Επίσκεψη πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου στην 130 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ), στη Λήμνο, όπου πέταξε με F-16 από την 110ΠΜ και τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της, Σμήναρχος (Ι) Παναγιώτης Βάλσαμος.

Όχι βέβαια άσχετη η επίσκεψη με την «αμφισβήτηση»  συμμετοχής της Λήμνου στην άσκηση «Ramstein Guard’17»  από την Τουρκία που οδήγησε και στην ακύρωσή της. Στην άσκηση με ΝΑΤΟϊκά μέσα αλλά για λογαριασμό και επ’ ωφελεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων άσκησε βέτο η Τουρκία αναφορικά με την συμμετοχή των  μονάδων επί της Λήμνου με την θέση περί «αποστρατικοποιημένης νήσου». Δεδομένου ότι η Συμμαχία προτίμησε να παίξει τον ρόλο του Ποντίου Πιλάτου και να σχεδιάσει την άσκηση χωρίς την Λήμνο η ελληνική πλευρά την ματαίωσε.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τελικά τι είναι αυτό που τόσο πολύ έχουν οι Τούρκοι και κανείς δεν θέλει να τους πάει κόντρα, λεφτά, βάσεις, γεωστρατηγική θέση; θα μπορούσε να μας κάνει μία ανάλυση ο κ. Χατζής σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη;

    • Παλαιοτερα θα ελεγε κανεις η γεωστρατηγική θέση. Τωρα νομιζω οτι απλα δεν μπορουν να γινουν σοβαρες ανακαταταξεις στην περιοχη χωρις να το επιτρεψουν οι τουρκοι. Η μαλλον μπορουν, απλα θα γινει πολεμος.

Απάντηση