Το AEW&CS δεν καλύπτει τις απαιτήσεις της Ινδίας

1
1424

Οι ινδικές ελεγκτικές αρχές θεωρούν ότι το εγχώριο AEW&CS δεν καλύπτει αρκετές από τις επιχειρησιακές απαιτήσεις της Ινδικής Αεροπορίας, επισημαίνουν οι «The Economic Times».

 

Πιο συγκεκριμένα, η εγχώρια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε από τον DRDO, δεν καλύπτει οκτώ από συνολικά 18 κριτήρια. Μεταξύ αυτών υπάρχουν αποκλίσεις στην επίδοση του μεταφερόμενου ραντάρ, του συστήματος IFF και του συστήματος αυτοπροστασίας. Σημαντικό εμπόδιο για την κάλυψη των απαιτήσεων φαίνεται ότι τελικά αποτελεί η επιλογή του επιβατηγού αεροσκάφους EMB-145 ως φορέα του συστήματος. Το ίδιο αεροσκάφος χρησιμοποιείται για την αξιοποίηση του σουηδικού ραντάρ ERIEYE από τη Βραζιλία, την Ελλάδα και το Μεξικό.

 

Άλλο ένα μειονέκτημα για το πρόγραμμα είναι το οικονομικό κομμάτι, αφού μέχρι τον Αύγουστο του 2017 είχε παρατηρηθεί υπέρβαση μεγέθους 34,7%. Τέλος, υφίστανται πολύ μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις. Ο DRDO έχει δεσμευτεί να διορθώσει τις 5 αποκλίσεις, ενώ θεωρεί τις υπόλοιπες τρεις ως μη σημαντικές για την διεξαγωγή αποστολών.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και εμείς κάναμε το ίδιο λάθος με το φορέα για να εξοικονομήσουμε μερικά εκατομμύρια άλλα φορτωθήκαμε για 30 χρόνια τους περιορισμούς της πλατφόρμας.

Comments are closed.