Ελικόπτερα Mil Mi-35 και Mi-17 του Αφγανικού Στρατού συνετρίβησαν σε δύο διαφορετικά περιστατικά

0
Φωτογραφία αρχείου από παλιότερο περιστατικό
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Δύο ελικόπτερα του Εθνικού Αφγανικού Στρατού, ένα Mil Mi-35 Hind κι ένα Mil Mi-17 κατέπεσαν και συνετρίβησαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις στο Αφγανιστάν μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.

Φωτογραφία αρχείου από παλιότερο περιστατικό

Στην πρώτη περίπτωση ένα Μi-35 Hind κατέπεσε στο δυτικό Αφγανιστάν, σκοτώνοντας το διμελές πλήρωμά του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Αμύνης της χώρας, “Δυστυχώς, οι δύο γεναίοι πιλότοι μας μαρτύρησαν. Η ηγεσία του Υπ.Αμ. εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των μαρτύρων”. Η πτώση του ελικοπτέρου στην περιοχή Porchaman της επαρχίας Farah αποδίδεται σε μηχανική βλάβη.

Στην άλλη περίπτωση, ένα ελικόπτερο Mil Mi-17 συντρίβη στην ανατολική επαρχία Paktia λίγο μετά την απογείωσή του. Τουλάχιστον 10 άτομα τραυματίστηκαν σύμφωνα με όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Shah Mohammad Aryan. Οι λόγοι της πτώσης δεν είναι άμεσα φανεροί. Η ανακοίνωση αναφέρει πως το ελικόπτερο εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση “λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πόλης Gardiz, έδρα της 203ου Σώματος γύρω στις 01:00 μ.μ.”.

Φωτογραφία από παλιότερη πτώση ελικοπτέρου Mil Mi-17 του Αφγανικού Στρατού το Φθινόπωρο του 2019

Μια πηγή ανέφερε στο κανάλι 1TV πως στο μεταγωγικό ελικόπτερο επέβαιναν οι αρχηγοί της αστυνομίας και της υπηρεσίας πληροφοριών της επαρχίας Paktia κι ότι το ελικόπτερο χτύπησε πάνω στο κτίριο του γενικού αρχηγείου της βάσης.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of