Ο Φαίδωνας Καραϊωσηφίδης απομυθοποιεί τους χημικούς αεροψεκασμούς

29
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στις 28/9/2017 στα EllinikaHoaxes και το αναδημοσιεύουμε…

Είναι αλήθεια ότι μας ψεκάζουν; Αυτό φαίνεται να πιστεύουν αρκετοί συμπολίτες μας. Αν και τα πειστήρια τους που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία συνωμοσίας είναι κενά περιεχομένου, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει την αεροπορική τεχνολογία όσο λίγοι. Πρόκειται για τον διερευνητή αεροπορικών ατυχημάτων, αεροναυπηγό και εκδότη και διευθυντή του περιοδικού «Πτήση & Διάστημα«, Φαίδωνα Καραϊωσηφίδη.

Υπάρχουν δυο ειδών ίχνη συμπύκνωσης (contrails). Τα αεροδυναμικά contrails και αυτά που προέρχονται από τις εξατμίσεις των κινητήρων των αεροσκαφών σε μεγάλα υψόμετρα με χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.

Στη πρώτη περίπτωση, όταν ο αέρας περνά πάνω από ένα πτερύγιο αεροσκάφους, εμφανίζει μείωση της πίεσης του, με αποτέλεσμα να πέφτει και η θερμοκρασία του και να σχηματίζεται ένα μικρό ίχνος συμπύκνωσης.

Στη δεύτερη περίπτωση, δηλαδή στα contrails των κινητήρων, ο ζεστός αέρας της εξάτμισης που περιέχει μικροποσότητες υδρατμών, παγώνει απότομα από την εξωτερική θερμοκρασία που μπορεί να ξεπερνάει τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθήκαμε στον Φαίδωνα Καραϊωσηφίδη:


(Real) contrails vs (fake) «chemtrails»

To θέμα επανέρχεται σχεδόν καθημερινά στην επικαιρότητα αφού αποτελεί το «αγαπημένο» ζήτημα που θέτουν οι απανταχού συνωμοσιολόγοι και φυσικά «αυτοτρέφεται» αφού οτιδήποτε σχετικό γραφεί με τους χημικούς αεροψεκασμούς και τις αόρατες δυνάμεις που ελέγχουν τον πλανήτη (και ασχέτως με το πόσες φορές θα έχει καταρριφθεί), αποτελεί αυτομάτως και απόδειξη για την επόμενη ομοβροντία ανοησιών.

Ας προσπαθήσουμε όμως να το τα ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά. Τα contrails είναι επιστημονικά και τεχνικά απολύτως καθορισμένα ως ίχνη (trails) συμπύκνωσης υδρατμών της ατμόσφαιρας από τα καυσαέρια των κινητήρων τζετ των αεροσκαφών που πετούν στην ατμόσφαιρα και ειδικά στα ανώτερα στρώματά της με αποτέλεσμα να γίνονται ορατά (τα ίχνη περιλαμβάνουν προφανώς και άλλες ενώσεις προϊόντων της ανάλωσης των καυσίμων σε μικρές ποσότητες).

Τα contrails σχηματίζονται με τον ίδιο μηχανισμό που δημιουργούνται –συνεχώς και καθημερινά- τα νέφη. Η περίπτωση όμως δεν είναι μοναδική στον ουρανό. Κινητήρες εσωτερικής καύσης (αυτοκινήτων) που λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (για παράδειγμα μια κρύα και υγρή χειμωνιάτικη ημέρα) εκλύουν λευκά «νέφη» που δεν είναι τίποτε περισσότερο από υγροποίηση των υδρατμών του περιβάλλοντος κάτω από την επίδραση των θερμών καυσαερίων. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει το καλοκαίρι που η υγρασία είναι σε χαμηλά επίπεδα και η θερμοκρασία υψηλή. Στα αεροπλάνα όμως που πετούν στην τροπόσφαιρα, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-40 βαθμούς Κελσίου ή και χαμηλότερα) οι συνθήκες υγροποίησης υδρατμών της ατμόσφαιρας είναι ευνοϊκές πολύ πιο συχνά. H απαιτούμενη όμως και ικανή συνθήκη του σχηματισμού contrails αλλά και της παραμονής τους στον ουρανό για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι η παρουσία υδρατμών να είναι ιδιαίτερα υψηλή, σχεδόν στο σημείο κορεσμού, χωρίς όμως να το έχει ξεπεράσει (αφού τότε θα είχαν σχηματιστεί νέφη). Από την άλλη δεν υφίσταται σήμερα γνωστή χημική ουσία που όταν απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα (στις ποσότητες που μπορεί να μεταφέρει ένα αεροπλάνο) να δημιουργεί ίχνη σε τέτοια έκταση και να παραμένει ορατή για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα (αλήθεια η υψηλή τεχνολογία του παγκόσμιου συστήματος που προσπαθεί να μας ελέγξει δεν θα μπορούσε να κάνει τα ίχνη… αόρατα;)

