9 C
Athens
Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 2023
ΝΕΑΑΜΥΝΑΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: H Aether Auronautics κατασκεύαζει ελληνικά κορυφαία target drones, (A. Βροντουλάκης,...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: H Aether Auronautics κατασκεύαζει ελληνικά κορυφαία target drones, (A. Βροντουλάκης, CEO), πουλά στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα προτιμούμε τα… εισαγόμενα!

- Advertisement -

Στις 4/5, εδώ στην ιστοσελίδα μας ανεβάσαμε μια είδηση, από τις πολλές που ανεβάζουμε σχεδόν καθημερινά, σχετικά με μια ακόμη “επιτυχία” της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας. Μια τουρκική εταιρεία, μετατρέπει εναέριους στόχους, σε killer drones, αλλά και όχι μόνο. Εκεί λοιπόν είδαμε την απορία μερικών αναγνωστών μας, γιατί δεν γίνεται κάτι τέτοιο και στην Ελλάδα.

Λίγες ώρες μετά, ήρθε στα χέρια μας δελτίο τύπου από την Aether Aeronautics, σχετικά με την εξαγωγική επιτυχία της εταιρείας σε χώρα της Νοτίου Αμερικής. Κάτι μας έκανε να ψάξουμε λίγο περισσότερο… Είχαμε λοιπόν την τιμή και την χαρά, να κάνουμε μια συνέντευξη με τον κο Απόστολο Βροντουλάκη, ιδρυτή της Aether Aeronautics. Όσα μας είπε μας έκαναν ιδιαίτερα περήφανους σαν Έλληνες, και νομίζουμε πως θα χαρούν μαζί μας και οι αναγνώστες μας για την δυναμική εξέλιξη μιας ακόμη ελληνικής αμυντικής εταιρείας. Να έχετε μια όμορφη Κυριακή.

Ο Απόστολος Βροντουλάκης γεννήθηκε τον Μάιο του 1980 στα Χανιά. Έχει σπουδάσει χειριστής αεροσκαφών στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ με εξειδίκευση στα Special Flights. Όντας ο μεγαλύτερος γιος του Γεωργίου Βροντουλάκη ο οποίος είναι ο κατασκευαστής του πρώτου Ελληνικού εναέριου στόχου το 1982 και με την επιστροφή του στην Ελλάδα δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και ειδικότερα με τη μελέτη και ανάπτυξη αυτών των συστημάτων. Το 2018 ίδρυσε την Aether Aeronautics με σκοπό την ανάπτυξη και κατασκευή ελαφρών επανδρωμένων και μη αεροσκαφών.

1 . Καταρχάς, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το χρόνο σας, και για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για την παροχή περισσότερων πληροφοριών σε σχέση με το εγχείρημά σας. Θα φανεί περίεργο, αλλά το Δελτίο Τύπου ήρθε λίγες μέρες μετά από ένα άρθρο μας για μια τουρκική εταιρεία, που με βάση εναέριους στόχους, δημιουργεί νέα προηγμένα και αρκετά επικίνδυνα όπλα. Εκεί λοιπόν που εμείς και αρκετοί αναγνώστες μας, μέσα από τα σχόλια, αναρωτιόμασταν για το τι κάνουμε στον τομέα εδώ στην Ελλάδα, ήρθε το Δελτίο Τύπου για την σημαντική εξαγωγική σας επιτυχία! Πείτε μας λίγα πράγματα για την εταιρεία σας, πως ξεκινήσατε; Ποια θα χαρακτηρίζατε πως είναι τα σημαντικότερα ορόσημα στην πορεία της εταιρείας;

Θα ήθελα και εγώ να σας ευχαριστήσω από τη μεριά μας για το ενδιαφέρoν και την ευκαιρία που μας δίνετε. Η Aether Aeronautics ιδρύθηκε to 2018 με σκοπό την ανάπτυξη πρωτοτύπων ελαφρών αεροσκαφών και παροχή υπηρεσιών RnD.Από τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας μας ασχοληθήκαμε με αναπτυξιακά προγράμματα ιδιωτικών εταιριών, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας και αναπτύσσοντας τεχνολογίες με εφαρμογή στον κλάδο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Στρατηγική συνεργασία του Ομίλου EFA GROUP με την ελληνική AETHER AERONAUTICS P.C. για την ανάπτυξη εναέριων στόχων – Πρώτη εξαγωγική επιτυχία στη Νότια Αμερική

