Πνέει τα λοίσθια το Agilis, “φαβορί” το Piranha IV+ για τη διαδοχή

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 18
  •  
  •  

Το πρόγραμμα του ρουμανικού τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος Agilis «πνέει τα λοίσθια», ιδιαίτερα μετά την παραίνεση της ρουμανικής βιομηχανίας προς την κυβέρνηση της χώρας να διακόψει το συμβόλαιο με τη γερμανική εταιρία Rheinmetall.

 

Σύμφωνα με το «Bursa.ro», η ρουμανική πλευρά είναι ενοχλημένη με το γεγονός ότι οι Γερμανοί δεν έχουν επενδύσει κανένα ποσό στη ρουμανική βιομηχανία, παρόλο που είναι υποχρεωμένοι από τη συμφωνία. Οι τελευταίοι θεωρούν πάντως ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα η Ρουμανία να χορηγήσει κονδύλια για την έναρξη ανάπτυξης του οχήματος.

 

Όπως αναφέραμε τον προηγούμενο μήνα, η Rheinmetall έχει καταθέσει πρόταση στη Ρουμανία για την αντικατάσταση του Agilis με το ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα Puma. Στην πρόταση προτείνεται η εξασφάλιση χρηματοδότησης από την ακύρωση του Agilis και τον μη εκσυγχρονισμό των παλιών MLI-84. Στην πρόταση αυτή δεν έχει απαντήσει ακόμη ωστόσο η ρουμανική κυβέρνηση.

 

Στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια πρόοδος, αναμένεται τη σκυτάλη να λάβει η GDELS, με το αμφίβιο τεθωρακισμένο όχημα Piranha IV+. Το Piranha IV παρουσιάστηκε το 2001, φέροντας σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με τα Piranha II και Piranha III. Η Ρουμανία διατηρεί σε υπηρεσία 43 Piranha IIIC και 8 Piranha V. Υπό παραγγελία υπάρχουν ακόμη 219 Piranha V.

 

Η Ρουμανία εξετάζει το Puma για να εγκαταλείψει το Agilis


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 18
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Για να καταλάβω, θα διακόψουν την συνεργασία με την Rheinmetall για την ανάπτυξη ενός δικού τους οχήματος για να υπογράψουν με την ίδια την Rheinmetall για να αγοράσουν ενα δικό της όχημα; Είτε κάποιοι στην Rheinmetall έχουν πολύ καλό τμήμα μάρκετιν είτε κάποιοι εκεί στην Ρουμανία δεν ξέρουν τι πίνουν!!

Παρεμπιπτόντως νομίζω ότι ηRheinmetall έχει δίκιο που περιμένει να δει πρώτα να μπαίνουν λεφτά για την ανάπτυξη του Agilis

evo_ii
Member
Noble Member
evo_ii

Χμμ… φαίνεται win-win case για την Rheinmetall… όλως τυχαίως…

jim40
Member
Noble Member
jim40

Εκτιμώ πως φοβήθηκαν μην επαναληφθεί η ιστορία των Σουηδικών υποβρυχίων

AlxPorto
Member
Noble Member
AlxPorto

Έπρεπε να μας ρωτήσουν για το πόσο καλοί συνέταιροι και επενδυτές είναι οι Γερμανοί. Είμαστε οι πλέον κατάλληλοι να τους ενημερώσουμε.
Καλά να πάθουν που δεν ρωτάνε!

Θανασης
Guest
Θανασης

Και τα δυο εχουν την ιδια πρωτογονη τεχνολογια,αποτελεσματικοτητα και κοστολογηση.
Αφου λοιπον δεν υπαρχει κατι καλυτερο οικονομικοτερο και απολεσματικοτερο στην βιομηχανια γιατι δεν δοκιμαζει ολος ο κοσμος να φτιαξει κατι καλυτερο;