Στον αντίποδα τα «chemtrails» δεν έχουν κανένα επιστημονικό-τεχνικό ορισμό πέραν αυτού που του «δίνουν» οι συνωμοσιολόγοι (κατ’ αντιστοιχία με τα contrails) υπονοώντας ότι πρόκειται για ορατά ίχνη χημικών ουσιών που απορρίπτονται σκόπιμα από διερχόμενα αεροπλάνα.

Κανείς όμως και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει προσκομίσει οποιοδήποτε τεκμηριωμένο στοιχείο για την σύσταση αυτών των ιχνών, τις υποδομές που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται, πολύ δε περισσότερο για την… παγκόσμια συνομωσία.

Οι υποστηρικτές της βέβαια «προσκομίζουν» άφθονες «ενδείξεις» (κάποιοι τις θεωρούν αποδείξεις) επικαλούμενοι πάντα την… μυστικότητα που υποχρεωτικά θα περιβάλλει μια τέτοια συνωμοσία για την έλλειψη τεκμηρίων.

Ας δούμε όμως τις ενδείξεις:
Φωτογραφίες και βίντεο που προσκομίζονται ως «ενδείξεις»/«αποδείξεις» είναι απολύτως πλαστές ή έχουν όλες μια διαφορετική εξήγηση από αυτή που θέλουν να προσάψουν οι συνωμοσιολόγοι. Πριν από λίγο καιρό για παράδειγμα ένα βίντεο που δημιούργησε εντύπωση και έκανε τον γύρο του Διαδικτύου έδειχνε ένα DC-8 της NASA να «ψεκάζει» αφήνοντας έντονα ίχνη πίσω του. Μια γρήγορη έρευνα στο Διαδίκτυο όμως αποκάλυπτε ότι επρόκειτο για κακομονταρισμένο και σκόπιμα παραποιημένο επίσημο βίντεο που είχε αποδεσμεύσει η NASA από δοκιμές συστήματος αντι-παγοποίησης (anti-icing): απλά το αεροπλάνο που ακολουθούσε το DC-8 στις δοκιμές είχε «κοπεί» από όλα τα πλάνα.

Η θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τους αεροψεκασμούς στηρίζεται επίσης στο γεγονός ότι κάποια από τα αεροπλάνα που αφήνουν τα ίχνη στον ουρανό «δεν έχουν ταυτότητα». Όλα όμως τα πειστήρια (φωτογραφικά ή άλλα) που προσκομίζονται είναι παραποιημένα. Τα τελευταία χρόνια οι συνωμοσιολόγοι έχουν… ανακαλύψει τους Διαδικτυακούς χώρους που παρακολουθούν την εναέρια κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο (π.χ. flightradar24): κάποιες φορές «αποκαλύπτουν» περιπτώσεις αεροσκαφών που εμφανίζονται να αφήνουν ίχνη πάνω από μια περιοχή χωρίς όμως να καταγράφονται στις ιστοσελίδες αυτές ή άλλα που είναι μεν καταγεγραμμένα αλλά δεν έχουν την συνηθισμένη «ηλεκτρονική ταυτότητα» της εμπορικής αεροπορίας. Αυτομάτως οι περιπτώσεις αυτές καθίσταται «ύποπτες» και σύντομα εξελίσσονται σε πειστήρια του παγκόσμιου συνωμοσιολογικού… κινήματος. Αυτό που επιλέγουν όμως να αποκρύψουν οι συνωμοσιολόγοι είναι ότι οι ιστοσελίδες αυτές, που είναι στο σύνολό τους ιδιωτικές πρωτοβουλίες και βασίζονται αποκλειστικά στη συμβολή ομάδων ερασιτεχνών που ασχολούνται με τον χώρο, δεν έχει καμιά απολύτως αξιοπιστία στην απεικόνισης της εναέριας κυκλοφορίας. Κανείς δεν μπορεί έτσι να εγγυηθεί ότι παρουσιάζουν με ακρίβεια τα αεροσκάφη που πετούν σε μια περιοχή, ενώ η διαφοροποίηση των «ηλεκτρονικών ταυτοτήτων» έχει πολλές διαφορετικές εξηγήσεις.