Αργότερα, αξιοποιώντας την από-εμάς δημιουργηθήσα τεχνολογία πήραμε την απόφαση να δραστηριοποιηθούμε και στο τομέα της κατασκευής με δικά μας πλέον προϊόντα. Με την απόφασή μας αυτή ήρθε και η πρώτη συνεργασία με το EFA GROUP όπου στάθηκε αρωγός και υποστηρικτής μας στην προσπάθεια εισόδου στη διεθνή αγορά. Μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, η συνεργασία αυτή αναπτύχθηκε και ισχυροποιήθηκε με τη στρατηγική συνεργασία-επένδυση του ομίλου στην εταιρία μας που πλέον έχει πρόσβαση σε ένα δίκτυο προϊόντων και πληροφορίας που λειτουργεί ως καταλύτης στην ανάπτυξή μας.

Το καλοκαίρι του 2020 προχωρήσαμε σε μια μεγάλη επένδυση με δημιουργία νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων και ολοκλήρωση της γκάμας των εναέριων στόχων μας. Σε συνέχεα αυτών ολοκληρώσαμε μια σειρά από αρκετές πιστοποιήσεις προϊόντων-υπηρεσιών-εγκαταστάσεων και προσωπικού όπου μας καθιστούν ικανούς και ανταγωνιστικούς προμηθευτές για την παγκόσμια αμυντική και πολιτική αγορά.

  1. Κάντε μας μια περιγραφή των προϊόντων σας. Από το site σας διαπιστώνουμε πως έχετε μια γκάμα προϊόντων εναέριων στόχων…

Η εταιρία μας διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα από 4 μοντέλα εναέριων στόχων ικανά να καλύψουν τις επιχειρησιακές ανάγκες οποιουδήποτε απαιτητικού χρήστη. Δημιουργήσαμε μια εντελώς νέα γενιά προϊόντων με νέες σύγχρονες δυνατότητες αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της εταιρίας στον τομέα:

Α. NMS-2

Το σύστημα NMS-2 είναι ένας εναέριος στόχος υψηλών επιδόσεων ο οποίος έχει την ικανότητα να αναπτύσσει ταχύτητες αρκετά μεγαλύτερες των 700km/h, να κατέρχεται και να διατηρεί ύψη έως 10 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας καθώς και να αυξομειώνει το ίχνος του στα Radars από αυτό ενός μαχητικού έως σε αυτό ενός μικρού πτηνού (θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω ακριβή νούμερα).

Β. ADS

Το ADS είναι ένα σύστημα μεσαίων επιδόσεων με όλα τα άνωθεν χαρακτηριστικά, έχοντας όμως τη δυνατότητα να φέρει αρκετά μεγάλο εξωτερικό φορτίο που είναι απαραίτητο για τις βολές στη κατηγορία αυτή.

Γ. PNS-1

Το PNS-1 είναι σύστημα βασικών επιδόσεων το οποίο έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τη δυνατότητά του να υπερβαίνει κατά 50% τις δυνατότητες άλλων ανταγωνιστικών προϊόντων, θέτοντας νέα δεδομένα στην κατηγορία αυτή.

Δ. CHS

Το σύστημα CHS είναι ένας πολύ ελαφρύς εναέριος στόχος ο οποίος δημιουργήθηκε για να καλύψει ανάγκες αντιαεροπορικών βολών με πυροβόλα σε επίπεδο τάγματος έχοντας την ικανότητα να επιχειρεί από οποιονδήποτε χώρο.

 

  1. Θέλουμε, αν είναι εύκολο, να μας αναλύσετε λιγάκι την ελληνική προστιθέμενη αξία των προϊόντων σας. Σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε ποιο ποσοστό;

Όλα τα προϊόντα (παρόντα και μελλοντικά που θα παρουσιαστούν) έχουν σχεδιαστεί, αναπτυχθεί και παράγονται στην εταιρία μας. Η Aether Aeronautics αναπτύσσει και παράγει στις εγκαταστάσεις της στα Χανιά άνω του 80% των μερών που αποτελούν τα προϊόντα της και  έχει σε ποσοστό άνω του 85% ελληνικές εταιρίες ως προμηθευτές, από τις οποίες οι περισσότερες είναι τοπικές. Όπως προανέφερα όλα τα προϊόντα μας σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από εμάς εδώ στην Ελλάδα αλλά έχει και ιδιαίτερη αξία να αναφερθούμε στο γεγονός ότι σύντομα με το πρόγραμμα ανάπτυξης που εφαρμόζουμε θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό.

