠΕΤΣΑΙ» με μονάδες της Συμμαχικής Ναυτικής Δύναμης «Standing NATO Maritime Group Two (SNMG2)».   Όπως η NATO Maritime Command ανακοινώνει,...

Συλλυπητήρια του πρωθυπουργού στον Τούρκο Πρόεδρο

ΑΠΕ-ΜΠΕΜε τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες ζωών στη γείτονα χώρα,...

Ο Ν. Δένδιας εξέφρασε την ετοιμότητα της Ελλάδας στον Μ. Τσαβούσογλου να αποσταλούν άμεσα δυνάμεις της ΕΜΑΚ στην Τουρκία

ΑΠΕ-ΜΠΕΜετά τον σεισμό που έπληξε τη Σάμο και τη Σμύρνη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Σύμφωνα...