Το ζήτημα όμως που η «φούσκα» της παγκόσμιας συνωμωσίας «σπάει» εντελώς αφορά την ίδια την υποτιθέμενη… «διαδικασία».των χημικών αεροψεκασμών. Με δεδομένο τον όγκο των γήινης ατμόσφαιρας και (αυτού που ισχυρίζονται οι συνωμοσιολόγοι) ότι οι διαδικασίες λαμβάνουν χώρα σε μεγάλα ύψη (για να μην αποκαλυφθεί η συνωμοσία), η διασπορά εναέριων ουσιών στα 10.000 μέτρα ώστε να έχουν επιπτώσεις στην επιφάνεια της Γης είναι για κάθε πρακτικό λόγο αδύνατη. Διαφορετικά οι ποσότητες που θα απαιτούντο για να υπάρξει ικανή συγκέντρωση των χημικών για οποιαδήποτε επίδραση στον πληθυσμό στην επιφάνεια της Γης θα ήταν αστρονομικές Πρακτικά θα άγγιζαν συνθήκες «γεωμετασχηματισμού» (terraforming), δηλαδή τροποποίηση της ατμόσφαιρας σε παγκόσμια κλίμακα. Πόσο πιθανό είναι οι απίστευτες αυτές ποσότητες (μεγέθους μεγάλων λιμνών) να παράγονται σε τέτοια κλίμακα κάπου στον πλανήτη και η διαδικασία να παραμένει μυστική;

Η απάντηση φυσικά είναι… καμία απολύτως που ισούται ακριβώς και με την σοβαρότητα της «συνωμοσίας των χημικών αεροψεκασμών !!!


Μπορεί λοιπόν οι αποδείξεις περί χημικών αεροψεκασμών να είναι ανύπαρκτες και οι λευκές ουρές στον ουρανό να είναι ένα λογικό επακόλουθο της πτήσης αεροσκαφών σε μεγάλο υψόμετρο, ωστόσο αρκετοί συμπολίτες μας δεν πείθονται…

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Τσάμπα γράφετε. Αυτοί που καταλαβαίνουν τι γράφετε, δεν έχουν ανάγκη να διαβάσουν τόσο εκτενή ανάλυση. Αυτοί που θα το είχαν ανάγκη, δεν θα πειστούν ό,τι κι αν γράψετε.

Επίσης ακούω πως ποτέ δεν πήγαμε στο φεγγάρι. Σίγουρα πράγματα, λένε. Μου το είπε κάποιος που έχει cosmic clearance, που ούτε ο Αμερικανός πρόεδρας δεν έχει.

photographix
Member

+1

Aris
Member
Aris

Δεν τρώγεστε πια!!!
Και με τι θα ασχολούνται τώρα όλοι αυτοί;;;
Αφήστε και τίποτα όρθιο να βγάλει κανας άνθρωπος λεφτάκια…

Gilan
Member
Gilan

Το άρθρο δεν εξηγεί:
1. γιατί αυτά τα ίχνη συμπύκνωσης διαρκούν ώρες ενώ κάποια άλλα όχι.
2. γιατί έχουν ασυνέχειες ορισμένες φορές από το ίδιο αεροπλάνο.
3. γιατί δεν έχουν ίχνη συμπύκνωσης όλα τα αεροπλάνα στο ίδιο ύψος.