  1. Έχετε επιλέξει να δραστηριοποιηθείτε εκτός Αθηνών. Αυτό πόσο σας δυσκολεύει να βρείτε το αναμφίβολα εξειδικευμένο προσωπικό που χρειάζεστε;

Όσο κι αν σας ακούγετε περίεργο, τα Χανιά είναι η ιδανική τοποθεσία για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας που αφορά στους εναέριους στόχους, λόγω της μακράς ιστορίας της περιοχής στον συγκεκριμένο τομέα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να έχουμε εξ’αρχής διαθέσιμο τον πυρήνα εργαζομένων με την απαραίτητη τεχνογνωσία. Εδώ θέλω να σταθώ και να αναφέρω ότι στα Χανιά το 1982 δημιουργήθηκε από τον πατέρα μου Γεώργιο Βροντουλάκη ο πρώτος ελληνικός εναέριος στόχος ο οποίος είχε επιλεγεί από το αμερικανικό ναυτικό για βολές το 1986.

  1. Η πρόσφατη εξαγωγική σας επιτυχία, πως έγινε; Δεν σας κρύβουμε πως έχουμε συνηθίσει να εισάγουμε κι όχι να εξάγουμε αμυντικά προϊόντα

Οι δυνατότητες και η σχέση απόδοσης-τιμής της νέας σειράς προϊόντων μας αποτέλεσε το κριτήριο για την επιλογή μας απέναντι στις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου. Κληθήκαμε να εξυπηρετήσουμε έναν πολύ απαιτητικό πελάτη με πολύ ιδιαίτερες και άκρως ¨μοντέρνες¨ απαιτήσεις. Θα ήθελα να επισημάνω ότι η ένταξή μας στον όμιλο του EFA GROUP μας έδωσε την ικανότητα να παρουσιάσουμε ποιότητες οι οποίες ήταν αναγκαίες για την εκτέλεση και ανάληψη του συμβολαίου αυτού.

  1. Μια δύσκολη ερώτηση… Το δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες, μιλά για προϊόντα σας που θα εξαχθούν όμως. Γιατί δεν έχουμε διαβάσει για προϊόντα σας που θα χρησιμοποιηθούν από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις; Δεν υπάρχουν σχετικές ανάγκες;

Η παρουσία μας στο εξωτερικό ενισχύεται μέρα με τη μέρα και συμμετέχουμε δυναμικά σε διάφορες διαγωνιστικές διαδικασίες με στόχο να κερδίσουμε μια σταθερή θέση στην παγκόσμια αγορά και ως αποτέλεσμα να αυξηθεί και η παρουσία της χώρας στον αμυντικό χώρο ως κατασκευάστρια δύναμη. Η Ελληνική αγορά είναι μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Στο παρελθόν έχουμε δει να δημιουργούνται προσχώματα με αποτέλεσμα να επιλέγεται το εισαγόμενο προϊόν.

Σήμερα που ξεκάθαρα το εγχώριο υπερισχύει του εισαγόμενου, πιστεύω ότι πραγματικά ζούμε το κύκνειο άσμα αυτής της νοοτροπίας και ότι πολύ σύντομα θα μπορούμε να απαντάμε θετικά στην ερώτηση των πελατών μας «αν η χώρα μας προμηθεύεται από εμάς» ασχέτως εάν ακυρωνόμαστε από διαγωνιστικές διαδικασίες στις οποίες καταφανέστατα υπερτερούμε οικονομοτεχνικά, ενώ τηρούμε και όλες τις τυπικές νομικές προδιαγραφές. Αλήθεια πως θα αναπτυχθούμε και θα αναπτύξουμε ακόμη πιο προηγμένα προϊόντα όταν κερδίζουμε από τη μία στο εξωτερικό, ενώ εδώ αντιμετωπίζουμε αυτή την κατάσταση; Το αφήνω εδώ σαν ερωτηματικό και τροφή για σκέψη.

o κος A. Βροντουλάκης, CEO της Aether Aeronautics
  1. Διαβάζουμε πως ανάμεσα στις υπηρεσίες που προσφέρετε, βρίσκεται και η σχεδίαση UAVs. Θέλετε να μας πείτε κάτι περισσότερο γι’αυτό;

Στα άμεσα σχέδιά μας υπάρχει η ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων και πιστεύω ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ανακοινώσεις.

