Παρακολούθηση επιχειρησιακής αξιολόγησης νοσοκομείου εκστρατείας από τον Α/ΓΕΣ

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Επίδειξη της λειτουργίας του 227ου Κινητού Χειρουργικού Νοσοκομείου Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ) με τη συμμετοχή εφέδρων, παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, σε χώρο όπου έχει αναπτυχθεί, η ζώνη ευθύνης της 95ης Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ», στη Ρόδο.

Η ενεργοποίηση του συγκεκριμένου νοσοκομείου εκστρατείας – που είναι αμιγώς επιστρατευόμενο – ώστε να αποκτήσει την πολεμική του σύνθεση, με τη συμμετοχή των εφέδρων, εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής επιχειρησιακής αξιολόγησής του που διεξάγει η επιτροπή της διεύθυνσης αξιολόγησης του ΓΕΣ.

Η επίδειξη περιελάμβανε:

– Υποδοχή και διαλογή ασθενών.

– Διεξαγωγή χειρουργείου.

– Μετεγχειρητική φροντίδα και παρακολούθηση νοσηλευομένων.

Τον αρχηγό ΓΕΣ συνόδευε ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων «ΑΙΓΕΑΣ» αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος και υποδέχθηκε ο διοικητής της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ» υποστράτηγος Γρηγόριος Ρουμάνης.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
p270
Guest
Παναγιωτης

απαράδεκτη εμφανίσει λιγο γυμναστική δεν βλάπτει ,γιατροί είσαστε αλλωστε

MisCo
Guest
MisCo

Ελπιζω να εχει βελτιωθει η εικονα των νοσοκομειων εκστρατείας, γιατι πριν 2-3 χρονια ειχε δει γιατρος του εξωτερικου το πως λειτουργουσαν (χωρις προσωπιδες, με μανικια σηκωμενα, κλπ) και ας πουμε οτι ειχε επιεικως θάψει τον ερασιτεχνισμο μας. Δεν ηταν θέμα μέσων αλλα νοοτροπίας. Και εδω που τα λεμε… ποσοι γιατροι του ΕΣ (πρώτα και πάνω απο ολα) εκπαιδευονται στην τραυματιολογια και στην διαχείριση τετοιων περιστατικών? Ποσο χρόνο γράφουν στα επειγοντα μεγάλων νοσοκομειων για εκπαιδευση? Πανε παιρνουν ειδικοτητες αλλα αυτό που θα πρεπε πρωτα να ξερει ενας ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ γιατρός ειναι η διαχειριση των επειγόντων και κατα δευτερο λογο αν εχει εξάνθημα… Read more »

viper3000ad
Guest
viper3000ad

Δυστυχώς οι στρατιωτικοί γιατροί αναλαμβάνουν πρώτα την περιχαράκωση των συμφερόντων τους και μετά υποχρεώσεις προς το στράτευμα. Κατά την γνώμη μου τα στρατιωτικά νοσοκομεία πρέπει να επικεντρωθούν σε συνθήκες εκστρατείας. Δηλαδή να αναλάβουν ειδικότητες που είναι αποκλειστικά χρήσιμες σε συνθήκες πολέμου, και τα υπόλοιπα να καλύπτονται από πολιτικά νοσοκομεία όπως για όλα τα περιστατικά. Φυσικά επειδή οι περισσότεροι έχουν αναπτύξει μεγάλη επιρροή σε στρατιωτικά κλιμάκια και πολιτικά μονοπάτια, βλέπουμε παράδοξα όπως να μην υπάρχει γιατρός μονάδας σε παραμεθόριους ή στο στόλο, και να στριμώχνονται όλοι για μια θέση ενδοκρινολόγου σε μεγάλο αστικό κέντρο.

Manolis
Guest
Manolis

Ε, βεβαια, αφου τους εχει επιτρεψει να βλεπουν και δικους τους εξωτερικους ασθενεις σε δικο τους Ιατρειο…

V
Guest
V

Για να κάνω κανέναν τεστ για τους παλαιότερους. Θυμάται κανένας τις χρυσές εποχές που θέλαμε να αγοράσουμε κινητά νοσοκομεία πεδίου? Πόσα θέλαμε να αγοράσουμε? Ο αριθμός τους πάντως ήτανε πολύ μεγάλος όπως έλεγε η αρθρογραφία της εποχής για τις ανάγκες μας. Τελικά δεν έγινε τίποτα και έχουμε τις γνωστές σκηνές και εκείνη την νταλίκα-κοντέινερ με το χειρουργείο που εντυπωσιάζει πάντα τους μισούς πιτσιρικάδες (αυτούς που κάθονται από την πλευρά των επισήμων) με τις ανοικτές πόρτες της. Με μερικές αλλαγές θυμίζουμε το Κ.Ι.Μ.Α.Σ. ή MASH. Ευκαιρία πάντως να γυρίσουμε κανένα sequel αφού έχουμε τον εξοπλισμό και είναι και ευκαιρία να βγάλει… Read more »