πατεντας
Guest
πατεντας

σωστα,οπως και γιατι το φαινομενο δεν υπηρχε εως και 20 χρονια πριν,γιατι το φαινομενο ειναι ιδιαιτερα εντονο πανω απο μεγαλα αστικα κεντρα;;;γιατι το νεφος φαρδαινει τοσο πολλη και για πολλη ωρα σε σημειο που ν συκγεκριμενες ηλιοφανη μερες καλυπτει ολο των ουρανο;;;;απλα ρωταω…

Flight and Space
Admin
Famed Member

Τις δίνουμε τις απαντήσεις στο κείμενο. Το φαινόμενο υπήρχε ανέκαθεν, απλά παλαιότερα δεν υπήρχε τέτοια διείσδυση του Διαδικτύου για να γεννηθούν οι σωνομοσιολόγοι

dimitrov
Member
dimitrov

Η φωτό με τα Β-17 μάλλον δείχνει πως υπήρχε και πολύ παλιότερα. Και μη μου γράψεις πως οι Αμερικάνοι ψεκάζανε και τους Γερμανούς. Λυπήσου με.

Φίλιππος
Guest
Φίλιππος

1. / 2. / 3. : Διαφορετικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας οι οποίες επηρεάζονται απο το ύψος και τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Gilan
Member
Gilan

«1. / 2. / 3. : Διαφορετικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας οι οποίες επηρεάζονται απο το ύψος και τις μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.»
Οι διαφορετικές συνθήκες πιέσεως και θερμοκρασίας πως μπορούν να εξηγηθούν στο ίδιο ίχνος πτήσης; Το ίχνος σταματάει για λίγο και συνεχίζει μετά από λίγο, σε μικρή απόσταση.
Η απάντηση σας δεν μου εξηγεί γιατί δεν έχουν την ίδια συμπύκνωση στο ίδιο ύψος πτήσης.
Επίσης δεν απαντάτε γιατί η συμπύκνωση απλώνει σε όλο τον ορίζοντα όπως είπε ο «πατεντας ».
Θέλω να σας πιστέψω αλλά δεν μπορώ!

Manolis
Member
Manolis

Δεν θελεις αγαπητε. Οχι δεν μπορεις. Με ολο το σεβασμο, επιλεγεις να μην θελεις να δεις τι συμβαινει, οπως οι οπαδοι του καταζητουμενου σωρα, του οποιου υψηλοβαθμη συνεργατιδα ειδε ακινητο της να κατασχεται για χρεη. Το προβλημα θεωρω οτι δεν ειναι μεγαλο οταν αφορα μονο τους υποτιθεμενους ψεκασμους. Ομως οι ανθρωποι που για καποιο λογο χανουν την εμπιστοσυνη τους στους πολιτειακους και επιστημονικους θεσμους, αναπτυσσουν και αλλες εμμονες. Πχ. με τα εμβολια. Και καπου εκει αρχιζουν να γινονται επικυνδυνοι για τους γυρω τους.

Gilan
Member
Gilan

Εξήγησε μου γιατί κάποια νέφη απλώνουν στον ουρανό και κάποια όχι, εξήγησε μου γιατί διακόπτονται οι γραμμές απότομα και αρχίζουν απότομα και εγώ θα σας πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω όμως κάτι που δεν με πείθει!

Manolis
Member
Manolis

Και για να μην ξεχνιομαστε , επειδη ειμαστε σε ενα αεροπορικο μπλογκ, η επισημη θεση του καθ’υλην αρμοδιου, του Γενικου Επιτελειου Αεροποριας:
http://www.tanea.gr/news/greece/article/4718670/?iid=2

Manolis
Member
Manolis

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.Ε.Α. ΓΙΑ ΙΧΝΗ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ Αρ. Ανακ. 056/2012 Αθήνα, 07 Μαΐου 2012 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Ίχνη Συμπύκνωσης (Contrails) Αεροσκαφών Σε απάντηση ερωτήσεων αρκετών συμπολιτών μας που αφορούν σε ίχνη που παρατήρησαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει τα εξής : Καμία πτήση ψεκασμού με χημικές ουσίες δεν εκτελείται πάνω από ελληνικό έδαφος, εκτός ελάχιστων που αφορούν ψεκασμούς σε περιορισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις από πολύ χαμηλό ύψος, οι οποίες πάντως δεν έχουν αρχίσει ακόμη για το έτος 2012. Τα λευκά ίχνη που παρατηρούνται και ενδεχόμενα προκαλούν ανησυχία, αποτελούνται… Read more »