  1. Όπως σας είπαμε και στην αρχή, είδαμε μια εταιρεία των γειτόνων, να βασίζεται σε εναέριους στόχους, προκειμένου να κατασκευάσει drones αυτοκτονίας, ή drones παρεμβολών κοκ. Αν σκεφτούμε πως συνεργάζεστε ομιλικά με εταιρείες σαν την SCYTALΥS, να ελπίζουμε σε αντίστοιχα καινοτόμα προϊόντα;

Η συνεργασία μας με τη SCYTALΥS είναι πολύ ισχυρή. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι η ανάγκη για τέτοιου είδους προϊόντα είναι επιτακτική, τόσο στο εξωτερικό όσο και στη χώρα μας. Στη παρούσα περίοδο συνεργαζόμαστε δυναμικά με τη SCYTALΥS ώστε να διαμορφώσουμε και να δημιουργήσουμε ένα προϊόν το οποίο θα παρέχει την αναγκαία τακτική ισχύ και δύναμη πυρός.

  1. Με αφορμή την τελευταία ερώτηση, θα θέλαμε να μας πείτε, αν είναι δυνατόν φυσικά, λίγα πράγματα για τα μελλοντικά σας σχέδια

Ο στόχος της εταιρίας μας είναι να εδραιωθεί στη διεθνή και εγχώρια αγορά και να μπορέσει να παρουσιάσει καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα μπορούν να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας πολύ υψηλού επίπεδου, καθώς και να λειτουργούν ως πολλαπλασιαστής ισχύος για τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

39 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
39 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΛΥΣΗ: Γιατί στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία μόνο 31 άρματα M1A1/2 Abrams;

H σημαντικότερη είδηση του Ιανουαρίου, σε σχέση με την εξέλιξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, είναι αναμφίβολα η απόφαση της Δύσης να προσφέρει προηγμένα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Agusta Bell AB.212 ASW, το ελικόπτερο των Ιμίων

9
Τα Ίμια έχουν δεθεί στη συνείδηση όλων μας με την απώλεια των 3 αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού - των Αντιπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και...
- Advertisement -
Card image

Ιανουάριος Τεύχος 032 ΠΤΗΣΗ 2023

Αγορά 3.99
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 22 Ιανουαρίου/3 Φεβρουαρίου 1830: Η γέννηση στο Λονδίνο...

2
Υπογράφεται στο Λονδίνο μεταξύ εκπροσώπων των τριών Μεγάλων Δυνάμεων (Βρετανία-Γαλλία-Ρωσία) το «Πρωτόκολλο Ανεξαρτησίας» της σύγχρονης Ελλάδος.https://military-history.gr/1829-03-22-second-london-protocol/Με προηγούμενο πρωτόκολλο το 1829, η Ελλάδα αναγνωριζόταν ως...
- Advertisement -
Card image

Αιγαίο Ώρα Μηδέν ΠΤΗΣΗ Ειδικές Εκδόσεις

Αγορά 0.99
- Advertisement -
Card image

December #31 Δεκέμβριος 2022

Αγορά 3.99

Related News

ΥΠΕΞ Κίνας: «Ατύχημα» η είσοδος του μπαλονιού στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας χαρακτήρισε «ατύχημα» την είσοδο «αερόπλοιου» στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ, αποδίδοντάς το σε λόγους «ανωτέρας βίας». Παράλληλα κατηγόρησε πολιτικούς...

Κινεζικά μπαλόνια-«κατάσκοποι», υβριδικά εργαλεία συλλογής πληροφοριών που είναι δύσκολο να καταρριφθούν

Το κινεζικό μπαλόνι «κατάσκοπος», που πέταξε αυτή την εβδομάδα πάνω από το αμερικανικό έδαφος προκαλώντας την αναβολή της επίσκεψης του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην...

Πεντάγωνο: Δεύτερο κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι εντοπίστηκε στη Λατινική Αμερική

Ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι εντοπίστηκε στη Λατινική Αμερική, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, μια ημέρα μετά τον εντοπισμό ενός τέτοιου μπαλονιού...