Πολλές αποκαλύψεις φέρνει η φετινή Aero India 2017. Έτσι σε δηλώσεις Ρώσων επισήμων αναφέρθηκε ότι το προτεινόμενο ινδικό μαχητικό πέμπτης γενιάς FGFA (Fifth Generation Fighter Aircraft) δεν θα είναι αντίγραφο του ρωσικού Sukhoi T-50 PAK FA αλλά ένα εντελώς καινούργιο αεροσκάφος που θα χρησιμοποιεί κάποιες τεχνολογίες του ρωσικού μαχητικού νέας γενιάς.

Οι δηλώσεις έγιναν υπό τη σκιά έντονων ρωσικών ανησυχιών για την έλλειψη προόδου στο πρόγραμμα. Να υπενθυμίσουμε ότι Ινδοί επίσημοι είχαν επανειλημμένα ανακοινώσει ότι το FGFA θα ήταν μια έκδοση του T-50 με ορισμένα «ιδιαίτερα ινδικά χαρακτηριστικά» ενώ ο προηγούμενος υπουργός Άμυνα λίγο πριν την αλλαγή κυβέρνησης στην Ινδία είχε αναφερθεί στο πρόγραμμα δηλώνοντας ότι όλα τα προβλήματα είχαν επιλυθεί και ότι θα υπήρχαν παραδόσεις το… 2017!

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτό ήταν γνωστό. Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα που είχε εκδόσει η sukhoi η Ινδία θα παραλάμβανε πρώτα μια έκδοση του su50 γνωστή ως su 50E ενώ το fgfa θα έχει την ονομασία su55 το οποίο θα αναπτυχθεί στην Ινδία με ρωσική βοήθεια και μάλιστα για το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει εκδόσει ενδιαφέρον και η Ρωσία το οποίο θα φέρει την ονομασία su55 fgfam. Θα ανέβαζα και τη φωτογραφία του σχεδιάγραμματος που έχει δώσει στη δημοσιότητα η sukhoi αλλά δεν μπορώ.

Comments are closed.