Φίλιππος
Guest
Φίλιππος

Είσαι βαθιά “θολωμένος” απο την δήθεν συνωμοσία αλλά θα σου απαντήσω…Στα ύψη που πετάνε τα αεροπλάνα η θερμοκρασία, η σχετική υγρασία και η πίεση μεταβάλονται συνεχώς – ποτέ δεν είναι σταθερή! Εξ’ού και τα λεγόμενα “κενά αέρος” τα οποία δεν είναι κάτι άλλο πέρα απο ένα κομμάτι αέρα που είναι αρκετά λιγότερο συμπυκνωμένο απο το περιβάλλον του…
Βασικά για οτιδήποτε ρωτήσεις υπάρχει απάντηση…αρκεί να είσαι έτοιμος να αποδεχθείς ότι μπορεί και να σφάλεις σε αυτό που σκέφτεσαι smile

ΔΝΤ
Guest
ΔΝΤ

Ομορφος κοσμος αγγελικα πλασμενος. Ζουμε σε κοινωνια αγγελων που ΟΛΟΙ θελουν το ”καλο” μας….

Flight and Space
Admin
Famed Member

Πάντως δεν μας ψεκάζουν…

dimitrov
Member
dimitrov

Εννοείται …. ειδικά αυτοί με το όνομα Δου Νου Του χα,χα,χα, καλό ε? Έλα πες την αλήθεια. Είσαι ο Τόμσεν.

Παναγιώτης
Guest
Παναγιώτης

Ποιος θα ξόδευε λεφτά για να ψεκάσει τους ήδη ψεκασμενους ;

daisycutter
Guest
daisycutter

Δηλαδή η κοινή λογική χρήζει οποιασδήποτε επιστημονικής ανάλυσης, ανόητοι |(το γράφω κόσμια) πάντοτε υπήρχαν πάντοτε θα υπάρχου, εξ’ου και υπάρχουν ακόμη και στις μέρες μας κάθε λογής (μάγοι, χαρτορίχτρες, καφετζούδες, θρησκείες κλπ) Οτι επιστημονική ανάλυση και να κάνει κανείς στο κοινό αυτό είναι σαν να προσπαθείς να μάθεις πιάνο σε μια μαιμού, εδώ στο προφανές αν ρωτήσεις κάποιο ψεκασμένο να σου πει “Τ’ι είναι για σένα το συνεφάκι πίσω από την εξάτμιση ενός αυτοκινήτου που εκκινεί τον κινητήρα του ένα κρύο πρωινό ενός χειμώνα,?” Αντί να απαντήσει το προφανές θα σου πει ότι ψεκάζουν και τα αυτοκίνητα μέσω των καυσίμων… Read more »

Gunner
Member
Gunner

Γιατί ασχολούμαστε ακόμη με αυτό το θέμα;

ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ( ΘΑΝΑΣΗΣ)
Guest
ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ( ΘΑΝΑΣΗΣ)

ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΑΝ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ…..ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΩΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ ΜΕ ΠΙΘΑΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ….ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΕΝΝΟΩ….ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΩΣ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΙΑΣ ΑΕΡΟΤΟΜΗΣ;;;;; ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΘΡΥΛΟΥΜΕΝΗ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΕΦΗ ΔΙΑ ΤΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ”ΨΕΚΑΣΜΟΙ” ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΣΥΓΧΕΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ”ΨΕΚΑΣΜΟΙ” ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ… Read more »

dimitrov
Member
dimitrov

Σωστότατο το κλείσιμο …..

Selenos.
Guest
Selenos.

Oι διασταυρουμενες γραμμες τι ειναι;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Αεροσκάφη που οι τροχιές τους τέμνονται στις δυο διαστάσεις, αλλά όχι συνήθως την τρίτη. Από χαμηλά όμως φαίνεται ότι τέμνονται

Selenos.
Guest
Selenos.

Γιατι δεν συμβαινει καθημερινα(μιλαω για επαρχια).Εχει σχεση με την καθαροτητα του ουρανου;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Τι εννοείτε; σας περιγράψαμε το φαινόμενο, το αν δεν γίνεται καθημερινά είναι τυχαίο κι όχι προγραμματισμένο. Τώρα αν επιμένετε ότι μας ψεκάζουν, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε